dålig koll

Ja, har man dålig koll får man allt skylla skig själv! Insåg att jag inte hade 100% koll på hur mycket pengar jag har fått från csn. Tänkte att jag skulle få fullt bidrag nu i april eftersom jag fick det i februari... Men riiiktigt så var det ju inte... Ska man skratta eller gråta? Har nu ca 2000 kvar och det lär inte bli mer efter en helg i Göteborg plus att mamma fyller år... Har fan aldrig haft så lite pengar! Så alla skadeglada jävlar kan ju vara glada nu!

Iofs så har jag klarat mig jävligt bra hitills på ett halvt lån och min lön sedan i somras. När jag ansökte om pengar så trodde mamma och jag att jag skulle vara glad om jag klarade mig till jul. Det är bara att börja tänka på vad jag gör med mina pengar, börja använda lunchlåda och sluta handla på books & coffee...
Suck, värdelösa dag! Suttit i skolan och räknat matte med mina gruppmedlemmar. Haha, aningen dysfunktionell grupp stundvis, men kul har vi :) Var även en sväng på stan med Tia och köpte en present till mitt fina hjärta:) Och efter det? Ja... Efter det gick det utför igen, haft psykbryt och snuuuuuskigt ont i huvudet (det har fortfarande inte släppt).. Heja. Ingen bra dag med andra ord.


tappa greppet

Känns som om jag varken vet ut eller in längre...

Sover jättedåligt om nätterna, vaknar tusen gånger varje natt känns det som. Antar att det är dags att börja med sömntabletterna igen... suck...
Vet inte vart jag har någon längre. Härligt! Vill verkligen bort härifrån, vill bort härifrån och fan aldrig mer komma tillbaka. Är ni glada då?
Varför lämnade jag ens trygga Hultsfred? Jag kunde stannat där... Kanske hade jag inte blivit något, men som om jag kommer bli det här? Eller, jag något kommer jag väl att bli här, men det är inget positivt. Det är jag säker på. Det hade varit tryggare hemma. Inte behöva bry mig om skiten som är här. Inte haft en dyr jävla hyra att betala varje månad eller massor att göra i skolan.
Tuam ipsam vive vitam, quia tuam ipsam oppetes mortem.
See you suckers.


once again: ändrade planer

haha! Ja... I efteriddags ringde de från älsklings blivande jobb och sa att de ville skjuta upp intro-veckan en vecka till, så nu stannar vi i Göteborg tills på tisdag (Så som vi hade tänkt från början) :).


guess what? ändrade planer

Ja.. den rubriken har ni läst innan va? Känns som om jag skrivit den typ tusen gånger.

Blir ändrade planer för helgen.. Älskling var hos Student consulting och skrev på sin anställning, så han ska börja jobba redan nästa vecka! Är jätteglad för hans skull, men det innebär att vår vistelse i Göteborg blir kortare, vi åker hem redan på söndag kväll istället för tisdag kväll. Menmen, blir kanske lite mer pluggat då?


hemma och gnällig

Sitter i Jönköping igen... Hann inte ens komma hit innan jag längtar härifrån. Behöver inte stå ut allt för länge, för på fredag eftermiddag åker vi till Göteborg och stannar där tills på tisdag :). Ska bli fett skönt att slippa Jönköping. Tycker verkligen inte att det är någe vidare kul här för tillfället. Går på en jävla clownskola (riktigt besviken på skolan ganska ofta. Ingen verkar ha koll på något alls.), sitter på en lägenhet som jag inte vill ha. KUL, den är ju gratis ? Bara 4000 i månaden... För en lägenhet jag sovit i typ 1-2 nätter under 2011. Hoppas på att kunna säga upp den och flytta ihop med min älskling snart:). Inte för att det inte är en fin lägenhet eller så, den är jag, spot on liksom. Men det är faktiskt lite jobbigt att behöva tänka till en extra gång för att göra saker på kvällarna då mina hyresvärdar har sovrummen under min lägenhet -.- .

Ska i alla fall bli riktigt kul att åka till Göteborg igen. Få träffa Buster & Råj, samt att få gå på universeum och botaniska trädgården :D. Trevligt med lite ljus här i mörkret i alla fall.
Nähe, dags att sova nu. Nattinatti.


uppätna fötter...

Fy fan! Kan knappt gå med mina stackars fötter, och då har jag ändå inte ens börjat gå in mina nya tygskor. Igår skulle jag och Tobbe gå till Willys och handla. Det var varmt och skönt, så jag tog mina sandaler. Inte allt för smart... Efter promenaden på ca 6000 steg hade jag blåsor UNDER fötterna. Känns inte speciellt skönt kan jag lova.Men det var inte allt om mina fötter... I natt när jag inte kunde sova så tänkte jag gå upp ett slag... Vad ser jag när jag tittar ut genom fönstert på andra våningen? Jo, att min jäkla katt sitter längst upp i körsbärsträdet... suck... Det var ju inget annat att göra än att gå ut på balkongen och fiska in honom. Men var det klart där? Nej fan. Kattskrället var på bushumör så han tyckte att min fot såg mumsig ut = Ett fett rivsår under DEN ANDRA foten.

Hur fan ska jag kunna röra mig nu? Kräla eller? No thanks.
Monstret i egenhög person...
Nu är det dags att börja packa... Halv 6 går tåget hem till Jönköping igen. Känner jag mig beredd på det? Nope. Hade lätt kunnat ligga hemma en vecka till. Behöver vila känner jag... Har verkligen ingen ork alls till att göra något längre... Tror att det är min pollenallergi som gör mig trött... Inte allt för rockigt att gå runt och va täppt, kliande och snorig 24/7. Det borde fan vara förbjudet med pollenallergi, kan ge mig fan på att det är största folksjukdomen näst efter idioti.


