Livet med Lotta = alltid spännande...

Idag har Lottapotta och jag varit ute på en lång och välförtjänt skogstur:). Var ett bra tag sedan jag red henne i skogen, men det är ju där vi kommer hålla till heeeeeela sommaren :D.

Passade på att beta ute också i 1,5 timme. Jättetrevligt tyckte Lotta, ända tills en vit orm attackerade... (läs: ensilageplast...) Eftetsom att jag stod vänd bort från henne så gjorde även mina stålbeklädda tår det... Så mina obeklädda hälar fick ta smällen. Aj säger jag bara... Efter den hemska attacken var det bara att borsta, pussa, klia, göra iordning och rida iväg!
Och mycket mötte vi... Mopeder/motorcyklar. Tåget, barnvagn (mitt ute i skogen), tant med galen rottwiler, cyklist i full fräs runt en krök i skogen, rådjur,  hästar och sist men inte minst en hästbuss. Heja va kul! Kommer jag någonsin att kunna rida en lugn tur i skogen? tror inte det.. Men det spelar ingen roll för hon bryr sig inte mkt alls... Om hon inte är på bushumör (som idag). Då är alla tillfällen till att bralla bra tillfällen, oavsett om jag sitter i sadeln eller inte. Haha, det är min knäpphäst det :).
Dessvärre är hon så sjukt sönderbiten av alla knott nu... Halsen är precis blodig när man tar in henne och inga av mina 4 insektstäcken är bra :( Någon som vet modell/märke som har en "helsydd" hals, som man trär över huvudet? helst med magplatta.... Kort och gott: Jag vill ha ett täcke med BRA passform (priset kvittar) som sitter lika tajt som ett eksemtäcke typ... Hoppas att jag hittar något i Strömsholm på söndag...


trött

Dressyren idag gick verkligen inget vidare, jag var jättetrött och öm i kroppen och Lotta var spänd som en fiolsträng inne på banan. Tror att hon har någon spänning i kroppen, för galoppen är inte som den brukar, tror kanske egentligen att det beror mer på mig än på henne. Trots att jag ser det som träning blir jag stel som en pinne inne på banan och det känns inte bra. Jag tänker alldeles för mycket. "Åh, nu ska vi förbi det otäcka hörnet, tänk inte på det, tänk inte på det!" Vad händer? Jo jag t'nker på det och Lottapotta blir helt paralyserad. La:n var hemsk! Hon var verkligen livrädd och verkligen SLÄNGDE sig bort från hörnet. Hallå eller? När blev min häst en fegpropp? Däremot var hon fin på framridningen, rund o fin med mkt go i sig. Men vi har inga tävlingsnerver varken hon eller jag. Eller jag har inga, och därmed inte heller hon. Dessutom var tävlingen fruktansvärt långdragen. jag ska ALDRIG mera rida en klubbis, fy faaaan säger jag bara! 11 minuter mellan varje start, så sjukt oeffektivt! Första start var vid 10, jag red min FÖRSTA start vid TRE. Och hur många var det före mig? 60? Nope. 28-29. Och så undrar de varför folk inte vill stanna hela tävlingen och titta?

Aja, tur att jag inte har några tävlingsambitioner för Lotta, hon är en "träningshäst". Jag är för orutinerad på tävling och har för dåliga nerver för att kunna visa en så pass speciell häst på tävling. Hon är bäst på träning när jag verkligen kan rida igenom henne. (ganska självklart men iaf). Tycker egentligen inte ens det är kul att tävla, så då passar vi ju varandra bra:P
Nu är det dags att sova, ska upp vid 5 imorn och jobba. Nattinatti!


Finaste hästarna

Är så sjukt mör i kroppen efter nästan 2 timmar dressyr nu på kvällen. Har först hjälpt Louise och Dippe och sedan red jag ett pass på Lotta. Jag kommer inte kunna gå imorgon... Har inte ridit på nästan 3 veckor ju.

Började iaf med att rida Dippe, vetinte riktigt vad jag ska säga. Det är helt klart inte samma häst som jag började rida i vintras, det är ett som är klart! Traven har blivit mycket bättre och även formen i trav, däremot kändes det som galoppen tagit ett kliv tillbaka... Väldigt tråkigt med tanke på att det kändes som om de problemen hade släppt sist jag red. Men visst, man har formsvackor, så är det ju, det är bara att träna och komma igen:). Tycker för övrigt att Louise har utvecklats fantastiskt mycket och det är sjukt kul att veta att jag varit me och påverkat. Är riktigt kul att mani slutet av varje pass bara kan gå in och finjustera småsaker. Bara lite tråkigt att Dippe kan vara en sån åsna ibland, men det är det som är charmigt med ponnyer ;).
Red även ett pass på Lotta med, ska ju checka av henne på en lb & la imorgon, haha undrar hur det kommer gå:P. Idag red jag för första gången delar av programmet på över ett år, så jag har inga större förhoppningar direkt :). Hoppas att jag kan få med mig en kamera upp så att jag kan tvinga någon att filma oss:P.
Hon har en så jäkla underbar trav min pärla, är som att sitta på en 1,70 häst, ett jävulskt övertramp och nu börjar jag lära mig att få större utväxling i ökningarna, för jäklar i havet vad hon kan öka!
Nu ska jag fortsätta att titta på Stardust och sedan sova :)


Nästan färdig

Ja... som man bäddar får man ligga helt enkelt. Det är inte mer med det, bara att ta nya tag och komma igen.

