Ändrade planer

Ja... Det blir ingen shoppingdag imorgon... Istället ska vi träffas mitt på dagen för att göra våra matteuppgifter stället... Inte lika roligt, men behöver bonuspoängen för att klara tentan... Isätllet får jag ta en liten shoppingtur på morgonen ch åka till A6 efter skolan på fredag.

Har även bestämt klädsel tills ikväll, det blir en svart liten klänning från H&M som jag hade på julafton (det säger inte er ett skit, jag vet). Tias idé, inte min ska jag bara påpeka! Jag tillhör inte dem som frivilligt visar mig i klänning heller... Men idag slår jag på stort ;).
Nähe, nu är det dags att tugga i sig havregrynsgröten (oerhört tråkig lunch) och gå tillbaka till skolan. Tycker egentligen inte alls om havregrynsgröt, men vad gör man inte för att kunna unna sig lite extra shopping? ;)


God morgon allihopa!

Sovit bra? Det har jag gjort, jag har ju äntligen fått sova bredvid min älskling igen :D !

Gårdagen var en ganska bra dag. Lite tråkigt väder bara, men det kan ju tyvärr inte vara bra jämt...
Hade bara en föreläsning igår, och en meningslös sådan... Varför låter skolan ens så dåliga föreläsare föreläsa för oss? USCH!
Igårkväll passade vi på  att mysa till det lite. Vi såg på Avatar, dippade grönsaker och grillkorv... Haha, vad gör man inte när man är hungrig? Lite udda kanske, men gott var det.
Idag väntar skolan 10 till 17... Därefter är vi ett gäng som ska gå och käka på O'learys här i Jönköping och kanske även ta en liten sväng till kåren. Jag är riktigt sugen på att gå till kåren, men hur nyttigt är det egentligen? Inte nyttigt alls... hmm... ett riktigt dilemma...
Älskling har även pillat ihop en design till min blogg så den kanske dyker upp här idag eller imorgon, duktig kille!
Imorgon är det shopping som gäller. Känner att jag verkligen behöver fylla på garderoben med lite fina sommarkläder. Bara hoppas att jag hittar något på A6 imorgon. Antingen kommer jag att hitta massor, eller inget alls. Det är så jag funkar... Kanske ska passa på att köpa lite träningskläder och min efterlängtade stegräknare också. Behöver något som kan peppa mig till att komma igång på riktigt med träningen. För det är inge vidare kul att ge sig ut på powerwalk i antingen jeans eller ett par för stora mjukisar...
Näe, nu är det dags att äta frukost, pussokram! :)


Billigt är inte alltid bäst...

Nej, det är det verkligen inte...

Tänkte att jag skulle passa på att ta en sväng i ståsolariet nu på morgonen när det är halva priset (skit dyrt annars). Sagt och gjort. Dock så kanske jag kunde funderat på varför 4 minuter i vanliga fall kostar 20 spänn... Gjorde jag det? nej, jag betalade snällt 30 kr för att sola i 12 minuter...
De första tre minuterna var inga problem, men sedan... Jäklar i havet vad varmt det blev när halva tiden hade gått! Fick pressa mig igenom de sista sex minuterna eftersom jag var för snål för att gå ut. Kom dock ut efter 12 minuter med världens färg, vätskebrist, svetten rinnande längs med ryggen och lite lätt svimfärdig.. Haha, jag får skylla mig själv!
Har för länge sedan även hört på ryktesvägar hört att ståsolarierna ska vara mer effektiva, men trodde jag på det? nejnej! Jag körde med en inpackning igår som gör att färgen fortsätter att djupna i 48 timmar. Men räckte det för mig? Absolut inte, idag marinerade vi med Hawaiian Tropic Tanning Oil... Det tillhörde kanske inte en av mina mest clever ideer..
Men vafan, snygg färg har jag nu i alla fall! ;)
Nu ska det packas, därefter ta en välbehövlig dusch för att sedan bege mig mot tåget. :)
Ha en bra dag allihop!
Pussokram
Just det... Det snöar i Hultsfred. Förbannade pisshåla....


solsolsol-arie.....

Vad gör man int för att få en snygg bränna? ;) Jag solar inte jättemycket, har faktiskt bara solat två gånger under 2011, så det är väl okej?

