sjukhus

Första veckan på Skanska är avklarad och så är även årets midsommarfirande. Som dock inte blev riktigt som vi tänkt oss.

Hämtade Tobbe vid tåget igår morse och åkte ut en sväng till Lotta. När vi kom hem stod ambulansen utanför vårt hus.. Pappa var dålig och har haft känningar av sin kärlkramp under natten så det var bara att åka in... Så medan vi firade midsommar här hemma fick han fira den på hjärtintensiven... Stackars paps...
Vi andra hjälptes i alla fall åt att laga mat (sill, gubbröra och andra grejer). Därefter åkte vi runt i byarna runt Lönneberga, var en sväng i minneslunden och satte dit en stor bukett blåklockor för mormor och morfar som jag och Tobbe plockat (Alltid lika jobbigt/ledsamt att åka dit). Sedan åkte vi till Lönneberga hembyggdspark och tittade på midsommarfirandet. Kvällen avslutades med middag hemma hos grannarna. Det var ungsbakade rotfrukter, sallad med fetaost och grillade vildsvinsrevbenspjäll. Så jäkla gott!
Pappa fick iallafall komma hem i morse, så det var inte så allvarligt med honom :)


äntligen helg

Hemkommen från jobbet precis. Är så sjukt trött fastän jag inte gör ett skit på jobbet! Är verkligen inte van vid att vara utomhus hela dagarna. Haha, det är tur man får betalt per timma och inte beroende på hur aktiv man är, för då hade jag inte fått så många kronor i sommar! Har iaf pratat med Skanskas lönekontor så nu ska jag få hem anställningsavi och lite. Dags att söka jämkning snart med... Fast borde kanske läsa på lite först...

Det är iaf klart med timlönen. Mer än på bruket men mindre än kommunen förra året. Gör mig inte så mkt faktiskt, för jag tror att kommunlönen var ett jäkla lucky shot, liksom jag hade 103:- i timmen för att egentligen inte göra mkt alls, utan bara för att va med o lära sig. Nu har jag några kronor mindre, men är fortfarande bara med mig för att lära mig i princip.
Är fortfarande inte riktigt på humör. Så fort jag får ett par sekunder till övers för att tänka så går allt åt helvete och jag blir ASFÖRBANNAD. Så jag försöker att undvika sådant. Nu är det dags att åka till stallet... Får hoppas att Lotta ger mig mycket att tänka på idag.
Det ösregnade idag på morgonen när jag kom till jobbet, trött som ett as var jag med. De snälla gubbarna tyckte jag skulle sitta i bilen tills det blev något att välta, så jag vilade (läs: slumrade) i bilen fram till frukost. Jag har sagt det innan och jag säger det igen- Det är chill att arbeta på Skanska.


h******

Nu är det fan bäst att de som är nära mig blundar, annars har de inga ögon kvar snart. HELVETE vad arg jag är. Finns just nu ca 7 personer som jag MER än gärna skulle göra så mot.  ARG ARG ARG ARG.

Eller så gör vi såhär: Jag kastar in handduken! Ja, så gör vi!
So long suckers!

Jag har aldrig varit argare än såhär. Inte ens när jag fick veta att du ljugit mig rätt upp i ansiktet ditt jävla as.
Och nu var jag visst bara ledsen. Eller nej, inte ledsen, förkrossad är nog närmare sanningen.


arg

Idag är jag FAN på krigsstigen. Är så totalt INTE på humör. På jobbet var det chill, helt underbart att ha ett arbete där man verkligen kan avreagera sig! Det är jag och min vält. Har bara gått åt helvete sesan jag kom hem och inte kan avreagera mig. Så fuckingjävlahelvetes INTE på humör. Exploderar nog snart :@


ÅH! Blir fan bara argare och argare. Snart kommer jag garanterat att klösa ögonen ur folk. Jag lovar.


Ensammast i världen...

Var god dröj, personlig kris pågår.

Har varit en jättebra dag idag, verkligen! Blev hämtad vid halv 7 imorse o åkte till VImmerby för att fortsätta vid Holmgrens bil. Har kört vält hela dagen (till kl 12), sedan åkte Skanska till G&B Arena i Målilla, åt mat o tittade på när Dackarna tränade. Därefter var de vår tur att köra :P. Fick en depåvisning och prata med Andreas Jonsson o allra sist fick vi givetvis se på matchen. Det var då det blev jobbigt och min dåliga dag började. Dackarna förlorade och det var en lång jävla kö hem, så jag var inte hemma förens 22.00 Kul! not. (var iofs mer som gjorde dagen mindre värd, men det orkar jag inte ta upp nu. Och vill för övrigt inte ta upp det här, vill inte ta upp det med någon. Inte ens Tobbe.)
So long suckers.


Lysmask

Godkväll allihopa! Har klarat mig rätt bra såhär första dagen på jobbet, alla är jättetrevliga :D. Har iofs inte gjort så jättemycket idag, åkt runt o tittat på de flesta jobb i Hultsfred/Vimmerby samt hjälpt till med fluktningen på Homlgrens bil i Vby. Sprungit runt med häftpistol och en laser (antar att det är typ sånt vi ska göra på mättekniken i 2an? ).

