sämst

Uppdateringen här har varit så sjukt dålig sista tiden, men det orkar jag inte bry mig om. Har massa annat att styra med om dagarna. Förra veckan spenderade jag i Jönköping och jag börjar äntligen komma igång med pluggandet (hoppas bara att det inte var för sent). Denna veckan har jag varit i stallet och pluggat. Igår blev det en sväng i skogen med Lotta på fusktränset vilket funkade riktigt bra! Idag har jag ridit Trombia åt Helena och jag tror att jag gjorde ett bra jobb för hon ville att jag skulle rida henne imorgon med :)
Där utöver har jag dansat Zumba. Jag fullföljde min 10-dagarsplan vilket jag är jävligt stolt över! Dessutom har jag fortsatt att dansa i ett par dagar för att hålla mig i form till Gotland. Men idag sa kroppen ifrån, så nu blir det vila i två dagar. Imorgon ska jag följa med mamma till ögonläkaren på em och på tors ska jag åka till kiropraktorn i Vetlanda. Utöver detta ska jag hinna rida min fantastiska lilla häst, plugga som en dåre, tvätta och packa... För på torsdag kväll åker vi äntligen till Gotland, och fy fan vad skönt det ska bli! Där ska vi vara till fredag nästa vecka innan det är dags för mig att tenta...


motivation

Jag har, precis som vanligt så sjukt svårt att hitta motivationen till att komma igång med pluggandet. Allt ligger framme, jag har en plan för exakt hur jag ska gå till väga, men jag bara kan inte. Jag vill inte. Istället finns det massa andra saker jag vill göra istället. Jag vill gå ut och gå, träna, baka, putsa Lottas grejer, läsa böcker. Men inte plugga. Jag försöker peppa mig med att det bara är ett år till, sedan är det slut. Men det vet jag ju att det inte kommer vara. För jag tvivlar på att jag klipper två exrta mattekurser detta året. Så egentligen har jag väl 1,5 år kvar, eller två beroende på om jag hittar motivationen igen eller inte. Sedan är det ju också så att jag inte vill bli klar i skolan. Jag har gått i skola sedan jag var 7 år - det är allt jag känner till. Jobba känns så otäckt, stort och främmande. Livet liksom ska börja på riktigt, och det är dags att börja planera vart man vill bo, hur man vill bo, vad man vill göra. Om jag är trltt en dag kan jag inte bara skita i att gå till jobbet - men jag kan skita i att gå till skolan.
Dock så är jag ju väldigt sugen på att gå någon form av hästutbildning efter jag är är klar på JTH. Vet inte riktigt vad för utbildning, massör kanske?
För att komma tillbaka till ämnet: jag är numera säker på att jag kommer få läsa på JTH, så jag känner inte någon direkt press till att klara den stundande tentan, vilket kan vara både bra och dåligt.


tränad eller otränad?