Känner mig tvungen att passa på nu den här veckan, det är nämligen halva priset! Hur bra är inte det? Typ hur bra som helst, och ännu bättre är det när man är snål smålänning, billigt är bra, you know folks ;). Ska nog passa på att ta några minuter i ståsolariet innan jag åker i morgon med. Kan ju testa det iaf, det är så himlans dyrt i vanliga fall...
Längtar så oerhört mycket till sommaren, när man kan sola ute. Inte för att jag inte trivs i solariet, det är bra för min rygg, men det är faktiskt dyrt...
Imorgon börjar skolan... usch... är verkligen inte ett dugg sugen på det, men försöker se fram emot torsdag, fredag och lördag. Varför? Jo, för på torsdag ska Tobbe och jag åka och shoppa, på fredag ska vi mysa till det eftersom det är 5 månader. Och på lördag får jag äntligen träffa Lotta igen.
Mamma har tömkört henne idag, och hon gör det faktiskt bra! Men jag vet att hon kan så mycket bättre om hon bara får kläm på hur hon ska göra och får koll på alla tåtar:) .
Är rätt nöjd med dagen faktiskt... Ny frisyr, solat solarie, prommis med Lotta i solen, duktig mamma, pappa är hemkommen från sjukhuset, men framför allt : Jag har gått ner 2 kilo! BOOM BAM BABY!




Ibland blir jag mörkrädd över hur folk agerar. Jag fattar inte att man har mage att göra så med någon annans häst. Det känns som att ju mer tid jag spenderar i stallet, desto äldre jag blir och ju mer jag tar någon annans parti, desto mer framträder det vem du faktiskt är. På ett sätt är det bra, det bevisar bara att jag haft rätt om dig .
Fy fan vad skönt det vore o slippa det här stället! Folk blir så jäkla bra på att se fel hos andra men inte hos sig själva. Ransaka sig själv innan man ger sig på andra kanske kan vara en bra ide?
Visst, jag är inte perfekt och gör inte alltid 100% rätt. Men jag lär av mina misstag i alla fall, det är mer än vad man kan säga om andra parasiter. USCH.


Ny frisyr :)

Passade på att gå och klippa mig idag eftersom att det va drop in på Zic Zac där jag brukar klippa mig. Klippte bort 15 cm på håret. Hallå, fattar ni eller? JAG klippte av mitt långa hår! är så sjukt nöjd. Det känns helrätt!

Nya frissen!


Ska snart upp till stallet för sista gången den här veckan... usch, känns inte alls kul, vill stanna kvar hemma och bara pussa på Lotta. Skulle verkligen kunna ha en vecka till ledigt för att vila upp mig.
Jag är faktiskt ganska imponerad och stolt över mig själv. Jag tog mig igenom världens hemskaste period på JTH. 137 % studietakt, ca 20 hp (normalt sett 15 hp/ period) PLUS ATT JAG TAGIT KÖRKORT! Fan va nöjd jag är!


Laser-Lotta

Alla sätt är bra utom de dåliga sägs det!

Lotta blir bara bättre och bättre för var dag som går, och jag kan inte ens beskriva hur underbart det känns! Nu sover hon utan bandage och såret krymper för var dag som går. Både idag och igår har Ellingtons ägare Hanna varit snäll och behandlat Lottas sår med laser och det har faktiskt hjälpt, men framför allt så älskar Lotta behandlingen. Och för att göra min pärlas dag lite bättre så har hon idag tömkörts två gånger.
Haha, hon var helt galen i morse! Så fort tömmen flyttades över rumpan på henne så exploderade hon, öronen stod rätt fram, glimten i ögat och benen åt alla håll. Hon lugnade sig efter ett par minuter, men hon är så rolig när hon busarför man kan verkligen se hur kul hon tycker att det är fastän att hon är en gammal tant, min lilla skrutt ;) .
I eftermiddags skulle mamma försöka sig på att tömköra, och jag kan ju säga som så att det är tur att mitt tålamod blivit bättre:P. Säger man åt henne att tänka på en sak glömmer hon bort det så fort man påpekar något annat. Men efter ett par "Sofies-tålamod-tar-strax-slut-suckar" så skärpte både mams o Lottapotta sig och det gick riktigt bra. Duktig mamma!

I övrigt har det inte hänt så mycket mer under dagen... Paps är fortfarande inte braoch ska kanske in till sjukan imorn igen (han va på akuten igår). Grannen håller på att ta bort de äckliga talljävlarna som förstört vår utsikt o gräsmata i tusen år... Och jag försöker i vanlig ordning undvika att städa mitt rum.. *haha*
älskling
Min finaste finaste pojkvän, känns helt sjukt att ha varit utan honom i en vecka. Vi har bott tillsammans sen i december. Känner mig verkligen inte hel när jag är ifrån honom. Efter att jag blev singel hade jag verkligen inte trott att jag skulle vilja ha något med killar att göra på flera år. Men ack så fel jag hade!
Träffade min prins i en källare på en mellanfest. Hur "anti-jag" låter inte det?
Ödet för en in på spännande vägar ibland, och då bara vet man hur rätt det är. Det kan inte kännas mer rätt än vad det gör nu och jag kan inte vara lyckligare. Jag har verkligen fått allt jag någonsin kunnat önska mig. På fredag är det fem månader sen det blev vi. Jag älskar dig hjärtat <3




Apprå på ingenting så måste jag bara säga att jag blir så förbannat trött på inställningen hos vissa hästmänniskor och den ständiga smutskastningen! Visst för att alla har åsikter (jag själv har väldigt många) men ska man kasta skit på andra ska man fan se till att ha rent framför sin egen dörr först!
Dessutom vill jag bara påpeka att en för människor praktisk hästhållning INTE är detsamma som en för hästen god hästhållning. Ja, jag blev fan chockad av det jag såg. SKÄMMS!


hästhästhästhäst

Ja, det har blivit många vändor till stallet idag... Fast jag slapp morgonvändan, den tog mamma hand om så jag fick mig en välbehövlig  sovmorgon :).

