Red riding hood

Vet att jag varit pissigt dålig på att uppdatera, men Tobbe har varit här i helgen, och då går han före bloggen. Men nu är helgen slut, och likaså min semester... Bara att bita ihop och snällt jobba denna vecka, för sen åker vi till Gotland! Ska bli sä jävla härligt! Hoppas bara att vi har tur med vädret...

Iaf... Vi har inte gjort sådär fruktansvärt mycket i helgen, bara myst och tagit det lugnt. I lördags hade Tobbe en överraskning till mig, han hade laddat ner en film som jag velat se ett bra tag nu- Red riding hood. Och jag kan bara säga en sak: ni måste se den! Precis min favorittyp av film, och det blir ju inte sämre av att den är regiserad av Twilights regissör (oh yes, jag är en twilight-geek). SÅ den har ju sin lilla Twilightprägel och är helt enkelt alldeles underbar.
Skriver mer imorgon, för hör och häpna så har jag mer att berätta :)


And here we go again...

Helvete. För 30 minuter sedan var allt bra och nu står jag här igen med psykbrytskänningar. Ökad puls, flackande blick, koncentrationssvårigheter, kallsvettas och tja,.... en regelrätt panik. Om jag bara visste varför det blir såhär...  Vad gör jag nu? Hur löser jag det här? Inte en jävla anging. Det är väl bara att lära sig att leva med skiten. Kul.

Oh, fuck.


Dagens shopping!

Det blev lite handlat i Kalmar idag, trots en jäkla massa folk och att det regnade småfnyk klippt hela dagen. Först fick vi en sväng på stan, och det var väl där vi handlade mest. Jag köpte två kuddar till lägenheten, ett par sandaler och tygskor, ett par bikers, lite underkläder, godis, vax och bodybutter.

När vi var färdiga på stan åt vi på nån kinesbuffé (som jag inte minns namnet på) men gott som fan är det! Och det nästan bästa var att de hade en mjukglassmaskin till efterrätt :D.
Blev en sväng på Ikea och affärerna vid Hansa City med. Köpte ett zinkfat på Plantagen som jag förhoppningsvis ska lyckas pilla ihop med lite växter till ett kitchigt blomsterarangemang någon gång i framtiden:P.
Just det, vi stannade på Hööks med, de hade ju faktiskt en del snyggt i sin sista katalog, men hallå eller? HUr tråkigt är det inte när man kommer till affären och så ser det inte alls lika dant ut i verkligheten som på bild? Kvaliten är inte bra och passformen är helt åt helvete. Så tråkigt :( Men men.. Tur att vi har Charlies i Jönköping som kompensation då:P.
Mina nya sandaler, fett nöjd!

Fräckaste kaffekoppen på länge! Haha, var nästan tvungen att köpa en.. Syndatt jag inte dricker kaffe bara...

Och visst är det väl så? Indiska har historiens största plastkassar.


Kalmar!

Idag tar mammis och jag en tripp till Kalmar eftersom att det ska vara skitväder. Får väl se om man får med sig något hem :)

Pusshej!


Bildbomb

Här kommer lite bilder från gårdagens dressyrpass, lyckades få med mig mamma som fotograf, inte för att alla bilder blev kalasbra, på många blev jag halshuggen eller så blev stackars Lotta av med ett bakben, men tar man tillräckligt många bilder så ska väl någon bli bra? Och några blev jag allt ganska nöjd med, här nedan följer ett litet urval. Jag vet att mina händer inte alltid är optimala, men det jobbar jag faktiskt på. :) enjoy.
Min finaste finaste lilla häst, hon blir verkligen bara bättre och bättre!


And here it is...

duturududududuuuuu Okej, jag erkänner... det var mer likt en fanfar i huvudet än såhär i text...) Men iaf, här är min nya friss!

SÅ, nu vet ni hur den ser ut, och jag bara ÄLSKAR DEN! Okej, den är väl egentligen inte jättekort, men för mig är den jättekort, ungefär lika kort som om jag skulle ha snaggat håret. Herregud, jag brukar ju ha iaf 20 cm längre hår!


Usch

Nyser så fort jag går in på mitt rum eller så fort jag börjar flytta runt på mina grejer. Tror bestämt att det är dags för en riktig storstädning och utrensning! Hörs sen!


update

Imorgon lovar jag att slänga upp en bild på min nya frisyr, sist jag hade såhär kort hår var jag 11 år gammal, så jag kände att det var dags för en lite större förändring:) Har för övrigt haft ett riktigt bra pass på Lotta idag (lyckades timmomed få mamma att både fota och filma, så bilder och lite text kommer imorgon). Helt sjukt vad min häst är bra!

Efter det så har mamma och jag vart och hälsat på mammas gamla gymnasiekompis och sedan var vi på speedway, Dackarna - Hammarby. Vi fick stryk... Men ååh vad jag älskar speedway :D
Allt som allt - en riktigt bra dag med min mamma!


Inget hår

Ibland är till och med jag lite spontan. Skulle gå ner till Zic Zac och klippa mig, bara klippa topparna och börja spara ut längderna på håret. Vad händer? Jo jag får en idé om att klippa av mig håret, så nu har jag "kort" hår (kort med mina mått mätt), nu går det bara strax nedanför axlarna, och jag som inte brukar ha kortare hår än till "bh-spännet" annars :P Men jag älskar det! Än så länge i alla fall :) Passade även på att ta två nya hål i öronen, skulle egentligen tagit 4 hål, men de hade bara dyra örhängen hemma, så jag blev snål... .

