här var det dött

Ja, det blir sällan som man tänkt sig, och aldrig som jag har tänkt mig. Idag är det nyårsafton, men är det städat och fixat här hemma ännu? näe... Lämnade jag in alla kompletteringar när jag hade tänkt mig? näe. Är jag så förberedd som jag borde var ainför de kommande tentorna? näe. Jag vet inte riktigt vad som har hänt, men jag bara orkar inte bry mig. Mitt liv består av tre delar, äta sova, slöa. Men det borde bestå av fem delar, äta, sova, plugga, stallet, träna. Men så långt har jag inte riktigt kommit ännu.

Hoppas att motivationen och självdisciplinen infinner sig snart...
Lite har jag i alla fall hunnit uträtta under min ledighet. Jag har hämtat och provat tre sadlar från Charlies, pratat med Hööks om vad som är fel med min sadel, lämnat in min sadel till Hööks och även hämtat fyra nya sadlar från Charlies. Det är ungefär vad jag har hunnti med. Måste verkligen skärpa mig! Men jag kände även hur mycket jag faktiskt behövd den här ledigheten.
Kanske ska sammanfatta min jul med, för det har jag nog inte gjort. Den var okej. Eller bra. Tja, någonstans mitt emellan kanske.
Lite presenter fick jag med, jag fick: en iphone 4, Maria Montazamis bok, ett par skinnhandskar, doftljus, en prydnadstomte, två keramikcupcakes, två värmeljuslyktor, två ljusstakar, ett paraply, en kökshandduk, en vanlig handduk, berlocker till mitt Pandoraarmband, en presentförpackning med body lotion och parfym, en till parfym och pengar.
Av Tobbe fick jag en ny berlock till mitt armband, två småckeshängare och en bok som hette 100 blommor att sticka och virka. Jag fick även ett halsband av hans mamma och ett par superbra stallhandskar av Camilla.
Sådär, nu har jag nog inte glömt något tror jag (fast det har jag säkert gjort).
Och ingen ny design har det blivit...


fortsättning

Jag hann inte på långa vägar klart med alla grejer jag skulle fixa igår, jag har faktiskt rätt mycket kvar att göra. Jag har 7 julklappar som ska slås in. Nu tänker ni säkert att det inte tar någon tid, men om man heter Sofie så gör det de. Här görs inget halvhjärtat med lite fisiga, krulliga band inte, här är det stora jävla handgjorda rosetter som gäller. Fint ska det va!

Dessutom hann jag inte klart med allt julgodis igår, har en hel sort kvar och två "halva" sorter kvar (det är lite småpill med dem). Och utöver detta så ska jag även hinna med att packa, diska och städa innan Tobbe och jag åker hem imorgon. Jag kanske skulle önskat mig lite extra timmar på dygnet i julklapp istället...


julgodis och julklappar

Idag är det pyssel som gäller på Myntgatan (istället för böter ;) ). Tobbe ska fixa med sina julklappar och jag ska göra julgodis. Inget traditionellt julgodis, utan vi ska göra andra grejer, 4 eller 5 sorter blir det beroende på resultat, resurser och tålamod. Tippar på att tålamod är den mest kritiska faktorn.  Men det ska bli spännande!

Imorgon är det julklappsinslagning som gäller för hela slanten, åh vad jag gillar sånt! :D


Den utlånade hästen

Jag tänkte att jag skulle ta och berätta lite om hur det gick i måndagskväll när jag helt tappade förståndet och lånade ut min bebis.

Jag kanske ska börja med att berätta hur rädd jag är om Lotta så att ni får någon form av perspektiv på hur stort det här var för mig. Jag har under de snart 4 år som vi haft Lotta enbart släppt upp 2 tränare på henne, 2 "vanliga" ryttare och därefter har jag haft henne uthyrd på 3 helgkurser där jag stått vid sidan av ridbanan och blundat för att inte skada min fåfänga allt för mycket. Jag är lite rädd för att någon "vanlig" ryttare ska kunna sitta upp på henne och göra ett bätter jobb än mig, jättelöjligt, jag vet.
Men jag har länge funderat på vem jag skulle våga släppa upp på henne för att få se hur hon ser ut under en vanlig ryttare och inte under Agneta (det är inte samma häst när Agnet rider, hon är helt fantastisk då).
Och det fanns faktiskt en ryttare på ridskolan som jag trodde skulle re ut Lotta på ett bra sätt. En kvinna som jag haft lektion för några gånger, som är (till skillnad från de allra flesta på ridskolan) lugn och harmonisk i sin ridning. Och ödet var på min sida, för jag gick in i ridhuset med Lotta, satt upp och började rida.. .. Och kände direkt hur jävla ont i ryggen jag hade. Då kom hon in och sa att hästen som hon skulle rida hade en lös sko. Så då bytte vi häst helt enkelt.
Och det gick faktiskt jättebra! Lotta var väldigt konfunderad till en början över att det inte var som vanligt, och det tog ett tag för ryttaren att hitta rätt knappar. Men jag är verkligen jättenöjd! Hon fick till och med ner min lilla giraff i form lite här och där. Och det är faktiskt inte det lättaste första gången på Lotta. Och tydligen tyckte hon om att rida Lotta för hennes gubbe (som jobbar på mammas jobb) hade tydligen sagt det till mamma igår, att hon hade tyckt det var jätteroligt att få rida en häst som kunde mer än hon själv:) Så det måste väl ändå vara ett bra betyg för min gamla tant? (dessutom red hon nästan hela lektionen utan stigbyglar, det är inte illa! )


böter...