ändrade planer

Ja, har ni sett den rubriken här innan kanske? haha, jag tycker att den dyker upp här titt som tätt. Men varför blir det aldrig som man tänkt sig egentligen?

Jag har tyckt att mina helger varit riktigt bra planerade när jag suttit i Jönköping innan jag ska åka hem. men FUCK NO! 24 timmar är uppenbarligen inte tillräckligt för att jag ska hinna med allt som jag vill göra:P.Ett dygn räcker inte för att jag ska hinna:
  • Ta det lugnt och ta sovmorgon
  • Mysa med älskling
  • Plugga
  • Sola
  • Rida 2 pass/dag på Lotta så att hon kan komma igång
  • Baka
  • Spela cityville (men det pratar vi inte högt om)
Det är ett faktum. Så är det bara.
Blir ändrade planer inför nästa helg appråpå ingenting. Egentligen skulle jag vara hemma och hjälpa till på hopptävlingen som HBR ska ha. Men har bestämt att jag och Älskling ska åka och hälsa på hans familj i Göteborg istället, det ska bli jättekul!
Blev inte heller några av de bilder som jag tänkt lägga upp. (Har varit för lat för att ens ta bilderna).

Hade trots allt en bild från igår. (Älskling i tröjan han fick av mig, de nyköpta shortsen (både hans och mina), linnet jag fick av honom samt de turkosa shortsen som jag nääääästan köpte)


Tobbes nya bästis

Här är bildbeviset, Tobbe har en ny bästa kompis, han till och med pussar på henne ^^,


Ändrade planer

Blir myskväll nu. Alltså inga bilder eller liknande om dagens aktiviteter :P Har tjatat mig till att få se på Scooby Doo, Tobbe var kanske inte överlycklig över detta, men jag har faktiskt gjort efterrätt till honom.. Så han borde vara sysselsatt ett tag i alla fall... Men man vet ju inte med honom, han har en tendens till att inhalera god mat ibland. (tur att jag gjorde mycket ;) )

PUSSHEJ


Glad påsk!

Har precis kommit hem från en sväng i Vimmerby med Tobbe nu på förmiddagen. Köpte ett par blommiga tygskor, ett par ljusgula jeansshorts (det är ju trots allt påsk) samt en present till lilla Lovisa som fyller 1 år imorgon :D. Skulle även köpt en flyveil till Lotta, men wtf - 55 spänn för en jävla liten trasa? Oh no!

Fick även två påskpresenter idag. Ett litet ägg med två par örhängen av mamma samt ett skitsnyggt linne från Levis' av min älskling <3.  (Tobbe fick också en present, en grön tisha från Levi's). Lägger nog upp lite bilder på det senare, nu ska jag strax åka till Lotta. Det blir ännu ett dressyrpass och sedan ett påskbad!
Pusshej :)


mysig kväll

Vart efter mycket om och men en trevlig kväll igår. Vi började på lustigkullen med Tobbes polare, de skulle dricka lite öl och grilla (läs: enbart dricka öl och inget annat). Kunde varit roligare kanske... Nog för att det blir vad man gör det till, men jag ogillar att spendera tid med folk jag inte känner då jag är så jäkla blyg! Hade iofs lite psykbrytssvängningar igår, så det kan ha bidragit till att jag var så off...

Hade även bestämt mig för att inte dricka någon alkohol igår, har faktiskt bestämt mig för att sluta helt med det. Jag verkligen avskyr att se hur folk förändras av skiten. Så det vill jag verkligen inte utsätta mig själv för. Det för enligt min mening inget gott med sig alls, punkt slut. Orkar inte dra hela anledningen till varför jag slutat ikväll, gör kanske det en annan gång...
Kvällen blev i alla fall väldigt mysig efter ett tag (när vi skulle gå hem). Inte för att jag inte hade trevligt, men jag höll fan på att frysa ihjäl! Två tjocktröjor, halsduk, jacka och filt var tydligen inte nog för mig. Blev i alla fall en trevlig promenad hem genom Jönköping med massa prat om framtiden. Jag har verkligen hittat rätt med Tobbe, jag kan verkligen inte ha det bättre än vad jag har det med honom :). Blev bjuden på Subway (min favoritmat) på vägen hem för att jag skulle sluta frysa- snacka om att va en nöjd tjej! Haha, tänk att en macka kan göra mig så glad...
älskling
Jag älskar dig. Så enkelt är det, och ja, jag kanske nämner det löjligt många gånger, men det är så det är.


långfredag

Ligger i min säng i hultsfred tillsammans med mitt hjärta :) Har haft det bra idag: började dagen med en efterlängtad sovmorgon! Därefter var det bara att gå ner till tåget. Väl hemma så väntade en riktig påskmiddag, kändes fan som om man skulle rulla snarare än gå från bordet. Älsklingen var i alla fall nöjd när han fick sin jansson's frestelse och sill. Haha, som ett litet barn på julafton;).

Har även varit en sväng i stallet hos min pärla. Hade med mig hacket upp idag, men mams sa att hon varit så taggad under veckan att jag bestämde mig för att det nog var bäst att inte utmana ödet mer än nödvändigt. Det blev bett i truten på fröken Lotta. Kärlekskranka Lottapotta. Skulle nog gärna sitta i knäet om hon bara kunde, och nu är hon superbrunstig... Springer runt och kissar överallt och hela tiden. Red första riktiga passet på henne idag, hela 45 minuter! Hon känns riktigt bra nu, jobbar på som attan. Och hon gjorde faktiskt bara ett flöj med mig idag, men det kunde jag rida mig igenom - det går framåt!
Igår var det ett besök på Peab med skolan som gällde... Sitta i ett rum utan fönster hela förmiddagen och försköa hänga med och ta anteckninger, inte allt för kul...
Mötte i alla fall upp Tobbe för en sväng på stan efter det. Passade på att shoppa loss på MQ, tror fan det är en av mina favoritbutiker! blev ett bar skinny jeans från zoul och en jättesöt bikini från 365 sunshine samt en påskpresent till hjärtat :) Lägger upp bilder på det imorgon tänkte jag.
Har för övrigt krympt lite storleksmässigt har jag märkt! kom i 26" på jeansen plus att jag äntligen kommer i mina älsklings levi's igen :D snacka om att va glad!
älsklingsbyxorna!
Köpte ett par jeansshorts från H&M i vintras som jag redan då visste var för små. När jag fick hem dem vid nyår så fattades det nästan 5 cm för att jag skulle kunna knäppa dem. I februari kunde jag knäppa dem (dock med lite våld plus att de satt askalas tajt), i förrgår satt de löst. mhm, you just gotta love it!


trälig resa...