Igår morse var min pärla ute på sin första promenad på nästan 3 månader, det kändes helt underbart! Eftersomvi gick långt också (bergis 500 meter) så behövdes det lite matsäck med ;) .
min älskling <3
Min finaste prinsessa <3
Efter promenaden cyklade jag hem och traskade bort till musikskolan. Det är alltid lika kul där, det känns inte som om man kommit hem på riktigt förens man varit där och hälsat på.
När detta var gjort var det bara att åka upp till stallet igen och rida Dippe.
Fruktansvärt sympatisk ponny som dock har haft det lite för lätt för sig hos tidigare ägare. Han är döstark, envis plus att han har haft ett för stort träns och alldeles för långt bett.
Men igår fick jag honom faktiskt att ge sig, och det är lite det som ridningen går ut på när man rider honom. Man måste få honom att "ge upp" för att man ska kunna börja jobba honom ordentligt och detta mina damer och herrar tog över en timme igår. Nu är det inte så farligt som det låter för mestadels av tiden skrittade jag bara. Funkar det i skritt på honom så funkar det även i trav. Han släppte i allafall igenom till slut och jag fick en riktigt bra känsla i munnen på honom, så jag är nöjd.
Därefter skulle min virrpanna till häst på prommis i ridhuset. Tjenahejsan att det inte gick bra. Till att börja med var hon jättespänd eftersom att de sista två gångerna vi varit i ridhuset har varit när hon ska lastas. Hon bara ångade på, strunade i mig och blev askalassur, slog med huvudet så fort jag bara tittade på henne, skulle sparkas, skulle bitas och till sist ballade hon ur och reste sig. Kul häst , då var korvfabriken inte långt borta kan jag säga.
Jag hade faktiskt inte trott att hon skulle göra så, hon har ALDRIG varit svår att hantera innan. Usch!
Köpte även en snygg ring från Be You UF, riktigt nöjd!

Idag slapp jag som sagt morgonpasset. Åkte upp till stallet på förmiddagen och gick en ännu längre promenad med Lotta, ända bort till "Skrotolle" och tillbaka. Därefter väntade en laserbehandling för Lotta, bara hoppas på att det hjälper:)
Passade på att åka hen ett par timmar mitt på dagen för att åka tillbaka och hjälpa Louisa med Dippe på eftermiddagen. Känns bra att man kan hjälpa någon och bidra med något.
Pratade även lite med Meg, så hon vill att jag ska jobba som ridlärade på en av hennes kurser med. Det kändes riktigt kull att bli tillfrågad :). Sedan pratade vi lite om Lotta, då slängde hon fram den sköna kommentaren "Har du funderat på att ha hjälm när du går med henne?" Hon var lika paff som jag över Lottas beteende igår. Vi pratade även om hennes motion och har konstaterat att om man har en döpigg häst som vill arbeta och som är ohalt i skritt kunde man lika gärna tömköra rakt fram i skritt. TACK! Äntligen någon som håller med mig och mamma.

Nu ska jag bara lata mig och sen ska jag hämta mamma. Man kanske skulle passa på att ta en sväng till kärringgrillen...? hmm.....


Dessa djur...

Ja, vad ska man säga? Igår var Lottas hov varm och hon var halt och vi trodde inte att det berodde på hennes sår.

Idag var hoven kall...
Vår hovslagare Andreas var hos oss idag och när han bara petade på de svullna ballarna så var hon jätteöm och började till och med att blöda. SÅ ... hmm... jaa... Hältan beror nog till största del på såret. Känns faktiskt ganska skönt att man nog vet vad det beror på.
Eftersom att hon var så skum i foten igår ringde vi till Mantorp idag och heja! De vill att vi ska komma på måndag morgon -.-
Men efter att ha sett hur mycket hon ömmar i såret ska vi ge det en vecka till att läka först och se om hältan blir mindre.. Ska även börja promenera med henne lite i ridhuset så blodcirkulationen får en ärlig chans att komma igång eftersom att hon inte är halt i skritt.
Ridit två hästar idag med, känner mig ganska hurtig! Imorgon blir det två till plus stalltjänst och ett besök hos musikskolan.
Är rätt mör i kroppen idag efter gårdagens massage, men det är det värt! Fick även min efterlängtade akupunktur, så idag har jag klarat mig helt utan tabletter, känns så himla underbart! Eftersom jag har "långtidsvärkande" grejer har jag kulor att klämma på istället för nålar. Lite snällare mot kroppen och bättre när man är i staller tycker jag.
Nu är det dags att äta lite och sen får jag äntligen ta det lite lugnt, är helt slut efter att ha gått upp vid 5... Det är INTE min grej.
Lottas skavsår...   När vi var i Mantorp sist så var de dubbelt så stora...
Mysigt värre ...eller INTE.
Det ser faktiskt ut att göra riktigt ont .