Tentan var inte med mig idag. Eller egentligen var det inte en så himla svår tenta om man pluggat. Men jag har ju bara pluggat två dagar och knappt ens det. Valde att prioritera matten istället. Visserligen schablade jag ju bort min 3:a där men vafan, det är bara att ta nya tag. Och helt ärligt så gör det mig inte jättemycket om jag failar anläggningen, jag får bara plugga mer till omtentan i augusti, jag måste också lära mig av mina misstag (trots att jag inte vill) men det är väl en del av att bli vuxen i guess. Jag har ju alltid fått mina betyg serverade på silverfat under min tidigare skolgång och nu är det dags att vakna upp ur drömmen. Helt ärligt så tror jag att det är bra för mig att ha några omtentor i augusti. Nu lät ju det där helt fucked up, vem vill inte sätta kurserna med en gång? Men det var inte så jag menade :). Nu är det verkligen upp till bevis för min milt sagt YNKLIGA självdisciplin. Tror att det är fruktansvärt nyttigt för mig att se till att jag pluggar i sommar, dels för min självdisciplin, men även för att jag inte ska komma ifrån det och bli alldeles för lat.
Nu ska jag börja packa mina saker för om en timme bär det av hemåt igen <3


Conchos

Jag är med och tävlar om ett par conchos från Kyro Riding Gear.


http://sallberglina.blogg.se/2011/may/i-samarbete-med-kyro-riding-gear-var-med-och.html


pluggpluggplugg

Efter gårdagens fiasko på tentan som jag (hör och häpna) faktiskt redan kommit över fortsätter mitt pluggmarathon. Och då har jag ju givetvis mina egna rutiner..

Jag börjar alltid morgonen med att försova mig en timme eller två. Därefter går jag upp, svär lite över att jag inte vill plugga och inte vet vad jag vill äta till frukost (idag var en sådan dag. Jag visste inte vad jag ville ha för pålägg på ICA så jag gick till skolan och köpte en färdig macka istället. bombam, problemet löst). Därefter sätter jag mig vid datorn för min mentala uppvärmning. Den innefattar ca 1 timme av det nördigaste spelet ever : Farmville och 6 bloggar (dressyrsnack, dressyrmupparna, Henny, Erica, Sofia och Kissies).Sedan kollar jag Pingpong tusen gånger eftersom att jag fortfarande väntar på kommentarer till mitt utkast på min rapport.. Som jag har slutinlämning på näsa vecka... Kul. DÄREFTER börjar jag inte plugga. Jag sätter på en film, mina pluggfilmer Harry Potter. Haha, jag har dem på JÄMT, kollar minst på tre Harry Potter filmer per dag i brist på annan sysselsättning. Sedan förbannar jag mig själv lite över att Tobbe och jag har det så stökigt i lägenheten (städning är inte vår prio 1 under tentaperioden, men idag ska vi faktiskt tvätta *klappar mig själv på axeln*). Efter det blir det en sväng till på facebook, lite funderingar över dagens mat och SEDAN börjar jag plugga (med snigelfart dock, men jag pluggar).
Nu är nog min uppvärmning slut (likaså min Harry Potter film) så NU ska jag börja plugga (lite drygt 2 timmar efter vad jag faktiskt hade planerat).


Flyttar!

Yes box! Nu har jag sagt upp min mysiga lägenhet på Bäckalyckan, för i sommar blir jag och Tobbe sambos :D. Har fasat för att ringa upp hyresvärden och säga upp den, men det var chill :).  Så den 2:e juni flyttar jag hem alla mina kläder (eftersom jag jobbar i Hultsfred i sommar) och senast siste juni kommer jag att vara ute ur lägenheten, men den är ändå min så länge inte någon vill ha den i juli?

Kommer verkligen att sakna den! :(


Men seriöst?

Ja, ibland undrar jag om jag inte är dum i huvudet på riktigt. Åh, jag blir så jäääävla trött på mig själv.

Skrev på alla 7 uppgifter på tentans A-del. 2 av uppgifterna började jag bara på för jag kunde dem helt enkelt inte. 2 av uppgifterna tvingade jag mig igenom med hjälp av min bästis formelsamlingen. Men vad ser jag nu i efterhand när jag kom hem? Jo att jag gått över bron för att hämta vatten = FEL. Däremot var det 3 uppgifter på totalt 8 poäng som jag kände mig riktigt säker på. WOHO! Trodde jag... 1 av uppgifterna är helt rätt, 1 har jag ett pissigt slarvfel på (4x-7 med x i nämnaren är INTE 4-7= -3, det är ju givetvis 4- 7/x) Fy fan, där rök 1 p. Sen på min paraduppgift med att skissa grafer och asymptoter (rena grekiskan, jag vet) så glömde jag att derivera. Fattar ni eller? DERIVERA FFS. Ååååååh, det är ju fan vad i princip varenda jävla uppgift går ut på bläääääääääääääää. Så vad hände på den uppgiften? Missade 2 av 3 nollställen = 2 av 3 extrempunkter och 1 yttepyttebit av grafen blev spegelvänd... Så om inte Matteguden Anders rättar snällt åt mig så är jag fucking smoked.
Antar med facit i hand att jag ska vara glad att huvudet sitter fast. Men med tanke på hur dåligt det fungerar kanske jag inte förlorar något på att tappa det.
Så med min huvudräkning landar jag på 8p... Och jag behövde 10. Lite sur tjej.