Det är lite kul, jag är LIVRÄDD för nålar, stick och sprutor i vanliga fall, men jag älskar att ta hål i öronen, jag verkligen ÄLSKAR att känna när det sticker till och blir varmt. Helsjukt egentligen, men jag har å andra sidan aldrig utgett mig för att vara normal :)


slut igen

Då var ännu en helg slut... Och nu får jag inte träffa Tobbe på två veckor, känns fruktansvärt jobbigt :( Men det har varit en trevlig helt i alla fall :). I fredags ... jaa... då gjorde vi ingenting. I lördags skulle vi ha slipat möbler, men med tanke på att vi eventuellt får en inneboende i höst så var vi inte så sugna på att fixa det nu... Uscha. Och idag har vi inte gjort mycket.. Eller Tobbe och mamma var ute i skogen och plockade kantareller (jag satt i bilen istället, HATAR att vara i skogen). Och vad har vi gjort sedan? JO Tobbe bättrade på sin manlighet genom att vara med i min pärlverkstad, vi har pärlat och sorterat pärlor som galningar. Intresseflaggan vajar. Nä, nu är det dags att fortsätta med överkastet om det ska bli klart det här århundradet.

Puss hej!


Dum på riktigt -.-'

Ja, nusåhär när jag putsat alla mina grejer tänkte ju jag att jag skulle åka och trimma lite dressyr. Men VAD kom jag på då? Jo, min sadelgjord ligger i tvättmaskinen... Clever, jävligt clever. Så Lotta får väl vila idag då, för jag känner mig inte jättemanad att rida barbacka. Visst, jag har två sadelgjordar till, stenhårda lädergjordar som gett henne snuskiga skavsår innan... Men jag tycker det inte är värt risken att hon ska få sår igen, det tar ju trots allt ett tag att läka dem...


Men seriöst?

Allvarligt? Jag trodde man fick vad man betalade för. Jag har nu putsat och sträckt ut mina ridstövlar, Pioneer high rider i italienskt kalvskinn, 2799:- Visst borde man ändå få vad man betalar för? Det låter ju exklusivt och bra...

Allvarligt, ser ni längdskillnaden?
Har jag verkligen så olika långa ben? För jag känner inte av det när jag har dem på mig.. Har haft stövlarna i 2 år nu (hör och häpna) men jag har inget minne av att de var så himla olika långa när jag fick hem dem. Liteojämna var de, men inte SÅ. Borde man inte kunna sträcka ut dem så att de blir lika långa? Eller har jag missat något viktigt angående läder och lädervård? :S
Aja, tackar gudarna att jag bara betalat 600:- för dem, visserligen la jag ut 500 till på att byta dragkedja, men ändå...


puh!

Mycket gör jag om dagarna, men inget vettigt. Jag är ännu en gång tillbaka i farmville-träsket, likaså är jag en sucker för cityville (men det borde jag ju få spela, jag ska ju trots allt bli en byggare ;) ).

Igår kväll blev det dock inte mycket dator för min del, det åskade som fan här (och gjode halva natten). Jag har verligen inget emot åska, tvärt om, jag älskar den. Givetvis har jag stor respekt för alla naturfenomen, men jag tycker det är helt underbart att ligga inne under en filt med en bra bok medan man hör hur det smattrar mot fönstren och mullrar utanför. Lite konstigt kanske, när jag var liten var jag LIVRÄDD för åska. Jag hade verkligen panik så fort det började. haha.
Hur som helst så fortsatte jag med mitt överkast igår (och idag). Så nu har jag TVÅ sammanfodage rutor och en blomma. woho, intresseklubben antecknar! Nu är det ju bara 78 rutor, 79 blommor och en lång jävla spetskant kvar. Jippi. Ser dock inte ut som det blir mer virkning idag för min del, är på god väg att få självsprickor i fingret eftersom att jag inte är van vid att virka så mycket:P. Så nu ska jag fixa hästsaker istället! Har tagit hem alla Lottas lädergrejer och benskydd för att fixa allt :). Har verkligen blivit slarvig med det. För inte alls länge sedan plockade jag jämt hem ALLA hennes saker under helgen, VARENDA helg och satt och putsade som en dåre. (plus att det putsades minst varannan dag i veckorna). Vad har egentligen hänt med soffpotatisen Brorsson? hmm... Det tåls att tänka på.
Imorgon ska Tobbe och jag vara flitiga, vi ska börja slipa våra nya (begagnade) matmöbler för att kunna måla dem vita. Ska bli kul att få göra något eget :).
Pusshej!


Pengar rullar in som det ska

Hallelujah! Igår fick jag min lönespec från bruket, och idag trillade det in en från Skanska. Tack gode gud vilken underbar läsning! Helt underbart av två anledningar: 1. Eftersom att jag bara är sommaranställd dras inte full skatt. 2. Min timlön vid övertid är helt underbar, helt jävla underbar!

Det firade jag och Nusse (mr. katt) med att ligga i soffan och äta glass. Livet är chill för fröken Brorsson.


pärlor

Sitter i soffan och funderar på hur mitt första armband ska se ut, snacka om beslutsångest. Är så jäkla lyrisk att jag inte ens vet vart jag ska börja!


1:a rutan klar!