Imorgon ska alla på Skanska Asfalt & Betong bara jobba halvdag. Kl 12 ska vi vara i Målilla för att äta mat köra speedway och titta på Speedway. Ska bli FETT kul, jag fullkomligt älskar speedway :D. Haha, valde verkligen rätt vecka att börja jobba på ;)
Tobbe började ju på sitt jobb idag med, på Dagab, ett färskvarulager i Jönköping :)
Måste säga att Tobbe hade MYCKET snyggare arbetskläder än mig... såhär såg jag ut:
Goddag fröken lysmask... Ordet självlysande har fått en helt ny innebörd idag kan jag lova! Och alla insekter och kryp älskade mina tjecka gula kläder...
Men det kan jag stå ut med, för blåkläder är fan det absolut skönaste som finns att ha på sig! Plus att jag fått gå på min efterlängtade massage idag och fixa till ryggen! Hade något tjall med "ryggskottsmuskeln" sa Jenny. men nu äre chill :D


Vårt kök :)

Inrednings-Tobbe har varit i farten och börjat "möblera" vårt kök. (Eller, det är inte vårt än eftersom att Jojje inte flyttat ut ännu, men SNART)

Vår "nya" arbetsbänk. Här stod tidigare micron och kaffebryggaren.

Min bänk fick flytta med till lägenheten :) Det kitchiga som syns på micron är mina tyggrönsaker från Ikeas barnavdelning. Haha, jag kommer aldrig att växa upp, men mamma tyckte vi skulle ha dem så att "vi alltid hade lite fräscha grönsaker hemma" ;) Ska ta bättre bilder på dem nästa gång jag är hemma :).

Måste bara hissa Ikeas "skruvaffär". Ni vet den där man kan plocka ihop skruvar och sånt som man behöver (brukar ligga avsides vid kundscervice typ)? Alla pengar de tjänar där går oavkortat till Rädda Barnen, DET är bra, så vi skänkte några kronor extra när vi köpte beslag till mina extra hyllplan ^^,


Sammanfattning

Har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera den här helgen, men jag har helt enkelt inte haft tid. I fredags åkte jag först en snabbis till stallet och sedan jobbade jag i två timmar. Ankomstregistrera fakturor, tjohej vad kul, not. Efter det var det bara att åka hem och snygga till sig för att åka till Värnamo och fira min kusins dotter som tog studenten. När det var färdigfirat fortsatte jag och mamma till Jönköping. Där åt vi med Tobbe på Wok & Co, sedan åkte hon till min lägenhet och sov, och Tobbe och jag gick hem till oss...

Började flytta mina grejer vid 10-tiden i Lördags och var färdiga vid halv 6, men då hade vi hunnit med en sväng på A6 och ätit buffé på Panda Wook vid Juneporten.  Buffé för 65:- alla dagar i veckan, LÄTT värt det! Så det tog ju inte jättelång tid, blev iofs bara tre flyttlass, så det var kanske inte så konstigt?
Hur som helst lyckades jag iaf göra något med ryggen när vi bar möbler. Hade så jäkla ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, haltade, vankade som en anka, gick dubbelvikt, låg i en säng på Ikea och grät för det gjorde så jäkla ont. FATTAR verkligen inte vad jag gjorde för något?! Så gårdagskvällen blev väldigt lugn, låg med en vetekudde över ryggen och idag är det faktiskt bättre. Tur det med tanke på att jag börjar mitt sommarjobb imorgon. Hihi, det ska bli SÅ kul! Alla mina kläder har kommit, skor, shorts, byxor och lite tröjor. Kommer bli kanon!
Varit ute och pussat lite på Lotta idag med. Hade egentligen tänkt rida idag, men med tanke på min rygg och att det regnat hela jäkla dagen så hoppade vi det. Lotta verkade inte ledsen över det direkt ;).
Har äntligen hittat sladden till min telefon nu, så nu har jag lite bilder att ladda upp, men inte just nu. För nu tycker jag det låter som om badkaret ropar på mig ^^,


Stars and stripes!

Tjackade ett par nya shorts på BIK BOK igår. Inte för att jag behövde dem eller så, enbart för att jag ville ha dem, det var ju rea!


...

Ibland undrar jag hur mycket andra förstår... Inte allt  för mycket tror jag. Eller är det mig det är fel på? FETTO-Sofie, det är dags att bli smal.


Jävla telefonförsäljare...