14 timmar kvar

Nu är det 14 timmar kvar till mattetentan och färdigpluggat för idag. Vet inte om det känns bra eller inte... Jag har inte panik i alla fall, det är ju alltid något :)

Över lag så känns det faktiskt som om jag har koll på hur de flesta typer av uppgifter ska lösas, har även löst 4 tentor idag. Det borde hjälpa mig lite iaf. Kan säga att det känns fruktansvärt skönt att veta att jag har 3p med mig till tentan = jag behöver "bara" skrapa ihop 7p, men Anders har sagt att han ska göra en lätt tenta, så då borde det finnas hopp för mig :).
Bara jag inte freakar loss som jag brukar. När saker inte går som på räls har jag i princip bestämt mig för att jag inte kan, gett upp och gått därifrån. Har ju varit lite bortskämd med betygen innan... Har så gott som aldrig behövt anstränga mig för att få VG/MVG, och har jag inte fått det har helvetet brutit ut. Drama queen? "Välkommen ut i riktiga världen" var Tobbes kommentar, haha, här är det inga silkesvantar inte! Det är så fruktansvärt skönt att ha honom till hjälp när jag pluggar, han tar sig verkligen tid att hjälpa mig och förklara så att/tills jag förstår, hur lång tid det än tar. Gullunge! MEN jag har mognat i mitt sätt att tackla problem (lät lite pretto, men jag menar matteproblem) jag ger inte upp med en gång om det inte funkar, jag kollar om jag verkligen gjort rätt (vilket jag ofta inte har, typiskt mig) och jag använder formelsamlingen. Haha, den hade jag inte ens tittat åt om jag hade gjort tentan i höstas. "Det jag inte kan automatiskt när jag kommer in på tentan, det kan jag inte alls. De formler och regler som inte sitter i huvudet när jag kommer in på tentan, de finns inte på formelbladet och jag kommer aldrig att komma på dem." Schysst inställning jag hade va? haha, näe.. Kanske inte allt för schysst, väldigt fail faktiskt. Jag snackade ju omkull mig själv redan 1 månad innan tentan typ = not so clever.
Nähe, nu väntar duschen och sängen. Nattinatti!


hp hit och hp dit...

Tobbe har å mina vägnar idag bedrivit lite efterforskning i uppflyttningskravsdjungeln... Och jag har inte marginalerna på min sida...

Jag har för tillfället 30,1 hp (lite jag vet)... Men under förutsättning att alla inlämningsuppgifter i anläggningstekniken blir godkända (4 av 6 godkända hittills, 1 ogranskad & 1 kompletterad men inte rättad) så får jag 3 hp till = 33,1 hp... Dessutom räknar jag kallt med att klara Ingenjörsmetodiken och få 3,8 hp till = 36,9 hp...
Då kan man ju tycka att jag ska få avrunda upp till 37 hp, men ICKE. Kravet för uppflyttning (och CSN) är 62,5% = 37,5 hp. Däremot är CSN snälla och avrundar den halva poängen neråt, alltså behövs 37 hp för att klara sig... Och vad har jag? 36,9 hp.. Skrattretande. Alltså så MÅSTE jag klara minst en tenta för att få de sista 0,1 hp som fattas för att få CSN nästa år. Känns lite patetiskt -.- Jag har iofs för avsikt att enbart ha 7,5 hp efter mig när höstterminen börjar. Men ändå, det känns aningens retligt... 0,1 hp wtf. haha.
Nähe, dags att fortsätta med matteplugget nu :)


aldrig säga aldrig

Jag hade nog aldrig trott att jag skulle säga det här, men just nu känns matten tämligen chill:D. Iaf det jag har räknat på idag, tänker testa lite nya uppgifter snart, så jag kanske ändrar mitt beslut om chill eller inte chill. De som känner mig vet att positivt tänkande inte är min starkaste sida, men man måste försöka iaf :)

(Skrev jag verkligen det här? :S)


uttråkad...

Ja... bloggen är som ni kanske märkt inte prio 1 judst för tillfället, har en massa andra saker som måste göras !

