grinfis

Just nu är jag inte på humör, just idag är jag inte på humör. Riktigt jävla bitter och en riktig jävla grinfis. Känner mest för att dra täcket över huvudet och skita i den här dagen. Blä säger jag bara.


Från kanon till kalkon

Så kan man beskriva min dag. Från kalasglad till grinfis. Det började i morse, med att jag snoozade för länge. Därefter var det inget Aladdin.

Efter lite muttrande och svärande hade jag duschat och pallrat mig iväg till centrum för en sväng på stan. Muttrade och svor genom de flesta butikerna för att jag inte hittade det jag egentligen skulle ha. Hittade ett par kalasfina skor. Men fanns de i min storlek? Nä...
Blev i alla fall kalasglad över att jag numera har inhandlat alla Tobbes presenter. Så glad i hågen vände jag hemåt för att äta lunch.
Det sägs ju att kvinnor ska vara rätt bra på mulittasking, så jag tänkte att det faktum även borde gälla mig. Jag tog yogurtskålen i ena näven och tvdosan i andra. schwooop sa det, sedan låg skålen upp och ner, på det nystädade golvet, på mattan, på Tobbes laddare till datorn... Allvarligt, hur lyckas jag? Det borde väl inte vara så jävla svårt att MISSA laddaren? Menmen... Jag har i alla fall suttit och torkat rent fanstyget så nu ber jag bara till gudarna att den fortfarande fungerar.
Nu ska jag tjura iväg till skolan. åh, så omotiverad jag är.


Vad hände med Aladdin?

Jag älskar Disney, speciellt så älskar jag Aladdin och Herkules. Så därför är jag sådär lagom kalasglad varje morgon kl 09.40 då det går ett avsnitt med Aladdin på Disney junior.

Idag skulle Tobbe jobba på Dagab, så han åkte hemifrån strax före halv 7 i morse och jag fick somna om i min ensamhet. Jag somnade, och vaknade i alla fall kl 9. Alldeles lagom i tid för att hinna göra iordning min frukost och masa mig tre meter, från sängen till soffan.
Men när jag sätter mig i soffan och ytterst förväntansfullt slår på tv:n för att se Aladdin så visas det inte. Fastän det står med i tablån! Istället är det djungeldjur... Som riktar sig för barn i treårs åldern. Det var ju inte kul att titta på till frukost direkt. Så nu är jag lite sur. Rätt mycket sur faktiskt.


ojojoj!

Nu har jag minsann varit produktiv och diskat all disk och städat hela lägenheten. DET är något som inte händer ofta kan jag lova! Jag dammsög till och med listerna i sovrummet! Lite lagom nöjd nu faktiskt.

Väldigt onödig fakta, jag vet.


inte nu igen...

Jaha, här var det bra uppdatering ser jag. Eller inte :P. Har nog kommit av mig i bloggandet de senaste dagarna tror jag. Men jag ska försöka bättra mig, vill ju inte tappa de få men tappra läsare som faktiskt följer min blogg :) Har en liten aning om varför jag kommit av mig dock. Tror det är för att det är mycket att göra hemma (wow, det måste varit svårt att komma på det). Men det ska faktiskt städas, tvättas, diskas, pluggas, fixas med papper och grejer plus att det börjar bli dags att fixa Tobbes presenter. Det är ju faktiskt mindre än en månad kvar tills Tobbe fyller år, och han förtjänar enbart det bästa,  min lilla plutt :D.

Fast allt det där får vänta, för nu blir det LUNCH!
Puss hej!


Skrutthäst....

Ibland undrar jag vad min häst är gjort av för material. Porslin, sockervadd kanske? Inte fan är det något hållbart.

Jag skulle ha Lotta uthyrd som kurshäst över helgen. Men riktigt så blev det inte...
Jag var sen upp till stallet, så Meg och dem hade redan gjort iordning hästarna när jag kom. Så jag brydde mig inte så mycket, jag bara satte mig på läktaren och tittade.
Innan de sitter upp så bekantar de sig med hästarna, går runt, stannar, svänger backar. När det var Lottas tur så såg hon halt ut. Men sadeln hade glidit bak, så vi sadlade om, och sträckte ut frambenen så att inget skinn låg i kläm - vips så försvann det. Tjejen satt upp och började skritta- syntes ingenting.
Hon började trava - då syntes det. Inte mycket, lite här och där. Men hon kan vara stel när man sätter igång- så pass att hon nästan ser halt ut, men det brukar släppa! Efter ett tag bytte de varv, vi spände sadelgjorden och sträckte frambenen ännu en gång, men det hjälpte inte. För det mesta så syntes det bara på böjt spår. Men det konstiga var att det hela tiden kom och och gick. Rätt som det var såg hon halt ut, för att tre steg senare trava på som attan, helt ren. Meg trodde att hon bara gjorde så för att hon var spänd. Men VARFÖR skulle hon fejka en hälta? Jag fick i alla fall sitta upp ett par varv och prova. Eftersom att det flyttade runt, bytte ben så trodde vi inte att det var något.  Och hon kändes precis som vanligt, bjöd som vanligt. skumma häst.
Idag så ville Meg att jag skulle vara med när de sadlade, ifall det var något de hade gjort "fel" (hon är väldigt känslig min lilla pärla). Så jag åkte upp tidigt till stallet för att kolla henne på lina, utan något. Till att börja med så var hon rejält varm i vänster fram och alldeles svampig i benet. Inte likt henne!
I skritt visade hon ingenting åt något håll. I trav markerade hon lite då och då i vänster varv. I höger varv var hon kalashalt. Jippi.
Så vi ringde till Andreas, vår hovslagare och 10 min senare var han i stallet och svor lite över min häst...
Hon ömmade rejält på två sömmar långt bak, på insidan av vänster fram. Så Andreas plockade av skon och visade mig och Meg vart sömmarna hade suttit (tredje gången det här händer så han vill ju inte att vi ska tro att han är dålig). Hon var skodd jättefint, ingen söm som satt konstigt. Däremot har hon riktiga fullblodsfötter. Precis emellan två storlekar och hon har verkligen ingenting att spika i. Hon har inte ens hälften så mycket att sko i som ett vanligt halvblod. Där blev det jobbigt för hovslagaren. Men, inte nog med det, de ska inte vara känsliga utanför lamellranden. Men... Det är min lilla sockertopp, JÄTTEKÄNSLIG. Där blev det ännu jobbigare för hovslagaren. Kalaskänslig och ingenting att slå sömmen i. Så nu sitter sömmarna jättelågt, så får hon några dagar på sig att bli bra igen. Stackars lilla Lotta, alla hovslagares mardrömshäst. Men hon är fin ändå.
Så det blir inte riktigt som planerat, lite mindre pengar i kassan. Menmen, bara hon blir bra. Så himla tråkigt att det blir såhär bara, för Andreas gör verkligen ett bra jobb med henne, men hon är så himla känslig... Och när hon inte visar det förens en vecka efter skoningen så undrar man ju om hon haft ont ända sedan skoningen. Och OM hon haft det så har hon en helt enorm kämparglöd, med tanke på hur fantastiskt hon gick i onsdags.
Mattes lilal plutt. Ska nog åka upp till stallet snart igen och ge henne en banan eller två. Därefter ska jag rida fjording, ska bli spännande!