Idga var det tänkt att jag skulle jobba på bruket, att jag skulle börja 06.00. Så jag ställde klockan på 05.00, vaknade och stängde av klockan och somnade om. Vaknade med ett jävla ryck vid haljv 7 och hade världens panik! Slängde på mig kläderna och sprang ner för trappan eftersom jag trodde att mamma glömt väcka mig. Men som "tur" var så var jag inte bortglömd, mams mådde inge vidare idag, illamående och yr. Så jag (som den duktiga dotter jag är) följde med henne till läkaren. Hon har fått godartad kristallsjukdom eller något sånt. Mystiskt va? Vem trodde att man hade kristaller i öronen? inte jag iaf. Så vi åkte till jobbet efter lunch:) Hann nästan med allt jag skulle göra, så jag får åka tillbaka en sväng imorgon och registrera fakturor (låter oerhört kul va? ;) )

I alla fall... När jag väntade på mamma hos läkaren så ringde telefonen med nått långt och okänt nr (som jag bara brukar klicka) . Men idag svarade jag . För en tid sedan så fick Tobbe och jag någon bricka till nycklarna (ni vet, sån där de tstår vart man ska lämna nycklarna om man tappar dem och liknande). Jag tänkte iaf att de bara skulle kolla så att alla uppgifter stämde, så jag pratade glatt med puckot i andra änden. Sedan började han berätta att det även gällde plånbok, id-handlingar m.m m.m. Det lät ju skitbra tänkte jag! På 5 minuter så har man spärrat allt om man tappar plånboken. Men efter 5 minuter så säger han att "Ja, då skickar jag en faktura på 500 till dig så snart som möjligt!" Då blev jag arg... Men jag sa kort och gott att jag tyvärr inte var intresserad av tjänsten för tillfället. Vad säger fanskapet då? Jo han blir arg och snorkig "Det kunde du faktiskt ha berättat med en gång ovh inte slösat min tid!". Jävla apa, han kunde väl fan sagt med en gång att han kom från en tjänst som kostar pengar och inte nämna det det SISTA han gör? Jävla telefonförsäljare säger jag bara! :@
Lotta är i alla fall tjock och glad på sommarbetet. Hon går tillsammans med Penny och ser ut att njuta av livet, idag fick hon till och med en banan, då vart hon nöjd min lilla pussgurka :D


Lycklig häst

Tror nog att jag har världens lyckligaste häst just nu. Hon såg så himla nöjd ut när hon kom ut i hagen i Bjärkhult! Kan säga som så att hon direkt visste vart hon var på väg när vi ridit iväg, för ju närmare sommarlovet vi kom desto mer taggad blev Lottapotta.

Nu går iaf hon och Penny i en jättestor sommarhage och äter sig feta (läs: fetare) och jag har fått erbjudande om att rida minst en häst om dagen i sommar, ska bli skoj :)
Önskar verkligen att jag kunde vara lite glad i övrigt också. Men lyckas jag? Nej- Idag är jag bara en jävla bitterfitta, och det tänker jag fortsätta vara. Har för övrigt inte gått något vidare med maten idag heller. Ätit en liten pizzabit och en halv panpizza... Vilket rsulterade i svimfärdig Sofie när jag äntligen kommit fram till Bjärkhult. Fick iaf åka hem och lägga mig. Givetvis lyckades jag somna och sov i 1,5 timme (vaknade halv 9). Mamma var iaf snäll och tvingade i mig ett ägg. Inte för att jag åt upp det, men det är tanken som räknas?  På det hela taget har det inte blivit så många kcal idag, ligger fortfarande under 1000, och jag är inte ens hungrig, GOOD WORK!


Blåsigt värre...

Just nu blåser det som fan här hemma och himlen är grå och tråkig. Inte mycket till sommarväder det inte! Sitter och taggar långritt just nu. Idag ska min skrutt på sommarbete! (eller kollo beroende på hur man ser det). Hon är så himla söt i Bjärkhult, busar och håller på som om hon var 3 år igen!

Älskar verkligen det stället och är så fruktansvärt tacksam över att vi är välkomna dit år efter år. För er som inte vet så står Lotta varje sommar uppstallad i Bjärkhult (1 mil utanför Hultsfred) hos Lasse & Helena som tidigare ägde henne. Så jag tror det är så att Lotta tycker hon "kommer hem" när hon får komma dit.
I vanliga fall brukar vi köra henne dit, men eftersom hon är lite svårlastad och jag precis har slagit upp min skada i axeln (som jag för övrigt fick när vi lastade Lotta) så har jag valt att rida ut henne. Det är ca 12 km och borde ta typ 3 timmar kanske? Har inte ridit dit på väldigt många år, men tror det var typ 3 timmar om man tog det lugnt och 2 om man red "som vanligt", så det blir nog bra :).
Nähe. Dags att byta om och åka. Ska packa allt som ska med i bilen och sedan kör mamma ut en till Bjärkhult och hämtar mig :).
Lotta i Bjärkhult förra sommaren. Nöjd häst eller vad? ;)
Inte så bra bild, men det här är Lottas ögonsten och föl. Bjärkhults Penny. Lika som bär!


...

Är fortfarande fruktansvärt nere efter gårdagen. Vill inte göra något. Tänker inte göra något. Orkar inte göra något. Fy fan, jävla skitdag, fattas väl bara att jaga trillar av och slår upp axeln lite till?


inte nu igen...

Var kalasglad för så lite som en timme sedan och nu ligger jag på botten av min vanliga grop igen.. suck...