Just nu är det tentaplugget som är nr 1 på listan. Usch och fy på det, men jag måste sätta en av tentorna nu för att inte behöva plugga ihjäl mig till omtentaperioden v.33. Förutom det så ha jag börjat flytta in hos Tobbe (typ iaf) och nästa vecka ska jag tömma min lägenhet eftersom att jag flyttar hem över sommaren.
Ska bli så fruktansvärt skönt när den här läsperioden är över!
Ska  slänga mig på tåget hem på lördag em och rida två hästar :D Ska först och främst rida igenom Lotta och sätta lite programdelar och sedan ska jag rida igenom Dippe åt Louise. Vi ska vara med på klubbisen som är hemma på söndag, haha, har inte tävlat på över 1 år:P Men jag vill testa och bara se hur vi ligger till formmässigt:) Ännu roligare är att dommaren som dömmer är samma dommare som dömde Lottas och min första tävling för snart 3 år sedan. Har inga höga förväntningar, jag har inte ridit på över två veckor och rider ju nu för tiden bara två ggr/vecka typ... Men man får passa på när det erbjuds att rida för bedömning :)
Min finaste prinsessa på sommarbetet förra sommaren <3


rastlös

Jag är så satans helvetes sjukt jävla rastlös! Har inte ro till att göra någonting, inte plugga, inte städa, inte äta, inte slösurfa, inte se på film, INGENTING. Och vad händer när jag blir rastlös? Jo jag blir fruuuktansvärt grinig, en riktig jävla surfitta. Och stackars dem som befinner sig i min närhet då. Fy fläen!


Spätta

Idag blir det rödspätta till middag! Åh, det är ju så himla gott :D.

Bra väder ute idag, synd bara att jag måste sitta inne och plugga hela dagen :( Nu har tentapluggandet dragit igång på riktigt, alla lektioner är slut och nu existerar bara tentorna, ljuset i slutet av tunneln känns som bortblåst. Usch! Men om väldigt exakt en vecka så är det över och då är det sommarlooooooooov! Kan fasen inte fatta att vi haft vår sista lektion före sommaren, att man troligtvis sett många klasskompisar för sista gången det här läsåret. Herregud vad tiden går fort.
Nu har jag definitivt bestämt mig för vilka klänningar jag ska beställa på Nelly.com, det blir två svarta klänningar. Älskar verkligen svarta klänningar! Men väntar några dagar innan jag beställer dem tror jag, har inte full koll på hur mycket pengar jag får i Maj... Har ju bara halva studielånet och får jag halvt lån nu så klarar jag mig, annars ryker mina sparpengar till att betala hyran. Menmen, time will tell!
Va en sväng på stan med bästa Tia igår. Vi tog långlunch på Subway och sedan kollade vi lite affärer... Så himla skönt att få umgås med någon som faktiskt bryr sig och som för en gång skull förstår sig på mig, hallelujah! Vi köpte inte så mycket, Tia köpte en väst och jag köpte ett smyckesskrin och ett fodlar till mina solglasögon. Kanske slänger upp en bild här sedan om inte världen hinner gå under innan. haha, ska man tro på den där skiten?


suck...

Ibland blir jag bara SÅ trött på mig själv. Jag har under en längre tid (sedan i julas) tittat på en Elise Ryan klänning på Nelly.com och IGÅR bestämde jag mig äntligen för att jag skulle beställa den, men av okänd anledning så tänkte jag att jag väntar tills idag istället. kl 15.00 idag fanns klänningen kvar på hemsidan i min storlek, så jag tänkte ju att jag gott kunde vänta tills jag kom hem från skolan innan jag beställde. Och här är jag nu, hemma från skolan och allt. men VA FAN, TROR NI INTE ATT KLÄNNINGSHELVETET ÄR SLUTSÅLT? ååh, fan vad trött jag blir på mig själv ibland, SUCK säger jag bara. Det som förvånar mig ännu mindre är att det här inte är första gången detta händer, inte heller är det andra eller tredje gången, det är fan fjärde gången det händer!, att en Elise Ryan klänning säljer slut samma dag som jag tänker beställa den. (hände senast ungefär vid samma tidpunkt förra året och två gånger hösten innan). Tror inte det är meningen att jag ska ha någon Elise Ryan klänning.. Så nu har jag spanat in mig på två stycken kalassnygga Club L klänningar. och FY FAN om de tar slut innan jag beställer! då ska jag aldrig mera sätta min fot på Nelly.com.

punkt slut.
.
Detta var den tilltänkta snyggingen.. (bild från love2shop.se)


svimfärdig

Ibland är det nästan så att jag själv undrar vad jag håller på med. Igår så skulle vi på fadderföretagsmöte me Peab här i Jönköping.. Kan säga som så att mötet inte blev långvarigt för mig...

Kände redan på morgonen att jag inte mådde kalasbra, men tänkte inte mer på det... Förens vi kom till Peab.. Hela världen snurrade, jag var helt svimfärdig och spyfärdig. FINT! Var tvungen att smita hem i pausen på mötet, mådde så fruktansvärt illa... Hängde dubbelvikt i alla rabatter från Peab ut till stora vägen med min lilla lunch halvvägs upp till öronen. Inte spec nice alls... Lyckades iaf mer eller mindre krypa till Ica Maxi där Tobbe väntade. Jag kunde knappt gå rakt, vinglade som fan, snubblade och höll på att ramla mer eller mindre hela tiden, folk som sett mig måste ju fasen trott att jag var full. Drack en cola på Maxi och fortsatte att krypa hemåt mot soffan.. Där spenderade resten av min dag...
Så man kan säga att gårdagen var en riktigt kalkondag. Fy fläen för sånt.
Har inte varit riktigt lika dålig idag, men har inte varit bra heller...