Nu är den 1:a rutan till mitt överkast klart, tog ca 4-5 timmar att göra en... Nu är det bara 80 kvar... plus 80 blommor... + att allt ska sättas ihop och plus att det ska virkas en kant runt allt. Ska vi säga att jag är klar om typ 7 år kanske?


Dressyrpasset!

Tänkte skriva lite om dressyrpasset i förrgår. Valde att trots allt rida Lotta på banan med, trots stelhet i kroppen. Men jag såg det som en utmaning och laddade upp med lite lösgjörande övningar, och herregud vilken häst jag har! Hon var helt fantastisk. I början var hon lite omotiverad, men ju mjukare hon blev dest o bättre blev motivationen och sista övningen var magisk. Jag lyckades ÄNTLIGEN få henne i riktig uppförsbacka helt själv. Jag har lyckats en gång innan, men då hade jag min tränares hjälp. Nu tycker ni säkert jag är värdelös som inte lyckats förens nu med en häst jag haft i flera år, men jag kan ju tillägga att hon har väldigt långa bakben, och det vetifan om hon inte är lite överbyggd.  Jag har lyckats muskla om henne, hon har en fin rumpa, rygg och nacke. Men att lyckas att få med ryggen till 100% och framför allt få den helt mjuk är svårt på henne. Men så länge det går åt rätt håll, vare sig vi kryper eller springer åt rätt håll så är jag nöjd. Hon är min första egna häst och därmed "min försökskanin".

Trombia värmde jag relativt fort eftersom att vi skulle jobba mycket med den förvända galoppen. Så det blev ett kort men intensivt pass, både för mig och henne. I början var hon lite tjafsig i munnen men när hon märkte att det inte hjälpte att bråka så gav hon upp och  fokuserade på arbetet. Dock tycker jag att hon är svår i höger varv. Hon lurar en att tränga utåt med innerhanden föratt ställa höger, tappar därmed vänsterbogen och vill sätta ut bakdelen till vänster plus att hon verkligen HÄNGER i högertyglen. Och hon tycker mitt sätt att lösa problemet på är pest och pina. Jag rider utan innenhjälper. Så enkelt är det. Det är ju trots allt yttertygel som ska ha stöd, och genom att inte ge henne någon innentygel att hänga i så har hon inget val än att lägga stödet på yttertygeln och eftersom jag bara rider med ytterskänkeln är bakdelen på plats och likaså bogen. Jag själv däremot är ställd till höger så att hon när hon mjuknar gör likadant.
Det är rätt chill i trav (gör alltid detta på volten) men i galoppen. Haha, där försöker hon smita på alla möjliga sätt! Slutna delen på volten är lugn, där har hon ett outtalat stöd hos staketet, men den öppna är jobbig. Där gör hon luftsprång, byter galopp och busar. Men det är bara att låta henne hållas, byter hon galopp så får hon snällt gå ett varv  i förvänd galopp och sedan byta tillbaka. (hon kommer på ganska snabbt att bytena bara gör det jobbigare ;) ).
Hon är så himla härlig att rida nu när Helena köpt henne. Hon går framåt, är elastisk och mjuk och lätt i munnen. När hennes förra ägare hade henne (min fd tränare) så var hon slö, oengagerad och vansinnigt framtung. Helena vill att man ska rida henne framåt, och det köper jag, men nu när hon går fram då? När hon har en bra bjudning. Då plockar jag upp henne istället, får henne mer elektrisk. Och jag tror det är lite det Helena vill uppnå, att hästen går framåt är ju inte samma sak som att den är spänstig och bjuder jämt. Det kan va att den smiter. Nu när man sätter press på Trombia känner jag ibland hur hon vill lite för mycket framåt och springer ifrån baktassarna lite. Och då anser jag att det är bättra att bromsa upp lite och använda hästens bjudning i mindre tempo till att istället få HELA hästen elektriskt framåt. För jag vet ju det, hon har en bra utveckling, och den kan jag plocka fram när jag vill och då tycker jag att ""framåtdrivnings/bjudningsproblemet" är löst.
Det förvända galopparbetet gick kanon, hittade en riktig mördarövning i mina nya böcker från Hippson. Kan bli långt och invecklat o skriva allt i samma inlägg, men om någon är nyfiken skriver jag gärna om övningarna jag gjorde:)


Och där satt jag med mobilen i bh:n...

Fy fan vad jag hatar den svenska jävla sommaren ibland! Igår var absolut en sådan dag.

Efter att Lotta i förrgår gick kanon så tänkte jag att jag skulle rida ut en liten sväng i skogen och bara jogga henne lite, så jag åkte till stallet vid tre-tiden. Tog in Lotta, borstade och gosade precis som vanligt. Visst, det såg lite mulet ut, men inte så att jag förväntade mig en störtskur direkt?
I alla fall så red vi iväg, och efter ca 100 meter började det regna, men jag tänkte att det nog skulle sluta. Så vi fortsatte... Men inte slutade det? Istället öppnades himmeln på vid gavel och vi fick kubba järnet mot ett par ekar lite längre fram..
Och där satt jag. På en otålig Lotta under en ek i pissregnet. Med vattnet rinnandes längs benen, rinnandes i nacken, längs ryggen och vidare ner i trosorna. Där satt jag, dubbelvikt, på en häst som inte kunde stå still, med mobilen nedstoppad i en handske, nedstoppad i BH:n i ett tappert försök att rädda den stackaren undan fuktskador och men för livet. Men inte fan slutade det att regna. Efter tio minuter i samma jävla hällregn beslutade vi oss gemensamt för att kubba hem till stallet. Sagt och gjort. Vi kom till stallet, sprang in i stallet, jag tog av Lotta allt det blöta, hon fick lite müsli och morötter medan jag tog på henne regntäcket. När vi sedan kom ut till hagen... Tror ni att det regnade då? ! NEJ. Den där jävla väderguden säger jag bara. Hon/han/den/det borde överväga att byta jobb.
Jag kan ju tillägga att de 15 minuter av hällregn som föll under vår ridtur också var DET ENDA REGN PÅ HELA JÄVLA DAGEN. Och när jag släppte ut Lotta i hagen efter vår minst sagt udda ridtur tittade hon konstigt på mig, i stil med "vart är männen i de vita rockarna? Vad jag hört så brukar man hålla sådana som dig inlåsta." Ibland tror jag att hon tvivlar på mitt förstånd... fast det gör å andra sidan jag med...

