jag lever

Ojoj, det  var visst 2, nästan 3 veckor sedan jag satt här och skrev. Haha, riktigt så länge sedan trodde jag inte att det var. Det har ju inte blivit så mycket uppdateringar här den senaste tiden eftersom att det varit mycket i skolan och här hemma (vi har ju haft hund i nästan en månad). Men nu ska jag göra ett seriöst försök till att bättra mig. Vet inte om det är så "intressant" med Tobbes födelsedagsmiddag längre, det är trots allt två veckor sedan, så vi får se hur det blir med den. Nu ska jag fortsätta med Tobbes överaskning till imorgon. Vi firar faktiskt ett år då :D


tävling hos minfux.blogg.se

Hoppas på att vinna ett snyggt pannband till Lottapotta. För att komma till tävlingen, klicka här Vill man inte tävla så kan man beställa ett eget pannband här


Tävling!

Jag tävlar om ett pannband från KL! För att komma till tävlingen, klicka här!


Cheval Ridsport

Hur snyggt är det inte? Vill du vara med och tävla om det? Klicka här! Eller varför inte kolla in Cheval ridsport?


Shopping!

Godkväll folket :) Idag är jag lite gladare än igår, fast mammahjärtat värker fortfarande. Min lilla katt får stanna i alla fall en natt till på sjukhuset. De har lyckats ta ett urinprov som visade på en massa bakterier. Men magen är fortfarande full med täta, grova partiklar som de inte riktigt vet vad det är för något. Så idag ska Zacha ha röntgas en gång till för att se ifall de rör på sig så att han kan bli av med dem själv (förhoppningsvis).

Jag har inte gjort så mycket idag faktiskt.. Vaknade med ont i halsen och frukost på sängen (tack älskling!). Jag brydde mig inte så mycket om det, utan Buster och jag traskade runt Munksjön. Men sen däckade jag.... Sov som en gris i tre timmar, men när jag vaknade mådde jag bra igen!
Eftermiddagen spenderades på stan med hästigaste Henny (enda hästiga kompisen jag har här i Jönköping). Hon skulle köpa en klänning eftersom att hon ska på bröllop till helgen. Men vad hände? Jag kom hem med hälften av innehållet i alla butiker...
Det blev lite bra att ha saker till skolan, en kalender, en tisha, en görsnygg skjorta, ett par träningsbyxor, ett halsband och ett par örhängen. Är riktigt nöjd med mina köp! Speciellt med tanke på att lite utav det var på rea. OM jag orkar ( vilket jag troligtvis inte gör) så lägger jag kanske ut en bild på det någon dag (när jag inte känner för att plugga).


Sjukhus :(

Mamma ringde till mig idag mitt på dagen. Min lilla katt är sjuk! förstår ni eller? SJUK! Så pass att han är inlagd på Läckeby djursjukhus. Det känns inte bra någonstans, särskilt inte i mammahjärtat kan jag lova. Han är ju min lilla plutt! Han som alltid driver mig till vansinne, hårar ner mina kläder och ger mig en anledning till att inte plugga, eller till att ligga och dra mig lite extra i sängen på morgonen.

Han bara MÅSTE bli bra, något annat finns inte på kartan. Usch, har världens klump i magen just nu, och allt känns så jäkla ovisst. För veterinärerrna vet inte vad som är fel. Vi trodde att det var kristaller eller urinsten i blåsan, men röntgen visade att blåsan nästan var tom men att magen istället var jättefull.  Hoppas verkligen att han blir bra så att han får komma hem snart! Måste vara ensamt och stressande att sitta i en liten bur omringad av en massa andra djur och människor som man inte känner.