Äppelmos

Alltså den där jävla magen. Den är inte kul alls! Iofs så har den blivit bättre under dagen, men jag har fått ett sånt jävulskt sötsug.. Heja va kul när jag inte ska äta onyttigt, fett eller salt. Yey! eller inte... Älskling letade runt på internet igår och hittade någon sida med "snäll" mat vid magkatarr så jag ska få äta havregrynsgröt (Hövregransgryt om man heter Tobbe ) med äppelmos! Hade aldrig trott att jag någon gång skulle bli glad över att få äta äppelmos, jag hatar vanligtvis äppelmos! (för att inte tala om den där jäkla gröten). Men vad gör man inte för att slippa leva på ris och knäckebröd?


förbannade magkatarr

Näe, just nu är inget speciellt kul. Vad jag än gör så gör det ont, vilken medicin jag än äter så gör det ont, vad jag än äter så gör det ont. Gör fan ont att bara dricka vatten! Kul helg... eller inte... skulle sätta igång med tentaplugget på riktigt i helgen, men vad har jag gjort? Tvingat mig upp till stallet 2 ggr/dag och sedan legat hemma i sängen... i fosterställning. Det är inte okej. Vet inte ens om jag pallar att sätta mig på ett tåg idag. Men jag måste va i skolan imorgon kl 10... hmm... jobbigt värre... Men det är bara att bita ihop.


Hipp hipp hurra!

Idag fyller mamma år :) Hon har firats med tårta, paket och skaldjur.

Vart färdig i stallet tidigt idag, rätt skönt det. Men jag har haft magkatarr hela jävla dagen och inget tycks hjälpa. Kan inte ens beskriva hur jobbigt det är, gör så jävla ont så det finns inte.
Esopral, Pepcid Duo, Samarin, Omeprazol Sandos, Galleive, Novalucol, INGET hjälper. Kul. Är inte alls på humör. INTE ALLS. Fy fan. Går och lägger mig nu, hej då jävla skithelg.
Glömde även sladden till telefonen i Jkpg för typ tudende gången. Ibland är jag ju så jävla bright.


Sommarjobb!

Är så jäkla glad! Har säkrat minst 4 veckors arbete på Skanska Asfalt :D. Haha, det är jag och alla gamla gubbar i sommar :P. Lär dock få en fin bondbränna... Ska ha "riktiga" arbetskläder... Men det räddar solariet ^^,

Firade sommarjobbet med en lunch på kina med mamma och sedan så fick jag en jättegullig regnrock (slänger upp en bild imorgon :) )
Har precis varit och solat med mamma, måste ju passa på när det är nya rör. Då står det så fint att "Det är nya rör i solariet, sola kortare tid.". Jo men vad gör jag ? Givetvis lägger jag i 20 kr extra. Haha, är inte ett dugg förvånad, vill ju liksom få bra valuta för mina pengar :P .  Ska nog smörja in mig så brännan håller i sig och kanske plugga lite? Eller.. plugget skippar jag kanske,... Vi får se helt enkelt :)
Lotta har i allafall gått sin första dag på Megs kurs. Nyttigt för pedanten Sofie att se någon annan trycka på knapparna på Lotta, och jag behöver ju pengarna. Imorgon ska Lotta få bli filmstjärna ;) vi ska rida lite utan grimma så Meg kan lägga ut en film på hemsidan med min fantastiska häst:P.


Fina byten!

Skulle egentligen rida ut i skogen idag men det slutade med att jag red lektion och fan vad kul det var! Gick riktigt jäkla bra! Lotta kändes jättefin och för en gång skull fick jag massa KONSTRUKTIV kritik och då är det kul att rida :) Fick träna på byten idag, red säkert 30 byten, ca 5 var rena, ca 5 var helfail och resten så bytte hon, inga korrekta byten, men hon bytte. Och mer än så kan jag inte begära av henne. Poletten har inte helt trillat ner än,  men den är på väg :D. Hade egentligen tänkt skriva en massa mer, men är FRUKTANSVÄRT trött... Och så saknar jag mitt hjärta...

Älskar dig så oerhört mycket, min andra halva, min finaste prins. På söndag ses vi igen <3


Tobbe och Islandsponnyn!

Och så var det ju den här diskussionen om islandshästen... Jag försökte förklara att RASEN heter islandsHÄST, men storleken på dem är som en PONNY. Vet inte riktigt vad det var som gick fel i min förklaring... Försökte förklara att två ponnyer kan få en häst och två hästar kan få en ponny. Men hjälpte det? näe...