En aaanings blöt. Är rätt jävla glad att det bara regnade från ett håll -.-' jag kunde krama ur vatten ur ridbyxorna när jag kom hem en timme senare.


Tävlar om ett crown view schabrak

jag är med och tävlar om ett schabrak från Kyro Riding Gear! Vill du också ha chansen at vinna ett? :) Klicka här!


Schockemöhle

Vill du också vara med? Klicka här!


HV polotävling

Klicka här för att komma till tävlingen :)


Tävlar om schabrak

Jag är med och tävlar om ett valfritt Schokemöhleschabrak, vill du också vara med? Klicka här!


Paket!

Nu har mitt paket från pärlgrossisten kommit. Åh, jag är som ett litet barn på julafton! :D Tänk, nu har jag äntligen något att göra på tåget ;) Fast det hade jag i och för sig redan innan... Håll i er nu, mitt påbärjade monsterprojekt är: ett överkast. Jag virkar ett överkast till en dubbelsäng. Det hade ni inte trott va? :) Jag är faktiskt händig när det gäller handarbete, jag broderar, syr, knypplar, pärlar, virkar, stickar m.m. När jag var 15 sydde jag till och med en bal/aftonklänning med infällningar och massa.  De senaste åren har det visserligen inte blivit riktigt lika mycket handarbete som tidigare på grund av att skolan tar tid (nej men gud så konstigt Brorsson, tar skolan tid för dig?).

När jag kommer hem så ska jag äntligen få åka till stallet, har inte varit där sedan i fredags! KÄnns helt sjukt, det är ju jättelänge sedan. Då blir det i alla fall ett dressyrpass på Trombia med fokus på den förvända galoppen och vad Lotta ska göra vet jag inte riktigt. Dels beror det lite på vädret, men jag funderar på att bara tömköra henne idag.
Givetvis borde jag egentligen lägga mer tid på Lotta än på Trombia. Men jag känner att jag måste göra något åt Helena som tack för att vi får ha Lotta hos dem gratis. Och just nu är Lotta lite stelare i kroppen, och det vet jag inte hur jag ska lösa. För det sista jag vill med henne är att hamna i konflikt med henne för att hon är stel. Dessutom så har Helena sagt att hon var jättenöjd med Trombia sist jag hade ridit henne, så då är det ju ännu roligare att hjälpa henne:). Nu måste jag packa ihop mina grejer så jag hinner köpa lite mat och springa till tåget.
Pussokläm!


Utvärdering 2

Som jag skrev igår så överträffade mina matlagningskills helt mina förväntningar. Dessvärre gjorde inte pajen det :P Äpplena var bra kryddade (lagom mycket kanel), men smuldegen var alldeles för söt! Det kändes som när man biter i en citron. Ni vet när kinderna blir sådär uskna och drar ihop sig av det sura? SÅ blev det, fast av socker istället... Fatta sött :P

Jag sa även till Tobbe att jag var sugen på Polly igår, så han sa att han kunde köpa det till mig när han ändå skulle till Ica och köpa snus. Men inte kom han hem med Polly inte. Han kom hem med två lite finare marabou presentpåsar. Åh, tror jag dog lite, så söt var han :D.


Utvärdering

Fy fan vilken mästerkock jag är! Maten blev riktigt bra, trots mina skrala matlagningskunskaper. Men däremot har jag konstaterat att jag inte alltid är så jävla bright gällande utförandet i köket, speciellt inte när matlagningen innefattar en ugn. Då är mitt säkerhetstänk = 0. Istället för att försiktigt dra ut ungsformen för att kolla om maten är klar, så är jag lat och sticker in handen istället. Det resulterar i att jag ca varannan gång lyckas bränna en knoge eller två. Men vafan. It´s the bible, you get credit for trying. Det kan man leva efter i mycket ;)


Världens finaste <3

Det är nog så att alla flickvänner tycker att just deras pojkvän är den absolut bästigaste som råkar gå i ett par skor i hela universum. MEN jag råkar veta att så inte är fallet. Det finns en kille som är lite bättre än alla andra killar här i världen, och det är min Tobbe det.