Gårdagen

Igår var jag och Henny på Charlies stora höstrea. Det var en helt sjuk kö, den ringlade igenom hela affären, var en jäkla tur att vi slapp stå i den när vi skulle betala. Charlies är nog min favoritbutik, de har verkligen ALLT, alla märken jag gillar och ALL utrustning jag kan tänkas behöva. MEN den där rean.. Jag har aldrig varit på Charlies rea, men jag har hört att den ska vara så himla stor, och att det verkligen finns allt. Men jag blev faktiskt besviken, för jag tyckte inte alls det var så mycket eller så stort. Jag hittade bara tre av de sakerna som jag skulle ha (och då var bara två av grejerna på rea). Men jag köpte i alla fall ett halstäcke från Shires (som var alldeles förstort, men det går nog att fixa till), ett 2:a handssorterings blingpannband, svart,svängt med vita stenar (2 st fattades) för 100 kr, rätt ok va? Och ett par stövelstrumpor fick det bli med.

Efter rean åkte Henny och jag till A6 för att äta lunch, trevligt, trevligt. Därefter tog jag bussen till juneporten för att jag skulle hinna med tåget hem. Men näe... trodde att jag missat tåget, så lite lagom bitter satte jag mig på nästa tåg till Nässjö och bestämde mig för att jag skulle tröstshoppa. Så jag släpade ivåg med mina två datorer och två väskor till stan. Men inte fan hittade jag något. Snygg tröstshopping, allt jag fick med mig tillbaka till stationen var lite mera ont i ryggen. Men i alla fall. När jag sedan klev på tåget till Hultsfred, 2 timmar senare än planerat fick jag reda på att det tåget jag skulle tagit var inställt. Men det var det fan ingen som informerade om. Suck säger jag bara.
För övrigt så kom mamma och pappa hem från Kroatien igår, de har varit där sedan i måndags. Och det bästa med att de kommer hem är ju att man får lite presenter, så jag fick en parfym (en Bvulgari som i princip är omöjlig att få tag på här), ett silverarmband och så fick Tobbe och jag en salt- och pepparströare. Den såg ut som två gubbar som kramades, jättesöt :).


Dålig uppdatering

Har ni hört den förut eller vad? Har faktiskt en hel del att skriva om (hästrelaterade grejer enbart), men jag tror att det får vänta någon timme. Är nämligen lite småsugen på att åka till Vimmerby och se ifall det finns några kuliga grejer där. Alla loppisar är ju öppna idag! Plus att ett par nya byxor vore välbehövligt...


Ridpasset

Tänkte skriva lite om gårdagens träning för Agneta, inte för att det är massor som kommer att läsa det och komma med kloka kommentarer, mest för att jag själv ska få reflektera över det vi gjorde och komma ihåg det.

Jag har som många andra ryttare fastnat i fisridningen. Man blir sittandes i ett mittemellan tempo, lite för lågt och helt utan energi, och så slarvar man lite med halvhalterna.
Jag har hamnat där av två anledningar: 1. Lotta är inte tillräckligt stark för att det ska vara "bekvämt" för någon av oss att rida i ett bättre tempo med mer tryck. Hon blir stötig, jag får ont i ryggen och orkar helt enkelt inte. 2. Min lathet. När jag växlar fröken framåt så går det att skapa lite tryck, så får jag det tempo jag ber om. Men inte så mycket tryck jag vill ha, jag får liksom inte det där suget i bettet. Ska jag ta tillbaka henne så blir hon stutsig, stark och liksom inget händer. Så gårdagens fokus låg på just tempoväxlingar.
Direkt när vi började så kände man det klassiska "det här var alldeles för länge sedan". Jag älskar att rida för Agneta, Lotta gillar Agneta- kort och gott så kände man att det skulle gå bra med en gång. Jag fick rida mycket framåt, och då menar jag mycket. Men det är det som Lotta behöver, hon behöver ridas framåt och hon behöver omväxling, och nu fick hon båda delarna, och hon älskade det, trots att hon fick ta i ordentligt. Det var verkligen ingen fisridning där inte.
Till en början jobbade vi med att få ordning på formen. Just nu är hon inne i en period där hon gärna går in bakom hand. Inte så att hon bara knöpper av i nacken, för jag har fortfarande kvar stödet, men hon vill som sagt inte ta det i lodplanet. Jag tror att det är för att hon börjat sätta muskler i bakdelen nu under sommaren, för att jag trots min snigelridning ändå haft mer tryck i henne och varit mer konsekvent i sin ridning. Så hon orkar helt enkelt inte bära sig i lodplanet med tryck ett helt pass.
I vänster varv så släpper hon lätt ut högerbogen utan att jag inte riktigt tänk på det. Dessutom så lurar hon mig gärna när jag ska ställa vänster. Hon blir rak i kroppen, böjd i halsen och rak i nacken. Jag SKA ha henne, böjd i kroppen (bålen), rak i halsen, ställd i nacken. Kändes som om jag fick ställa henne utåt, fastän att hon var korrekt vänsterställd då. Konstigt att det kan kännas så knasigt när det faktiskt är rätt, bara för att man är van att det brukar vara fel.
Därefter fick jag galoppera. Och vad jag galopperade - för kung och fosterland! Jag sitter ofta och fisrider i galoppen, gör minimala tempoväxlingar. De jag gjorde nu var STORA. Växlade mellan en frisk arbetsgalopp och mellangalopp på volten och fyrkanten. Till en början undrade jag vad fan jag gett mig in på. Lotta har ett läge när jag ridit i min fisgalopp och ska framåt där hon blir stötig. Och just därför växlar jag sällan framåt. MEN jag tror att det stötiga kommer från att "motorerna håller på att vakna". Fast i de lägena vågar inte jag fullfölja, inte riktigt hålla stödet och inte fortsätta driva.
Men Agneta vet vad hon gör, så efter typ fem varv på volten släppte det och hon började bli rund! Men jag måste hela tiden vara på mig själv om att rida, men låta henne göra jobbet. Fram betyder fram.
När galoppen var avklarad så fick hon en snabb skrittpaus där vi kortade upp skritten och tränade bakdelsvändningar. De till vänster är bra, men till höger vill hon gärna gå med tagen bakdel lite innan, så jag kommer inte riktigt in i vändningen. Lösningen på det var att jag skulle tänka "öppna" och då bara klaffade det.
Nu var det dags att börja med tempoväxlingarna. Men först skulle vi hitta en bra arbetstrav, inte den mestrav jag brukar rida i. När vi fått ett tryck och motorn kommit igång så kunde jag börja korta henne. Till en början så stretade hon som fan, men jag fick bara vara konsekvent och driva, dutta med spöt och ta förhållningarna med magen. Sedan när hon hade kortat sig så red jag framåt, mer framåt än den nya arbetstraven.
Red även tre riktiga travökningar, och satan i gatan så bra det kändes! Nu när jag äntligen hade med ryggen på henne och hon orkade så var hon så himla bekväm att sitta på. DUKTIG HÄST!
På slutet tränade vi lite på galoppombytena. Jag red i förvänd galopp på volten och fick sedan byta när det kändes bra. Byta från höger till vänster galopp funkae kalasbra, ett rent byta på första försöket.
Åt andra hållet var det svårare. Hon bytte bara fram och sedan fick jag sitta och vänta ut henne ända tills bakdelen också hade bytt. Det var till stor del mitt fel att hon inte bytte ordentligt, för dels så kan hon skjuta upp mig ur sadeln i bytena och när hon inte byter helt så får jag lite panik, reser mig ur sadeln och vrider mig. Menmen, det är bara att träna mer.
Hur som helst är jag jättenöjd, verkligen jättenöjd. Det var så himla roligt och givande att äntligen få rida en lektion där man faktiskt får ut något. Och så gick det mycket bättre än vad jag hade trott. jag trodde egentligen inte att det skulle funka så bra med tanke på att vi inte ridit lektion sedan i maj/juni någon gång.
Blev visst ett rätt långt inlägg ser jag nu :P. Lserbehandlingen får nog komma i ett eget litet inlägg.