Så jag skulle göra det enklare och dra ett exempel med en FjordHÄST. Att de kan va både häst och ponny, men att ponny är vanligast. Likaså islandshästar.
"Men två FJORDhästar, kan de verkligen få en PONNY?" Ja. "Kan de få en fjordlax?" WTF? Suckade lite och drog falabellans historia, men poletten trillade inte ner... "Men om vi tar två människor istället. De får ju en människa. Men om de skulel få en dvärg har de ju fått en dvärg och inte en människa.?" Nej, de har ju fått en människa i STORLEK AV EN DVÄRG. "jaa..." Gör det ännu enklare genom att byta ut hästexemplet mot hundexemplet. Om du ska köpa en liten hund, låt oss säga en chiuaua (hur nu de stavas?) så vill du ju få en LITEN hund, inte en chiuaua i Grand Danois stuk? "jo det är sant..." DET ÄR SAMMA SAK MED HÄSTAR.! Alla reser har ett typutseende. Man vill inte ha en Shetlandsponny på 1,50. I dnna exteriörbeskrivning står önskad mankhöjd (ett intervall) och om hästen inte ligger inom det intervallet så är det inte en rasgodkänd häst. En New Forestponny på 1,55 är fortfarande en  New Forestponny (häst) till rasen, men den blir inte rasgodkänd. (drog ett par liknande exempel åt andra hållet med). "Är islandsHÄST alltså bara ett namn? Fastän de egentligen är ponnyer oftast?" Ja. "Men varför sa du inte det från början?"

Haha, låter lite som min Tobbe det :P


Ey! Du tjejen med MQkassen!

Haha! Blev stoppad utanför Tobbes lägenhet av två killar igår efter att jag varit hemma och hämtat lite kläder. Nog för jag hörde att någon ropade, men det var ingen röst jag kände igen. Så jag bara fortsatte att gå, jag menar hur paranoidt verkar det inte att springa runt och tro att man är förföljd? När jag kommit fram till dörren kom de iaf ikapp mig. De undrade om det inte fanns någon bra klubb (för jag såg ut som en tjej som har koll på läget. Mhm, ni hör skämtet va?) att gå till och om jag inte ville med dem till hälsoparken o supa. Försökte va lite trevlig och snällt tacka nej men då började de fråga om mitt nummer (och där tog mitt tålamod slut). Sa att jag hade pojkvän och då var jag minsann inte lika intressant längre:P


Islandsponny?

Har inte tid att blogga just nu, men Tobbe och jag hade en mycket intressant diskussion om hästraser förut. Varför det heter Islandshäst och hur det kommer sig att en Islandshäst egentligen är en ponny. Haha, tror nog jag dog lite av den diskussionen. Återger den imorgon när jag har mer tid tänkte jag :) Nu väntar jag på vår försenade middag :D.

Tittar lite på Pluras kök och det här avsnittet måste ju LÄTT ha de bästa gästerna. Vem är härligare än Tomas DiLeva? ingen. Dessutom är hans nya platta sjukt bra plus att Veronica Maggio inte heller är helt fel.


^^,

Är av okänd anledning på MYCKET bra humör idag :D. Ska ju lämna in 1:a utkastet på rapporten i ingenjörsmetodiken idag. Började skriva på den för 1 timme sedan och har nästan kommit halvvägs! Haha, fan va lätt det känns. ÄLSKAR att skriva texter. Spelar i princip ingen roll vad jag ska skriva om, bara jag får skriva så är jag nöjd. Har dock ett litet problem med min rapport... Jag vetifan vad min handledare heter... Men det är väl en värdslig sak?

Nu ska jag fortsätta att skriva innan jag ska till skolan på matte.
Ha det gött!


Skanska

Har bokat in ett möte nu på fredag hos Skanska asfalt i Hultsfred för att prata sommarjobb. Håller alla tummar och tår jag har för att det ska bli något där. När jag pratade med dem sist så lät det väldigt positivt i alla fall, så nu hoppas jag på det bästa bara :)


Härligt väder

Är så himla gött att vanka o se hur härligt vädret är utanför fönstret! Är mindre gött att titta ut o se allt pollen... Är så pass mycket nu att allergin ger sig till känna inomhus med... Lite småjobbigt ibland faktiskt... Menmen.. Det finns ju medicin av en anledning?


...

Sovit knappt 4 timmar i natt... Om ens det. Ont som fan i kroppen, pollenallergi och mardrömmar. Känner att jag verkligen är på topp just nu *host*. Fan, är det ens värt att åka till jkpg då? Det går ju åt helvete ändå. Har sån sjuk tentaångest så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Nu är det jobbigt på riktigt. Dags att göra något åt det kanske? Var nog dags för länge sedan... Men jag skjuter som vanligt upp saker lite för länge. Men är jag förvånad? Nej.


- Someone like you .

I heard that your settled down.
That you found a girl and your married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.
Old friend why are you so shy?
It ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited.
But I couldn't stay away I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face,
And that you'd be reminded that for me it isn't over.

Nevermind I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me I beg 
I remember you said:
"Sometimes it lasts in love,
but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love, 
but sometimes it hurts instead yeah.

You'd know how the time flies.
Only yesterday was the time of our lives.
We were born and raised in a summery haze.
Bound by the surprise of our glory days.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face & that you'd be reminded
That for me it isn't over yet.

Nevermind I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me I beg 
I remember you said:
"Sometimes it lasts in love,
but sometimes it hurts instead"

Nothing compares 
no worries or cares.
Regret's and mistakes they're memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?