Jag har alltid ansett mig vara ganska vältränad. Sedan det att jag flyttade hemifrån för två år sedan så kände jag ju själv att jag blev otränad och jag vet ju också att jag lagt på mig ett par  (enligt mig ganska många) kilo. Jag har inga problem med att rida 3-4 hästar per dag och därav har jag ansett mig vara vid god vigör. Men nu har jag insett den brutarla sanningen: Jag är fruktansvärt otränad. Visserligen så promenerade jag under perioder förra året, men det är ju inget jag har hållit fast vid.
Jag har alltid när jag ställt mig framför badrumsspegeln kunnat sträcka på mig och se "smal" ut. Men nu ser jag inte smal ut längre, jag har nu en degig liten mage och två riktigt fula kärlekshandtag som jag vill bli av med. Visserligen kan man ju köpa kläder som döljer sådant, men jag vill verkligen kunna ta på mig vad som helst och känna mig fin i det. Och den käcka sanningen? Jag kan inte göra det. Visserligen har jag väl börjat acceptera att jag inte har stl 36 längre, att 38 sitter bra. Men jag behöver väl inte nödvändigtvis gå ner en storlek för att bli nöjd. Jag tror inte ens att jag blir nöjd om jag går ner en storlek. Jag vill bli fast, inget äckligt sladdrigt fett, inget som dallrar när jag går, inga äckliga valkar jag känner av när jag sitter ner.
Igår började jag i alla fall träna, jag vet inte vart motivationen kom ifrån (antagligen för att jag ville slippa plugga en timme). Jag har nu i alla fall invigt mina Zumbaskivor och ska försöka följa deras "weightloss program". Tänker visserligen inte följa deras kostplan (som går in på att dricka 2,8 liter vatten per dag och äta lite), men jag ska försöka följa träningsplanen.
Får väl medge att det var för jävla jobbigt! Svetten bara rann, och när jag var klar så var det blött på golvet, väldigt mysigt. Jag har alltid ansett mig själv vara en duktig dansare, jag dansade jazzdans som liten och därefter magdans, och tja, min koordinationsförmåga har varit bra på de områdena i alla fall. Men det fick jag ju äta upp. Det kändes bara som att jag stod och flaxade med armar och ben istället för att dansa på sådär sexigt med höfterna som instruktörerna på dvdn gör.
Men jag tog mig igenom 45 minuter igår och 70 minuter idag. Det är jag stolt över, och det känns faktiskt som att jag lyckats sätta upp ett par mål med träningen (under förutsättning att jag fortsätter med Zumba) :1. Ta mig igenom ett pass utan att det gör ont i höften (löses av kiropraktor). 2. Ta mig igenom ett pass utan att behöva pausa för jag tror jag ska spy. 3. Få kläm på rörelserna så det blir lite mer "snärt" i dem = mer tid mellan stegen. 4.  Ta mig igenom någon av deras olika "planer". Inte nödvändigtvis i den ovan nämnda ordningen ska kanske tilläggas.
Slutmålet är sedan att bli nöjd och trivas med mig själv, vilket inte kommer att uppnås med zumba, utan förhoppningsvis med meditation, mindfulness och yoga. Att trivas med sig själv är så mycket mer än att trivas med sitt yttre, det inre är minst lika viktigt. Med tanke på att jag haft ångest och panikattacker sedan jag var 13 är det verkligen på tiden att jag börjar trivas med mig själv, för jag förtjänar faktiskt det, precis som att alla andra gör det med.
Att trivas med sig själv var mitt nyårslöfte till mig själv, jag ska kunna titta mig i spegeln på morgonen och gilla det jag ser, gilla vem jag är, vad jag står för och vad jag representerar. Och jag tycker faktiskt att jag kommit en bit på vägen. Jag kanske inte kommer att älska mig själv till nyår, men jag tror verkligen att jag i alla fall kommer att trivas med mig själv, kanske till och med trivas riktigt bra med mig själv. 
Men det återstår att se:)