Men allvarligt?

Sol, fest och oroliga föräldrar - alltså vad fan är det egentligen? Är det det detta som ska föreställa bra tv? Det är ju bara ett jävla skämt, förnedringstv. Har inte tvkanalerna något bättre för sig än att göra tvprogram om folk som super skallen av sig? Egentligen är det väl svenska folket det är fel på, eftersom att det vi vill se på säljer. Och vi vill se folk med alkoholproblem? Folk som super sig så jävla fulla att de inte har någon koll på vad som händer med dem? Och de jävla idioter som ställer upp på sådana program? Tror inte dem att det kommer ha någon jävla effekt i verkliga livet? Näe, fy fan säger jag bara. SKÄMS PÅ ER SVERIGE! Det här är fan inte sådant som ska visas på tv! Och det ska ännu mindre visas KLOCKAN 20.00 en TORSDAGSKVÄLL! Fy helvete vad arg jag blir på sånt här! DET HÖR INTE HEMMA I TV!

Dags att höja alkoholskatten avsevärt Sverige. För det är ju inte bara utomlands det här händer.


flitig

För en gång skull så är jag faktiskt lite produktiv i skolan. Just nu har vi Digital Tools 2, till 18.45. Jippi!
Har varit en rätt så chill dag trots att jag ändå varit i skolan i princip hela dagen. Gick upp okristligt tidigt (05.00) för att hinna med tået till Jönköping innan skolan började. Hade en föreläsning på förmiddagen, en ovärd introduktion efter lunch och nu är det långpasset från hell som gäller. Vem vill sluta 18.45 egentligen? Typ ingen.
Känner mig lite frånvanande nu, så jag skriver mer när jag kommit hem, lär bli om ridpasset igår och Lottas laserbehandling :)


We can do it

Jag har väl aldrig direkt trott på mig själv. Aldrig riktigt trott att JAG kan, att JAG kan bidra med något. Men igår fick Hanna mig att tänka om (och tur är väl det).

På ridskolan så fodras hästarna med hösilage, som ligger utanför stallet, och det får stackars Anna hämta i ur och skur och snöstorm, flera kärror per dag. Så först får hon hämta kärran, köra ut den ur stallet, runt stallet, lasta den full och sedan tillbaka. Hur kul är det liksom?
SÅ. Hanna tyckte att det vore väl fan om vi inte kunde rubba en av de fyrkantiga 500kgs storbalarna, få den på vagnen och köra in den i stallet. Konstigt nog så lyckades vi, tre personer, tre tjejer. Och ni som säger att tjejer inte kan, vad säger ni nu?
Med hjälp av såpa och ren muskelkraft så lyckades vi - fy fan vad vi är bra helt enkelt. Men det såg nog jävligt roligt ut, för det var länge sedan jag skrattade så mycket i stallet kan jag säga :).


lchf

Alltså, jag börjar undra om den där skiten fungerar, för jag känner mig inte ett dugg lättare eller mindre efter den första veckan. Snarare att jag känner mig STÖRRE, HEMSKA TANKE! Hur lång tid ska det egentligen ta innan det händer något med fläsket? Vore ju lite kul om man kunde få märka någon skillnad istället för ingen skillnad alls.

Bitter tjej? Kanske lite. Men jag är faktiskt inte van vid att behöva jobba mig till saker, speciellt inte gällande utseendet. Jag har ändå alltid varit relativt smal, ända tills i vintras. Känner mig mer och mer lik en köttbulle med ben faktiskt. Inte okej, INTE okej sa jag.


Putsa

Idag har jag putsat i stort sett alla lädergrejer Lotta har. Det blev två träns, en martingal, en extra nosgrimma, ett par ridstövlar, ett par ridskor och ett par stallskor (har egentligen mer grejer, men inte som jag använder). Tog faktiskt inte allt för lång tid, trots att det var länge sedan sist! Nu är det snart dags att byta om och åka till stallet. Idag ska jag äntligen rida lektion för Agneta! Det ska bli så himla roligt, trots att Lotta känts lite stel till och från.

Vill ha hjälp med att höja intensiteten i min ridning och få ordning på tempoväxlingarna. Växlar jag framåt så är hon mjuk i munnen, men tappar baken efter ett par steg och blir liksom loj. Minskar jag "bakåt" så blir hon antingen stark eller tappar all energi. Kort satg jag vill ha hjälp att få henne mer i uppförsbacke, så att jag kan börja rida! Det blir lätt att jag sitter och fisrider för att slippa ta diskussioner med henne eftersom att jag inte alltid är helt hundra på att jag i alla lägen kan lösa dem på ett bra sätt.


Nu är den här!

Tobbe håller på att fixa min finfina nya vita dator, och jag kan knappt vänta tills jag får börja använda den! Fast det tar nog ett tag, det är lite program och sånt som ska fixas, men jag hoppas på att det inte tar allt för lång tid :D.

Lite råkigare är att jag spräckte mina svarta byxor i stallet ikväll. Skulle bara sätta mig på huk för att ta på Lotta hennes stallbandage, och vips hörde jag den magiska ljudet av byxor som delar sig. YES! Fasen vad kul, precis det jag behövde. Eller inte... Börjar få lite byxkris, så det får nog bli till att inhandla ett par nya snart. Lutar åt ett par svarta smala Levi´s Demi curve, kalassnygga!
Men nu ska jag nog göra något vettigt tror jag...