Ibland undrar jag hur min ihopskrumpna, dammiga, avstängda lilla jävla hjärna fungerar. Jag tog ju golfen till Jönköping idag och parkerade där jag brukade. Men jag har nog aldrig tänkt igenom varför jag parkerar där jag gör... Jo för man får böter om man parkerar där. 800 härliga kronor har jag precis skänt till transportstyrelsen för att min hjärna inte användes i en minut tidigare idag. Grattis. Tror det är dags att läsa på parkeringsregler igen :(

Nu såhär i efterhand är det ganska givet att till och med jag förstår att man inte får stå där. Men det är faktiskt en del som brukar stå parkerade där. Kanske för att det inte tillhör vanligheterna att lappas på Myntgatan. Men jag tror det har blivit betydligt vanligare med sådana dära äckellappare, glädjedödare, pestspridare. Ja ni fattar nog vilka jag pratar om.  Usch. Känns jävligt surt kan jag lova, speciellt med tanke på att mitt konto redan ekar tomt. Tror det är tur att jag önskat mig pengar i julklapp av pappa....


back in the hood!

Nu är jag äntligen tillbaka hemma i vår svinstia till lägenhet efter vad som kändes som en evighet i urskogen. Jag har precis fått i mig lite mat och ska strax börja diska och röja undan, sedan ska jag slå in julklappar, så himla roligt!

Igår var jag som satg hemma hos mamma och pappa, jag hann med att klippa mig, gå på den skönaste helkroppsmassagen någonsin och åka till Lotta. Egentligen skulle jag ha ridit lektion men så blev det inte, det slutade med att jag (hör och häpna) lånade ut min fina lilla pärla till en ridskoleelev, och det gick (hör och häpna) riktigt bra! Men mer om det senare :)


Jönköping-Göteborg-Jönköping-Urskogen...

Får väl ta och be om ursäkt för den dåliga uppdateringen den senaste veckan, men jag har faktiskt haft lite att göra. Det har varit slutspurt i tentapluggandet, tenta of doom, jag har njutit av mitt jullov i en dag, Tobbe hae haft slutspurt i tentapluggandet och haft tenta.

Igår efter Tobbes tenta så satte vi oss på bussen till Göteborg för att gå på Jul på Liseberg. Det var så sjuuukt mycket folk på Liseberg, så vi kom ifrån Tobbes systrar och pappa tämligen fort. De ville gå och kolla lite medan vi var vrålhungriga och sedan när vi hade ätit så var det tvärtom. Så debestämde sig för att gå hem. Vi skulle däremot vara kvar eftersom att vi skulle ta bussen 23.20 från Göteborg och klockan var ca 18.00, så vi hade rätt mycket tid kvar. Vi strosade i alla fall runt på Liseberg till klockan 21 innan vi tyckte att det var nog. Så då knatade vi avenyn bort mot centralen. Och vem stötte vi på på Avenyn om inte herr Per Morberg i egen hög person! Stötte på var kanske fel ord, vi mötte honom, med mindreän två meter i sidled, men ÄNDÅ. Vi har sett honom och han såg jävligt bister ut, sådär som alla som varit på dramaten gör.
På vägen mot centralen kom vi på att Musikhjälpen var i full gång på Gustav Adolfs torg, så där stannade vi i en timme och tittade. Det var rätt roligt faktiskt :) Vi köpte en tröja, önskade en låt (som inte har spelats) och blev inzoomade i te. Woop woop, nu är vi kändisar ;D. Kanske inte så konstigt att vi hamnade i bild ett par gånger med tanke på att vi stod precis bakom liveartisterna...
Vi kom i alla fall hem, efter sjukt mycket snö på vägen (och väldigt sliriga vägar). Och här sitter jag nu, hemma hos mamma och pappa mitt ute i urskogen, så långt från civilisationen som bara är möjligt. Men vad gör väl det? Jag har ju fått pussa på min lilelbror igen!
Visserligen så ska jag ta bilen upp till Jönköping i morgon igen. Men ändå...


hårkontroll

För lite mer än två veckor sedan köpte jag ett par tabletter som heter Hårkontroll på life. Jag har alltid haft väldigt tunnt hår. Inte tunnt för att jag har få hårstrån, jag har massor med hårstrån, men hårstråna i sig är VÄLDIGT tunna, mitt hår är knappt hälften så tjockt som för många andra. Dessutom så tappar jag väldigt mycket hår när jag är stressad, vilket jag varit under hela denna läsperioden. Men nu har jag i alla fall ätit tabletterna två ggr/dag och jag märker redan skillnad!