Tog hela 3 timmar och 15 minuter att ta sig till jönk igår. Fy fläen så träligt! Tåget mellan Hultsfred och Nässjö var inga problem, men sen...

Direkt när jag satt mig på tåget mot Jönköping så fick vi veta att tåget var inställt - skogsbrand utanför Nässjö. Så inga tåg släpptes från Nässjö till Jönköping, men åt andra hållet gick de. *suck*
Så vi fick snällt vänta på en jäkla ersättningsbuss i 1,5 timme. INTE OKEJ. Var sådär lagom glad som bara jag kan vara när bussen kom... Men det blev i alla fall bra när jag kom hem och blev bjuden på middag av Tobbe:
Huvudrätten var fläskfilé med champinjoner, basilika & citron i gräddsås med färsk pasta.
efterrätten var hemgjord vaniljpannacotta med jordgubbsås! Snuskigt gott kan jag lova! Riktigt händig kille jag har ^^,


kvalitetsunderhållning!

Sitter i Tobbes lägenhet och borde egentligen renskriva en massa anteckningar. Men gör jag det? Nej då! Jag har som vanligt bättre saker för mig:

Fåret Shaun, kvalitetsunderhållning på högsta nivå! Hela första säsongen, 5 DVD, 40 avsnitt. Hallå? kan det ens bli bättre än så? no way.


tisdag

Idag har jag faktiskt varit lite produktiv :) (I alla fall den lilla del av dygnet som jag befunnit mig utanför sängen...)

Försov mig givetvis med ungefär 2 timmar.. Suck... Så typiskt Brorsson! Har i alla falla hunnit med att fixa naglara, städa, diska, tvätta, hänga tvätt, vika tvätt och sola. Det är inte dåligt för att vara mig! Nu ska jag packa ihop de grejer som ska med till jönk innan jag åker till Lotta.
Hon får en vilodag idag då hon fick gå lite mer igår.. Inte för att hon egentligen gick spec hårt, hon fick gå ett varv arbetsgalopp i varje varv plus ett varv nedsutten trav i varje varv. Vill inte att hennes ben ska överbelastas, så det är bättre att ta det lite "för lugnt" istället för att det blir åt andra hållet.
Ryktas att Tobbe ska bjuda på mat ikväll, fläskfilé med svamp, basilika & grädde samt en vaniljpannacotta.. Ska bli spännande ^^,
PUSSHEJ!


lite bilder?

Har verkligen haft en jättehärlig helg, gåradgen var helt perfekt. En riktig mysdag helt enkelt, som avslutades med tända ljus och en helkass film.

Tänkte i alla fall bjuda på lite bilder från helgen :)
förälskade mig i Tobbes syster Sofias nya jacka. Så jag ville ha en likadan...
Tobbes syster Sofia hade köpt en sån här jacka, och jag bara älskade den! Så jag var tvungen att köpa en likadan :$ ( I spegeln ser man verkligen hur tunt hår jag faktiskt har... usch...)

Passade på att rida Lotta i grimma innan älskling kom i fredags. Helt sjukt vilken härlig häst jag har! Halt, ryggning, skänkelvikning, öppna, sluta, framdelsvändning och bakdelsvändning. - INGA PROBLEM! Tog även första galoppen på 3 månader och hon är så himla mycket lugnare och mer lyhörd när grimman kommer fram:). (Givetvis blir inte samlingen densamma som om jag har sadel och träns, men i grimman så märks mina fel tydligare och jag kan rätta till dem.)

Fick vakna upp bredvid den här godingen i lördags - hur söt som helst! Låg och trängdes med oss i sängen hela natten oc tog tillochmed SOVMORGON med oss. (Han brukar vanligtvis väcka mamma runt 05.15 och tycka att hon ska gå upp)

Tobbe lekte fotograf i lördags när vi hade premiärgaloppen med sadel och träns. Kan säga som så att det var ben överallt. Det pep till sen var det bakutsparkar, luftsprång, galoppombyten och bockningar - samtidigt som öronen pekade rätt farm. haha, gullhäst :). Dessvärre är hon fortfarande liite för tänd i huvudet för att kunna komma ner på jorden och jobba 100%. Nog för att hon jobbar på bra ändå, men vill gärna att hon lägger mer energi på jobb och mindre på bus:).
Har även fått upp nya namnskylten :D.
Tobbe sover middag - det är tufft att sola ;)


måndag

Klarblå himmel och inte ett moln så långt ögat kan nå = sooool! hallelujah vilket härligt väder! Tror bestämt jag skjuter på städandet ett tag till och lägger mig på balkongen ett par timmar :).


söndag

Har varit solsolsol hela dagen idag! Eller.. tja, nästan i alla fall... Så älskling och jag passade på att sitta nästan 2 timmar i solen på en av balkongerna mitt på dagen. Fruktansvärt skönt :) Vart även en kvällstur i skogen med Lotta och Tobbe. Riktigt mysigt det med :) - Allt som allt en mycket bra dag!. Nu väntar det lite söndagsmys, film och lite sånt eftersom att Tobbe åker hem imorgon <3.


uthängd

Jag fick mig en fin uthängning på facebook igårkväll efter att jag ifrågasatt varför våra hästar kvällsfodrades kvart i sju! Alla privathästar hade inte ens kommit in då! Det som retar mig ännu mer är att man först fodrar våra hästar, sedan gör man kvällsjobbet på ridskolan innan man fodrar skolhästarna. Varför kunde man inte väntat med att ge privathästarna med då? De ska ju liksom äta middag INNAN kvällsfodringen med.