Snart, snart, SNART!

Om bara några minuter sätter Tobbe och jag oss i bilen för att rulla ner till Kalmar för att hämta min nya dator! Fy fan vad nice :D


God morgon!

Just nu är klockan strax efter 7, jag har varit vaken i en halvtimme och sitter i köket med dagens frukost. Det blev trumpetsvampssoppan från igår som TOBBE gjorde (han blev lite putt igår när jag inte skrev att det var han som försåg mig med mat, men det vet väl alla redan att han gör?). Jag känner mig rätt nöjd med mig själv, jag gick upp direkt när klockan ringde idag, som jag ställt för att jag ville upp, inte för att jag behövde. Men nu sitter jag här i alla fall! Vädret är kalasfint, klarblå himmel och solen som ser så himla varm och mysig ut. Så jag är tämligen säker på att fina lilla Lotta får sig en tur i skogen såhär på morgonkvisten.

Idag ska vi eventuellt åka till Kalmar för att hämta den där fina vita datorn som jag pratade om för ett litet tag sedan. Den sålde ju slut på Siba samma kväll som jag bestämt mig för att jag ville ha den. Men vi hade hittat den på radars hemsida, så igår skulle vi beställt den därifrån. Men va fan tror ni inte har hänt? Datorjävlen är slutsåld och Bortplockad från hemsidan. På tre jävla dagar - come on? Det kan bara inte hända igen. Jag blir bara så jävla trött -.-
Tobbe ska iallafall ringa till Siba idag och se vad datorn kostar i butiken (förhoppningsvis samma som på hemsidan, men det stod för jävla dumt på sidan) och ifall den kostar samma som på internet så slår vi till :).
Tja.. Nu vet ni hur min dag kommer att se ut (förhoppningsvis). Så nu är det nog bäst att jag pillar i mig min soppa och åker till Lottapotta.


Hemma

Det får bli ett kort litet inlägg så här på kvällskvisten. Idag har varit en jobbig dag. Inte för att vi gjort så himla mycket, utan för att vi har fart så mycket.

Vi tog bilen till Jönköping idag, eftersom att vi bara skulle vara där över dagen. Men vi hann inte ens ut ur Hultsfred innan det spännande började. Bara ett par ynka meter framför bilen så hoppar det ut en stor älgtjur upp på vägen. Snacka om att få hjärtat i halsgropen! Det är ju inte riktigt varje dag man ser en älg ju.
Hade en föreläsning och en övning i skolan idag: totalt 4 timmars lektion. Läraren gick igenom hur man gör olika kalkylberäkningar i excel. Fast utan excel, utan dator, utan powerpoints eller printscreens. Han gick igenom det i text på en overhead- coome on? Shit vilken high tech och inte rolig skola vi har.
Efter skolan åkte vi hem, utan att stöta på några älgar eller andra otäckigheter. Sedan var det bara att byta om och åka till stallet. Hade egentligen tänkt tömköra på en av våra utebanor, men där hade man fasen behövt snorkel och cyklop för att ta sig fram. Så vi joggade lite i ridhuset istället. På en 20-meters volt. Kändes lite surt, men det gick ganska bra trots allt. Pratade med Hanna med, så på onsdag ska lilla Lotta få en laserbehandling i ena bogen, blir nog kanonbra:). Men en del hästmänniskor blir man ju bara så himla trött på. Bara att försöka vara för sig själv och skita i alla andra.
Nu är jag i alla fall hemkommen, mamma och pappa är förhoppningsvis framme på Krk i Kroatien och snart serveras min middag. Soppa med trumpetsvamp- ibland (för det mesta) är det jävligt gött att vara jag! (plus att världens bästa tvprogram är på 3an just nu - Svenska Hollywoodfruar!


Roffe!

Hallelujah folks! Rolg-Göran, superroffe, RGB Bengtsson tog EM-guld i Madrid! FY FAN VA GÖTT! Behöver jag ens säga att han härmed är kung? Nej, jag tänkte väl det. Kunde inte bli en mer värdig vinnare enligt min mening. Inte för att han är svensk, utan för att han verkligen förtjänar det.


Oh, happy day!

Idag har jag faktiskt (hör och häpna) varit lite produktiv. Jag gick upp tidigt i ottan (08.30) och följde med mamma till jobbet, där jag jobbade i nästan tre timmar. Direkt när vi kom hem så satte jag mig och rensade alla våra gula kantareller, Tobbe hjälpte till på ett litet hörn och nu är han anförtrodd med att förvälla de små godingarna. Och nu på kvällskvisten har jag varit i stallet och tömkört Lotta, hon var kalasduktig! Om någon vill ha ett tips angående tömkörning så är det här det bästa jag kan ge: Lägg en Back on Track ryggvärmare under tömkörningsgjorden istället för ett schabrak! Skitstor skillnad, i alla fall på Lotta.

Förutom allt detta så har jag även gjort chokladbollar - LCHFstyle, och de blev faktiskt helt okej. Men maten har vi fuskat litelite med idag. Pappa bjöd på kalasmat, och det säger man ju inte nej till i första taget. Till förrätt fick vi toast med RIKTIG kungskrabba. Därefter fick vi hemodlade, kokta majskolvar med smör (finns inget godare än hemodlad majs kan jag lova). Och därefter var det min favoritmat; Machas al parmesan. Machas (ett skaldjur som musslor, fast 1000 gånger bättre) på ett snäckskal som gratineras med salt, peppar, olivolja, citronsaft och massor med parmesan. Lätt det bästa som finns!
Nu ska jag ta upp skolböckerna och läsa lite. Eller ja... Snart i alla fall.


Förändringar...

Förändringar är inte alltid sådär värst jättevälkommna i mitt liv. Senaste veckan har varit full med förändringar, lagt ner mitt spelande helt, börjat strukturera upp livet och så har vi börjat på diet Tobbe och jag. Det har för min del inneburit rätt så stora förändringar, men idag upptäckte jag den största, och värsta förädringen...