Inte så att jag en morgon vaknade upp med ett skitsnyggt svall, en riktigt fluffig lejonman. Nej, det har mer kommit krypandes men nu märks verkligen skillnaden. Tidigare när jag satt upp mitt hår (har alltid håret uppsatt nu för tiden) så har det alltid på ett par ställen på huvudet blivit gliopr där man ser hårbottnen för att mitt hår är för tunnt. Det blir det inte längre! Och jag är bara såååå himla glad över det! Tabletterna innehåller Selica, kisel, biotin & B-vitamin. Allt förutom biotin har jag i "löst tillskottsform" alltså andra pulver och tabletter, så jag börjar nästan fundera på om jag inte ska boosta de här tabletterna med att börja en kur med de gamla preparaten med. Dessutom har jag kollat runt lite på bangerhead och där har de ju speciella schampon med kreatin (tror jag att det var) för att få håret tjockare. Undrar om de funkar? Är det någon som vet?
Nu ska jag i alla fall börja plugga, har inte fått tummen ur till det innan, har sån sjuk tentaångest att jag blir helt handlingsförlamad. Och det är bara så jävla jobbigt. Usch. Fasar verkligen inför tentan :(


Som att knycka godis från en student

Nu sitter jag i skolan, lite lagom sur. GODISAITOMATEN BLÅSTE MIG PÅ 10 SPÄNN OCH EN SNICKERS! Här hade jag gått och längtat efter lite godis så att jag skulle orka plugga och när jag äntligen skulle köpa mitt godis så kollade jag först att jag hade pengar och vad det jag ville ha kostade. Jag hade 10 pix och min godisbit kostade 10. Så jag stoppade i mina (Tobbes) pengar och tryckte på knappen. Men istället för att få ut en godisbit så står det bara "price: 8.00 kr" i displayen. Jaha, tänkte jag, har de sänkt priset? Så jag tryckte igen men inget hände. Då tryckte jag på knappen för returmynt, men inget hände. Eller jo det stod nu istället "Credit: 2.00 kr" så nästa jävel som handlar blir säkert glad. Ååh, jävla skit! Godisautomater finns som räddare i nöden för stackars godissugna studenter, inte som några förklädda ficktjuvar. Usch, automatmannen, du får nog ta dig ett snack med din automat :O


segast ever.

Klockan ringde 06.45 idag, vi skulle vara i skolan 10.00 Vi vaknade, stänge av klockan. Somnade om och vaknade 09.30, vände på oss och somnade om. Vaknade någon gån efter 10 när Fille ringde och undrade vart vi va. Tobbe gicg upp, duschade och gick till skolan. Jag vände på mig och somnade om. Vaknade någon gång efter 11. Gick upp och pillade i mig en liten macka och nu överväger jag om jag ska pallra mig iväg till skolan kl 12, två timmar sent eller skita i det ett par timmar till. Tror ändå inte att tentan kommer att gå speciellt bra :(


läsperioden from hell

Jag har nu kommit till avsnitt 6 i the vampire diaries och har ännu inte några planer på att ta fram böckerna.. eller kanske lite...

Jag har i alla fall hunnit med att duscha, måla naglarna, fixa sista julklappspillet och håller nu på att ladda upp bilder för framkallning. Dessvärre har jag mitt fina diskberg kvar ute i köket... Blöh, är inte ett dugg sugen på det... Kanske ska virka ett litet tag i väntan på att datorn blir klar... disken kan nog vänta i någon timme då... Men jag tror inte att den tar illa upp av det ;)
Har även sett schemat inför nästa läsperiod, och det är inte nådigt! Vi ska läsa produktionsstyrning, mätteknik och geoteknik.
Schemat ser ut som så: Måndag: 09.00-16.45, tisdag: 10:00-16:45, onsdag: 10:00-16:45, torsdag: 08:00-11:45 eller 13:00-16:45, fredag: 13:00-14:45.
Kan inte direkt säga att jag ser fram emot det. Mitt i skiten ligger även en omtenta period som jag ska plugga till och även Göteborg horse show. Visserligen var samma period förra året helt sjuk den med. Men ändå! Jag vill inte ha en sån period igen! I och för sig kan jag säkert behöva bättra på självdisciplinen och det kan ju skolan vara bra för. Men mitt "nya liv" som jag hoppas få tummen ur till att genomföra verkar gå en jävligt tuff första period till mötes, och det kommr behövas sjuuukt mycket självdisciplin för att lyckas. Men lyckas ska jag fan göra, no matter what!