Dessutom med tanke på våra halvtaskiga fodringsrutiner så innebar det att alla hästar utom Lotta fick stå utan mat i 12 timmar minst. Är det verkligen okej??
Jag tycker inte det är snällt mot hästarna. De är byggda för att äta lite men ofta. Och i vilt tillstånd äter de mellan 14 - 18 timmar per dygn.
Våra rutiner är inte jättesnälla mot hästarna men de öfriga vardagarna är de mycket bättre, då fodras de ca 20.00. I torsdags fodrades de 20.30 för att igår fodras 18.45.
Så om det är några människor som läser min blogg med någon sorts anknytning till hästvärlden. Snälla berättas om era fodringsrutiner. Vill verkligen få ett slut på detta!


sol!

Härligt väder! Härlig dag! Är faktiskt på riktigt bra humör idag- för idag är en BRA dag! (hmm... blev kanske lite många utropstecken där...)

Sitter just nu och slevar i mig min lunch. Slevar är kanske lite fel ord, jag har lite bråttom så man kan nog säga att jag inhalerar maten istället. Min munsiga lunch för dagen är: *trumvirvel* ravioli... på burk... i tomatsås (förstår inte riktigt hur det går ihop sig, jag hatar nämligen tomatsås). Men det gör mig faktiskt inte så mycket :).
Vaknade klockan 7 imorse, hela 45 minuter innan klockan ringde, det är inte dåligt! Började morgonen med 1,5 timmes helkroppsmassage och akupunktur - hur underbart som helst! Och bättre blev det, för när jag kom hem så sken solen. Vad gör man när solen skiner på våren? Jo man tar på sig bikinin och pluggar ute på balkongen. Fy fan va gött med lite riktig sol och inte 20 minuters fusk sol. Det är pretty much min dag hittills. Elle ja... Jag har faktiskt rensat min låda med underkläder - slängt alla udda strumpor och sånt. Hallelujah! Man måste ju passa på att städa ur garderoben på våren så man får plats med lite nytt ;).
Nähe, nu ska jag köra igång en tvätt i maskinen, sedan blir det ett dressyrpass på Lotta för att sedan åka och hämta älskling på stationen:).
Yes! Han kommer idag, fastän vi sågs igår. Han ville inte vara utan mig (och jag vill inte vara utan honom en enda dag) så det var bästa lösningen. Lite gulligt faktiskt (i min värld i alla fall).
PUSSHEJ!


hemma

Hus- katt- och hästvakt Sofie här. Sitter i Hultsfred och glor. Kan verkligen inte säga att det är ett spaceat ställe att bo då, då skulle jag ljuga på riktigt!

Har suttit här och glott ett tag. Vart en sväng i stallet och skrittat en sväng barbacka med Lotta, det var spännande! Lyckades att möta en älg, så vi mer eller mindre steppade oss igenom vår tur:P. Haha, lita taggad häst! passade på att trava henne lite på utebanan när vi kom tillbaka. Och Shit! Hon rör sig sååå mycket bättre sedan Håkan fixade bogen på henne. Hon jobbar verkligen på med ryggen och bakbenen från början. Blir nästan lite väl mycket go i henne för att man inte ska hamna i ett övertempo. Men antingen går det över när hon kommit igång på riktigt eller så får jag lära mig att rida igenom det helt enkelt :).
Nu ska jag och Nusse gå och lägga oss. Han får sova hos mig i natt eftersom att mams och paps är i Pisa nu. Avundsjuk? Oh ja... Men skit samma! Mitt hjärta kommer imorgon, så då blir det en riktig myshelg:).
Passade på att svänga förbi KappAhl på A6 innan jag åkte idag. Tobbes lillasyster Sofia hade köpt en jättesnygg jacka där och jag ville ha en likadan. Kollade på stan i förrgår men de enda som fanns kvar var i stl 34 och 42... Men inte på A6, hängde en jacka i stl 36 kvar precis när man kom i i affären (menad för mig? absolut, så måste det vara!). Haha, ännu bättre var att det va 25% rabatt på hela köpet idag. Jag bara ÄLSKAR medlemsförmåner ;).
Fick precis ett samtal från mams och paps. De satt på en restaurang i Pisa och hade ätit bläckfisk och räkor. Fy fan vad fuskigt, jag fick allt nöja mig med sibylla idag :(.
Natti natti!


Det går bra nu

Ja, det känns faktiskt riktigt jäkla GÖTT just nu. 2/2 inlämningsuppgifter i matte godkända, 2/2 inlämningsuppgifter i anläggningsteknik gjorda. Muntlig presentation i ingenjörsmetodik 1 genomförd. 3 tentor i 3 kurser á 7,5 hp gjorda och godkända. Jag har tagit körkort, kommit igång o börjat röra på mig. Kommit igång bra i skolan och får även en chans att höja betyget i organisation, ledning och förändring. Ännu bättre är att Lotta är under igångsättning (ja, jag vet att jag tjatar över min häst, men jag är inte säker på att någon vet hur glad jag faktiskt är över det) så nu är det bara våren som fattas :).