sjukstuga

När vi fick hem Lotta för fyra år sedan upptäckte vi ett litet "hål" på undersidan av Lottas vänstra käkben. Efter ett tag började detta att vara (eller om det var sårvätska som klumpade sig då den torkade). Detta har hållit på varje sommarhalvår och slutat på vintrarna. Förutom de sista två åren, då det vätskat lite även under vintrarna. Vet. har hela tiden rådit oss till att låta det vara så länge Lotta inte verkar ha ont av det. Nu verkar hon visserligen inte ha så ont av det, för jag får vara där och pilla hur mycket jag vill. Men jag har börjat lägga märke till att hon inte gärna skummar så mycket på vänster sida när hon har ett bett i munnen. det kan ju hänga ihop med hur hon är att rida, vart hon har sina stelheter. Om hästar har "problem" med ett bakben brukar de ju även ha det med den diagonala bogen. Sådan upplever jag dock inte att Lotta är. Största problemet är vänster bog och att hon gärna försöker sätta ryttaren lite till vänster och sätta ut vänster bak från kroppen.
Idag när jag tittade på såret så såg det ut som att det börjat växa något utanpå hålet. Stort som en fästing och riktigt blodrött. Först trodde jag att det var en droppe blod som bara höll på att koagulera, men jag fick inte loss det? Har inte en endaste aning om vad det kan vara? Det kanske är blod bara, och jag inte kunde dra loss det bara.
Känns mer och mer angeläget att ta ut vet. nu i alla fall.. dessvärre är alla ordinarie på semester, så Lotta får allt vänta till farbror Petter är tillbaka om läget inte förvärras så att hon börjar ha ont.
När jag sedan kom hem till min gosiga lillebror så var det första jag upptäckte ett stort jack i pannan på honom. Antingen har han varit ute och fått stryk (händer titt som tätt) eller så har han lyckats slå upp huvudet i något. Men vet inte hur vanligt det är att katter gör det?
Som om inte det vore nog; jag måste till en kiropraktor eller liknande så snart som möjligt. Har blivit osams med min höft igen, jippi.


Regn

Inge vidare väder här inte! 
I morse fick jag följa med mamma till Nässjö för att hämta en bil jag ska ha nu när mamma och min moster är på semester. Tänkte att jag bara skulle svänga förbi hemma, putsa av min sadel och sedan åka till Lotta. Elin trodde att hon skulle ha lite träningsvärk idag med tanke på hur lösgjord vi fick henne i bogarna igår (vilket inte tillhör vanligheterna). Så idag fick jag tipset med lite voltarbete så hon får stretcha ut eventuellt ömma och stela muskler :)
Men när jag kom hem så började det att ösregna. Jippi. Så istället för att pusta och åka till stallet fastnade jag i soffan istället. Nu ser det dock ut att ha slutat regna, så nu får jag nog putsa av sadeln och ge mig iväg :)


Yoga

Nu är jag hemma från yogan, och jag är så himla nöjd! Vet inte riktigt vad jag ska skriva om det, annat än att jag hittade mig själv på ett sätt som jag inte gjort innan. Tror verkligen att yoga kan vara något för mig! Nu gäller det bara att hitta något bra ställe i Jönköping som jag kan träna på :)


Magiskt?

Idag har jag tränat för Elin igen. Det var fjärde gången som Lotta gick ett pass för Elin, men bara andra gången som jag red för henne. Efter första passet var jag helt manisk och efter mammas första pass var jag helt förstörd. Nu valde jag i alla fall att testa att rida för henne igen, och jag är jättenöjd!
Passen är inte riktigt som "vanliga" pass - de är så mycket bättre! 
Känslan var nästan helt magisk. För varje övning kände jag all stelhet släppa bit för bit, utan att jag behövt tragla och träna varv efter varv och träla sig igenom varje övning. Här red jag en övning och fick "hålla" henne i övningen och öka det jag bad henne om stegvis, så hpn hela tiden var okej med det.
Red även med mitt bettlösa träns och det funkade så himla bra! Hon är mycket mer till freds med bettlöst än med bett. Med ett bett så krullar hon gärna ihop sig i nacken och de tendenserna försvinner helt utan ett bett.
Anledningen till att det inte var helt magiskt var hur det såg ut. Mamma var med och filmade, och filmen återspeglar inte känslan jag hade när jag red. Jag är väl tyvärr inte så still med mina skänklar som jag vill hoppas. Inte heller får jag ner tyngdpunkten där jag vill ha den. Mycket av det hänger nog på att jag inte är tillräckligt stark i min bålmuskulatur för att räta upp mig och få ner tyngden. Men det kommer nog med tiden.
 