A6

Idag när Tobbe kom hem från skolan så tog vi en sväng till A6. Jag hade bestämt mig för att lämna tillbaka mina jeans. Nu när det börjat hända lite med fläsket så känns det väldigt onödigt att ha slängt ut nästan en tusenlapp på ett par jeans som förhoppningsvis bara hade passat i någon vecka till. Dessutom så har bästaste Hanna lämnat två jeans till mig i Hultsfred, ett par svarta Lee och ett par blå Christian Dior. Så jag ska vänta med att köpa något tills jag har provat dem (smart va?).

Men lite handlade jag i alla fall. Jag köpte tre fina små krusidulliga ramar på Iems (min absoluta favoritaffär, bättre än Charlies) och så köpte jag ett par riktiga walking-skor. Ett par Reebook easytone, så nu ska det fladdriga allt trimmas till! Att de godingarna var på rea med nästan halva priset är ju inte heller helt fel med tanke på att man är student. Så jäklar i havet vad Buster och jag ska motionera nu! Igår var vi faktiskt ute och gick runt Munksjön två gånger (inte ett dugg skönt i vinterskor, så där och då bestämde jag mig). Kan säga att det är väldigt bra motivation att ha en liten ulltuss att släpa med sig ut när jag behöver röra på mig. Eller det ska kanske egentligen vara tvärt om. Bra motivation att han släpar med mig ut när han behöver röra på sig.
Kan tillägga att gårdagens fisksoppa blev en succé. En soppa som självaste Gullbritt säkerligen hade varit stolt över! Nu ska jag sätta mig framför Svenska hollywoodfruar och sedan ska jag plugga lite till.


Ingen Tenta

Jag har bestämt mig för att skita i min tenta i Industriell ekonomi och entreprenörskap. Jag kom igång sent med att plugga, kom efter alla andra i ekonomin plus att jag tycker det är svårt och har en riktigt pissig inställning till ekonomin. Så det känns lika bra att skita i det. Jag vill hellre säkra upp betyger i Digital Tools och Byggteknik 1 istället för att kanske bara få 3or rakt igenom och kaaaanske en 3a i ekonomi. Det är skönt att veta att jag har bestämt mig faktiskt, ångesten har släppt en hel del. Visst får jag hålla igång mer i nästa period, men det är okej ändå. Jag vill ha allt jämnt fördelat känner jag. Det är dags att jag lär mig att allt jag gör faktiskt har konsekvenser. Jag vill inet heller fastna i "3-träsket". Även om jag enligt många arbetsgivare inte behöver mer än en 3a i betyg så vill jag det för min egen del. Jag vill lära mig så att jag kommer ihåg, så att jag inte alltid ska behöva förlita mig på att Tobbe kan hjälpa mig när det är svårt. Dessutom så vet jag ju att jag kan betydligt mer, men jag har ju kommit av mig lite. Så nu får jag stå mitt kast och bita i det sura äpplet helt enkelt.

Så nu ska jag plugga byggteknik!


Söndag

Sitter i soffan och slöar lite framför Draktränaren. Har varit ute på morgonpromenad med skottspolen Buster. Rätt så mysigt men kallt. Det har varit frost här inatt! Det har det säkerligen varit i flera nätter, men idag var första gången den låg kvar så att jag såg den.

Han är så himla söt när vi är ute! Först stannar han så att han kommer en koppellängd efter mig, sen tar han sats och springer som en dår så att han kommer en längd framför mig. Sen håller han på så, söta Buster!
Nu är det dags för mig att sätta fart. Det ska diskas, städas och tvättas, sen ska det pluggas... Därefter ska jag (håll i er nu) laga mat! Jag ska försöka mig på att göra fisksoppa! Tvivlar på att det kommer gå bra, men jag måste ju försöka i alla fall. Så jag återkommer väl ikväll med en utvärdering, om jag inte har bränt ner lägenheten då.


middag och mysig kväll!