Nevermind I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me I beg,
I remembered you said:-
"Sometimes it lasts in love,
but sometimes it hurts instead"

Nevermind I'll find someone like you.
I wish nothing but the best for you too.
Don't forget me I beg,
I remembered you said:-
"Sometimes it lasts in love,
but sometimes it hurts instead"
Sometimes it lasts in love,
but sometimes it hurts instead (Someone like you - Adele)


Riktigt borta i huvet av anledningar jag inte borde. Vet varken ut eller in. Allt är jobbigt och inget är bra just nu. Hur ska jag klara en sommar i en håla som jag inte mår bra i? Ett ställe där folk som inte borde påverka mig fortfarande gör det. Det är något fel på mig.

Read more: ADELE - SOMEONE LIKE YOU LYRICS http://www.metrolyrics.com/test-themes.php#ixzz1LmzNZEFX
Copied from MetroLyrics.com


Ellington

Herregud va kul det kan vara att rida ibland! Har ju inte ridit Ellington på ett tag så det var himla kul. han har utvecklats så otroligt mycket sedan sist jag red honom. Hela rörelsemönstret är förändrat, så mycket mjukare och rundare.  Men shit va mycket häst det är att rida! Kommer inte kunna gå imorgon så otroligt otränad som jag är:P. Men han blev i alla fall jättefin på slutet. Är fruktansvärt nöjd:). Har trots allt bara ridit honom ca 5 gånger innan, så med en sån speciell häst ÄR det svårt att hitta alla knappar. Men himlars va kul det är när man gör det:).

Nu ska jag äta musselsoppa ^^,
PUSSHEJ!


hjärnstillestånd

min hjärna har verkligen stängt av helt just nu. Sitter och väntar på att mamma ska bli klar så att vi kan åka till stallet. Hon ska rida lektion och jag ska rida Ellis. Ska bli riktigt kul att rida honom, har ju inte ridit honom på typ 2,5 månad så ska bli kul o se hur mycket han har utvecklats sedan Håkan var på honom.

Tycker att det är så fruktansvär jobbigt att planera in saker på eftermiddagen. Man går upp på morgonen och gör det man ska, sedan känns resten av dagen bara som en jäkla transportsträcka för att man ska fågöra det man planerat. Nu är väl inte det här ett problem fr en del. men JAG tycker att det är jobbigt. Som igår t.ex. Vi hade stalljour = 4 vändor till stallet på en dag... Inte allt för kul när man liksom inte hinner göra något alls hemma. Fast å andra sidan kan jag ju nästan inte göra något hemma eftersom att jag inte har något direkt liv kvar här i Hultsfred.
Bitter? mhm... en aning ibland kanske... Känns som att det finns så mycket idioter runt omkring här hemma. Eller är det de som är normala och jag som är dum i huvudet? usch... mår inte braav att spekulera över sånt här...
Något annat mindre kul för stunden är att allt björkpollen har kommit. Fy helvete, sånt borde vara olagligt. HATAR att vara allergisk.


Fin häst!

Har precis kommit hem från stallet. Agneta har ridit Lotta på stora banan (40x60m) och hon var så himla fin! Var som sagt 4 månader sedan hon red Lotta sist. Nog för att jag märkt skillnad på henne, men var fruktansvärt roligt att få höra det från någon som verkligen kan rida :D. Hon tyckte att hon var mycket bättre från början nu, bättre bjudning och bakbens aktivitet samtidigt som hon tänker framåt-neråt utan att bli tung i handen. Förutom det är hon mycket mer liksidig i galoppen och betydligt bärigare i den förvända galoppen. Agneta red även byten på henne. Visst, de blir inte spec bra för hon är inte tillräckligt stark och inte byter på hjälpen alla gånger (vi kan säga som så att poletten inte helt har trillat ner än). Men det som är bra med henne nu för tiden är att jag kan träna byten utan att hon ger sig iväg som tidigare. Då bara tog hon bettet och stak efter bytet, nu för tiden rullar hon bara på och jag kan verkligen RIDA henne före och efter bytet.

Nu ska jag duscha och sen får vi se om Hanna hör av sig så att vi kan åka.
PUSSHEJ!


Feels good!

Har lyckats klämma in extra mycket häst nu när jag är hemma :)

Idag har jag haft stalljour, mamma har ridit lektion för Meg. Jag har ridit Dippe och Louise har ridit lektion för mig. Imorgon så ska äntligen Agneta rida Lotta. Ska bli jättekul att få lite hjälp o se vad hon har att säga. Var trots allt 4 månader sedan hon satt på hästen sist. Därefter ska jag följa med Hanna (och förhoppningsvis hennes dotter Lovisa) ner till Sinnerstad ridcenter för att titta på deras nykastrerade hingst Hilton. Han är där på typ utbildning inför 3/4års testet om jag inte missminner mig. Därefter ska mamma rida ännu en lektion för Meg och sedan ska jag rida Ellington. Shit va kul det ska bli :D.
Dippe var fruktansvärt fint idag. Tror det var bästa ridpasset hittills. Det är inte samma häst nu som när jag red honom första gången i Februari. Han har en helt annan inställning till arbetet nu, han vill verkligen göra rätt och försöker hela tiden göra rätt fastän han är trött. Är riktigt kul när man kan se att arbetet man lägger ner faktiskt ger resultat :D.