Vi har ju inte träffats på två veckor, men i fredags var detr äntligen dags, och som jag har längtat! Vara nere och mötte honom vid tåget på kvällen, och jag kände knappt igen honom, han hade blivit så smal i ansiktet! (och så hade han mössa mitt i sommaren också) . Hur som helst gick vi en sväng till festivalen och kollade lite innan vi fas ihop i soffan.
I lördags så åkte vi först in en sväng till Vimmerby och tittade lite i affärer och på de jobb som jag varit och gjort under min tid på Skanska. Vi hittade faktiskt två små dessertskålar till min servis med, så det tar sig allt! På Tobbes begäran fick han även ett par hintar om vad jag önskar mig ifödelsedagspresent, jag fyller ju faktiskt 20 om 1,5 månader :). Och efter det så åkte vi hem för att hinna med tåget tillbaka till Jönköping.
Tobbe hade planerat en helkväll för oss :')
Först bjöd han mig på restaurang, En Italienare och en grek, jättegod 3-rätters! Deras olivtapernad var helt otroligt jävla god! Efteråt så blev jag bjuden på bio! Vi såg Harry Potter and the deathly hallows part 2 i 3D. Hur grymt som helst! (Ja.. Jag vet att 3D inte är så himla nytt längre, MEN jag kommer från Hultsfred, mitt ute i ingenstans, och dit har det inte kommit än. Där är vi glada om en film hinner komma 3 månader efter sin premiär typ.)
Det var så himla mysigt, allt var helt perfekt. Var helt slut efter filmen så jag kan nog inte ens beskriva hur jävla underbart det var att äntligen få somna i Tobbes famn igen, eller att få vakna av att han ligger och pussar på mig. Jag säger ju det - BÄSTA killen nånsin!
Men som om inte det vore nog så fick jag igår frukost på sängen - nybakade frallor och donuts (jag är en sucker för donuts) och även middag på kvällen. Han är verkligen GRYM på att laga mat kan jag lova er!
Men det tog inte slut där, jag verkligen älskar smycken, och det vet han. Och för ett tag sedan satt jag och dreglade på pärlgrossisten.se över en jävla massa pärlor för att göra egna smycken, men jag tkulle vänta med att beställa tills jag fått min lön var tanken.  Vad gör min Tobbe då? Jag fick igår gå in på hemsidan och beställa ALLT som jag ville ha för att kunna göra mina smycken. Hur jäkla gullig som helst :) ! Så med lite tur kommer allt på posten imorgon :D
Så idag ska jag iaf bjuda honom på middag, det blir pestobakad kyckling med fetaost och sallad och till efterrätt ska det bli äppelpaj :). Vet att jagverkligen inte är någon direkt mästerkock, men jag måste ju försöka iaf :).
Min finaste Tobbe, kommer aldrig släppa taget om honom. Och alla andra gör bäst i att hålla tassarna borta, han är MIN.


Seeeemester!

Semester semester semester!Woho! 2 veckors semester nu, behöver jag säga mer än så? Fy fan så gutt!


extrema samlare

Om jag någon gång kommer att vara med i tv så är jag helt 100 på att jag kommer synas i programmet extrema samlare. Jag "samlar" på all möjlig skit. Varför? Jo, för att jag kan. Eller för att "det kan vara bra att ha någon gång" (yeah right, det kommer aldrig att användas, det vet jag) men ändå. Det är jobbigt att slänga saker. Jag har i flera veckor sagt att jag ska städa mitt rum, för i morgon kommer Tobbe, och då är det ju bra om det är beboeligt. Men händer det något då? Näe. Jag skulle börjat städa kl 16 idag, men har det hänt något? näe. Jag har fortfarande inte ens tänkt på att ens börja städa, trots att jag ska upp o jobba imorgon. Nice. Kommer ju att vara kalastrött då ju! Men vem har jag att skylla? Bara mig jsälv...

Jag fattar inte att det ska vara så jävla svårt att hålla koll på sina saker... Jag vet att de rena kläderna ska läggas i garderoben, de smutsiga i tvätten och att saker ska plockas tillbaka till sin plats när de inte längre används. Men då tänket jag så kitchigt "Jag gör det sen, eller kanske imorgon." Men det där "imorgon" blir aldrig av, istället samlas sakerna på hög. Och ju mer som samlas ju längre tid tar det att plocka ordning på skiten. Och då är det givetvis svårare att passa in i mitt lata liv (läs: svårare för mig att få tummen ur). Jag har ju för sjutton hållit på så här i hela mitt liv, och jag vet hur jävla tråkigt det blir att städa då. Men gör jag något ? Nej.
Suck... Brorsson i ett nötskal.


Skadeglädje

Ja, det är den enda sanna glädjen det! Fy fan va glad jag är över att jag inte står dyngsur och huttrar på festivalen, Istället ligger jag i sängen och myser med min kärlekskranka katt, mycket bättre kan jag lova! :) Igår hade jsg däremot en fruktansvärd ångest när jag kom hem från jobbet och stallet. Det blev inte 20 år i rad på Hultsfred :( Men just idag gör det mig faktiskt ingenting, för fy fan va kallt och jävligt det ska vara nere vid sjön.

Tror nog egentligen att det bara är bra att jag inte går, för jag har varken råd eller någon att gå med, plus att det påminner liiite för mycket om svunna tider. Sånt som jag helst av allt bara vill glömma (men som jag säkerligen aldrig kommer att glömma. Första kärleken kommer alltid att vara speciell, även om det gått åt helvete så komemr man att minnas det för att det var första gången. Det tror jag iaf.)...


Nähe...