Imorgon blir det att åka hem till Hultsfred igen... Jag ska vara häst- och kattvakt åt mams och paps när de är i Italien. En vecka i Pisa och Toscana hade verkligen inte varit helt fel just nu... Men det ska bli lite skönt att få lite mer tid hemma att fixa med allt som jag inte hinner med på helgerna annars. Jag brukar vara så himla trött när jag kommer hem att hela helgen går åt till att bara vila sig och vara i stallet. Inte för att jag egentligen har något emot det, men det är som sagt lite tråkigt att inte ha ork till att göra allt man egentligen vill göra...
Nu ska jag packa ihop mina grejer och gå o lägga mig. Natti natti!


Kotknackare

Jahopp, dåligt med uppdatering på sistone känner jag. Det är nästan så att jag skäms lite faktiskt. Har tänkt blogga flera gånger, men har helt enkelt inte haft tid och ork till det.

I måndags kon hästkiropraktor Håkan Lundell till stallet och gick igenom de flesta hästarna. Han skulle kommit i November. Behöver jag ens säga mer? Är jag förvånad? Hade jag väntat mig något annat? Nej. Får väl tacka gud för att Håkan kom, någon annan förtjänar det fan inte.
Hur som helst så kollade han på Lotta, och hon var faktiskt nästan helt bra! Hon hade liiite ont i höger bog bara. Han kollade även på vår sadel, och guess what? Den ligger perfekt! Kan säga att det var jävligt skönt att höra. Det kostar ju ändå ett par tusen att byta sadel, men den här passade jag in bra;).
Mamma stannade kvar och tittade på när Håkan gick igenom Delphi, och då berättade han en "rolig" sak. Om hästen har ont i höger bog så kan det vid longering/tömkörning i vänster varv ge HÄLTESYMPTOM. Och vad är det Lotta har visat? mhm... just det, lite oren på vänster fram. Men det spelar ingen roll, hon är i alla fall bra nu.
Nej, man behöver inte alltid vara seriös och ja, mina lår ser fetare ut än min mage. Och säkerhetstänket är som ni  kanske ser inte på topp, man ska inte rida i träningsskor...


Helg :)

Hemkommen efter en trevlig helg i Hultsfred med hjärtat :). Vart dock en del missöden innan vi kom hem i fredags... Tåget vi skulle åkt med 14.41 var tydligen inställt... Det var inget de informerade om på resecentrum, utan det fick vi snällt räkna ut själva när tåget inte dök upp... Detta medförde att vi fick ta ett senare tåg till Nässjö och missade anslutningståget till Hultsfred. Så vi begåvades med att försöka slå ihjäl 1,5 timme i Sveriges tråkigaste stad.. Kul? nej. Man trodde kanske att oflytet tog slut där, men ICKE! Vi blev 30 minuter försenade till Hultsfred tack vare två träd som blåst ner över rälsen på mindre än en timme. Var sådär lagom glad när man kom hem. Inte för att det egentligen spelade någon större roll, vi fick vår efterlängtade smörgåstårta ändå. Vet inte riktigt vem som var nöjdast, hjärtat eller jag :).

I lördags hände inte allt för mycket, passade på att rida lite dressyr i ridhuset samtidigt som Meg hade kurs. Rätt nice att få lite gratis hjälp av henne med tanke på att en helgkurs är ganska dyr. Riktigt nöjd med Lotta, hon kändes jättefin och i slutet av passet kunde jag rida öppna och sluta på enhandsfattning, bara växla med hjälp av sitsen. På eftermiddagen passade vi på att titta in när Meg hade ledarskap och vips så red jag i grimma igen. DET har jag VERKLIGEN saknat. Tyglar och bett är så jävla överflödigt. Pat Parelli skriver en bra sak i sin bok Natural Horsemanship. Att om man ska få ha en metallbit intvingad i munnen på hästen så är det minsta vi kan göra att ställa oss på knä och verkligen be hästen acceptera det. Riktigt bra skrivet.  (inte världens bästa bild, men finaste hästen)
Ännu roligare med helgen var att även mitt hjärta har gjort debut på hästryggen! (dessvärre finns inga bildbevis...) Han var hur duktig som helst! Hämtade Lotta från hagen, borstade, kratsade hovarna, klädde på henne och styrde:P Var ute i skogen i lite över 1 timme, men bara i skritt. (Kan ändå tillägga att den lilla veklingen har lite träningsvärk idag ;) ) Han tyckte nog det var lite kul, för han kunde tänka sig att göra det igen, och då LOVAR jag att ha med kameran!


Hemåt!

14.41 är det dags att styra kosan hemåt över helgen. Känns riktigt gött faktiskt. Ännu bättre är att ajg får sällskap av Tobbe. Han skulle följa med om han fick smörgåstårta:P Får han det då? O ja, det gör mammis gladeligen till honom ^^,. Känns som en bra dag idag, bortsett från att det blåser. Har fått den stora inlämningsuppgiften på Organisation, ledning och förändring godkänd = godkänd på kursen = 7,5 hp till in på Ladok. Mindre kul är troligtvis betyget... Mitt totala betyg blev 44,5 p av 60... Gränsen för betyg 4 gick vid 45... Surt? FRUKTANSVÄRT SURT. Funderar på om jag ska gå upp och försöka tjata till mig ett till halvt poäng, vill verkligen ha en 4...

Men men, det är ett senare bekymmer, nu ska jag äta lunch och packa - allt på 30 minuter, hur ska jag hinna med det?!


Tråkigt väder, godkänd tenta!

Idag blev man RIKTIGT lurad av vädret i Jönköping. Jag satt i skolan med min grupp på matten och gjorde inlämningsuppgiften. När man tittade ut så såg det jättemysigt ut. Solen sken och det såg varmt ut- När sedan Tobbe och jag skulle ut på promenad så blåste det som fan. Inte mysigt alls. Usch!