jobb

Idag käns det lite bättre :) .Har visserligen en fruktansvärd träningsvärk och är allmänt mör i kroppen efter gårdagens massage. Fick även min sjukt efterlängtade akupunktur igår, så nu ska jag förhoppningsvid klara mig ett tag på lite mindre medicin mot min allergi.

Nu måste jag pysa, dags att åka till jobbet, gick upp kl 05.00 idag, det var riktigt tungt kan jag säga... Men pengar är ju alltid trevligt, så jag klagar inte :)


- världen går under .

Ja min värld går under, har gått under. Helvete.

Dagen började bra och var bra till typ 18.00 sen gick det fan bara utför...
Lotta är dålig igen...
Tog in henne från hagen vid fem, då hade bandaget kasat upp lite, så jag tog bort det så att det skulle få luftas lite... vid halv 7 när jag skulle kolla till det en sista gång innan jag åkte hem så var det ett öppet äckligt sår och hoven var varm... hon är ju fan inne på tredje halta månaden nu!
finns det verkligen ett lyckligt slut på det här? jag tvivlar på det...
Life's a bitch and then you die. Ja precis så känns det nu.


Fan :(

Ja det blev en kort massage det där... Eller för att inte ljuga - det blev ingen massage ALLS. Min massör hade glömt mig :( Så jag får boka en ny tid snart igen, faaan.

Men det är inte det värsta... Min älskade pärla är fortfarande halt, inte jättehalt men samtidigt inte så ohalt så att hon bara markerar då och då... Bara halt... Mitt älskade hjärta, jag tycker så synd om henne! Hon går in på tredje månaden som halt nu....
Fattar fan inte vad det kan vara! Första hältan kom av att hon var så sulöm, det kan det inte vara nu, hon har ju en plastsula! Och inte heller kan det va hennes skavsår, för det lilla såret kan inte åstakomma en så markant hälta...
Vill ju inte behöva åka iväg med henne igen! fan fan fan fan fan fan FAN FAN!
Nu ska vi testa att gå med henne 5 min morgon o kväll i ridhuset så hon får lufta såret och så att det förhoppningsvis ska läka inifrån...
haha nu ringde min massör :P Ska på massage nu ^^


Stressig dag

Ja, det har hitills varit en stressig men rolig dag :)

Vaknade 05.30, gick upp, åt frukost och åkte till stallet.
Red Leminette och Dippe idag. Det gick faktiskt riktigt bra, Leminette var kanon idag! Nog för att jag kände att hon var riktigt mör i kroppen, men så fort jag kortade tyglarna blev hon som en annan häst, hon hamnade i form med en gång, avslappnad med jättebra känsla i munnen. Det var riktigt awesome :)
Därefter fick Dippe sig en omgång, trevlig ponny!
Nu har jag varit hemma en snabbis och ätit, ska tillbaka och kolla Lottas hälta... Hoppas, hoppas, hoppas och håller tummar och tår för att hon är ohalt. Därefter blir det massage :D
Pusshej!


Hem, ljuva hem

Äntligen är jag i hemma i min tråkiga lilla håla!