Jag vet ju att det blir såhär! Men ändå kan jag inte göra något åt det. Plötsligt så står jag bara där med ett fint psykbryt och "jag vill inte leva längre"-tankar.
Har haft de här problemen sen jag var 12 år, men med tiden som jag växt upp har de ändrat karaktär. Men jag har aldrig växt ifrån dem och kommer nog inte heller att göra. Jag har som det så fint heter "lärt mig att leva med dem". Ingen ska behöva lära sig att leva med sånna problem! Alla ska få hjälp. Nu låter det som om jag aldrig varit erbjuden hjälp, men det har jag. Många gånger om. Folk har erbjudit/ hotat med att ringa och boka tid, eller rätt och slätt släpa dit mig. Men jag har aldrig vågat. Löjligt, right? Jag lever i den fina tron att alla människor är beräknande och har en jävla massa åsikter och dömmer mig, även de som är utbildade till att lyssna på och lösa andras problem.
Mina ticks som vi så fint kan kalla dem är dock inte lika självdestruktiva som de en gång har varit, men de är fortfarande inte bra. Jag har istället en jäkla massa ticks för mig vad gäller mat. Jag räknar kalorier, läser innehållsförteckningar och oroar mig en jävla massa. Visst, nu tycker ni säkert att jag är dum i huvudet, för det är väl inte konstigt att göra sånt? Nej kanske inte till en viss gräns. Men när man ständigt tänker på det, när hela dagen är förstörd om just det man vill handla i affären inte finns? Då är det inte så jäkla rockigt längre.
Bortsett från mina ticks om att läsa/räkna innehåll så har jag ticks när jag äter. Jag kan snudd på aldrig äta upp det jag tar till mig, osvsett portionens storlek. Tar jag två mackor så lämnar jag två halva, tar jag en macka så lämnar jag minst en kant. Trots att jag kanske fortfarande är hungrig.
Jag kan helt enkelt inte tillåta mig själv att vara så girig att jag äter upp all mat. I början när jag fick ticksen så var det chill, för jag åt väldigt mycket. Men det gör jag inte längre. Jag äter knappt ens en "vanlig" portion längre.
Det sjuka med det hela är att jag känner mig stolt när jag kan säga till mig själv att jag inte får äta mer. Fastän att jag kanske borde.
Vet egentligen inte om jag gör något direkt för att hindra det, jag tycker att jag är tjock, oavsett vad andra tycker om mig. När jag ser mig själv i spegeln så ser jag inget annat än ett fetto.
Jag har aldrig haft några vettiga kroppsideal. Jag har alltid velat vara anorektiskt smal. Helt eneklt så tycket jag inte det är fint med kurvor, jag HATAR mina kurvor, de består endast av FETT. Nu har jag dock kanske kommit ifrån size 0, men drömmen är att vara max stl 34. Att vara så smal så nyckelbenen syns, så bröstbenet syns, revbenen syns, magen är platt, inga kärlekshandtag och ha så smala ben att de verkligen inte "går ihop" när man står upp. (I princip skulle jag vilja ha Kissies kropp, fast inte de där jäkla brösten). Men som om det faktiskt kommer att hända utan att jag fettsuger mig eller svälter mig själv till döds? Skulle inte tro det.
På sista tiden har jag märkt att ticksen blivit värre... Jag är manisk med att läsa innehåll och liknande, jag kan liksom inte ens äta en hel frukt längre? Äter jag upp det jag tagit åt mig så får jag ångest. Äter jag skräpmat så får jag (med handen på hjärtat otäckt nog) dödsångest... Jag skulle hellre slänga mig framför tåget än erkänna för någon att jag ätit skräpmat eller ätit upp det jag tagit åt mig.
Idag är verkligen en sån dag... Jag har ätit en halv pan-pizza och en tredjedels kebabtallrik...  Jag skulle kunna skjuta mig själv.
Jag tänker helt ärligt och väldigt allvarligt inte åka till Gotland v.32 under förutsättning att jag inte går ner minst en storlek. ALDRIG att jag visar mig i bikini för någon i Tobbes familj så som jag ser ut nu. A L D R I G(och då ska tilläggas att jag redan gått ner 5 kg sen i vintras...)
En av de värsta dagarna i mitt liv var den dag då jag faktiskt insåg att jag inte skulle ha stl XS hela livet, det var dagen jag gick till stl S. Det låter säkert jättelöjligt. Men det kändes som om hela världen stod och skrattade åt mig och skrek hur fet jag var. Gjorde verkligen inga trevliga saker mot mig själv den dagen. Men jag vet att går jag upp ännu en storlek kommer det att bli ännu värre.
Så. Nu har jag avslöjat en av mina mörkaste hemligheter och det känns inte mkt bättre alls.


Gotland

Som jag nämnt tidigare var Tobbe och jag på vår första semester tillsammans i förra veckan (8-11 juni), och vi var på Gotland! Det var så himla fint där! Låter kanske lite överentusiatisk, men jag har faktiskt aldrig varit där innan :).