Jag har verkligen sett fram emot att åka hem till mamma, pappa, Nusse och LOTTA. Min kelsjuka, blanka lilla häst. trodde jag ja... Jag såg fram emot att åka till en kelsjuk häst idag, men vad fan möttes jag av? En brunstig björn. Bingo. Hade hoppats på att inte behöva klippa tjockisen än på ett tag, men det får nog bli snart ändå...
Det spelar egentligen ingen roll, för Lotta är alltid världens finaste häst, har alltid varit och kommer alltid att vara. Men det finns två gånger jag inte tycker om hästar: 1. När de är alldeles lurviga och 2. När de är nyklippta. Lotta ser ju ut som en rakad råtta när man klippt henne. Menmen, det är ett värdsligt problem, pälsen växer ju ut igen tids nog :).
Red en tur i skogen idag, tränade på övergångar mellan främst skritt-galopp-skritt. Ibörjan tyckte Lotta att det var jobbigt, hon blev stark, slog sig fri och rumpan slängde hit och dit. Men efter ca 20 övergångar så släppte det och hon kunde rulla på i en mjuk galopp, rakriktad och med bra spårning. Men jag måste rida lektion snart igen, för Agneta eller Meg.... Jag fastnar precis som många andra ryttare också gör: i ett och samma tempo. Ett tempo där man "bekväm rider". Jag har ett okej arbetstempo, men jag vill få hjälp med att skapa mer tryck och att kunna göra tempoväxlingar bakåt, alltså korta på ett bra sätt. För som det är nu blir hon stark och seg i handen plus att hon släpper bakbenen helt. Givetvis så beror det allra mesta på mig, att jag inte orkar driva och rida så mycket som behövs, plus att jag inte är helt hundra på när jag ska förhålla och när jag ska lätta på handen. Men vafan, Rom byggdes ju inte på en dag precis :D.
Nu ska Tobbe och jag snart fixa lite mat och sedan ska vi bara slöa- kanonlördag!


Tack för hjälpen gud...

Men jag fattar vinken, det är inte meningen att jag ska handla på internet. Vad har jag gjort för att förtjäna det? Först var det flera klänningar på Nelly.com. Därefter var det den fina vita datorn som jag gått och kärat ner mig i. Och nu, för ANDRA GÅNGEN på samma produkt, Hästägarens örtabok tar mitt tålamod slut. Kan du vara så jävla vänlig och berätta varför du gör så här mot mig?! För jag tycker fan inte att det är roligt längre!

Åh! Börjar känna mig LITE grinig nu, tur att Tobbe tittar på hockey nu, så att han slipper umgås med mig nu.


oh no..

Jaha, då kan vi konstatera att feber+revit= katastrof och ont i ögonen.

Dataprogram är verkligen inte min grej, det är något jag undviker till det yttersta. Och jag kan ju tillägga att eftersom jag missade förra veckans lektion blev jag bortkollrad ganska fort... Dessvärre insåg jag inte att jag var bortkollrad förens det var "för sent" för mig att riktigt hinna ikapp eftersom att jag inte kan programmet lika bra som de andra.
Som tur är ska Josefine hjälpa mig med uppgiften efter skolan imorgon, så att jag ska försöka hinna ikapp lite under helgen. Vet inte riktigt vad jag hade gjort annars, stängt av, gått hem och bara skitit i allt troligtvis. Ni vet ju att jag skrev att jag ska ta tag i skolan nu? Eller i alla fall göra ett seriöst försök? Det tänker jag nog med största sannolikhet göra här. Funderar på om jag ska fråga läraren ifall det är ok att jag hakar på nästa grupp som börjar med Structure, det kan vara nyttigt att ha hört det jag missat en gång i alla fall.
Nu ska jag vara lite nyttig, ska fixa så allt är klart inför imorgon när vi åker hem, ska göra iordning kameran åt mamma och sedan ska jag försöka läsa på om revit structure.  Hoppas verkligen att min motivation kommer krypandes snart, så jag får något gjort.


Nystart?

Igår gjorde jag något stort. Inte stort för mänskligheten, det kommer inte stoppa krig eller eller världssvälten. Men det är stort för mig, jag har blockerat alla spelappar på facebook. Jag har spelat både farmville och cityville rätt seriöst. Lite för seriöst. Det första jag gjort på morgonen och det sista jag gjort på kvällen har varit att spela. Varenda ledig minut jag haft har cityville eller farmville varit igång på datorn och jag har suttit där slaviskt.

Det fungerar helt enkelt inte. I skolan har jag inte bytt mig nämnvärt, eftersom att jag inte pluggat och därmed inte hängt med. Men nu ska det bli ändring på det!
Nästa vecka är mamma och pappa i Kroatien, så då ska jag vara hemma i Hultsfred, rida Lotta och göra ett (på riktigt) seriöst försök med att komma ikapp lite i skolan. Dessutom har Tobbe fått erbjudande om att jobba extra varje söndag på obestämd tid. Bra va? :D
I måndags började vi att äta lchf med, och hittills så känns det rätt så okej. Inte riktigt så jobbigt som jag hade trott, jag trodde det skulle vara värre att vara ifrån mina potatisar. Men det är lugnt, blomkål är ett rätt så okej substitut faktiskt:)
Dessvärre får jag snart dårdimpen på att ha en inneboende. Inte för att han är otrevlig eller jobbig på något sätt. Mrn för att ALLA mina kläder luktar matos. Det kvittar om det är nytvättat eller inte, det stinker stekos om det. Vad fan ska jag göra åt det? :( Min garberob får inte plats någon annanstans i lägenheten eftersom att Anton bor här... Och problemet med kråksången är att vi för det första inte vet vad Antons bror har sgt gäller med lägenheten, vi vet inte vad Anton "vill med lägenheten". Jag bodde i lägenheten ett halvår med Tobbe och Antons bror = Anton kan stanna iaf till årsskiftet utan att vi har något att säga till om = Mina kläder kommer att stinka länge... Det är tärande, väldigt tärande. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra, hur vi ska ta upp det med Anton... Det är bara jobbigt, riktigt jobbigt. Någon som har något bra förslag på hur man ska lösa/ta upp detta? Snälla hör av er i så fall!


Köttbullar to the people!

Nu är jag glad igen, kalasglad faktiskt! Varför? Jo, för att:

1. Min underbara pojkvän lagade middag till mig. Det gör han i och för sig varenda dag, men jag uppskattar det verkligen.
2. Fick gratis pärmar i skolan idag, något som var mycket välbehövligt!
3. Lägenheten är numera hyffsat städad och diskberget är ett minne blott.
4. Har konstaterat att datorn jag vill ha finns på en annan sida på internet.
5. har äntligen fått igång Cityville och facebook igen, tack vare Tobbe.
6. Snaaaart får jag åka hem till Lotta, Zacha och min familj.
7. Ikväll är det ÄNTLIGEN True blood på tv, världens bästa serie.
Pusshej!


Arg!

Fy fan vad arg jag blir på att jag inte kommer in på facebook! Funderar nästan på att gå extra tidigt till skolan för att hinna sköta om min fina stad Sofitopolis (geeky, I know). Men jag blir så fruktansvärt arg när saker inte fungerar så som jag vill att de ska göra. SÅ. Därför tänker jag minsann trösta mig själv med lite Disney Channel, bästa kanalen på jorden! Och just nu är den lite bättre än vanligt, det är nämligen Alladin!