Nu sitter jag i alla fall här i soffan och spelar cityville - lite belöning måste man allt få ibland. Jag klarade tydligen min omtenta som jag gjorde i början av Mars, så nu har jag äntligen fått 7,5 hp till på Ladok. Har nu svindlande summan av 11,3 hp, haha! Jag är jättenöjd i alla fall. Betyget på tentan blev 4. Så min fina älskling ska bjuda på extra god mat - ostfylld schnitzel, min favorit! Skulle lätt kunna leva på schnitzel, och Tobbes schnitzel är så fruktansvärt goda:). Hihi, glad tjej idag :D


Fulla killar

Haha, vi sitter här, instängda på Tobbes rum och lyssnar på stohejet. Jojje har lite klasskompisar på besök, trodde att de skulle till kåren, med efter hamburgegrillning och en helvetisk massa popcorn börjar man ju undra. Underhållande är det i alla fall. Vi hörde hur ett glas gick sönder i rummet bredvid och vad är det första man hör? "Jojje, akta så att du inte får glas i groggen!" Mhm, de lär ju må som de förtjänar imorgon. Moahahah! Tror nog att jag ska gå upp lite extra tidigt imorgon och slamra i köket, måste ju påminna Jojje om alla nackdelar med att dricka ;).


psykbryt och stegräknare

Ja, jag och mina fina psykbryt... Lyckades pricka in ett fint bryt igår på tåget in till Jönköping. Lite väl naiv som jag kan vara ibland tänkte jag att "det var länge sedan sist, det går nog över fort". Men gjorde det det då? Nerå, det höll minsann i sig hela dagen, kvällen, natten och morgonen. Svullna ögon efter det ? Oh ja. Vet egentligen inte varför jag blev sådan, men jag har kännt att det varit på gång ett tag, och då krävs det inte mycket för att det ska komma. Så gårdagskvällen vart väl inte jättelyckad; älsklingen och jag satt och tjurade i varsin ände av soffan:P. Men nu är allt utrett så det känns bra.

Dessutom så har vi även fått hem våra efterlängtade stegräknare:) Så idag har vi varit ute och gått! kom upp i hela 17000 steg, känns VÄLDIGT olikt mig kan jag säga. Funderade på om det verkligen kan stämma? Tobbe trodde att det gjorde det, han hade räknat 300 steg och det hade stämt med räknaren. Vad som däremot inte stämde var hans steglängd, för han har tydligen gått X antal km mindreän mig idag. Mycket skumt eftersom att vi gått tillsammans :P Nu blir det filmmys med gurka, champinjoner, hemmagjord guacamole och "Min stora kärlek". Hur fel låter inte det? Komedi & romantikhataren Sofie tittar på en komedi... hmm.. den  ekvationen gick inte riktigt ihop.
Var för övrigt ute och skrittade i skogen med finaste nyblivna 17-åring igår, hur härligt som helst :). Födelsedagsbarnet firades med puss- kli- och fruktkalas plus att hon fick en banansten till sin leksak. (Hallelujah, nu är apan Lotta nöjd, hon ÄLSKAR bananer). Till helgen ryktas det även att en hittills okänd ryttare kanske ska göra debut... hmmm.. I wonder who that might be ;)


kalas

Vad är det för dag idag? Vad är det för dag idag? Jo, det är Lottas födelsedag, hurra, hurra, HURRA!

Ska snart ta cykeln och bege mig upp till stallet för att fira min lilla pärla. Dessvärre får hon ingen tårta, inte idag i alla fall, tror att jag ska göra en tårta till henne i helgen i stället. Ska även sätta upp hennes födelsedagspresent (namnskylt) i helgen, när jag har någon som kan spika åt mig :P. Nu ska jag packa och sedan ta min cykel (ja hör och häpna, jag cyklar) och trampa iväg.


Bildbomb - finaste flickan i världen.

Ja, idag har jag ju som bekant för första gången sedan i januari suttit på min pärla, hon skötte sig kanonbra! Kan inte ens beskriva hur underbart det var, detta kan lätt vara en av de lyckligaste dagarna i mitt liv.

Jorå, hon har allt en snygg nacke min lilla brutta ;)
Känns helt underbart att få ta ut min pärla igen. ÄNTLIGEN fick hon inviga sitt andra HL schabrak. Köpte det i Scandinavium i februari. Har känts riktigt jobbigt att bara se det ligga hemma iagarderoben, men no more!
Imorgon är ingen vanlig dag, för det är Lottas FÖDELSEDAG!


Magdans

Satt och klickade runt på internet och hittade den perfekta magdanskjolen! Vill verkligen ha den... Kanske är lite (ganska) onödigt att lägga 500 på en kjol när man enbart dansar hemma... Undrar om det finns någon magdans i Jönköping? Någon som vet?

Det är så himla mycket roligare att dansa magdans än zumba, det är inte ens värt att göra en jämförelse. Gillar de mjuka rörelserna i magdansen (egyptisk magdans ska kanske tilläggas), lite lagom feminint sådär och man får snygga kurvor! Förra året dansade jag ca en timme per dag och efter bara en månade började folk undra om jag inte blivit mindre. Och jo, jag blev mindre, jag fick tillbaka min midja (som varit borta i två år) men det bästa var att jag inte längre gick runt med ständig värk i axlar och rygg.
Dessvärre flyttade mina danslärare och dansstudion lades ner... Fruktansvärt tråkigt. Nog för att jag fortfarande dansar, men det är liksom inte samma sak längre. Jag snöar lätt in mig på vissa saker och min fantasi är fruktansvärt borta... Finns inte ett enda spår av den kvar alls. Jag tror att det är så att jag inte tycker det är samma sak längre för jag har tappat så mycket muskler... När det blir jobbigt lägger jag liksom av, jag har så svårt att pusha mig. Det är fördelen när man dansar i grupp, man pushar varandra.
Fast om jag bara börjar gå ner i vikt kommer jag tycka det är skitkul igen. Tror det skulle vara roligare med om jag hittade en bättre slöja att dansa med. När jag tog lektioner förra året hade jag alltid en stor turkos slöja med lite tyngd i så det blev ett snyggt fall när man kastade... Dessvärre fick jag inte köpa loss den när terminen slutade, utan det blev en mindre, lite för lätt slöja som blir svår att kasta... Men wtf... Någon gång hittar jag väl en bra slöja.. Helst i någon färg som passar mina höftsjalar...