Åkte hemifrån kl 7 på morgonen (FRUKTANSVÄRT åksjuk) och fick sedan slå ihjäl 3 timmar i Oskarshamn i väntan på färjan...
På äfrjan M/S Visby på väg till Gotland :D (lite blåsigt ;) )
Camilla och Kent kom och hämtade oss vid färjelägret i Visby och körde oss till Ygne (ca 1 mil söder om Visby där de bor). Där blev det färska, grillade majskolvar och sedan Camillas fasters rabarberpaj. Hur gott som helst, älskar majs och är sjukt svag för rabarberpaj.
Efter att vi packat upp så åkte Tobbe och jag en sväng till Visby för att handla lite åt Camilla. Passade på att gå in i lite andra affärer med, vart helt såld på en inredningsbutik som hette La Vie. Så jäkla fina saker där inne! (blanda annat ett hästhuvud för 1000, men det hör inte hit). Gick runt lite i Visby, tittade på ringmuren, Almedalen och åt glass innan vi åkte hem igen.
På väg till Lillklint för att titta på utsikten :)
Efter att vi varit både på Lillklint och på stranden var det dags att gå hem och äta. Vi fick hemmagjord plankstek med oxfilé inlindad i bacon, och herrejävlar vad gott det var! Kent kan verkligen laga mat! Efter maten gick allihop till Lillklint för att titta på solnedgången och Kent passade på att klättra upp i ett av tornen på skjutbanan, haha! (sedan gick vi hem och spelade kort, Kent vann och jag fick storstryk, så det talar vi inte högt om...)
I torsdags var vi på utflykt hela dagen:) Vi var på Fårö och åkte runt.
Ser inte helt fel ut va?
Älskling i Sudersand 
Efter att vi varit i Sudersand och strosat runt på stranden o plockat massa snäckor så åkte vi till västra Fårö, närmare bestämt till raukarna i Langhammars.
päväg till Langhammars. Helt lila överallt!
Raukarna i Langhammars Langhammars
Digershuvud
Tobbe i Lauterhorn:)
När vi kommit hem igen så gick vi, Camilla, Kent, Camillas faster och man ner till stranden och grillade, jättetrevligt! Och jag åt borde grillad korv, Cole Slaw och potatissallad (sådant jag HATAR annars), men det här var riktigt gott!
I fredags, som var sista dagen åkte vi in till Visby och köpte våra första saker till lägenheten tillsammans. Låter säkert jättelöjligt, men jag tyckte det var så himla mysigt, nu är det påtagligt på något sätt, det ÄR vi, och vi SKA bo tillsammans. Köpte en teburk, två jättefina doftljus, en lushållare och två ramar :). Det är ju en början iaf ;) .
Lite bilder från Visby :)
På fredagskvällen åt vi gott och spelade spel. Jag vann plump! Haha, med 1 poäng bara, men  ändå, JAG VANN ;) Efteråt spelade vi Bezzerwisser (eller hur det nu stavas?) och där ägde jag ^^,. Älskar såna frågespel! Kan nog tillägga att Kent aldrig kommer glömma att första sateliten hette Sputnik ETT. Sånna småsaker var visst väldigt viktiga :P
På det hela taget var det en helt underbar semester, vi hade kanontur med vädret. Sol och ca 27 grader varje dag. Längtar redan efter Tobbes och min nästa semester som blir v.26 då vi ska till Dalsland med resten av familjen och v.32 åker vi ännu en gång till Gotland :). Tack hjärtat <3


Finaste Lotta!

Lotta har som jag tidigare nämnt känts lite omotiverad för arbete på banan, och eftersom jag känt likadant har vi ju övergått till att enbart rida i skogen. Och GUD vilken härlig häst jag har! Igår var vi ute i skogen igen (trots att jag inte borde rida), och det gick så jäkla bra! :D Red till vår långa grusväg (även känd som auto-ban här hemma) Travade hela autoban ner med massor av temopväxlingar samt tempoväxlingar i öppna. Det är faktiskt något jag aldrig ridit innan och jag fattar inte varför, hur bra stärkande övning som helst! När Lotta väl blev mjuk i bakbenen får hon så härlig utväxling i traven. När jag var nöjd med öppnorna gjorde jag samma sak i slutorna, det var lite jobbigare:P. Vände i alla fall i neränden på auto-ban för att rida samma väg hem fast övergick till galopparbete. Lät henne rulla på i en rund form och var noga med rakriktningen. Sen gjorde jag ett byte... hahahaahhaha det var helt plötsligt ben överallt, hon tycker det är så himla kul! Hon gjorde i alla fall ett rejält bocksprång och sedan ett jättefint byte, fy fan, snacka om att vara glad! (hon gjorde totalt 3 bra, rena byten igår :D )

Hon bytte lugnt och fint, kvar i form, med alla ben samtidigt och utan att bli allt för stark. Trodde seriöst jag skulle börja lipa, vi har ju haft lite svårt med bytena innan, hon har gjort luftsprång, satt upp huvudet och kubbat iväg för allt hon var värd. Nu finns inget av  det kvar och allt beror på mig. Jag har äntligen lyckat s ändra min ridstil:). Lugna händer och börjar inte tjafsa med henne när hon stretar som jag gjort innan. Så fort hon blivit stark har jag tagit i henne innan eftersom min axel inte pallat med när hon gjort så. Nu har jag lärt mig att rida igenom det (eller som Maria uttryckte det - jag har blivit vuxen.) istället.  Tror att mitt tålamod till stor del blivit bättre för att jag inte rider lika ofta sedan jag flyttade hemifrån. Jag kan liksom inte förvänta mig att det ska gå lika bra när jag inte rider lika ofta längre (fast det går bättre än någonsin :D ) tror nog att jaguppskattar ridningen mer nu. Innan tog jag den mest bara för givet :).
Lotta på klubbisen för några veckor sedan, söthäst <3


kan inte sova...