Grinfis

Idag är jag inte alls på humör, jag är en Grinfis (Tobbes egenuppfunna ord). Klockan är bara 09.40, men ändå är det massor som har hunnit gå "fel" eller hur man ska uttrycka det. Så jag tänkte skriva en lista:

1. Tobbe jobbar = han gick upp dötidigt och sedan fick jag somna om för att sedan vakna själv.
2. Snoozade en hel timme! Fy vad hemsk jag känner mig nu, brukar ALDRIG snooza mer än 20 minuter, MAX.
3. Inget bra på TV, trots att vi har hur jäkla många kanaker som helst.
4. Det är mulet ute och regnar till och från.
5. Det blev ingen dator på Media Markt igår, de hade den inte helt enkelt. Så vi skulle göra en sista koll på Siba igår, och kolla andra sidor idag. Sagt och gjort, idag är fanskapet slutsålt på Siba. BINGO!
6. Jag kan inte komma in på facebook och därmed kan jag inte spela Cityville. Jag kan logga in, men sedan får jag bara upp en vit ruta.
7. Jag har ont i halsen.
8. Jag har ett helt jäkla berg med disk som jag måste ta tag i.
9. Jag måste städa, ser ut som skrutt här i lägenheten.
10. Jag är inte helt kompis med LCHFdieten. Jag sörjer, redan efter två dagar mina älskade potatisar och min underbara pasta.
11. Jag har världens rörigaste garderob. Så tack vare en viss brist på galgar är ALLT überskrynkligt.
12. Jag vill inte ha någon inneboende längre. Anton är hur trevlig som helst, så det är inte det. Men  vi har ju ingen stans att vara. Snart har vi bott på dessa 25 m2 i ett år, det börjar bli lite tärande att vårt matbord egentligen är ett soffbord. Vi har fortfarande inte pratat med honom om hur han har tänkt sig, för han har knappt varit hemma här någonting... men ändå.
13. Jag saknar min finfinaste Lottapotta något fruktansvärt! Ska fan ställa upp en tältsäng i stallet så jag inte missar en enda minut med henne nu när jag är hemma!
14. Saknar för övrigt min andra lilla ulltuss med...
15. Och mammas kakor och kanelbullar.
Bitter tjej? Oh nej, det menar ni väl ändå inte?


Falsterbo Horse Show 2011

Bättre sent än aldrig och nu har jag ÄNTLIGEN fått tummen ur röven och blivit klar med alla bilder. Jag har en viss tendens till att påbörja saker, lägga dem åt sidan i en månad eller två innan jag fortsätter. Jag hade bara kameran med mig under den första dagen som vi var på FHS (lördagen den 9/7) och lade allt krut på WDM (World Dressage Masters). Sedan glömde jag att ladda batteriet till kameran, så det blev inga andra bilder typ... Men här är ett urval!

Cathrine Haddad, Winyamaro:
Winyamaro under ärevarvet, de kom på 5:e plats.
Tinne Wilhelmsson, Don Auriello:
Anky van Grunsven, Salinero:
Patrik Kittel, Watermill Scandic H.B.C.:
Vann WDM gjorde (som de flesta readn vet) Patrik Kittel på Watermill Scandic H.B.C. Tvåa kom flerfaldiga världsmästarinnan Anky van Grunsven på Salinero och trea kom Tinne Wilhelmsson på Don Auriello!
Bjuder även på några hoppbilder med, inte helt hundra på vilken klass de är ifrån, men jag TROR att de är från Darbyt.
Hoppas att kanske någon av min tappra skara bloggläsare uppskattade bilderna :)


Plötsligt händer det

Idag har jag gått upp i tid, ätit frukost OCH fixat mig. Helt sjukt, det är fortfarande en timme kvar tills jag börjar! Har inte direkt någon stor lust att gå till skolan idag, trots att jag bara går två timmar. Känner att jag inte har någon koll alls på skolan för tillfället. Ekonomi är inte riktigt min grej, inte digital tools heller och byggteknik är bara sååååå tråkigt. MEN (den här har ni hört förr) jag SKA ta tag i allt nu, no matter what. Idag ska jag beställa ekonomiboken, försöka att läsa ikapp lite i byggtekniken och så ska vi till Media Markt och se ifall de har den datorn jag vill ha. Måste köpa en ny dator, min går i graven när som känns det som. Den är trots allt 4 år nu, batteritiden är i bästa fall 15 minuter och den orkar inte med Revit Architecture, programmet som vi använder i skolan. Så nu har vi kikat in en check liten vit dator åt mig.

Egentligen vill jag ju inte plugga när jag kommer hem från skolan, jag vill sätta mig o slappa, hoppas på ett mirakel som gör att jag inte skulle behöva plugga något alls, att jag kan allt efter att ha varit på föreläsningarna. Men som om det skulle hända? Knappast. Hur som helst så behöver det städas lite här hemma. Så vi får väl se vad som lockar mest efter skolan, plugga eller städa, pest eller kolera.


Hemma bra, men borta är nog lite bättre.

Idag har vi kommit hem från en jättehärlig helg i Malmö, helt klart bästa presenten ever.