Today is a good day!

Ja, idag är en riktigt bra dag! För idag ska jag ta första ridturen på min älskade Lotta! Glad tjej? Ooooh ja! Åh vad länge jag har väntat på den här dagen! Sedan söndag vecka 2 eller 3. Det känns helt sjukt!

Har redan varit uppe i stallet en sväng idag och ridit Dippe. Det är faktiskt riktigt roligat att rida honom ca en gång i veckan, för man märker att han utvecklas varje vecka. Jag är mycket imponerad av Louise som verkligen kämpar med honom och hon är bara 12/13 år! Han är inte lätt att få till att arbeta på riktigt, verkligen inte. Däremot är det jättelätt att bara få honom att bara kröka på nacken. Dessvärre känner inte så många skillnad på när Dippe kröker på nacken och på när han faktiskt arbetar. Men jag fick mig en mycket positiv överraskning när jag satt upp. Vad var det jag kände? Jo, två små bakben som med en gång hamnade på plats, ryggen lyftes och en trevlig känsla i handen. Då hade jag bara skrittat i fem minuter. Dessvärre kom han ihåg att när han gått så bra i ca tio minuter brukar jag vara nöjd och han får gå in. (Nu låter det som jag rider jättekorta pass, men nej, det brukar ta en timme att få honom dit). När han märkte att det inte var så idag blev han SKITSURoch bara stretade och stretade men efter ytterligare femton minuter i skritt lossnade han helt. Han kändes skitfin! Kom så pass långt att jag kunde rida växlingar, öppna och skänkelvikning. Visst för att han stretade en del i arbetet, men det var liksom inte för att han inte ville, det var enbart för att han inte orkade helt eneklt. Så fort man sänkte kraven lite så föll han på plats igen. Duktig ponny! Kan med handen på hjärtat säga att det här var det bästa passet han gått för mig, ever.
Lotta fick för övrigt springa naken ute i solen idag. Nöjd häst?mhm... Smutsig häst? Oh ja, bara att ta med dammsauagren sen :P. Hon fick till o med gå utan bandage idag, för guess what? DET ÄR ÄNTLIGEN EN SKORPA PÅ SÅRET! Hellelujah folks.
Igår beställde hjärtat och jag varsin stegräknare som räknar distans, steg, kcal o en massa annat för nu ska vi komma i form (har ni hört mig säga det innan kanske?) och jag är jättepepp! Så jag tänkte att efter att jag ridit Dippe skulle genomföra ett zumbapass men vad händer ?dvd:n går sönder innan jag ens hunnit börja och datorn bara strulade så jag  gav upp efter halva passet... -.- Åh, så himla irriterande! Men jag ska nog cykla till och från stallet sen i det fina vädret. Blir ju lite drygt en mil då:).
Dags o ta tag i plugget som inte riktigt blev gjort igår...
Pussokram!


BOMBAM BABY!

FUCK YEAH! Godkänd på Organisation, ledning och förändringstentan. Snacka om att vara nöjd! Jag sa ju att det här skulle bli en bra dag ;) ? Nu har jag äntligen en anledning att gå och sola, lite belöning för att ha klarat sin tenta måste man ju ha?  Fast jag får iofs belöning ändå... Paps lagar köttfärsfylld squash - kan vara det godaste man kan äta typ. ^^,

Pratade med mitt hjärta tidigare idag, och inte nog med att han kom tvåa i turneringen, han har även kvalat in till SM i  poker. = Mycket stolt flickvän. Nähe, nu ska jag fortsätta att plugga, ser ut som att det blir en helkväll med plugg. Inte jättekul kanske, men det känns jävligt gutt när det är gjort i alla fall.
Over and out ;)


Pokerturnering

Ibland känner man bara på sig att det kommer bli en riktigt jävla bra dag redan när man vaknar på morgonen. Idag är en sån dag. Allt känns bara perfekt. Jag gick upp tidigt och åkte till min pärla. Hon är så himla mysig! Struntar i sin frukost får att stå och klia och pussa på mig. Dessvärre var hon rätt tjock i benen idag, alla fyra = tidig ingång igår plus att hon inte är van vid att arbeta längre... Men strunt samma! Vi gick in i ridhuset för att tömköra och efter typ två varv i trav var hon kanonfin! Travade på som attan med bakdelen och ryggen på plats. Hon blir så himla snygg då (och hon vet om det med ;)) . Hon va kanonfin ända tills vi precis skulle avsluta, då fick hon något ryck och tappade koncentrationen så jag fick fortsätta tio minuter till. Men liksom, vem bryr sig? Hon går sällan som en klocka ett helt pass:P.