Hur jobbigt är inte det? Ska upp tidigt imorgon och köra mamma till sjukhuset så lite sömn vore ju inte helt fel. Men är jag trött? Näe. Har så löjligt ont i kroppen att jag inte kan sova och värktabletter hjälper inte. Så imorgon ringer jag massören! Undrar vad jag egentligen lyckades med när jag stupade i skogen? Gör verkligen jätteont att sätta sig upp eller lägga sig ner - ja, kort och gott allt som innefattar någon som helst aktivitet i mag- och ryggmuskler. Trodde först att det var träningsvärk, men skiten gör inte träningsvärks-ont utan den gör ont-ont, slitit-sönder-muskel-ont. Inte så nice. Nu önskar man verkligen att Tobbe hade varit här och pussat på mig. För ligga vaken på nätterna ensam är verkligen inte något jag tycker om (och jag ogillar det änny mer när det inte finns något att se på tv).

Tobbe och jag på Gotland, vi hade det verkligen helt underbart :)


Filippas Ridsport

http://blogg.filippasridsport.se/2011/06/bloggtavling-med-fina-kingsland-priser-i-potten/

Filippas Ridsport lottar ut tre fina priser från Kingsland som jag är med och tävlar om, var med ni också! :)


Mörbultad....

Har precis vaknat och har så fruktansvärt ont i kroppen så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Antar att det mesta är från min fina avtrillning igår, men lite är nog träningsvärk. Har i alla fall fruktansvärt ont i ena armen och känselbortfall i handen, KUL, hade ju precis blivit av med skiten :/. Menmen, vi ger det lite tid så får vi se vad som händer. Får väl försöka låta bli att trilla av i fortsättningen helt enkelt ;). Nu blir det frukost och sedan väntar solstolen på mig :D.


Markkänning...

Haha, idag har jag haft min första "riktiga" markkänning på en bra bit över ett år. Satt och pratade med Tobbe om det igår på Gotland. Om vad som var bra/mindre bra med markkänningar. Lite komiskt att jag gör en riiiktig tavla i skogen idag då:P. Lotta har ju varit lite hostig, så vi har undvikit banorna och ridhuset för att istället rida dressyr i skogen. I början tyckte hon det var chill, men nu är det tråkigare. Så idag red vi ut för att ta en välfrötjänt bus/galopprunda:). Hade en låg rund form så vi skulle få med ryggen ordeltligt. Hon var jättefin i traven och galoppen var helt underbar, kunde bara stå upp och rulla på. Dessutom fick vi två rena byten på hjälpen, så efter det struntade vi i allt vad dressyr heter. En välförtjänt galoppökning blev det! Och attan vad hon pinnar på med den tjocka magen!

När vi nästan var hemma så red vi förbi vår lilla terrängbana. (okej, terrängbana är att ta i, det är en 50 m lång stig med 4 risbuskar på max 50 cm). Tänkte i alla fall att vi kunde skutta över dem så, vi rullade på i galopp och jag stod i lätt sits. Första hindret sög hon tag i som bara den, andra kom lite hastigt och hon vinglade lite. Sedan gjorde vi ett  tandemhopp. Lotta hoppade till höger och jag till vänster. HAHAHAHAH! Fy fan vad snopen jag blev! Ena sekunden satt jag i sadeln och i nästa låg jag på rygg mitt i skogen med Lotta tittandes ner på mig:P. Slog mig inte eller så, så det var bara att sitta upp och hoppa färdigt banan:).
Såhär i efterhand är jag lite mörbultad. Har ett blåmärke på ena skinkan, där jag slog i först, plus att jag nog slitit upp min skadade axel och sträckt mig i ryggen på ena sidan. Snurrade runt i fallet och höll kvar i tygeln, så det är inte så konstigt att jag är lite mör nu:). Får ta det lite lugnt imorgon och se så att inte axeln blir värre, isf är det bara att ringa läkaren, men tror inte att är så farligt, inget som inte lite vila och kanske en massage inte rår på ;).
För övrigt så har jag och Tobbe varit på semester på Gotland, vår första! Och det var så himla härligt, vi hade kanontur med vädret! Skriver mer om det imorgon tänkte jag :).
Dessutom sov jag ju hos honom i tisdags. Var så himla trött när klockan ringde på morgonen så han sa åt mig att somna om så skulle frukosten vara färdig nästa gång jag vaknade. Sagt och gjort. När jag vaknade nästa gång stof bordet dukat med färska frallor och en stor rosa ros i en vas. Det var ju inte en vanlig ros heller, i mitten var den ljust ljust rosa för att sedan bli mjukt laxrosa och de yttersta kronbladen var mörkt cerisea, hur fin som helst!  "Jag tyckte att du var värd det." - Hur gulligt är inte det? - Helt klart världens bästa pojkvän! <3


anonyma kommentarer

Du har inte funderat på att andra kanske hade velat att du inte skulle vara med i bussen med tanke på att ditt humör nästan aldrig är på topp? Sluta gnäll på andra du är förmodligen inte bättre än någon annan! Tusen spänn är inte så mkt pengar för ett täcke, lägger man lite mer så brukar dom passa bra, så håll tummarna för att dét gör det nu då =)