Vi åkte i fredags runt kl 1, och kl 4 var vi framme i Malmö. Det som återstod av fredagen spenderades på det nybyggda shoppingcentret Entré, och jag köpte inte en enda pinal! Bra jobbat tycker jag :). Efter det så checkade vi in på hotellet som ligger mellan Carolikyrkan och Drottningtorget (om nu någon vet vart det ligger?). SAS Radisson Blu, så jäkla fint!
När vi packat upp så gav vi oss ut på stan för att kolla runt lite och äta på Marathon, en pizzeria med grekisk mat, så det blev varsin Gyrostallrik, löjligt gott! På vägen hem gick vi (uppenbarligen) en lång omväg, för vi hamnade bortåt Dalaplan (och restaurangen ligger typ vid Triangeln).I alla fall så, rätt som det var tyckte jag att jag kände igen mig. Och då hade vi hamnat vid min favoritrestaurang Sultan Palace (dit vi ALDRIG brukar hitta utan att köra fel minst tre gånger). Haha, snacka om att vi blev paffa.
Lördagen inleddes med Hotellfrukost givetvis, och snuskigt god var den med! Efter det gick vi på stan, jättemysigt var det! Inte för att jag köpte något speciellt, en berlock, en ring, ett nagellack, och sist men inte minst: Chokladpraliner från Peter Beijer Choklade. De gör världens godaste praliner, mycket mycket MYCKET bättre än de fuskpralinerna som man kan köpa på typ Kahls. De är handgjorda (tror jag), de har alltid "säsongens smaker" (just nu apelsin samt äpple med kanel) plus att pralinerna är helt fria från konstgjorda ämnen eller konserveringsmedel.
Tobbe köpte ett par "riktiga" jeans. När han nu tjänat ordentlige med pengar i sommar så tyckte jag att han kunde kosta på sig ett par mer "skräddade" jeans, istället för typ Blend eller Dressmann. Så det blev ett par mörkblå Levi's av modell 519 - GRYMT SNYGGA! Plus att Levi's kvalitet är helt underbar.
Framåt 4-5 när affärerna började stänga så satte vi oss vid kanalen i solen i brist på sysselsättning.
Efter ett tag så bestämde vi oss i alla fall för att gå och titta lite i Pildammsparken. Dessvärre var det mulet och blåste svinkallt när vi väl kom till parken, MEN vi hittade dit i alla fall!
Lördagens middag blev turkisk buffé på Sultan Palace. Billigt och rent utsagt jävligt gott, deras lamm är helt himmelskt, bara smälter i munnen. Och inte klagade vi på att det var middagsunderhålling heller - det var magdans! Åh vad jag saknar magdansen, börjar på allvar fundera på att ta tag i träningen igen, det finns verkligen inget roligare än att dansa magdans kan jag lova :). Vi var rätt trötta efter maten, så vi knatade tillbaka till hotellet i lagom tid till att se Fredrik Lindgren komma trea i GP:t i Vojens. Jättekul!
Söndagen började förvånande nog även den med hotellfrukost innan vi packade ihop våra tillhörigheter och checkade ut för att gå till centralen och ta tåget över till Köpenhamn. Hoppade av på Köpenhamns central, knatade upp för hela Ströget och tittade i alla skyltfönster, Gucci, Lois Vuitton, Hermés- i dessa fönster köndes studentpengen helt obefintlig. Den skulle ju inte ens räcka till ett pas skosnören ju:( I alla fall, så åt vi på en kinarestaurang, köpte lite torkad frukt och nötter innan vi fortsatte mot Nyhavn. Där var det en utställning med massa vyer och djur från Europa. Så himla fina bilder, och tänk vilken mäktig känsla det måste varit att få ta de bilderna, få stå några meter från bisonoxar, lodjur, vildhästar, björnar - det måste varit helt underbart!
Där någonstans tog resan slut... Efter att ha suttit och myst lite i solen vid Nyhavn så vände vi om, vandrade Ströget upp, tillbaka till stationen, över öresund och tog bilen upp till Göteborg där vi sov för att sedan ta bussen till Jönköping imorse.
Tack så himla mycket för helgen älskling, den har varit jättehärlig! jag kunde verkligen inte vara nöjdare än vad jag är :) Min fina Tobbe <3


Maaaaaaalmöööö!!

Snart (om någon timme) så sitter vi i bilen, påväg söderut till min svenska favoritstad Malmö! Åh, det ska bli så himla kul så ni anar inte! För er som inte vet så var en weekend i malmö Tobbes 20-årspresent till mig, visst är han bra? :)

Nu är för övrigt alla dressyrbilder från Falsterbo färdigredigerade, har endast 4 hoppbilder kvar, sen kommer alla bilder.
Nu måste jag sätta fart här hemma, ska diska, plocka undan tvätten, packa och fixa till håret lite :). Får se ifall jag tar med mig min dator till malmö eller inte, om inte så hörs vi på måndag igen.
Ha det så bra!


Svampigt värre!

Ja, som ni märkt så kom det inga bilder igår, de ska förhoppningsvis komma under dagen.

Jag skulle ju följa med Tobbe till skogen för att plocka svamp, och med min tur så var jag MYCKET skeptisk till hurvida vi skulle hitta någon svamp eller inte. Men svamp hittade vi, i massor. Under den här veckan så har det blivit totalt tre svampturer ( varav jag bara medverkat på en enda) och detta är vad som kommit instövlandes i lägenheten:
I måndags kom 2,5 l trattisar. I onsdags kom Tobbe hem med 9,5 l trattisar, 1 l kantareller och 2 l taggsvamp. Igår blev det 1 l kantareller, ca 4 l blomkålssvamp samt 6 l trattisar. Japp, ni läste rätt, vi (mest Tobbe) har plockat 18 l trattkantareller på tre turer i skogen. Så allihopa trattisarna ligger på tork överallt i lägenheten nu. Matbordet i köket är helt fullt, tja de flesta vertikala ytor är upptagna här i lägenheten. Till och med


Snart!

Snart kommer det lite bilder från när jag och mamma var i Falsterbo i sommras. De allra flesta är färdigredigerade, men några få återstår. Fast det får vänta tills ikväll, för nu ska jag följa med Tobbe ut i skogen och se ifall vi hittar någon svamp!


Slökorv nr 1 & 2

Vet inte riktigt vad som hänt med Tobbe och mig den senaste tiden. Vi bara kan inte gå upp när klockan ringer. Det bara funkar inte. Visst är det fruktansvärt skönt att ligga kvar i sängen när klockan ringer, men hur mycket ångest får man egentligen inte?

Tobbe har för övrigt inte masat sig upp ur sängen än, han är inte ens vaken. Iofs tar det inte speciellt lång tid för honom att göra sig iordning, men ändå. Lite innan skolan börjar kan det ju vara bra att vakna :) .


kantareller!

Helt plötsligt så känns allt väldigt bra, jag sitter och pluggar (hör och häpna), Tobbe står i köket och lagar mat, heeeela matbordet är FULLT med trattkantareller, kantareller och taggsvamp. Tobbe plockade nästan 10 l svamp idag (om inte ännu mera)! Så nu ska trattisarna rensas och torkas, resten har hamnat i kvällens risotto. Lite tråkigt är dock hur mycket svampen krymper vid torkning... 1 l färsk svamp krymper till ca 1,5 dl när den torkas... Så vi får väl ca 1,5 l svamp när allt är "klart".

Har förövrigt varit och hittat en väldigt fin kruka på Interflora idag, typ lite zinkaktig, fast ändå inte. Det spelar i och för sig ingen roll, den passar i vårt fönster, och det är det enda som spelar någon roll. Blev så himla sugen på ett par små ljuslyktor på Interflora med. De ser ut som vasen jag fick av Tobbe på alla hjärtans dag.
För er som inte minns så ser vasen ut såhär. Ända skllnaden mellan den och ljuslyktorna (förutom storleken) var att lyktorna var i typ "fattigmanssilver" istället för genomskinlig. Ni vet när insidan är typ silvrig eller guldig (guldig i detta fallet) men att färgen delvis flagnat bort? Så ser den ut :). I alla fall. De hade använt ljuslyktorna i ett fruktansvärt fint arrangemang. På en avlång silvrig bricka hade de ställt en liten pumpa, tre ljuslyktor och så den vasen jag fick av Tobbe, fylld med kärleksört. Jättefint!
Nähe, nu är nog maten på gång tror jag! Efter maten får jag lägga på ett kol med plugget för då är det True Blood, universums bästa tvserie ;)


tiden bara springer iväg!