Idag är det ju som sagt 1 år sedan Tobbe och jag hade vår första date, och det firade vi givetvis! Tobbe hade lagat riktigt god middag när jag och Buster kom hem från vår promenad. Det var heta räkor, ägghalvor med skagenröra och någon kräftröra samt en jättegod tomatsallad med mozarella. Nu är killarna ute på promenad (eftersom att jag är mörkrädd och tror att det står våldtäcktsmän och mördare bakom varje buske och efter varje krök). Men när de kommer hem så ska det ätas krabba, räkor och två kalasgoda dipper som Tobbe har gjort idag :).

Och vad har jag gjort idag? Jag har sett på Eclipse, alice i underlandet, pluggat lite, misslyckats med en fransk manikyr gjort müsli med bovete, solrosfrön och torkade jordgubbar och kokostoppar. Müslin blev lite bränd här och där, men den är nog ätbar, eller rättare sagt så återstår det att se ifall den är ätbar, men vi har överlevt att bara smaka den i alla fall.
Nu är nog killarna på ingång snart, så det är väl bäst att jag sätter ner datorn...
Jävligt gött att Jonsson kom tvåa totalt i SGP serien :D


1 år!

Det är helt sjukt vad tiden går fort när man trivs. Idag är det 1 år sedan Tobbe och jag hade vår första date! Känns helt overkligt, det känns som om vi kännt varandra hela livet och ibland som bara ett par dagar. Definitivt inte ett år!

Kommer ihåg första gången iv träffades. Jag bodde hemma hos Tia och vi hade bestämt att vi skulle träffas, så Tobbe mötte mig på skolan innan vi gick hem till honom för att titta på film. Det var lite awkward i början, vi satt i varistt soffhörn och tittade på film och småpratade innan vi vågade oss närmare varandra. Och när jag sedan skulle hem på natten kl 02.30 så följde han med mig ända till Juneporten och stod där och värmde mig medan jag väntade på bussen, fastäm att han inte fbehövde det. Och DÄR föll jag pladask. Min fina,fina Tobbe :)
Har hört att han också kom ihåg att det var ett år sedan idag, så han ska överraska med middag har han sagt (jag tror det blir skaldjur/fisk för han besökte fiskbilen på torget) och så ska vi titta på samma film som vi såg på första gången, The Bourne ultimatum (som vi inte hängde med i sist när vi tittade).
Nähe, nu är det dags för mig att plugga lite och sen ta en sväng med Buster, för kl 12-14 ska jag sitta bänkad framför tv:n och titta på Eclipse! jag är en RIKTIG Twilight nörd, men Eclipse har jag faktiskt inte sett ännu. Jag har liksom dragit mig för att se den, jag vet ju att jag fastnar i min Twilight bubbla igen om jag så mycket som petar på en av böckerna eller råkar glutta två sekunder på filmerna. Men den risken tar jag idag!


Nya jeans

I veckan gjorde jag slag i saken och inhandlade mina första svarta "riktiga" jeans. Inga fusk-jeans från Gina Tricot eller Cubus, utan ett par riktiga Levi's ID Curve från JC. Men jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska ha dem...

De är fruktansvärt sköna och minst lika snygga som de är sköna. Men jag är ändå inte helt hundra... När jag köpte dem så provade jag storleken under - och det funkade INTE. Så att välja storlek var inte något problem, jag hade ju redan provat ut dem i Malmö och på A6. Men det blir liksom "veck" på baksidan av låren. Is that a good thing?
Till saken hör även att detta är de första dyra jeans jag köper själv, för mina egna pengar. I vanliga fall brukar jag få ett par av mamma när jag fyller år (om jag behöver). Och nu behövde jag jeans. Mina trasiga jeans är alldeles för trasiga, mina svarta jeans är sönder och snart går även mina älskade 603 i graven (det är ett under om de håller året ut).
Jag vet ju själv att jag verkligen vill ha jeansen, men om de töjer på sig för mycket då? Så att de hänger som en säck pära i röven? Hur snyggt är det? "Hej jag heter Sofie, och jag har fyllt mina snygga jeans med pära för att de är lite stora". Nä tack. Men när vi var i malmö så pratade tjejen i Levi's affären om att tyget var annorlunda, det var stretch i två riktningar, vilket det inte brukar vara. Och därför töjde de inte alls lika mycket på bredden som vanliga jeans gör. Och om det stämmer så är det ju kanon! Men nu har jag letat och letat på internet efter fakta om detta för att få det bekräftat, men inte hittat ett skit. Så då undrar man ju om det hon sa var sant. Men får en försöljare ljuga om produkterna? Det får de väl ändå inte? Och varför blir det egentligen veck i jeansen?
Behöver era åsikter här! 900 är fanimej mycket pengar i en skral liten studentkassa.