Har jag sagt att jag är bättre än någon annan? nej, jag tänkte väl det? Har jag sagt att jag inte var på humör igår? Nej, jag tänkte väl det? 1000 spänn är inte jättemycket för någon med fast inkomst, det är jag väl medveten om. Men försök få ihop det när man lever på under 8000 i månaden, DÅ är det mycket pengar. Och ja, det finns de som inte tycker om mig. Bryr jag mig? nej. Men jag tycker den gapiga halvan av bussen kunde stannat hemma eller hållit käften, och det var jag inte ensam om att tycka. Respekt för andra? Och helt ärligt vad är grejen med en gemensam bussresa när man inte ser röken av en kotte? I don´t get it. Ta reda på lite fakta innan du öppnar din äckliga käft igen gullet :)
Vad roligt det är när folk står för sina kommentarer?


Strömsholm

Äntligen hemkommen från en dag i Strömsholm med HBR. Var en trevlig dag som spenderades med Mamma och Ellingtons matte Hanna:) (dock kunde ju halva bussen stannat hemma...). Köpte Lottas 5:e flugtäcke och jag ber till alla jävla täckesgudar som finnas att det här ska vara THE ONE! Blev ett Buccas Buzz-off full neck. fan 1000:- Så blir liiite sur om det inte passar. Dessutom är helvetet babyblått, jag hatar babyblått på fuxar. Däremot älskar jag brunt på fuxar, en kombo som jag  HATADE PASSIONERAT för så sent som 2 år sedan:P. Hade egentligen velat att täcket skulle vara beiget = smutsfärgat = inte tvätta så ofta ;). Men vem vet? Snart kanske jag älskar babyblått på fuxar...

Nu har hon iaf ett vitt-, ett beiget-, ett brons-, ett äppelgrönt- och ett babyblått flugtäcke. Är i princip bara ett rosa eller lila som fattas för att regnbågen ska vara komplett ;)
Nu väntar sängen, efter 22 timmars vakenhet = grinig Sofie. Natti!


Psykbryt

Står på randen av att träda in i psykbrytens värld. Var länge sedan sist, så jag antar att det bara är att tacka och ta emot att jag fått vara utan så länge... Men nu kom det iaf. Lika olägligt som vanligt. Är jag förvånad? Nej. Är jag bitter? Ja. Kommer jag aldrig växa ifrån det här? Troligtvis inte.


Hosthäst

Idag är jag inte på humör. Fattar inte vad det är med min mage.. Två dagar i rad har jag fått massor med småsmåsmå vattenblåsor på den när jag solat mer än 40 min :S Vet inte varför? De försvinner så fort jag går in iaf. Låter mamma rida Lotta idag, vill inte rida när jag inte har en bra dag, det är verkligen inte rättvist mot henne känner jag. Dessutom måste jag fixa till min rapport som ska lämnas in imorgon... Kan säga som så att jag känner mig lit lätt omotiverad ovh dåsig i värmen... Så rapporten får vänta ett slag till tror jag...

Hur som helst har Lotta fortfarande kvar sin hosta och därav rubriken... Hon är satt på en kur med timjan men jag tycker inte att det hjälpt på mycket. Vet liksom inte vad jag ska göra? Hon hostar JÄTTEMYCKET vid ansträngning. Jag vet att det inte är något knep eller liknande för att slippa jobba, för hon gör det i hagen. Jag vet även att det inte är foderstrupen eftersom att hon inte har några knölar eller minskad aptit. Alltså är det någon skit i luftstrupen/svalget. Ingen förkylning för hon snorar inte eller är slö. När Ellis var hostig (samma symptom som Lotta) så longerade hon honom länge, tills han till slut hostade upp det som var orsaken till hostan. Ska man göra det, eller kan det vara farligt? Blir hon inte bättre så lägger vi in en kur med honung och pepparmynta... Men det har hållit på i en vecka nu och jag börjar fan undra vad det är för fel. Hon har ALDRIG varit en hosthäst och står inte i ett dammige stall eller äter dammigt/dåligt foder.


träääääd

Har varit en sväng med mams och paps i Vimmerby för att köpa lite grejer till trädgården.  På vår lilla trädgård har vi nio fruktträd varav fyra är körsbär. Way too bad statistik! Så vi har köpt ett körsbärsträd till, haha:P Passade även på att ta sooooovmorgon, sov fasen till kl 11, så himla skönt! Och så har man ju tagit vara på vädret också, har legat ute i solen med min bästa vän Parry Hotter ;)  Har väl fått lite färg iaf :) Nu blir det snart grillat lamm och sedan ska jag åka och pussa på Lotta:).


livet i en resväska

Nu sitter jag återigen i Hultsfred, efter två trevliga dagar med finaste Tobbe i Jönköping. Åkte dit i tisdags em och hem med mamma och pappa idag.