The Vampire Diaries

Idag är det söndag. Tobbe jobbar och jag sitter hemma och glor. Har skrivit ut en gammal tenta som jag kanske borde räkna lite på tror jag... Men jag drar mig för det. Istället tittar jag på vampire diaries, en serie som jag faktiskt aldrig har tittat på. Det är ju inte direkt True Blood eller Twilight, men det funkar. När jag klippt tillräckligt många avsnitt så ska jag nog göra lite nytta. Och med nytta menar jag inte plugga för er som trodde det. Jag menar det absolut sista julklappspillet, skicka bilder på framkallning, diska, plocka undan, göra någon vitlöksgrej och virka lite. Typ allt annat än att plugga... En onödigt lång dusch vore inte heller helt fel faktiskt. Kanske skulle passa på att måla naglarna med när jag ändå är i farten... hmmm.... Det tål att tänkas på.


21:16 med tentaångest

Åh vad jag hatar det här! Jag som för en gång skull trodde att jag var ute i god tid med tentaplugget, men känslan i magen säger ICKE! Usch, känns inte alls bra. Känns som att ju mer jag räknar, desto dummare blir jag, desto mindre koll har jag, desto mer förlitar jag mig på att ett litet kik ifacit ska rädda mig (vilket det oftast inte gör). Hej tentaångest!

Blir väl i alla fall någon timma till i skolan innan vi knatar hem tror jag... Kan inte beskriva hur jäkla mycket jag längtar till kvällen den 15:e december när skiten är över!


sleeeeeepy head!

Jag fattar inte riktigt vad som har hänt, men jag bara orkar inte gå upp när klockan ringer. Det spelar liksom ingen roll när den ringer, 06.30, 08.00 09.00 Jag går inte upp ändå. Eller rättare sagt, jag går upp ungefär 2-3 timmar efter klockan har ringt oavsett när den ringer. Så även idag. Vi skulle gått upp vid halv åtta och gått till västra torget för att köpa räkor och göra skagenröra till frukost. Men... framåt halv12 var vi väl där tror jag... Dessutom skulle vi vara i skolan kl 13.00 Och innan det var det tänkt att jag skulle ha hunnit plugga ett par timmar och att vi skulle ha satt upp våra gardiner. Men nooope. Inga gardiner här inte! Så de kommer väl upp på måndag eftersom att Tobbe jobbar imorgon.

Nu är vi i alla fall i skolan och idag ska vi sitta här tills vi stupar (eller typ i alla fall) Så vi har med oss hur mycket mat som helst. Potatisgratäng med parmesan, köttbullar och gräddsås med trattkantareller. Resterna av gårdagens pasta från Tortellini. Nybakat bröd med hemgjord skagenröra, clementiner, hempressad apelsinjuice, pepparkakor, te. Ja ni fattarnog, MASSOR. Ber bara till gud om att ingen ska sno vår mat i kylen här på skolan!
Lyckades för övrigt få lite kläm på tvärkrafts- och momentdiagram igår tror jag. Eller det kändes så i alla fall, utbredd last och punktlast är inga problem, triangellasten är jag väl inte jättehaj på ännu, men det blir jag nog snart :)


ny design

Förhoppningsvis så dyker det nog upp en ny design här på bloggen snart. Om det går som jag vill så kommer det att ske före 2012, Tobbe har lovat att han i alla fall ska försöka få ihop något nytt något hör och häpna lite mer färgglatt. Svart och grått börjar kännas lite tråkigt. Och i ärlighetens namn, hur kul är det egentligen med "lev ditt eget liv för du ska dö din egen död"? Inte så väldigt kanske. Men jag har i alla fall planer på att börja "ett nytt liv" efter nyår, och då kan även bloggen kanske behöva sig en uppfräschning. Men mer om det nya livet i ett annat inlägg kanske?


Tänt var det här!

Körde ju givetvis fast med de sex första uppgifterna när jag väl började plugga och har fortfarande inte löst en enda. Känns inte ett dugg bra med tanke på att jag vet att just en sådan kommer att komma på tentan och att den kommer att ge MÅNGA poäng (nästan 50% av de poäng som behövs för godkänt).

Så istället passade jag på att med min fabulösa mobilkamera ta bilder på hur fönstret och mitt lilla arrangemang med blockljus blev. Förvänta er inga sensationer inredningsmässigt från mig, men det är faktiskt mysigare i verkligheten.
Fönstret med nya ljuskoppar och julstjärna :)
En av mina silverbrickor, 5-pack blockljus och givetvis hyacinten Tobber absolut inte ville ha. Inte jättesnyggt kanske, men det duger i alla fall för oss :)