Blev inte mycket till uppdatering igår, och inte blev det mycket till jobb heller... Vaknade på natten och hade fett ont i huvudet, men jag trodde bara att jag druckit för lite... Så jag drack två stora glas vatten och en ipren innan jag gick och la mig igen. När jag vaknade var det fortfarande inte bättre, så jag tänkte bara "shit vad uttorkad jag måste vara". SÅ jag drack ännu mera vatten och tog en ipren till. När jag läste tidningen (woho, vuxenpoäng till mig) så märkte jag att jag såg konstigt på ena ögat, jag hade liksom en stor suddig fläck mitt i synfältet. Drog jag kopplingen migrän? nope. I vanliga fall flimrar det för bägge ögonen, så jag trodde bara att jag var trött elelr nått.

Jag åkte iaf till jobbet. Det skulle jag inte ha gjort.. Mådde skitilla, och strax innan frukost hängde jag ut ur min traktor och spydde som en gris. Najs. Så det var bara att packa ihop och köra tillbaka firmabilen till Skanska så mamma fick cykla till Skanska för att kunna köra hem mig. Kalasdag.


Tävlar om ett swarovskipannband!

Jag är med och tävlar om ett swarovskipannband hos dressageponys!

klicka här för att komma till tävlingen :)


äsch...

Jag som var så himla ridsugen... Red faktiskt på banan idag, första gången på 4 veckor lite drygt... Och jag var så jäkla peppp! Lotta hade fått på sig sin nya utstyrsel och allt (nya skydd från protector och luva från Eskadron)., Jättesnygg var hon! Och i början kändes hon bra, som hon brukar på framridningen, men sedan hände inte mycket mer... Fast vad kunde jag egentligen hoppas på? Hon känns ju jättefin när jag rider henne i skogen, men även om jag arbetar henne i skogen och samlar o gejar, så blir det ju inte samma sak som om jag sitter på banan. Jag kan korta o länga o leka med formen till en viss gräns, men den här 100% ryggmedverkan får jag inte. Dels för att jag inte helt vet hur jag ska lyckas på henne, hon är svår, och det är inte något jag bara säger. Hennes reaktioner är väldigt oförutsägbara, men det är lite det som är charmen med henne och det är lite därför jag inte ger upp, hon är så jävla härlig!

Men hur som helst kände jag inte riktigt att jag fick någon framåtbjudning, men när jag ökade henne så tappade vi bakbenen och när jag kortade henne hade hon en tendens till att tappa lite energi och bitvis tappade jag känslan i handen. När hon inte går fram blir jag lite frustrerad och vill rida henne framåt, ha ett lite friskare grundtempo, men det kändes som att jag liksom fick jaga upp henne i det tempot och sedan började jag att korta bitvis. Men när jag liksom smyger in kortningen såblir hon lätt lite stark och tung i handen, liksom bara går och "segdrar" vilket bidrar till att baken hamnar 3 km efter frammen. Och när jag gör en tylig kortning (arbetstrav till samlad eller liknande) så slår hon givetvid ifrån eftersom att det blir jobbigt. Men ger jag henne något varv så släpper det. Men jag vet liksom inte vad som är bäst? Att hon tappar baken men har kvar formen eller tappar formen o har kvar baken. Glöm det där btw, det säger sig själv, ha med baken o tappa formen är bäst. Problemet löst, nu ska jag bara komma ihåg det till nästa gång. Nästa problem blir ju då när jag ska hålla kvar ett stöd åt henne för att kunna bibehålla energin i baken - jag får inte bli stark.
Jaja, det är mycket med det jordiska. Ska försöka få tag i Agneta som hjälpt oss med Lotta o boka in några turer nästa vecka, så jag kan få lite hjälp att komma igång :) Svårare än så är det inte. Men det blir ju lätt att man sitter och fisrider när man själv inte orkar. Men sålänge man vet om sina fel så tycker jag inte det gör så mycket, och kan man sedan erkänna att felet ligger hos ryttaren (vilket det alltid gör, iaf 99% av gångerna) så har man kommit långt med sin ridning :).


snabbis

Hemma från jobbet och har fått mat i magen. Nu är dert strax dags att åka upp till stallet och min finaste finaste pärla för en ridtur. Och jag är så himla pepp! All fin ridning i Falsterbo har verkligen inspirerat mig till att "shape up" med min och Lottas träning nu. Eftersom att jag inte rider så mycket nu för tiden som jag skulle vilja och därmed har svårare att utvecklas i min ridning så har jag till viss del tappat motivationen och framförallt inspirationen till att träna. För ett år sedan hade jag glatt satt upp och nött dressyr de dagar hon kändes omotiverad i stallet för att jag hade motivationen till att även motivera Lotta. Det gör jag inte längre...

Det är fler dagar nu som jag väljer att låta henne stå och "bara vara häst". Och visst, det är säkerligen på gott och ont, men jag tycker inte att hon tappat varken muskler eller kondis (det är det bara jag som gör :P ), men hon får inte stå för mycket heller... Svår balansgång det där, med vad som är lagom mycket vila och inte... Hur som helst (med handen på hjärtat) så tycker jag att jag ju mindre jag rider utvecklas mer och mer. Jag tar inte längre för givet att det alltid ska gå bra, och blir inte heller (lika ) besviken när det inte går bra. Innan när det inte fungerade blev jag vansinnig på mig själv och ibland även sur på Lotta när jag visste precis vad jag ville men att det gång på gång inte fungerade (givetvis för att jag gjorde fel). Men på den tiden kunde jag inte ta eller inte se det, jag hade fruktansvärt svårt att erkänna att jag gjorde fel, det betydde i mina ögon att jag var dålig, helt värdelös. Så ser jag inte på det idag över huvud taget. Fungerar det inte så visst, jag blir trött på mig själv, men mitt tålamod för Lotta tar inte längre slut. Ibland är det till och med så att jag blir glad när det inte rikigt fungerar, för då får jag ett "konkret svar" på att något inte fungerar. Men framför allt, jag får en chans att rätta till mina fel, en chans att lära mig något nytt.
Om jag orkar och hinner när jag kommer hem från stallet så tänkte jag berätta lite mer om helgen, lägger förhoppningsvis även upp ett inlägg med bilder någon gång under veckan:)

De bästa samlade på en bild, min fantastiska mamma och min pärla Lotta.