Det är fruktansvärt skönt att att få komma hem till mamma o pappa. Även att Hultsfred känns löjligt litet när man hör vilka problem som diskuteras här :P .
Direkt när jag kom hem så var det bara att slänga på sig de efterlängtade stallkläderna och åka upp till min pärla. Så himla härlig känsla att komma ut ur stallet och vissla på henne och få en gnäggning till svar. Det går inte att beskriva med ord hur härligt det är att höra.
Efter att ha pussat lite på min pärla var det dags att fixa Leminette (ridskolehäst som jag ska rida nu när jag är hemma i stärkande syfte för hästen).
En riktig pissmärr rent ut sagt som är äckligt smart och precis vet hur hon ska göra för att få sin vilja igenom. Dessvärre är jag helt säker på att hon fått stryk vid sadling.... Klart som fan att hästen blir otrevlig om man kommer med sadeln om hästen har dåliga erfarenheter!
Hur löser man då det ? Jo man ser till att hästen är TRYGG. Och därefter berömmer man när hästen gör rätt och struntar i när hästen gör fel eftersom att den gör det för att den är osäker på situationen, och den känslan förstärks när hästen i de lägena blir bestraffad.
Aja, om man ska säga något om ridningen så är det en förvånansvärt sympatisk häst och LÖJLIGT LÄTTRIDEN. Men i början gör hon det inte lätt för en, hon testar en. Man måste våga hålla kvar stödet på henne och vara konsekvent.  Skänkeln = FRAMÅT, funkar inte det är det tre rapp i arslet som gäller. Och nej, det är inte elakt, det är elakare att sitta o sparka henne i sidan heeela tiden. När hon fattar att man inte ger sig så blir hon väldigt lyhörd och vill verkligen göra rätt för sig. Hon behöver ingen "uppvärmningstid" utan hon kan gå i form direkt efter att man kortat tyglarna. Visar man inte vem som sätter potäterna redan då så får man se hennes tråkiga sida...
En fundering bara...Varför lär man inte eleverna på ridskolan om hästpsykologi? De skulle få ut mycket mer av hästarna då.
Detta är ännu viktigare på osäkra eller dominanta hästar så som Leminette. Det är de små sakerna som gör det, det är fruktansvärt mycket "know how".
Detta märktes efter lektionen då Leminette stod i boxen och en av tjejerna som brukar rida henne kom fram. (Fruktansvärt klämmig tjej. Riktigt ambitiös, trevlig och bryr sig väldigt mycket om Leminette).
Hon klev fram mot Leminette, Leminette tog ett steg framåt och tjejen backade. Där hade hon redan vunnit. Därefter var det klapp o kram o bravo brunte.
Det är så fruktansvärt små saker som påverkar relationen till hästarna och 9 av 10 hästmänniskor förmänskligar hästen. Av ren snällhet tycker vi, inte snällt tycker hästen. Jag har alltid tyckt att jag har haft bra koll på mina hästar men med hjälp av Meg har jag insett att så inte är fallet. Till och med lilla snälla Lotta är slug nog att lura mig (pinsamt nog lyckas hon med).
Skit samma, bara en liten tanke sådär. Tjejerna vill verkligen hästarnas bästa så jag tycker det är så himla synd att det inte satsas på det... Det kostar inte mycket att ge dem en clinic, det är ju ett så intressant ämne och fruktansvärt viktigt för SÄKERHETEN!
Nu ska jag ta en dusch och lägga mig. Imorgon Blir det dubbla dressyrpass och en helkroppsmassage, det gillas :) Pusshej!


FÄÄRDIG!

Hallelujah!ÄNTLIGEN är läsperioden from hell över! Kan inte ens beskriva hur otroligt skönt det är:)

Kändes faktiskt riktigt bra på tentan idag, kunde 9 av de 11 teorifrågorna riktigt bra, de andra var jag lite osäker på. Räknedelen gick över förväntan. slutförde i alla fall 3 av 5 räkneuppgifter och känner mig väldigt säker på att även det gått bra.
Helt underbart att det ÄNTLIGEN har börjat lossna för mig med plugget.
Att det nu stundar en veckas ledighet firade jag och älsklingen med att hämta ut mitt körkort, ta en sväng på stan och äta lunch på Subway.
Köpte inte så mycket, ett par glajor och lite örhängen.
Det är lite komiskt, jag brukar börja leta solglasögon i Mars, varje år utan något som helst resultat förens tidigast i juli.
Vad hände idag? Jag gick in på H&M, hittade ett par glajor direkt. Givetvis köpte jag dem. Sedan gick vi till Indiska och vad hittar jasg där? Ett par ÄNNU SNYGGARE glajor. Köpte dem med och lämnade tillbaka dem från H&M :P haha.
Hellre att jag hittar för många än för några glajor ;)
Nu ska jag packa det sista innan jag får åka hem till min underbara familj och älskade djur.
Puss&Kläm på er!


Tappar fattningen -.-

Ja, det är ju en av mina bästigaste egenskaper, jag tappar fattningen och klappar ihop för ingenting. Känns skit inför tentan imorgon. Vill bara att klockan ska vara 14.34 så jag kan få sitta på tåget hem för en gång skull.

Och om det inte vore för att jag börjat mitt "nyttiga liv" *HOST* så hade jag lätt trökat i mig en B&J's bara för att jag tyckt synd om mig.
Fan, kan inte bara skiten vara över så jag slipper det här nu?! Kan lika gärna gå in på Ladok och själv skriva dit det där jävla U:et i betyget med en gång.
Orkar inte ens hålla tummarna för imorgon. urkbulle på det.
Enda positiva just nu är att det är vårdagjämning. Hallelujah, vi går mot ljusare tider på riktigt folks!