Måste komma igång och träna mer i höst. Har helt gett upp LCHF nu i alla fall. Visserligen så är det gott, men i längden så tvivlar jag verkligen på att det är hälsosamt. Det positiva med LCHF är ju egentligen bara att det ökar ämnesomsättningen och därför går man ner i vikt. Vill man ha ett långvarigt resultat och framförallt ett hälsosammare resultat så är det hälsosam mat och TRÄNING som gäller. Jag kommer nog i alla fall inte äta lika mycket kolhydrater som innan, utan det kommer bli små portioner och ofta istället. Dessutom så ska allt socker bort, för det är fan inte bra för något alls. Det räcker gott och väl med det socker man får i sig via frukt.
 
Appråpå träning så ska jag ikväll testa på mjuk yoga. Ska bli spännande!


finally!

Äntligen funkar blogg.se igen! Har försökt komma in på sidan i 24 timmar utan större framgång. Jag skriver in mitt lösenord och sedan står sidan bara och tuggar och tuggar i tusen evigheter inna najg får upp att sidan har slutat svara.
Det esnaste dygnet har jag i alla fall ägnat åt skolan. Sista uppgiften i ingenjörsmetodik, Tema teknikfront är nu inlämnad och dessutom är sista inlämningsuppgiften i geoteknik godkänd, så nu ska bara poängen in på ladok. För  första gången på hela sommaren får jag inte panik, hjärtklappning och blackout så fort jag tänker på skolan. Plötsligt så känns det sista året och kanske även en examen helt plötsligt inom räckhåll :) 
Nu ska jag inte ha för höga förhoppningar. Men det känns betydligt bättre nu än vad det gjorde för några dagar sedan.
Så nu blir det en liten virkpaus, nördvarning på det, och därefter en tur i skogen med min lilla prinsessa innan det är dags att börja plugga på nästa sak. Hoppas verkligen att jag kan hålla den goda energin uppe. Tänker inte kalla det för motivation, för det är det inte. Jag är inte motiverad till att plugga egentligen. Men när jag får lite flyt så går det på något konstigt sätt, då kan jag sätta mig ner och faktiskt bara plugga :) 


problem med ögonen

Jag har, sedan jag flyttade hemifrån för två år sedan haft problem med ögonen varje gång jag kommer hem till föräldrarna. De kliar och kletar utav bara fan och jag vet inte riktigt vad detta beror på. Jag misstänker att det till viss del kan bero på en eventuell kattallergi. MEN det är bara ett öga som är jävligt, det andra beter sig som det borde. Nu efter fyra dagars semester har det börjat kleta igen.
Lite konstigt att det bara är ena ögat jag får allergiska reaktioner i, borde man inte få det i bägge?


Hemma!