äckliga fredag

Jag brukar egentligen inte ha något emot fredagar, men just denna fredagen gillar jag INTE. Det blåser något fruktansvärt ute och hela morgonen har det ösregnat, så det är inte mycket till julkänsla direkt. Sjuk är jag med... Ont i huvudet, halsen och öronen plus att jag känner mig så fruktansvärt matt och orkeslös. Inte direkt vad jag har tid eller lust med nu. Det är nu mindre än en vecka kvar till tentan och jag behöver all tid jag bara kan få till att plugga. Men det verkat inte gå något vidare bra. Fick inte mycket gjort i förrgår, INGENTING gjort igår. Och idag har jag inte börjat... MÅSTE börja så fort jag skrivit klart här. Frågan är bara vart jag ska vara och plugga. Om jag ska sitta hemma för en gång skull eller om jag ska bege mig till Tobbe och Fille i skolan. Vill egentligen inte behöva gå ut idag, men vill inte heller sitta hemma själv. Eller jag är egentligen inte hemma själv, Anton är hemma och sitter och spelar något krigsspel som inte direkt gör det enklare att koncentrera sig. Hmmm....

Igår skulle jag gått till min klasskompis Isabell på inflyttningsfika, men jag vaknade med feber och mådde verkligen inte bra någon stans, så jag hoppade över det. På kvällen hade jag däremot lovat Tobbe att vi skulle åka till Ikea och köpa lite saker till lägenheten, då de skulle ha lite specialerbjudanden där. Så nu har vi införskaffat lite blockljus, en hyacint, en julstjärna, fem små ljuslyktor, gardinstänger och gardiner. Känns rätt gött, även om det gick på 700 spänn till vårt rum. Tänk då när man ska köpa till hela lägenheten! Usch, hemska tanke! Men nu tycker i alla fall jag att vi har lite mer jukstämning i lägenheten, och ännu mer lär det bli när vi får upp gardinerna. Lite roligt egentligen att små saker kan förändra så mycket i ett rum.
Ikväll är det final i Idol. Förra året satt jag här i soffan och tittade på det med Tobbe. Tror att det var vår första fredag tillsammans. Känns helt knäppt att vi bara varit tillsammans lite mer än ett år!
För övrigt (om nu någon vill veta) så har vi bokat in ett besök på Jul på Lisseberg den 17 december. Egentligen var det från början tänkt att vi skulle åka i typ förra veckan, men det kändes bäst att vänta till efter våra tentor. Så det blir bara en kort sväng i Göteborg över dagen. Vi ska gå med Tobbes syster Sofia, och jag tycker det ska bli skitkul! Alla pratar om hur himla fint det ska vara, så jag hoppas att det lever upp till förväntningarna nu :)
Är för övrigt snart klar med min halsduk också. Eller klar och klar... Jag är halvvägs på det näst sista varvet, men varven blir ju å andra sidan bara längre och längre... Ska i alla fall försöka hia mig i virkandet nu och lägga all krut på pluggandet fram till tentan. Fast innerst inne vet jag nog att jag inte kommer kunan hålla mig borta från virkandet en hel vecka. Det är så himla bra terapi!
Nu ska jag ta tag i min livsuppgift här i världen; tentaplugga... Eller i alla fall snart, ska bara virka nååågra minuter först.


22:00 i skolan

Vi har precis pillat i oss dagens middag (pizza) och jag ska ta fram böckerna och plugga lite. Kan ge mig fan på att det är dags att knata hem lagom tills jag har kommit igång med mitt räknande. urkbulle på det, om nu det skulle ske. Men det blir väl i alla fall en timme till i skolan, men jag gillar det, så jag ska inte klaga! eller jo... kanske lite, om jag kunde komma upp på morgonen så skulle jag ju inte behöva sitta här så länge på kvällen. Men å andra sidan pluggar jag ju bättre på kvällen.


Skola och snöblask

Idag när jag vaknade så var jag ynklig. Väldigt ynklig. Hade riktigt ont i halsen, huvudet kändes som om det var 10 storlekar förstort och kroppen ka vi inte prata om. Så jag skickade iväg Tobbe till skolan, vände mig, missade julkalendern och somnade om. Vaknade framåt tio och mer eller mindre kröp ut till duschen med en kropp stelt som ett jäkla isblock. Men i duschen tinade jag!

Lyckades pallra mig iväg till skolan där jag inte gjorde mycket nytta. När jag kom dit så gick vi direkt på lunch. Tobbe bjöd mig på Pallas Athena som har grekisk buffé och direkt när vi kom tillbaka till skolan gick jag till Öster för att fika med Henny.
Känns helt knäppt att föreställa sig livet utan henne. Men så kommer det med största sannolikhet att bli efter jul. Kommer bli helkonstigt att hon bara försvinner, min enda hästvän här. Eller, jag har ju iofs Emma också, men henne känner jag ju inte direkt så... Henny och jag har liksom samma värderingar och det är så himla skönt! Men jag skulle tippa på att min hästabstinens kommer bli ännu värre i veckorna nu om jag inte har henne att tjöta med i tid och otid.
Nu har jag precis (för en timme sedan) slutfört min opponering i ingenjörsmetodik och även gjort tidernas minst ambitiösa powerpoint. Men wtf, vi kan inte bli underkända.
Så nu är det dags att ta tag i byggmeken... Inte jättetråkigt ändå. Eller jo, nu ljög jag lite. Innan man har börjat är det jävligt tråkigt. Men så tycker jag ju om allt. Innan jag fått tummen ur röven och kan börja. Ska väl sluta dra ut på mitt "inte pluggande" och sätta igång. Hoppas på lite mat snart med. En kebabrulle vore jävligt gott (vi som senast igår lovade varandra att det var slut med skitmat). Borde kanske plugga lite på min redovisning till imorgon, men nääh.. Vi improviserar istället, det är mycket roligare.