Flying high (Y)

Första tentan avklarad, och det känder riktigt bra faktiskt :). Tror med handen på hjärtat att jag redan nu kan säga att jag är godkänd. Känner mig flera kilo lättare nu, och då ska man tänka på att jag ändå har en tenta kvar. Det kanske är såhär man ska banta? Göra tentor hela tiden för att kännas sig lite lättare? ;)

Måste rikta ett stort tack till min underbara pojkvän Tobias som hela tiden stöttar mig och hjälper mig med mitt pluggande. Du är bäst älskling! :*
Jag kom att tänka på en gullig grej när jag låg vaken inatt.
För en månad sedan var jag för första gången i Göteborg för att träffa Glenns familj (jättetrevligt, trots att jag är livrädd för att träffa nya människor). Vi bodde för oss själva i Andreas lilla stuga med ett litet fönster i dörren. När Glenn skulle springa in en snabbis till huset medan jag låg och slöade i sängen så hörde jag hur det knackade på fönstret precis efter att han gått. Så jag tittade ut och på rutan var det ett lager av imma där det stod S <3 T.
Han är så fantastiskt gullig, det är inte så att han bara gör sånna saker då och då. Utan det är små saker hela tiden, ett sms, frukost på sängen, middag, B&J's, jag får välja film m.m. m.m.
Undrar om jag varit såhär löjligt lycklig innan? hmm... näe, jag tror inte det. (räknar inte med när vi köpte Lotta nu)
För att understryka det jag skrev om Tobias; nu lagar han mat åt oss och han har städat lägenheten idag för att jag inte ska behöva plugga i kaos. Mitt finaste hjärta. :)


pluggplugg :)

helt ärligt, just nu känns det ganska ok inför de kommande tentorna, det är justt nu precis 24 timmar och 30 minuter kvar till tenta nummer ett. Hör och häpna, men jag har faktiskt lagt i en högre växel med plugget. OLOF:en börjar sätta sig lite och jag har ganska bra koll på Byggfysiken med. Men på den här clownskolan vet man ju aldrig med lärarna känns det som...

Skänker en tanke till min fina vän Henny med, kan inte (och vill inte) ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara att säga hej då till någon man älskar så mycket. Skulle aldrig bli mig själv om det hände min pärla... :(

Dags att återgå till plugget igen. :)


Motivation?

*suck* jag undrar vart min motivation försvann, den var ju här alldeles nyss? Har ni sett den kan ni ju ta och skicka hit den...

Usch, jag får alltid en pluggsvacka såhär "mitt på dagen", sen kommer jag igång runt fyra igen.. Jag har i och för sig inte jättemånga instuderingsfrågor kvar, så jag borde bli klar ganska snabbt om jag bara orkada anstränga mig och fokusera lite... Men vem orkar egentligen det en lördagseftermiddag?
Istället sitter jag och väntar på min lunch för att fördriva tiden ;) Älskling lagar pannkakor (hemligheten till goda pannkakor är att ha i lite vaniljsocker om ni ville veta) och ikväll blir det potatismos och hemmagjorda fiskpinnar. Det ska bli fruktansvärt gott, han är riktigt skillad på att laga mat.
Tror att det är därför jag inte lagar mat så ofta, mina matlagningskunskaper är minimala och jag vill inte bjuda på något äckligt. Men hör o häpna, igår lagade jag mat! eller lagade och lagade, det var kanske att ta i...
Jag stekte i alla fall kycklingklubbor och gjorde grekisk sallad, det blev faktiskt helt okej.
Tror jag måste börja lära mig laga mer mat, tänkte passa på när jag är hemma nästa vecka. Vill lära mig att göra lika god linssoppa som paps o mams :)
Näe, nu ska jag sticka, låter (och luktar) som om att mina pannkakor är på ingång.


Hej mitt vinterland...

Ja... Det här var vad vi vaknade upp till igår - 30 cm nysnö.
INTE OKEJ! Vart tog våren vägen egentligen? I torsdags var ju vädret helt underbart! Det blev ju kaos här i gropen, alla lastbilar stod still för att de inte kom upp för backarna...
Kan säga att den där snön i princip förstörde min dag igår :O. Idag har i alla fall hälften töat bort, och det känns riktigt gött kan jag lova! Har tagit tag i allt tentapluggande nu, och jag blir faktiskt riktigt pepp till att plugga när man ser att solen lyser och snön smälter. Sen är ju vissa ämnen roligare än andra. Det är kul hur saker förändras. När den här läsperioden började tyckte jag att Byggfysiken var fruktansvärt tråkig och vår andra kurs, Organisation, ledning och förändring var skitkul. Nu när jag äntligen börjat plugga är det precis tvärt om - Byggfysiken är jättekul och OLOF:en är dötrist.
Men nu är det inte lång tid kvar tills tentan, OLOF:en är på måndag och Byggfysiken på tisdag, sen får jag äntligen åka heeeeeeeeeeem. Ska bli sjukt gött!
Dessvärre blir inte min vistelse hemma som jag tänkt mig... Lotta är fortfarande inte frisk, hon är halt på ett bakben så henne får jag inte sätta igång. Det som skulle blivit höjdpunkten med att åka hem :( Istället ska jag rida Dippe åt Louise (en ponny i samma stall som Lotta) samt Leminette åt ridskolan.. Det ska iofs bli riktigt skoj, men jag såg ju fram emot att äntligen få sitta upp på min pärla efter två månaders väntan...
Istället får jag jobba och tjäna lite pengar, inte fy skam det heller- pengar behöver man alltid ;)
Dags att återgå till plugget nu, har några instuderingsfrågor kvar att svara på.
Puss&kram


Tar istiden någonsin slut?