Fick ett meddelande av mitt hjärta när jag loggade in på facebook efter stallet i morse med "Blev en lång natt så hör av mig imorgon när jag vaknat. Blev en andraplats, lite surt att inte få titeln men lite pengar på kontot iallafall! Älskar dig <3 ". Kan ju säga som så att jag är jättestolt över honom! Han kom på andraplats av 60 personer i poker DM för Jönköpings län. Stolt flickvän? mhmm, mycket stolt. Nu tittar även solen fram med - snacka om kanonbra dag! :D
Just det, mammis bakar kanelbullar just nu, det luktar i hela huset! Hörde du det älskling? Massor med nybakade bullar till bara migmigmigmig ;)
Pusshej!


bra dag

Har precis gått och kagt mig efter en mycket trevlig dag:) . Min älskade Lottas är numera ohalt och hennes sår är mycket mycket mindre än för bara en vecka sedan. Allt tack vare Hanna och hennes laser. Kändes hur underbart som helst att äntligen få arbeta henne lite på allvar och inte bara lulla runt. Min finaste pärla! Förra måndagen hade vi haft Lotta i tre år, och på tisdag fyller hon 17 år, helt sjukt vad tiden går fort!

Har haft en rätt sjön dag, inte gjort något speciellt alls, bara haft grannarna på middag. Mammis körde på fisk & skaldjurstema idag. Till förrätt var det machas al parmesan (gratinerade machas (skaldjur alá musslor fast MYCKET bättre) med parmesan, salt, peppar, olivolja och citron). Huvudrätten bestod av torskknyten (ett smörpapper som fylls med torsk, diverse rotfrukter, sojabönor, svamp, purjo, bacon & blåmusslor. Därefter knyts pappret ihop till ett knyte och tillagas i ugnen) med chevréskum. Riktigt gott faktiskt, och jag som i vanliga fall hatar ost! Efterrätten var en av mina favoriter; äggtoddy med kaffe, kakao, florsocker och konjak. Hur gott som helst!
Igår skulle jag egentligen ha lagt upp lite bilder på det jag köpte i torsdags, men jag fastnade i en myskväll med min älskling. Till mitt försvar kan jag säga att vi firade fem månader, helt otroligt vad tiden går! Vi åt marängswiss (stavning?) och tittade på Trassel. Kan inte fatta att folk inte gillar den, jag ÄLSKADE den. Defenitivt vår typ av film, vi låg i soffan och grät som barn bägge två:P . Måste faktiskt erkänna att jag tycker det är ganska skönt att få gråta till en film eller två iblnad. Man får liksom en anledning att gråta utan att ha någon egen djupare anledning, och eftersom att jag är en jäkla lipsill kan jag inte säga annat än att jag älskar det.
Lägger upp bilder på det jag köpte imorgon troligtvis, absolut senast på tisdag. Varför? JO, för jag besitter den helt underbara *host* egenskapen glömska... Så jag glömde ju givetvis sladden till telefonen i Jönköping...
Ibland blir jag bara så himla arg. Eller arg är inte rätt ord, snarare besviken och orolig över folks kunnande, moral och inställning. Många är dubbelmoralen personifierad, och detta är personer jag själv har runt omkring mig? Visst, vet att det är en fri värld, man väljer inte allt... Jag kan inte välja att andra personer ska flytta eller ändra sig, så jag försöker att inte bry mig då mycket om dem. Men det är ibland lättare sagt än gjort... Höll på att balla ur i stallet idag, inte för Lottas del, men för alla de andras, rutinder borde följas lite bättre. Eller bättre är fel ord, man borde inte ha en rutin baserad på hur en hel vecka, den borde se likadan ut alla dagar i veckan för att ge hästarna bästa tänkbara förutsättningar. Men som sagt, min häst tar inte skada av det så jag ska nog inte klaga. Men med handen på hjärtat så är det så att jag skäms lite iblnad för att erkänna vart min häst är uppstallad. Så har det aldrig varit innan. Men jag är myckt säker på att man kan uppnå mycket goda förväntningar och drömmar med hjälp av små små drömmar...
Nu ska jag sova. Natti Natti folks! <3


Hallelujah!

JAG HAR EN FRISK HÄST!!! Snacka om att vara glad :D Idag har min fina pärla blivit omskodd utan sulor och tömkörd i alla tre gångarter. Hon visade absolut ingenting och fick till och med jobba sig lite svettig. Tror att Lotta nästan var nöjdare än jag :) .

Lär iofs bara bli luffarturer i början (typ som på bilden). Hon har tappat både muskler och kondition, men vet ni vad? Det skiter jag i, för min pärla är äntligen frisk, och det är det som räknas.


Summa summarum

God morgon allihop! Tänkte sammanfatta de två föregångna dagarna eftersom jag varit riktigt dålig på att uppdatera min blogg:).

I onsdagskväll gick "det vanliga gänget" plus Stoffe, Älskling, Myggan och en vän till Nina för att äta på O'learys. Jättetrevligt och väldigt god mat! Har faktiskt inte varit där innan. Vi var ambitiösa och körde på klädkod klänning :P. Haha, jag som ALDRIG visat mig i klänning in public innan (kommer iofs inte att göra det i fortsättningen heller). Aja, trevligt som attan var det.
Efter middagen gick killarna, jag, Maria och Tia vidare till kåren. Det var riktigt kul till en början. Massor med folk från BHV 10 där, skitkul! Det var skitkul ända tills jag stått i kö till baren i över en kvart för att när det äntligen är min tur få en armbåge i ansiktet. KUL. Något jävla fuckface som tydligen inte kunde vänta på sin tur. Ännu surare blev jag över att nissen på andra sidan disken såg det men inte gjorde något utan vem var det som fick hjälp? Jo idioten med armbågen. Där tog mitt tålamod och min kväll slut. Blev jättesur och gick hem. USCH!
Alkohol gör otrevliga saker med många, funderar oftare och oftare på om man inte ska sluta dricka över huvud taget. Vad får man ut av det egentligen? INGENTING.
Hamnade för övrigt i en jättebra grupp på matten, så det känns jättebra :D. Plus att jag fick min shoppingdag igår, lägger upp bilder på det jag köpte ikväll:) Fick ändå hyfsat mycket för mina 2000 så jag är ganska nöjd :)
5 månader med mitt finaste hjärta idag med. Älskar dig!älskling