Dags att börja...

Idag har varit en såndär mysig dag då man vet att man egentligen har massor att göra, men man är ändå inte stressad över det. Jag vet att jag kommer få sota för det senare. Troligtvis ikväll eller imorgon, men det känns bra ändå. Försöker intala mig att tentan kommer att gå bra, men jag är inte helt säker på det. Jag är liksom lite för långt bort i tankarna. I min värld är det redan 16:e december, tentan är över och jag kan julpyssla, virka och bara va... Jag har liksom inga planr över huvud taget som inträffar innan tentan. Alla planer ligger efter.

Det är lite jobbigt att försöka hålla kvar tankarna på tentan när man hela tiden bara ser fram mot det som ska hända efter den. När livet börjar igen liksom. Jag gör bara två saker nu för tiden, jag pluggar och jag virkar. Jag virkar nog lite mer än jag pluggar. Jag vill så gärna bli klar med min halsduk så jag får börja med nästa projekt! När jag virkar nu så har jag fastnat i "måste bara" fällan. Jag måste bara virka klart varvet, jag måste bara göra nästa varv, jag måste bara mäta halsduken.... Jobbigt. Men ack, så mycket roligare än att plugga.
Igår insåg jag att jag blivit offer för min egen dumhet dessutom... Jag har suttit och svurit över alla uppgifter i böckerna, där det bara finns ett svar, inga hänvisningar eller uträkningar. Så hela min plugghelg gick ju om intet på grund av detta. Men igår fick jag reda på att det visst fanns lösningar på pingpong. Men hade jag kollat på ping pong? Naah.... Grattis Brorsson.
Nu är i alla fall min fina älskling hemma, väntar på att han ska duscha klart, sedan ska vi gå till skolan så att han ska kunna hjälpa mig och plugga. Han är bara bäst <3


Tjejkväll!

Efter att ha insett mitt minst sagt stora misstag med Tema teknikfront så bestämde jag mig för att tröstvirka. Jag har tidigare varit lite skeptisk till min garnförsäljare där hemma då denna prackade på mig 5 nystan för att göra en halsduk på 42 varv då det efter 26 varv endast gått åt ett nystan. Men nu börjar jag ana att hon kanske hade rätt ändå. Jag har på ett par dagars virkande tagit slut på nystan nr 2 och är efter senaste varvet på 450 dubbelstolpar ett bra stycke in på nystan nr 3. Hoppas verkligen att halsduken blir bra. jag har ju trots allt redan lagt ner ett par timmar på den. Men så jäkla kul deet är med handarbete:P

Nu håller jag på och plockar undan lite här hemma, om 2 timmar kommer det några tjejer på tjej/glöggkväll. Det ska bli riktigt roligt! Har dessvärre ett helt berg med disk som ska avverkas, och så ska tvätten hängas och torkas. Men det  rer sig nog!


fuckat up, big time...

Ibland blir jag bara så in i helvete trött på mig själv. Idag skulle vi lämnat in ett projekt som heter Tema Teknikfront. Det går ut på att vi ska reflektera över tre vetenskapliga tidsskrifter. Jag skulle gjort den igår, men hittade inget ämne som jag kände passade mig. Och eftersom att den skulle lämnas in idag så tänkte jag att det var deadline ikväll, 170.. eller 23.59 (det är de vanliga deadline tiderna). Jag hörde till och med några som hade deadline 20 januari. Men nu när jag loggade in på pingpong för att försöka hitta mer info om uppgiften, vad står det då? Deadline 12.00..

Inte för att jag kände mig tillräckligt förberedd för att skriva uppgiften nu, men det börjar bli lite väl mycket uppgifter uppskjutna för min del. Jag har en inlämning i byggmeken (men den ska göras nu i veckan). Två i byggtekniken + en rapport, de ska jag föra i jul. Komplettering i både revit architecture och revit structure. Dessutom så har jag ju hela ekonomikursen efter mig. Inte för att de uppgifter jag har efter mig är stora på något sätt, men de har ju gjort så att det är rätt tomt med poäng på ladok.MEEEN.. Jag antar att jag ännu en gång får suck it up och bara göra det. 16 December, då jävlar ska jag plugga! Då är tentorna gjorda, och jag får väl ha som någon form av mål att va färdig med alla uppgifter på julafton, så att jag kan börja kötta inför de kommande tentorna. Om jag inte missminner mig så är det ca 3 veckor från julafton till tentorna.
Men det känns ok, jag har ju Tobbe, som alltid ställer upp för mig, i vått och torrt och som pluggar med mig timme efter timme ända till min tröga lilla hjärna har fattat. Du är bäst älskling! <3


dålig dag...