Faan, det som var så fint väder idag på dagen ju! Nu ligger det en centimeter snö på backen här i Jönköping och alla vårkänslor är som bortblåsta. Och jag som tagit fram vårjeansen och tvättat mina skor  ( eller okej, inte jag, älskling tvättade mina skor)...


Hur klantig får man bli?

Ja det kan man ju verkligen fråga sig. Jag tillhör i alla fall den allra klantigaste typen av människor eftersom jag kommer från familjen Brorsson; även kända som släktet spill&trill.

Igårkväll passade vi på att mysa till det jag och mitt hjärta med chokladfondue och frukt. Vad gör jag? Jo jasg spiller, inte bara en gång, utan TRE! Först på bordet, sedan på golvet och allra sist på mina strumpbyxor.
Vi var lite lata så vi lämnade grejerna framme över natten och vad tänkte jag när jag klev upp i morse? "Åh va gott med lite choklad!" Så jag tog på mig en vit tisha och tog en slev choklad. Jag kan ju säga att större delen av den sleven inte landade i munnen... Den landade på min nytvättade vita tröja som jag inte ens hunnit ha på mig i tre minuter.
Hur klantig får man bli egentligen?? Är jag förvånad över min egen förmåga? hmm... svar nej.
Nu blir det frukost!


Oflyt...

Idag har jag faktiskt kännt mig frisk (eller så gott som i alla fall). Febern och det onda i halsen är borta. Dessvärre flyter dock hjärnan fortfarande runt i snor, för den funkar inte alls!

Firade min friskförklaring idag med att ta med mig hjärtat på promenad runt Munksjön. Fast vi kom inte runt, vi gick till Charlies & Hööks. Hittade inget alls på Hööks, hade tänkt köpta Steed's svarta gummistövlar med rosa blommor på, men ICKE. De var rent utsagt skitfula IRL, så nu får jag leta vidare... På Charlies inträffade nästa miss.
För två veckor sedan klickade jag hem två småmaskiga hönät till Lotta för 200/st + 100 för frakt och postförskott. Vad tror ni jag hittar på Charlies? STORA småmaskigahönätför 169/st. SUCK säger jag bara, försöker intala mig själv (och ber till gudarna) om att mina hönät är av bättre kvalitet...
I förrgår när hjärtat och jag passade på att vara lite onyttiga så hände en awkward grej. Eftersom att vi ändå skulle vara onyttiga med maten tänkte vi att vi skulle köpa en alkoholfri cider till maten. Vad tror ni händer i kassan? Jag blev ombedd att visa LEG för att få köpa ALKOHOLFRI cider. Ser jag verkligen så liten ut? :( Men man kan ju snacka om att vi blev en aning paffa när detta hände :P
Nu är det dags att fortsätta plugga medan mitt hjärta lagar mat. Idag blir det en kycklingsoppa med champinjoner och vitlöksbaguetter.
Simma lugnt!mina hjärtan. :)


Suck...

Ibland förstår jag mig verkligen inte på mig själv.. Allt blir liksom bara fel, hur man än vrider och vänder på det. Igår var en sån kväll, INGET funkade, det blev bara missförstånd och ledsna miner:( . Inte kul alls faktiskt. Visserligen så är allt utrett och lagt bakom oss nu. Men ändå, det är så onödigt att det ska behöva bli så. Vi vet ju vart vi har varandra och jag skulle aldrig tvivla på honom. Tror det är så att del lätt blir missförstånd och liknande när stress och sånt släpper. När man har tid att sätta sig och faktiskt prata igenom allt.

Nu är som sagt allt bra, men det är så tråkigt att jag alltid ska sätta mig i sådana situationer, jag liksom bara stänger av. Omvärlden finns inte över huvud taget. Kommer jag någonsin att växa ifrån det? Ibland tvivlar jag på det, men jag hoppas på det i alla fall...
Dags att ta tag i pluggandet nu....


Lunch

Jag måste verkligen ha världens sötaste pojkvän. Jag har nu varit sjuk i lite mer än en vecka och har under den tiden (och 2,5 månader innan) bott hemma hos honom. Som om inte det varit nog så springer han hem från skolan varje dag för att laga lunch åt mig vilket han inte tycker jag ska behöva göra när jag är sjuk. Hur gulligt är inte det? :)

DESSUTOM hjälper han mig gladeligen med mitt tentaplugg varenda kväll, trots att han själv pluggat i skolan 8-5.mitt fina hjärta på julafton.