Hemma!

Kom hem från en jättehärlig helg i Falsterbo igårkväll. Det har varit två fantastiska dagar med massor av sol och givetvis massor med fina hästar! Hade gärna skrivit ett långt inlägg om allt vi gjort och sett, men till skillnad från många så har jag inte semester... Så jag har inte tid just nu, nu väntar min frukost på mig och sedan är det jobb till 16 som gäller! (har gett upp det där med övertid)...


Woho!

SNART DRAR JAG! Ska åka om ca 1 timme för att förhoppningsvis hinna med lite shopping i Malmö innan det blir kväll, och på lördag/söndag väntar årets höjdpunkt, Falsterbo Horse Show, är så gud in i helvete pepp! Har iofs inte ett enda öre för tillfället, men det löser sig säkert :)

Ha för övrigt varit en chill dag på Skanska, jobbade 07.00-11.30 och vad har jag gjort idag? Hmm... Jag har klistrat lite reflexer, kört padda (vibroplatta) i bergis 5 minuter, och sedan har vi FIKAT! Givetvis stod Skanska för det, det är chill ^^, Dessutom har jag fått reda på lite mer om reseersättningen, och den är najs!
Träffade även min fd klasskompis och bästa homie Carro på stan idag, shit, vi har inte träffats sedan vi tog studenten för ett år sedan :) (Sprang även ihop med finaste Tracy i början av veckan, men vet inte om jag nämnde det här?)
Tracy i mitten och Carro till höger. Bjuder på bilden, om jag inte minns helt fel så var vi SKAPLIGT packade när den togs. Men kul hade vi verkligen :) 


Bitter

Fy fan vilken dag :( Inte gjort något kul alls idag. Har borrat och grävt för stolpar som vi gjutit nu på eftermiddagen. Men vad hände? 08.47 säger det pang i min axel. Heja! Så har bara haft en arm största delen av dagen, så idag har  min största uppgift varit att gå runt o se viktig ut.

Ska för övrigt ALDRIG ha en ford, fy fan vilka jävla bilar -.-
Usch vad jag är bitter idag, sitter i sängen i arbetskläder ännu en gång, fräscht. Känner att mina matlagningskunskaper har skjutit i höjden de senaste två dagarna *host* Idag tillagade jag mig den kulinariska läckerheten Findus ravioli i köttsås på burk, värmd i mikron och igår var det Eldorados snabbnudlar med biffsmak. Fan va bra jag är.
Längtar tills imorgon kl 4, för DÅ DRAR JAG TILL FALSTERBOOOOOOOO! Och det kommer bli så jävla nice.


lavendel

Hemkommen från stallet och en sväng i trädgården. ÄNTLIGEN har jag plockat ett knippe lavendel för att göra små doftpåsar till min linnekista. Har sagt att jag ska göra det i två veckor nu men fortfarande inte gjort det. Men bättre sent än aldrig! Nu är då bara frågan vad man ska göra resten av kvällen? Funderar faktiskt på att städa mitt rum, det ser ut som FAN, tro mig! Varselkläder överallt, tallrikar på golvet, lakanen i oordning, sand i sängen (var lite trött efter jobbet så jag la mig i sängen med arbetskläder på) rena kläder på golvet, smutskläder på stolen och så knastrade det så häääärligt under fötterna. Ja det bor jag i... mysigt...


Vad är det med svenska gubbar egentligen?

Ibland blir jag så in i helvete arg på svenskars (framförallt GUBBARS) jävla förutfattade meningar om invandrare. FY FAN. Hur kan man bara dra alla över en kant sådär? Och sedan stå och säga att "jag är inte rashatare på något sätt, men de har inget här att göra." Då har man väl åndå skjutit sig själv i foten?