Undrar lite vart ifrån den sjuka entusiasmen kom igår? Har inte en aning, men cirka gurka 15 minuter efter att jag skrivit här på bloggen igår försvann den. För jag körde fast med varenda uppgift jag påbörjade. Så vid ca 21.20 gick jag hem från skolan, så arg att det inte gick att prata med mig. Och fram till midnatt var jag fast besluten om att skita i tentan, hoppa av utbildningen och ta mitt pick och pack för att flytta hem till Hultsfred senast idag. Vad hände egentligen med "suck it up"? Inte en jäkla aning.

Idag har jag inte ens vågat öppna böckerna ifall att det skulle gå åt helvete. Tobbe är ju inte hemma, så om jag kör fast så sitter jag ju verkligen fast! Och hur knäckt skulle jag inte blivit över det? Jävligt knäckt och bittrare än en bittermandel skulle jag tro.
Så denna dag har jag ägnat åt terapivirkning. Jag håller ju på att virka en sjal och har nu avverkat 30 av 42 varv. Tror dock att den kommer bli i minsta laget... Så mitt nästa projekt är att göra en likadan fast större tror jag.
Den blir inte heller riktigt lika fin som jag hade hoppats på. Jag har lite tjockare garn än vad man egentligen ska ha (för att jag valde ett budgetgarn), så mönstret blir inte lika tydligt. Men jag funderar starkt på att göra nästa sjal i mörkbrunt Alpacagarn (givetvis eftersom att det är 20% på det fram till årsskiftet, så jag har nog även tänkt köpa på mig ett par extra sådana nystan för att kunna sticka en kofta, mössa och virka en filt). Men i alla fall (det var hit jag skulle komma). Jag har tänkt och tänkt på det här med handarbete... Det är ju inte jättebilligt med garn och broderier... Jag tittade på en fin broderitavla igår, och den kostade nästan 500! MEN (här kommer poängen) om man slår ut den engångskostnaden på hur lång tid man faktiskt sedan är sysselsatt så är det en jävligt billig hobby. Skulle tro att den tavlan tar upp emot 100 timmar att göra (i min takt). Det ger en timkostnad på ca 5 kr.
Jämför det med ridningen. Lotta kostar ca 2000kr/månad i underhåll (säkerligen lite mer), plus att jag brukar träna för ca 2000 kr/månad. Jag lägger 3 timmar per dag i stallet, 30 dagar i veckan. alltså ca 4000 kr per månad / 90 timmar i stallet. Det är en timkostnad på 44 kr för den hobbyn.
Nog för att ridning är roligare och älsosammare än handarbete. Men här får man det i alla fall svart på vitt att det är en dyr sport.
Hoppas att Tobbe kommer hem snart och att han har lite motivation till mig.. Måste verkligen plugga. MÅSTE fixa till Josefines och min raport idag, MÅSTE opponera på en annan rapport, helst idag och MÅSTE skriva Tema teknikfront IDAG. Och jag vet fan inte ens vad jag vill att min ska handla om. Usch, det ser ut som om jag går en lång och tung kväll till mötes.


lördag i skolan...

Vi kom faktiskt hem från skolan igårkväll, även om det kändes som att vi aldrig skulle det. 23.40 knatade vi hem i halkan. Undrar om jag någonsin varit så ambitiös innan? Tvivlar starkt på det, men även om jag inte fick jättemycket gjort så kändes det ändå gött och veta att jag faktiskt satt i skolan och faktiskt försökte lösa mina uppgifter.

Även idag är vi i skolan, Tobbe har varit här sedan 10.30 och jag sedan strax efter 13.30. Och än på länge har vi INGA planer på att gå hem. Men jag gillar det faktiskt, det är lite småmysigt. Och med handen på hjärtat; jag älskar tentaplugg. Jag har sedan jag flyttade till Jönköping insett att jag kanske inte är sådär fantastiskt jättesmart, men det skiter jag i, för jag gillar att plugga ändå. Visst är det jävligt tungt vissa dagar. Men att sitta i skolan på helgerna och veckokvällarna gillar jag! I alla fall så länge som jag förstår mina uppgifter. Även om det inte var speciellt kul igår, när vi gick hem 23.40. En fredagkväll kan man ju gärna slippa sitta i skolan till efter 21 i alla fall...
Det känns lite som att om jag sitter i skolan så har jag änna lite större chanser att faktiskt plugga, göra det jag kan för att klara min tenta. Inte för att det kanske ser så jäkla ljust ut just nu kanske, men jag gillar pluggandet ändå. Jag älskar att lära mig saker helt enkelt.
Nu ska Tobbe och Fille spela tvspel, så jag gissar på avv vi har i alla fall 4-5 timmar kvar här innan vi går hem för kvällen :)


jävla fredag

Jag har inget liv, det bara är så. Det är ett jävla faktum. Klockan är 22.30 en fredagkväll och jag sitter i skolan och räknar byggnadsmekanik. eller det ska jag ju inte säga att jag gör. För jag har ju i vanlig jävla ordning med min fantastiska begåvning kört fast på UPPGIFT 4 av 100+. Jo det känns bra inför tentan om inte ens två veckor, JÄVLIGT BRA.