sjuk...

Det verkar inte som om det blir någon skola för min del idag... Ligger hemma och är sjuk (eller något däråt i alla fall). Började igårkväll med att jag frös något fruktansvärt, trots täcke och yllefilt. Sov som en kratta, vaknade flera gånger av att jag hade ont i kroppen och i lederna. I morse var jag inte bättre, istället hade jag ont i halsen, men jag gick i alla fall ut med Buster, och när jag kom hem hade jag så jäkla ont i öronen så jag trodde de skulle trilla av. Det har fortfarande inte släppt, och det är inte det minsta skönt kan jag lova. Kalaskul. Antar att det bara är att vänta ut skiten, ta det lugnt idag och dricka en jäkla massa te... Inte precis vad jag planerat idag. Har egentligen lektion 8-17 :( Aja, bara jagär frisk när tentorna är. Det mesta i skolan kan jag ju även sköta hemifrån, så det ska nog lösa sig...


Strumpor

Jag är med och tävlar om ett par snygga (och välbehövliga) strumpor. Vill du också ha chans att vinna? Klicka Här då!


Tävlar om snyggaste västen!

Jag är med och tävlar om en snygg väst från HV Polo! Vill du också vara med? Klicka Här !


Men för helvete.

Jag skrev ju om hur jag ÄNTLIGEN har klickat hem min fantastiskt faboulösa fleecetröja från Pikeur typ igår? Mhm, och jag var sååååå glad. Idag har jag fått ett mejl från butiken :Hej, jag måste tyvärr meddela att fleecen du har beställt av mig är slut. Du har på något sätt lyckats beställa en vara som jag lagt i  papperskorgen för att den var slutsåld. Jag beklagar verkligen och vi jobbar på att lösa var det kan ha blivit fel. Snacka om att tappa humöret. Fy fan, hur är det ens möjligt att det blir såhär?  Jag som var så glad :( Nu har jag iofs hittat tröjjäveln på en annan sida, men där finns den bara i ljusgrått. Inte riktigt lika mycket "min färg" som marinblå (Lotta har i princip bara marinblå och bruna grejer). Men då slog det mig: Ljusgrått passar till både blått och brunt. Får bara försöka hålla mig lite ren helt enkelt :). Hoppas att frakten är billigare, för då ska jag fan ha den med en gång.

Jag tar fan tillbaka det jag skrivt. Under den timmen jag inte satt vid datorn blir tröjjävelsfanskapet slutsålt. Ingen fleece för Sofie. Tror jag går och dör lite nu, fy fan så arg jag är.


Folkbokföring ja...

Nu när jag klickade hem fleecen och skulle skriva in en bekräftelse av personnr och postnr så slog en sak mig... Pappret man fick från skatteverket när man adressändrade har jag aldrig skickat in... Alltså så bor jag på Myntgatan, men är folkbokförd på S:T Pauligatan. Nu kan jag ju tillägga att flyttanmälan gjorde jag i juni, alltså mer än tre månader sedan. Haha, snacka om att INTE ha koll! Jag glömde för övrigt av att skicka in parrdena till adressändring med, och när jag sedan fick en påminnelse, med enbart en blankett att skicka tillbaka till adressändring så var jag antingen naiv eller dum nog att tro att det var någon sorts paketlösning för både skatteverket och adressändring. Så imorgon knallar jag bort till Skatteverket, tur att vi bor grannar ;)