Våååååår

Vaknade av något mycket trevligt idag på morgonen, nämligen solen! De senaste dagarna har det bara varit skitväder i Jönköping, grått, mulet och regn. Med andra ord inget vidare mysigt vårväder.

Jag älskar solen, den är mysig, man blir pigg, det blir varmt och sist men inte minst: man blir BRUN! Jag blir så sjukt peppad att komma igång och träna när det är bra väder. Ännu ett plus med dagen är att jag är feberfri (okej, halsontet har kommit tillbaka, men det är skitsamma).
Fast med våren kommer även min pollenallergi, så jag borde kanske inte tycka om våren... Det jobbiga är att allergin ger sig till känna tidigare och tidigare för varje år, i år fick jag första känningarna 1 mars. Det är fan inte kul alls.
Borde egentligen inte sitta här och skriva, borde tentaplugga, 6 dagar kvar till första tentan och 7 till andra. Men jag kände för att sätta mig här, har verkligen lämnast in ALLA inkämningsuppgifter nu, jag känner mig flera kilo lättare. :)
Tänkte att jag skulle ta tag i mitt nyårslöfte på riktigt efter tentorna, nämlige beach 2011 (eller rent allmänt att tappa ett par kilo och komma i form). För den senaste tiden har mitt och Älsklings nyttiga liv inte gått sådär jäkla bra... Vi har ätit pizza två dagar i rad, nästan så man skäms! Men så fort jag blir frisk ska det bli ändring på det!
Nu måste jag sätta igång o plugga, Organisation, ledning och förändring på dagen samt Byggfysik med materiallära ikväll... urkbulle på det...


Sjuk...

Ja... rubriken säger det mesta tror jag...
Ligger fortfarande hemma och är sjuk vilket inte är ett dugg kul kan jag lova!
jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu, för om exakt en vecka har jag min första tenta.
Just nu vet jag inte riktigt hur mycket jag orkar bry mig om tentorna. Har lämnat in alla inlämningsuppgifter nu i helgen. För mig känns det nästan viktigare än själva tentorna, vill verkligen inte få sånna saker efter mig i skolan.
Stora ljusglimten som får tiden att gå just nu är att få åka hem till Lotta den 22/3. Nu går hon äntligen i sin stooora hage igen och livet går mot de normala, så om bara hennes puls försvinner är det fritt fram för igångsättning :D .
Saknar henne fruktansvärt mycket när jag är i Jönköping. <3
Min prinsessa :)

Nähe... nu är det dags att återgå till tentapluggandet, Byggfysik med materiallära (mer spännande än så är inte livet just nu).


Nystart? eller tja... ett försök iaf...

Haha, här är jag, ÄNTLIGEN, typ 1000 år efter alla andra människor. Men jag är här nu, undrar vem som är mest förvånad, jag själv eller eventuella läsare?

Kan säga att jag är tämligen säker på att det är jag som är mest förvånad eftersom att jag så sent som i höstas sa att jag ALDRIG skulle skaffa blogg.
Tror att det kan vara nyttigt för mig att ha en "portabel dagbok" där jag kan skriva när jag känner att jag behöver skriva av mig. Nog för att jag skrivit dagbok ett längre tag nu, men det är faktiskt (med handen på hjärtat) inte allt för kul att släpa med sig den över allt.
Jag är ganska ostabil i mitt humör och psyke över huvud taget, men jag blir betydligt bättre när jag får skriva av mig all skit. Så... Det är därför jag är här (om ni nu inte redan fattat det ) för att göra ytterligare ett försök att pussla ihop mig själv.
Sitter hemma i sängen ( Hultsfred) nu, min älskade pojkvän är kvar hemma i Jönköping. Det känns ensamt, väldigt ensamt. Men jag har ju Lotta, även om det inte blivit så fruktansvärt mycket gos idag... Får se till att det blir mera imorgon istället.
På måndag bär det iväg till Mantorps ATG klinik för ett återbesök tack vare hennes hovbensinflammastion... hoppas verkligen att hon blir frisk snart så jag får börja sätta igång henne! Hon är den typen av häst som verkligen vill jobba och göra sin ryttare till lags. Så med tanke på det och med tanke på hur känslig hon är så hade jag bestämt mig för att börja hyra ut henne till Megs helgkurser (då jag vet att Meg tycker VÄLDIGT mycket om Lotta) men så blir det icke nu under Mars...
Däremot ligger hon redan med på hemsidan:  http://www.megasus.se/hastarna/lotta-2
Har inte sådär attans mycket mer att säga just för tillfället...
eller jo...
JAG BEHÖVER EN BLOGGDESIGN, PRONTO!