Tobbe tog ju examen igår, så han svidade upp i chinos, skjorta, slips och kavaj (och fy fan vilken beslutsångest han hade när han skulle köpa den... suck säger jag bara). Vart omänsklig uppstigning iaf, kl 06.00. Det är inte jättetidigt om man sover normalt, men när man sover ca 4 timmar/natt med mardrömmar, då är det omänskligt kan jag lova. Orkar knappt bry mig om det längre. Eller visst, jag vaknar ju och tycker det är obehagligt (om jaginte vaknar och är helt fucked up i huvudet) men jag tar bara för givet att det är sånt jag drömmer, har ju gjort det i flera månader, så jag har liksom vant mig vid att sova dåligt. Tycker bara så synd om Tobbe, jag ligger ju inte direkt still när jag  drömmer mardrömmar, så han vaknar ju också varje natt :(.
Älskling, jojje, Johan och Stoffe inledde i alla fall dagen med champangefrukost och sedan tårta i skolan. Efter det skulle de egentligen gå till kyrkan, men de gick hem för att dricka öl och spela CoD. Förvånad? nej. Jojje m. familj var iaf duktiga och gick till kyrkan och efter det var det mat på innergården, hur gott som helst, och fy fan vilken störtskön familj han har alltså, herre jävlar vad vi skrattade:P
Insåg även att mina tilltänkta klackisar gått i graven, så Tia och jag tog en sväng till Deichmann på öster och jag hittade faktiskt ett par snyggingar för 250:-  (tämligen obekväma efter en kväll på kåren dock). Har även fått se Tias nya lägenhet och träffat dem hon bor med.
Efter aatt vi fixat oss gick vi iaf till Kåren.. Lite väl fort kanske, haha vi var fan där först! Men vad gör det? Vi hade det verkligen jättetrevligt, satt och chillade i loungen och sedan träffade vi massa DD:are (tror jag) som var skittrevliga, så vi tjötade i ett par timmar :).
Tia var skapligt nykter och jag var helt nykter. Är faktiskt stolt över mig själv att jag har stått på mig och stått fast vid mitt bestlut om att bli 100% alkoholfri. Det för verkligen inget gott med sig. Visst, jag erkänner att det skulle vara gutt med en drink ibland, men hur nyttigt är det? liksom 70 kr för att förgifta kropp och sinne lite. No thnx. Det är sjukt vad pengar en del lägger på spriten och att folk tycker man är konstig som INTE dricker. Borde det egentligen inte vara tvärt om? Man tycket folk som förgiftar kroppen med droger och knark är idioter, men alkohol är ok. Istället blir jag som inte dricker sedd som idiot när jag går ut nykter.? Nice värld vi lever i. Men jag ska stå på mig. Jag kan ha kul utan sprit, sen kan folk tycka vad de vill om det :).
Mötte i alla fall upp finaste utanför Velvet efter kåren, lite dragen var han allt, han som skulle ta det lugnt? I och för sig drack han mindre än vad han brukar  göra, men han dricker ju mer sällan nu, så det slår ju lite mera. Haha, han kom utramlandes med slipsen på sne och byxorna uppknäppta:P. Vi kan ju säga som så att han mådde som han förtjänade idag, ruggigt ynklig var han idag på morgonen. Men jag tycker inte synd om honom, man kan inte både ha kakan och äta den, ska man dricka får man bita ihop och ta bakfyllan med, inte sitta och tycka synd om sig.
Tobbes mamma och syskon var uppe idag med. Erica lagade en jättegod kyckling med örter och parmesan, hur god som helst! Tror nog att Tobbe får ta och lära sig den ;). Mamma och Pappa var även uppe en sväng på Ikea, hälsade på Tobbe (så att de kunde se lägenheten vi ska ha efter sommaren) och för att flytta hem all min bröte över sommaren. Herregud vad mycket skit man har! Hade ju hela jäkla bilen full med enbart kläder liksom. (så nu står all skit i rummet och väntar på att packas upp).
Så nu är jag officiellt hemflyttad för sommaren (Tobbe har fått hedersuppdraget att se till att min blomma överlever sommaren) och jag saknar redan Jönköping. Eller inte staden i sig, men jag saknar Tobbe grymt mycket och då har vi inte varit ifrån varandra en dag ens. Plus att jag saknar Amanda och finaste Tia med. Hade aldrig trott att jag så fort skulle få vänner som jag känner att jag verkligen kan berätta allt för. Även om jag inte berättar allt så är känslan av att veta att man kan det helt underbar. Men i augusti ses vi igen, om inte ännu tidigare:). Ska förhoppningsvis träffa Henny redan 12 juni, om jag lyckas låna en bil så att jag kan åka till Forserum och titta på när hon tävlar Lupol:). Och andra kommer jag inte att sakna över huvud taget, men så är det ju för alla:).
Nu är det väl dags att återvända till verkligheten och packa upp all skit, kanske ta och slänga lite med... Usch, hemska tanke, hamster som jag är.