Fy fan så jävla bitter.


skola

Nu sitter jag i skolan, och har gjort ända sedan klockan 10 imorse och många timmar till kommer det nog att bli.

Jag började dagen (i vanlig ordning) med att försova mig, men vi vaknade för en gång skull redan klockan 10 över 8. Viss skillnad på 08.10 och 06.30 då vi ställer klockan, men betydligt bättre än 10.30 då vi vanligtvis brukar vakna annars.
Jag har varit produktiv idag, inte jätteproduktiv, men ändå produktiv. Josefine och jag har skrivit ihop våra rapporter i ingenjörsmetodiken och firade det med att äta lite onyttigt på McDonalds. Sen dess har jag suttit här och skött det där finliret jag pratade om igår. Nu är det bara ca 1,5 timmes jobb kvar skulle jag tippa på. Det känns gött!
Nu ska jag ta tag i det verkliga plugget och lägga julklappspillet åt sidan. Buhu, hemska tanke! 13 dagar kvar till tentan idag och det känns INTE bra just nu. Inte bra någonstans. Men jag ska verkligen försöka plugga och bara suck it up när det är jobbigt. Vad hjälper det att grina egentligen? Visst känns det lite bättre efteråt, men jag blir ju inte direkt smartare av det. Jag hoppas i alla fall att någon form av hallelujah moment ska infinna sig och att alla byggmekanikens problem, gärna genom en vacker uppenbarelse ska lösa sig utan att jag behöver anstränga min redan överansträngda, mosiga lilla hjärna.


julpyssel

Nu har jag pysslat färdigt för idag med en av julklapparna, 3 timmar blev det. Har fått mycket gjort för en gång skull, och det känns jävligt gutt! Ska bara sitta någon timme i helgen för att fixa det allra sista finliret. Tror att det komme bli bra, jävligt bra. Men än så länge så är det hysch, hysch, locket på ;)

Kanske inte världens viktigaste uppdatering kanske, men ändå. Någon stackars vilsen själv där ute är intresserad?
Om någon är intresserad, så fick jag ett volymschampo i mitt paket idag, ska bli spännande att se om det fungerar. För övrigt så har min besökssiffar stigit rätt rejält de senaste dagarna. Undrar vad det beror på? Har inte en blekfet jäkla aning, men jag är hur som helst glad att det är några som läser skiten jag skriver:)
Min finaste kille på Gotland i somras, idag firade vi 13 månader (för er som har missat)


paketkalender

Idag när Tobbe och jag vaknade, på vår 13:e månad tillsammans så fick jag en present av honom. Inte just för att vi varit tillsammans i 13 månader, utan mer för att det var första december. För jag fick en PAKETKALENDER! Och det var inte vilken kalender som  helst, det var den lyxiga modellen från The Body shop - min favoritaffär!

Så snacka om glad tjej :D Har jag världens bästa kille eller har jag?
Igår var vi som sagt på sittning, och det var minsann en finsittning: Byggsittningen! Och då gick i alla fall jag all in i klädesväg. Varselbyxor, varseltröja, hörselskydd och arbetsskor. Det var faktiskt riktigt roligt!
Dessvärre vart det ett rätt rejält missöde under invigningen av sittningen. Efter en sjukt bra imitation av en av våra lärare så skulle vår imitatör och till lika klasskompis inviga sittningen på byggvis: Hugga sönder ett billigt skitbord från Ikea. Första och andra hugget gick bra, men sedan lossnade ett av benen på bordet och klippte till honom precis under ögonbrynet så det bara rann blod. I en rätt stadig stråle... Usch... Så han kördes till Ryhov och fick sy 8 stygn. Men efter ett par timmar var han tillbaka på kåren. Dessvärre hörde jag att han tydligen hade krossat en flaska inatt = ny resa till sjukhuset och 8 nya stygn.
Efter sittningen gick vi till O'learys i en timme innan vi gick tillbaka till kåren. Och vi hade så himla kul! Och jag syntes rätt bra på kåren märkte jag. Lysmaskigaste lysmasken på hela stället, haha!
Nu har jag städat lite här hemma och det är dags att ta tag i plugget. :)
Fick för övrigt hem mammas och min julklapp idag, och de blev bra, riktigt bra!