Fångad av en stormvind?

Tittar man på bilden så kan man tro att så är fallet. Men nejdå! vi är bara ute på frukost nummer tre.
mhm... Ni läste rätt, frukost nummer tre. Nummer ett var inte god, den bestod av hö. Därför gick vi ut så hon fick äta frukost nummer två. Sedan var det lite skönhetsvård som gällde (plus att jag planerat lite dåligt). Och dålig planering måste man ju kompensera så *trumvirvel* då bjöd ledningen på en tredje frukost... Och Lotta som redan är rund om magen..
Haha! Mamma fick en rolig kommentar om Lotta av Karina som har hagen bredvid Lotta. "Ja nu när hon fått av sig täcket kan jag ju se att hon är lite tjock och att magen bara växer." hahahahahah. Nu är det snart sommar, då ska hästarna ju vara lite runda om magen :).
Mamma och Lotta efter dagens lektion för Meg. Tror de var rätt nöjda båda två ^^, .


Göteborg

Jag har varit fruuuuktansvärt dålig på att uppdatera nu den senaste veckan, men jag har faktiskt en förklaring. Jag och Tobbe har varit på långhelg i Göteborg. Hur mysigt som helst!

Vi åkte dit i fredagskväll efter att jag var färdig i skolan. Rätt så ok restid, 2 timmar med direkttåg = lika långt som till hultsfred.
Hur som helst så bodde vi hos Tobbes mamma och hennes sambo i deras hus utanför Björlanda (om jag inte missminner mig). Hur mysigt litet hus som helst :) .
I lördags var vi på kalas för Tobbes kusin som fyllde 13 år. Så nu har jag träffat lite fler släktingar med familj = morbror med familj samt mormor och morfar.
Tobbe med lilla Ottilia efter kalaset (Ingen av dem var egentligen sådär jätte intresserad av att vara med på bild)
Efter kalaset åkte vi in till Göteborg för att titta på cortegen från Chalmers (som jag pinsamt nog inte visste fanns). Det var faktiskt kul, trots att man fick vänta ett bra tag på den men wtf. Nu har jag sett den, även om vi gav upp efter de 30 första vagnarna. När vi gett upp cortegen passade älskling på att bjuda mig på en tripp till Lisseberg eftersom att jag aldrig varit där. Det var jättemysigt:) Åkte ingenting alls, vi gick bara runt, spelade upp lite pengar och åt på burger king (som jag heller aldrig gjort innan). Eller... Jag åkte faktiskt något. Jag trotsade min fobi för branta trappor och åkte rulltrappa upp till den nya atraktionen Atmosfear.
I söndags var det ingen vanlig dag, för det var vår halvårsdag. Så det var vi givetvis tvugna att fira:). Tobbe fick en snygg väska från MQ av mig och jag fick min present- en långhelg i Göteborg med allt betalt. Hur gulligt är inte det?
I alla fall gjorde vi iordning lite fruktsallad och åkte in till botaniska trädgården. Skitfint ställe, speciellt nu när det var MASSOR som blommade. Dessvärre var det rätt kallt, så vi hade vår picknick och gick där några timmar innan vi åkte vidare till Tildas. Tildas är en jättemysig restaurang med ett väldigt svenskt namn driven av kineser. Inget ont om dem på något sätt, men det kändes lite komiskt :P . Blev i alla fall bjuden på mat - passade på att äta fiskgratäng. Och det var nog fanimej den godaste fiskgratängen jag någonsin ätit (förlåt mamma...)
Vi lyckades även klämma in en spelkväll. En helkväll med mitt favoritspel The amazeing labyrinth. Eller.. Det blev en helkväll, vi skulle bara spela tills jag hade vunnit... Men eftersom jag bara förlorade så gick det inget vidare...
I måndags fick jag gå på Universeum. Haha, jag var som ett barn på julafton! Lite pinsamt låg medelålder bara.. Om man räknade bort föräldrarna så låg väl medelåldern på cirka 4-5 år. Men det var kul ändå:). Dessvärre var inte hajmatningen så spännande som jag hade hoppats på. Man matade inte fisrarna med människor eller fick dem att hoppa sådär coolt som man ser på filmer. Man satte en fisk på en pinne och stoppade ner den till fiskarna :( Tror dock att det var lite coolare om man var 4 år... Efter mycket jagande runt den runda poolen fick jag även klappa en stingrocka. Moahahhaa! Dessvärre lurades den jävla poolen, så jag körde ju givetvis ner hela min jackärm i vattnet. Men är jag förvånad? näe... inte alls...
Jag fick även en kompis på Universeum. Tråkigt nog fick han inte följa med hem...
I måndagskväll hann vi även med en grillning hos Tobbes pappa med hans sambo Camilla och Sofia o Otti. Det var grillade majskolvar, rotfrukter, potatisgratäng och oxfilé. Grymt gott! Fick även följa med Camilla och titta på Råj (hennes häst) som jag inte sett sedan i februari, och attan vad han vuxit till sig! Det där kommer bli en snygg häst, det är jag säker på :).