Jag kan inte låta bli att känna mig träffad, inte lite träffad, utan mycket träffad. Och då är ändå bara min pappa från Chile, inget direkt "invandrarland". De allra flesta chilenare kom ju till Sverige på 70-talet under kuppen i Chile (precis som min pappa). Men det är bara i just dessa sammanhang jag känner mig som en invandrare, jag tar åt mig åt min pappas och hans klienters vägnar (han arbetar på migrationsverket). I de flesta fall annars så ser jag ju mig själv som svensk eftersom jag är född och uppvuxen här. Men ändå...
Jävla svenskar. Bara för att kanske en eller ett par personer gör något så får ALLA skit för det. Inte spec fair. Bara för att en del väljer att sabba i samhället eller leva på soc så ska ALLA skickas hem? FRUKTANSVÄRT ARG. De som är här av en anledning och som faktiskt vill bidra med något i samhället, varför ska de skickas hem? Många invandrare som vill bidra här i Sverige bidrar ju betydligt mer än en del svenskar som bara sitter ute och super eller lever på bidrag?
Eller att säga att alla bara stjäl och vandaliserar? Finns det inga kriminella svenskar längre eller? Nej, vi lever ju i landet mellanmjölk, där är ju allt någon annans fel = inte svenskarnas fel.
Ett fruktansvärt äckligt tydligt exempel på svenskarnas förutfattade meningar kommer ännu en gång från puckot som sköt sig i foten i början av inlägget. "Jag var o handlade igår och då var det en såndär invandrartjej som rännde runt som fan i butiken. Jag visste att sånnadär stjäl ju, så jag följde efter henne överallt i butiken. Men jag såg inte att hon stoppade något i fickorna" WTF?!! ÄR DET ENS LAGLIGT ATT GÖRA SÅ? ÄR INTE DET ATT FÖRFÖLJA/HETS MOT FOLKGRUPP?
Och vart drar man egentligen gränsen för sexuella trakasserier/ sexuella anspel? Det är inget jag borde hänga upp mig på, men jag gillar det inte. Det är trots allt 2,5 veckor kvar på jobbet. Det är nog uthärdligt om jag enbart behöver jobba med personen i fråga resten av veckan... Annars måste jag nog prata med någon av cheferna... Eller är jag bara löjlig? I don´t know...


Woho!

Bra dag idag!

Vår 50" plasmaTV har kommit, jag har fått löneförhöjning på bruket plus att hotell och biljetter till Falsterbo Horse Show är bokade lör-sön :D.
Nu är det dags att åka till Lotta, äntligen! Har inte sett henne sen i onsdags, så jag är kanske lite överentusiastisk? Eller näe... det tror jag intee. Ska åka strax om det bara kunde sluta regna ...
Suck...


Semester och loppisfynd

Nu har vi kommit hem från en kort semester i Dals-ed (Dalsland) med hela Tobbes familj, väldigt trevligt men lite otur med vädret bara:(

Vi åkte iaf på förmiddagen i fredags för att det första vi skulle göra var att köra fel. När det står tre skyltar till höger (skyltat bort från Jönköping) och en skylt till vänster (tillbaka till Jönköping) så ska man INTE köra tillbaka (vilket vi givetvis gjorde, haha!). Men efter mycket om och men så kom vi till slut fram. På eftermiddagen/kvällen badades det och grillades, jättetrevligt :).
Söta lilla Otti provade Tobbes kläder. Antingen har hon något att växa i

eller att campa i...

Så söta :')
I lördags var det skitväder... regn och tråk... Så vi åkte på bakluckeloppis (jo ni läste rätt, jag gick frivilligt på loppis). Och jäklar i havet vad jag fyndade (kan alt. läsas: slösade pengar). Dessvärre fick Ottilia feber och kunde inte va kvar på loppisen, så när alla åkt hem åkte Tobbe och jag till Norge, närmare bestämt Halden, och det var rätt fint faktiskt, men fy fan för de slingriga vägarna! När vi kommit hem så var jag sådär alldeles lagom trött så jag passade visst på att sova en timme :P. Efter min tupplur skulle alla spela minigolf (jag hoppade över detta moment på grund av min totala avsaknad av bollkontroll). Lite senare när de andra var och bastade åkte Tobbe och jag till hamnen i Stora Le och satt där o bara myste. Det behöver verkligen inte vara mer än så. Det räcker med varma kläder, fin utsikt och trevligt sällskap. Finns det inte något talesätt som lyder typ "Det är de små sakerna som räknas" ? Hur som helst smidde vi lite planer för helgen v.28 (som för övrigt är nästa gång vi ses). Och om allt går i lås kommer det att bli helt underbart <3.
Vet att det är lite slarvigt skrivet, men det är iaf en kort version av vår helg. Slänger in lite bilder på loppisfynden med! (ska tillägga att vi på resan till Norge även stannade på två loppisar och handlade).
Köpte en söt liten silverbricka
.
Två söta örhängen och ett gulligt pärlhalsband.

Snygg ljuslykta i fattigmanssilver :)
5 glasburkar till lägenheten, vet dock inte vad vi ska ha det till, men nått fyller vi väl dem med?

Smyckesskrin för 10:- är rätt lagom ;)

Trodde jag skulle börja lipa när jag hittade glasskålen. Har ärvt stora delar av den här serien/servisen efter mormor, men har inte alla delar, och tydligen är dessa svåra att få tag på, så jag är så himla nöjd!

Inte jättenödvändig kanske, men kul att ha när man är hästtönt ;) Det var lite kul när jag köpte den där hästgrejen. Till att börja med så lyckades jag pruta ner den lite och när jag skulle betala tyckte han som jag handlade av att jag hade ett fint Pandora-armband, så jag sa att jag även hade ett dubbelt läderarmband men att det var för stort. Trots att jag har den minsta storleken. Då sa han att han hade en lösning på det, så jag följde med runt ståndet till hans bil. Gubben var Pandora-leverantör! Så han frågade vilken färg jag mer gillade (jag sa vitt) så han plockade fram ett enkelt vitt läderarmband och satte ihop på mitt armband för att visa. Sedan skulle han stänga sin bil, så jag var ju tvungen att lämna tillbaka det. Men när jag frågade så sa han att jag skulle behålla det "Det tar vi på reklamkontot, du har ju trots allt en del från oss."

Snacka om glad tjej! Fan, jag bara fick ett armband som vanligtvis kostar 350:- av en total främling mitt ute i ödemarken ingenstans :D Och bra som fan sitter det nu med ^^,