Nu är jag hemma efter mammas och min semester i Skåneland! Kom egentligen hem 00.30 inatt, men var inte direkt sugen på att sätta mig och skriva då efter 4,5 timme i en bil.
I onsdags förmiddag åkte vi i alla fall ner till Malmö, checkade in på hotellet och tog sedan tåget över till Köpenhamn. Där strosade vi mest runt på ströget och handlade lite småsaker. Är inte jätteroligt att vara i Köpenhamn just nu, fö hela jäkla staden är en byggarbetsplats för tillfället...
På kvällen gick vi en sväng i Malmö och åt varsin Gyros på en pizzeria vid triangeln.
I Torsdags var det dags för första dagen i Falsterbo, och som jag har längtat! Tittade inte på någon hoppning alls (fastän vi hade biljetter dit), utan vi såg 5-och 6års finalen i dressyr, samt ett kval till 7-års. 
Handlade lite gjorde vi också. Mamma köpte på eget bevåg ett schabrak till Lotta (hon brukar vara väldigt emot att köpa schabrak, eftersom att vi redan har tusen). Sen så köpte vi varsin väst från Gina Tricots falsterbokollektion, och jag köpte äntligen mina gröna benlindor från Mias.
Efter Falasterbo åkte vi till Sultan Palace i Malmö och åt turkisk buffé, sååå jävla gott! Och innan vi åkte tillbaka till Hotellet hälsade vi på min syster (ja, jag har faktiskt syskon, 2 stycken) och min pappa som också var i Malmö. (Pappa flög till Chile i två veckor i fredags em).
Fredagen började med sovmorgon = vi åt frukost samtidigt som alla barnfamiljer på hotellet. Fy fan vad högljut det var. 
Därefter gick vi till Slottsträdgården i Malmö (dit försökte jag och Tobbe hitta när vi var i Malmö i September, men vi visste inte vad stället hette eller vart det låg). Men det var i alla fall jävligt fint! Så där passade vi på att fika i Tareq Taylors café (han har tydligen haft några program på svt). Sedan vart det en shoppingrunda, och en BRA sådan!
Sedan jag blev fet har jag verkligen inte haft något som helst intresse för att handa kläder, jag blir helt gråtfärdig av att bara tänka tanken att jag numera har stl 38 istället för 36. Men på Lindex provade jag i alla fall 3 blusar i storlek 38, och alla satt som en smäck! För första gången på flera år kände jag mig fin, jag insåg att jag faktiskt inte är en vandrande köttbulle på ben. Storlek är bara en siffra, den säger inte om jag är tjock eller smal. (Sen är det ju så att jag verkligen avskyr min kropp, jag kan inte se mig själv i spegeln utan att äcklas av vad jag ser och börja lipa. Men jag har nog insett att jag inte vill vara pinnsmal, visst vill jag vara smalare än vad jag är nu. För så här fet har jag aldrig varit. Men jag vill inte vara smal, jag vill vara fast och proportionerlig, med lite kurvor, inte någon speta.)
Hur som helst slutade shoppingturen med 4 blusar, 1 par byxor, lite smycken och choklad från Peter Beijer.
Testade även en ny italiensk restaurang på kvällen. Jag åt pasta med curry och räkor medan mamma åt med scampi och mögelost, och det var så jävla gott! Till och med mammas pasta var god (jag hatar mögelost i vanliga fall).
Lördagen spenderades i Falsterbo där vi såg Bukowski cup, WDM Grand Prix (Som vanns av Isabell Werth), Fonzie pony show, Riders Challange (bästa klassen!) och JMS Falsterbo Darby. Där inhandlades även lite hästgodis, en bok, en Pikeurjacka (visserligen en födelsedagspresent) och mamma köpte ännu ett schabrak :P
Sedan såg vi även Fourbar (de jäkla ponnyerna klippte ju 1,50!) och första omgången av sixbaren. Dessförinnan var det ett shoxnummer med två tjejer på hopphästar och tre killar som tolkade efter på rollerblades. Inte jättemärkvärdigt, om det inte vore för det faktum att de HOPPADE efter hästarna. Först hoppade hästen ett hinder på typ 1,20, efter kommer snubben på rollerblades. Sedan hoppade de över ett picknickbord fullt med folk och en Merca värderad till närmare en miljon. Jäkligt käckt!
Det var vår semester i korta drag, orkar inte hålla på att lägga in massa bilder, fråga om ni vill veta något istället :) 


Semester

Just nu sitter jag och njuter av min första semesterdag, och det känns så jävla gött!
Vaknade klockan 8 och har sedan dess haft Big Bang Theory-maraton. Visserligen så har jag pallrat mig upp ur sängen och tagit mig ner till soffan, även om det tog lite tid. Men gud vad skönt det är att vara ledig! Har bara suttit i soffan och virkat på mitt överkast, det går framåt (om än väldigt sakta...).
Igår vart det en skogstur på min lilla pärla. Hon har, trots rätt bra bete gått ner lite i vikt. I alla fall, hon kändes rätt mjuk redan från början, lite maskar hon när man rider, skjuter över en till vänster i sadeln och sätter ut vänsterbogen. Men det har blivit mycket bättre! Tränade i alla fall på hennes galopp. Hon blir så jävla stark och vill mer än gärna sätta iväg som skjuten ur en kanon när man ska galoppera. Så vi red övergångar galopp-skritt, galopp-halt,  galopp-trav, galopp-halt-rygga (rygga har blivit mycket svårare sedan vi började träna för Elin, då hon inte ryggar "på samma sätt" som vi gör, men det ger sig nog tids nog). Efter en jäkla massa övergångar så vart hon faktiskt riktigt lugn och lyssnade jättebra, men man känner att hon till en liten del, både i trav och galopp knäpper av lite i ryggen och trippar lite, istället för att använda överskottsenergin till att trampa igenom och använda ryggen, men det kommer nog. Funderar på att göra samma sak idag, eftersom att hon ska vila ons-lör då jag och mamma är på semester.