Ensam

Ikväll och imorgon är jag ensam i vår lägenhet. (herr inneboende är inte inräknad) Tobbe tog bussen ner till Göteborg idag för att träffa Svenne och hämta Buster. Ikväll skulle de gå på hockey och sedan nörda loss i tv-spelens värld. Det är faktiskt första natten som jag sover själv här, känns nästan lite småspännande faktiskt. Lite löjligt med tanke på att jag bott här sen i December. Men ändå. Jag kan göra precis vad jag vill ikväll, men det ska jag inte. Jag ska plugga. Kanonkul. Precis vad jag känner för. Eller inte.

Det känns som det är tusen år kvar till tentorna när jag väl börjar plugga. När jag inte pluggar känns det som om de är imorgon. Jobbig känsla, jag kan liksom inte riktigt hitta motivationen till att plugga. Eller jag vet att det inte är en giltig ursäkt. Man behöver inte vara motiverad för att plugga, det är något man bara gör. Jag kan plugga, bara jag kommer igång. Men det är just det som är mitt stora bekymmer, att komma igång, att få tummen ur röven, att starta motorerna. Ni fattar va? ALLT är roligare än att plugga. Till och med städa, diska och vika tvätt. Då är det illa.
Jag har faktiskt en plan på vad det är jag ska göra idag, men jag är som sagt inte sugen på att göra det. Istället fastnade jag här på bloggen (som jag egentligen lovat mig själv att inte röra för än efter tentorna) och tidigare idag fastnade jag på A6 med Josefine. Köpte inte så mycket, ett par örhängen, lite te och ett par nya matlådor. Egentligen skulle jag köpa ett par redan utprovade jeans och ett par snygga bruna, billiga vinterkängor, trodde jag ja... Alla snygga skor kostade minst 1000 och jeansen fanns inte i rätt storlek. Så imorgon blir det en sväng på öster, måste ändå dit och hämta mitt armband som jag har haft inlämnat för att korta av.
Nu gör jag det igen! Nu har jag suttit här i en halvtimme, fastän jag inte skulle. Bättring Brorsson!


Snabbt svar tack!

Funderar på att klicka hem den här marinblå godingen, men jag är inte helt hundra ännu. I "min vanliga" butik kostar den 1200, men nu har jag hittat den för 800 på en sida. Men har min sedvanliga beslutsångest... Så vad tycker ni? Snygg eller inte? :)

Den ser lite "fleecigare" ut i verkligheten. Bild från Calevo.


tomt

Det är lite tomt med nya inlägg här nu för tiden. Inte att det är någon regelrätt bloggtorka. Jag har massor med saker som jag skulle vilja skriva om här, men jag har inte riktigt tid. Och när jag väl har tid så är de inte aktuella längre. Liksom, vem vill läsa om Lottas laserbehandling som skedde för två veckor sedan?

Ni får väl försöka stå ut nu ett tag, för den här och nästa vecka blir uppdateringen minimal eller obefintlig. Oh yes, tentaperioden är i antågande. Och jar är inte alls förberedd... Men det pratar vi inte högt om. Så nästa söndag skriver jag Industriell ekonomi och entreprenörskap och lördagen efter är det byggteknik 1 som gäller. Känner att jag har lite mera koll på byggtekniken än ekonomin. Där är jag verkligen totalt nollad.
På onsdag får vi för övrigt en liten inneboende, en trevlig sådan som märks, nämligen Buster. Min absoluta favorit i alla kategorier av de Johannesonska hundarna. Han ska bo hos oss när Tobbes mamma är på Kreta :). (Och nej, vi har INTE förvarnat Anton, inte heller har vi tänkt att fråga honom, han är ju aldrig här ändå.)