Egentligen ska jag gå på övning nu, kl 13, men jag hinner fasen inte! Låter kanske löjligt. Jag bor 200 m från skolan, så visst hinner jag dit på 20 min. MEN jag har fortfarande tusen saker kvar att göra här hemma. Har svårt att släppa saker när jag börjat med dem. Börjar jag göra något och sedan slutar för att göra något annat, är chansen att jag tar upp syssla nr 1 fruktansvärt liten. Dessutom är jag inte ett dugg insatt i vad som ska gås igenom på övningen (inte den efterkommande föreläsningen heller för den delen, men den ska jag gå på iaf). Jaja. Det är bara att jobba mer hemma. Nog för att jag har svårt att komma igång hemma, men när jag väl kommer igång hemma så jobbar jag tusen gånger bättre än vad jag gör i skolan. Och helt ärligt så känns de flesta föreläsningarna vi har tämligen omotiverande att gå till. Har typ 1 föreläsnign/dag som ofta ligger typ kl 13... Varför kan vi inte istället få ha vår föreläsning kl 8-10 och sedan är det bra? Sedan har du hela dagen på dig att göra något. Nu känns det mera som att man går och väntar på att få gå till skolan. Så då gör man ingenting vettigt innan man börjar. Suck säger jag bara .


paus

Har tagit en liten paus från städandet så dammet får lägga sig lite. Inte jättekul när dammet yr som satan och man är dammallergisk kan jag lova. Låter ungefär som om man hade fåt århundradets förkylning. INTE KUL. Nu är det i alla fall nya lakan i sängen och det mesta är bortplockat. Ska strax sätta igång med att damma och torka av allt, funderar på om jag ska låta Tobbe dammsuga när han hittat hem från svampskogen. Känner att jag har lite annat att styra med faktiskt. En dusch vore inte helt fel, plugga lite vore fruktansvärt nödvändigt (tråkigt) men jag vet inte riktigt om jag orkar vara  SÅ hurtig. Det återstår väl att se.

Ska försöka hinna förbi Interflora efter skolan med, MÅSTE köpa en kruka till den nya blomman. Det är inte jättesnyggt med en förliten kruka. Speciellt inte när man bara ser en ful kruk-färgad plastkruka. Lite synd att ögonen fastnar på krukjäveln, för blomman är faktiskt väldigt fin egentligen, när inte krukhelvetet är ivägen.
Egentligen är jag inte ett dugg sugen på att fortsätta städa, vill sätta mig och pilla med min digitala fotoram som jag fick av pappa i present! Har fortfarande inte ens fått upp den ur kartongen... Lite pinsamt seg kanske? ELLER så är det så att jag ska vänta med att ta upp den tills Tobbes och min weekend i Malmö är avklarad? Så att ajg har lite mer bilder att fylla den med? Skulle jag fylla den nu så skulle det nog enbart bli Lotta på bilderna, jättefint! (men det tycker nog inte Tobbe...)
Aja. Nu ska jag sätta fart (eller i alla fall förbereda mig på det.)


Hemma!

Nu har jag äntligen sjunkit ner i min sköna ände av soffan och tryckt i mig lite gurkstavar med dipp. Försöker blunda lite för hur det ser ut här hemma för tillfället, men imorgon! Imorgon blir det andra bullar. Tobbe pratar om att han "ska gå en heldag i skogen och plocka svamp" (eftersom att vi idag investerat i en svampkniv) så då stannar jag nog hemma och städar istället. Det kan verkligen behövas! Hann inte riktigt städa idag, satt och rensade kantareller med den nyinförskaffade svampkniven nästan hela förmiddagen.

I alla fall. Efter skolan så åkte Tobbe och jag till Lager 157 för att se om vi kunde hitta lite snygga kläder, och det gjorde vi! Det fanns dessvärre lite för mycket snygga kläder... Hittade en så himla fin svart långklänning. Men hur ofta använder jag det liksom?
Jag köpte i alla fall 3 linnen, 2 skjortor, 2 tubhalsdukar, 1 tröja, 1 par knästrumpor och 1 par örhängen. Är faktiskt riktigt jävla nöjd med mina inköp. Tobbe köpte 3 skjortor, 1 tisha och en jäkla massa strumpor i diverse grälla färger.  (med tanke på min urusla bilduppladdningsstatestik i sommar så tänker jag inte ens säga att jag ska lägga upp några bilde på det vi köpt, för då blir ni säkert besvikna när jag sedan inte gör det. Mycket roligare om det huxflux bara ligger några bilder på bloggen någon dag.)
För övrigt så har vi varit och hämtat en kokbok på Ica, typ "Sveriges nya landskapsrätter" eller något sådant hette den, helt gratis. Billigt är bra, men gratis är godast, så den tänkte jag spendera resten av kvällen med eftersom att Tobbe spelar poker:).
Tjingeling!


hurtigt!

Idag är febern borta och skolan börjar inte förens klockan ett. Så jag har ett par timmar på mig att faktiskt få något gjort här hemma. Frågan är bara vart man ska börja? Men jag tror jag börjar med att rensa svamp. Tobbe stannade och plockade trattkantareller på vägen hem från Göteborg igår, så om han plockar måste ju jag rensa. Sen måste jag försöka hinna med att rengöra mina klapper-boots. Har eventuellt hittat en köpare till dem, det känns bra, vill ju inte direkt behöva slänga alla mina gamla grejer. Förutom det här så borde lägenheten städas, men det gör jag imorgon om jag inte hinner idag. Tror egentligen inte att jag hinner idag, för efter skolan ska Tobbe och jag åka till Lager 157! Ska bli jätteroligt, jag har aldrig varit där innan. Vi satt och valde mellan Lager 157 och Ullared. Det vore himla kul att åka till Ullared, men vi behöver faktiskt inte något därifrån, plus att det är 14 mil härifrån. Till Lager 157 är det bara 5,5 mil, helt ok :D

Nähe, nu är det dags att jag går och snyggar till trattisarna lite.
Pusshej


Sjuk...

Det blev ingen skola idag, ligger hemma med feber istället, inte alls kul kan jag lova! Och ute regnar det, en sån där riktig tråkdag. Kunde jag inte bara varit förkyld eller något? Så att jag ändå hade orkat plugga... Usch. Får försöka plugga lite snart igen tror jag.. Omotiverad tjej? Oh, ja!

Ska nog ta och äta en kanelbulle eller två nu, sånt är nyttigt när man är sjuk har jag hört.


<3


Mammas lilla sockertopp!


ångest

Det bara funkar inte. Inget funkar och jag har slagit personligt rekord i ångest. Snart kommer paniken också.BINGO!


dålig uppdatering

Ber ännu en gång om ursäkt för min urusla uppdatering, men det har varit mycket den här veckan :).

Just nu ligger jag hemma och vilar lite, har lyckats få feber och en härlig liten förkylning... Bingo! Det var PRECIS vad jag behövde nu... eller inte. Hur som helst, i helgen (när jag pluggat klart vilket säkerligen kommer att ta tusen år) ska jag försöka hinna med alla uppdateringar som jag inte gjort och förhoppningsvis även få upp så många bilder som möjligt från sommaren (blir du glad då Henny? ;) ). Men först ska jag stoppa i mig lite mat och åka till Lotta :D.