hemma

Nu var jag hemma igen efter en helg hos min prins i Jönköping :) 
Slängde mig på tåget direkt efter jobbet i fredags och möttes av en mager liten Tobbe i ett regnigt Jönköping, Han har gått ner 7 kilo sedan de var på semester i Turkiet i Maj. Så himla stolt över honom, att han har lyckats hålla LCHF så bra :) (Annat kan man säga om mig *host host*)
Först så fixade vi lite ärenden åt mams oc paps innan i åkte hem till lägenheten och lagade mat.Tobbe bjöd på jättegoda lammfärsbiffar (Jag ÄLSKAR lamm) och hemgjord ratatouille, supergott!
Lördagen började inte så värst jättebra. Stop i både vasken och diskhon... Men det blev bättre. Min händiga kille fixade det med varmt vatten, en grillpinne, bakoulver och vinäger. Därefter så hade vi vår traditionsenliga skaldjursfrukost (som vi har varje lördag). I går vart det nykokta krabbklor, färska räkor och en röra med diverse skaldjur :) 
När vi ätit och fixat till oss så åkte vi till stan där jag skulle försöka lämna tillbaka lite grejer. på 10 minuter hade jag lämnat tillbaka ett armband inhandlat i april, kontant, utan kvitto, sedan ett par upplagda jeans på JC inhandlade i februari utan kvitto. Haha, ibland ska man ha flyt :D (så jag föll för min tursamhet igår och köpte en triss :P ).

Strax utanför Jönköping plockade vi upp en liftare (!) som följde med oss till Göteborg. En trevlig, lättpratad kille från Stockholm, käckt att ha plockat upp någon, men jag vet inte om jag vill göra det igen.
Sen kom vi i alla fall fram till Göteborg, men jag både älskar och hatar att vara i Göteborg. Jag älskar Carina och Peters hus, det ligger så himla mysigt och är rent ut sagt så jävla fint. Så fint att jag skulle vilja flytta in där redan imorgon (vilket jag egentligen inte vill, jag vill ju inte bo i Göteborg). Det andra jag älskar med Göteborg är att få äta hos Kent och Camilla, för det är alltid så god mat där. Det jag inte gillar är att det är för god mat, så man äter dubbelt så mycket som man borde (vilket jag gjorde igår) så det känns som att magen ska explodera och maten rinna ut ur öronen i ca 24 timmar efter att man ätit.
Det var i alla fall jättetrevligt i Göteborg, roligt att träffa alla och att få se Erica och Henkes lilla Novalie :) 
Idag har jag städat lite i lägenheten och därefter kokade Tobbe och jasg hemgjord Rosgelé på mammas honungsroser, och den blev jättebra! Visserligen ser den ut som honung i färgen, men den blev väldigt god i alla fall:)
Därefter var det dags att sätta sig på tåget och åka hem, och vad möttes man av hemma? Jo, paps machas al parmesan, snacka om lyxmat!
Imorgon har jag min sista arbetsdag för den här sommaren och på onsdag åker jag och mamma till Skåneland för att ha det gött i Falsterbo, man kan ju ha det sämre :D 


...

"tränarbilden" krackelerade rätt kraftigt idag, men det var som tur var inte jag som satt på hästen idag. Mer än så tänker jag inte säga. Det mesta av helgen har varit en stor besvikelse (förutom pappas fest igår). Har så jävla mycket ångest just nu. Fy fan.


ny tränare = ny häst

I onsdags kväll så testade jag en ny tränare till Lotta för jag känner att jag inte har hittat riktigt rätt ännu. Jag har ju Meg & Agneta som har hjälpt mig att komma jättelångt jämfört med den tidigare tränaren, men jag har ändå känt det som att något har fattats. Och nu har jag hittat tränaren som kan ge mig "den sista biten".
Hon heter Elin och är helt fantastisk. Från början när Helena berättade om Elin så var jag inte helt säker på om jag ville testa, det lät liksom för bra för att vara sant, men jag är så jäkla glad att jag provade!
Det började med att Elin fick sitta upp på Lotta och känna igenom henne, så att hon visste hur hon skulle vara att rida och sedan även så mjukade hon upp henne åt mig. Och det var INTE på ett sådant sätt som vi vanliga gamla fyrkantiga "skolryttare" är vana vid! 
Elin rider både en del AR och western, ridsätt som jag väl har insett är snällare och tar mer hänsyn mot hästen än det tyska sätt som lärs ut i Sverige.
Hon började i alla fall med att stretcha ut halsen och nacken där Lotta var stel. En "vanlig ryttare" hade ju börjat med att rida lite bågar/serpentiner på de stora volterna, men inte Elin. Hon bara satt och vände runt Lotta i skritt på långa tyglar. Man ska inte misstolka detta som att hon red på en liten liten volt, för det gjorde hon inte, hon bara vände runt, om ni kan fatta hur jag menar? Nästan samma sak, men annorlunda syfte.
Därefter började hon att trava, eller snarare jogga och jobba med att Lotta skulle balansera sig själv och få upp ryggen på ganska långa tyglar. Det var häftigt att se, för man såg verkligen hur Lotta fick fixa det mesta själv.
Innan jag satt upp så red Elin lite galopp med, det var en ganska lugn galopp där hon red med lite tagen bakdel för att övergå i sluta och sedan göra ett byte. Till en början så var formen inte så bra och bytena var riktigt kassa. Men efter ett par försök åt varje håll, utan att Lotta stressat upp sig så såg man hur hon började acceptera arbetet och ta i själv!
Sedan fick jag rida. Till en början så skrittade jag bara på en volt, där jag fick jobba med att länga ut halsen framåt, utan att hålla på och ställa och greja en massa (så som vissa ryttare gör när de ska lägga ner sina hästar). När det funkade så fick jag övergå till trav och börja jobba på volten i bägge varven med tagen bakdel. Till en början så stretade Lotta bara emot och vad jag än gjorde så hade jag aldrig rätt längd på tyglarna. Jag fick också i slutan/tagen bakdel arbeta med innerhanden uppåt istället för understödjande eller ledande mot manken, allt för att hon inte skulle få "mer i munnen" vilket något annat tygeltag hade gett henne.
Innan jag slutade fick jag övergå till att göra samma sak i galopp, och där kunde man verkligen känna hur Lotta satte sig på Bakbenen! I varvbytena med tagen bakdel fick jag ävenrida byten. Och fy fan vilka byten det blev! Byten höger-vänster, som Lotta brukar ha J Ä T T E S V Å R T för satt som en smäck me Elins hjälp! När jag fick in rätt tänk med den svaga slutan så bara funkade allt!
När Lotta sedan blivit trött i galoppen så gick vi tillbaka till traven, och jääävlar vad hon travade! Hon har annars en tendens till att även om hon sätter under sig, vara lite rak i bakbenen, men nu böjde hon på dem R E J Ä L T!
Fy fan vilken häst jag har! Så nu är det ännu jobbigare att försöka bestämma sig om att ta föl eller inte på henne...
 
Idag ska i alla fall Elin komma igen, och då är det mammas tur att få rida för henne, det ska bli jättespännande!