frånvaro

Länge sedan jag skrev något, det beror på två saker:

1. Jag tentapluggar, tenta på onsdag sedan är det full rulle fram till mitten av juni.
2. Jag har inget att skriva om.


the tentaplugg is on!

Har faktiskt haft sjukt bra flyt för att vara första tentapluggdagen! Har hunnit gå igenom några powerpoints, men har inte skrivit så mycket... Det känns inte som om det finns så mycket matnyttigt att skriva om i dem, det är mest lösryckta ord... Med andra ord inte så givande.

Men nu sitter jag i alla fall här, i riktig tentastyle á la Sofie; Matrummet, tända doftljus, den obligatoriska tekoppen och det ständiga sällskapet: Svenska Hollywoodfruar!
Jag har dock inte riktigt bestämt mig för hur jag ska plugga till tentan. Eftersom att jag inte tycker så mycket om powerpointsen så överväger jag faktiskt att enbart läsa, läsa, läsa i boken. Vad tror ni om det? Kan kanske fungera bra...


Produktionsstyrning

Att ett så intressant ämne kan göras så jävla ointressant av en lärare, nästan så att läraren borde få ett pris. För det kan nog ingen anna lyckas med.

Tenta den 2:e maj, och idag har jag tagit sats för att börja plugga inför den. Har bara 16 powerpoints, plus typ 7 gästföreläsningspower points att lära mig... Dessutom så är kvaliten på power pointsen riktigt jävla dåliga rent utsagt. Usch. Bara att sätta fart :)


måndag

Ny skolvecka, för en gång skull en relativt slapp vecka! 2 timmar idag, 1 timme imorgon, ledig på onsdag, halvdag torsdag fredag. Låter som om jag äntligen kommer att få tid till att börja tentaplugga! Inte för att det är roligt att tentaplugga, men jag måste.

Dessutom måste jag göra klart uppgifterna till en redovisning idag med. De ska lämnas in senast 16.00 och en av uppgifterna har jag inte den blekaste aning om hur sjutton den ska lösas. Så jag hoppas att Tobbe kan hjälpa mig med den...
Förhoppningsvis flyttar le inneboende ut den här veckan också, det vore bara såååå jävla gött! Han sa i fredags att han skulle packa i fredags och flytta i helgen, men det har han inte gjort. Istället har han och hans tjej barrikaderat sig i hans rum HELA helgen. Vi fattade väl redan i lördags morse att han inte skulle flytta i helgen som han hade sagt. Men kunde han inte i alla fall ha sagt att "hej, min bror kunde tyvärr inte hjälpa mig att flytta i helgen." Det hade väl ändå inte varit så svårt? Och jag tycker inte det är något som vi ska behöva ligga på och fråga om. men men. Skönt att lägenheten blir vår snart, dock inte snart nog... Så jag tror att jag är lite grinig idag faktiskt...


Till Henny!

Japp,  du får ett eget inlägg, för om jag känner mig själv rätt så vet jag att jag inte kommer komma ihåg att skicka det jag nu tänker skriva till dig imorgon ;)

Jag vill egentligen bara önska dig lycka till i Holland.
(För er som inte vet så är det såhär att imorgon tar en av mina allra allra bästa vänner i alla kategorier flyget ner till Holland för att i tre veckor provjobba hos Erika Lickhammer. (( För er som inte är hästintresserade så är Erika Lickhammer en väldigt skicklig hoppryttare som bland annat har varit svensk mästarinna i hoppning.)))
Jag är jättesäker på att det kommer gå kalasbra och jag vet också att tiden bara kommer att springa förbi och vips så står du bara där med ett "riktigt" jobberbjudande.
Jag är verkligen så himla glad för din skull, för att du fått den här chansen, för jag kan verkligen inte komma på någon som är mer värd att åka eller någon som är mer villig att lära sig och att utvecklas (vi hästmänniskor är ju som vi är ;) ).
Åh, du kommer att sopa mattan med Holländarna :D. Om du nu väljer att stanna så ska du veta att jag kommer att hälsa på dig, vare sig du vill det eller inte, och jag hoppas verkligen att vi träffas i Falsterbo i sommar. Jag kräver under din utlandsvistelse att du tar många bilder, suger åt dig kunskap som en jäkla svamp och att du skriver ner alla bra grejer på din blogg. Åker du av någon gång i Holland så frå du bjuda Hanna och mig på tårta när du kommer hem. Vill du inte äta tårta så går det bra med en bakelse eller köttbulletallrik på Ikea. Eller en drink den 18:e, tro mig, Hanna och jag taggar redan :D
Lycka till nu gumman, det här fixar du galant!
Puss o kraaaam <3


så jävla surt

I måndags så skulle ju jag och min lilla tant förr en gång skull vara med på träningshoppningen på ridklubben. Inte för att man får ut ett jävla skit av dem rent ut sagt, utan enbart för att jag var för lat för att bära hinder själv.

Hur som helst så var et lite blåsigt och eftersom det var en klubbtävling ( = man vet aldrig hur många år det tar innan det är ens tur) så skulle jag slänga på Lotta ett litet ländtäcke under framfridningen. Ett litet täcke är för mig ett ylleländtäcke från Mia's.
Ländtäcket finns alltid utanför min box, på mitt skåp, i en hink. I hinken finns för utom mitt ländtäcke Lottas vetekubbe (jodå, bortskämd häst), nackvärmare från Back on track, ryggvärmare från Back on track samt stallbandage från Back on track. Meeeeen.
Så här sån mitt täcke ut. Kan tillägga att jag använde det i lördags, och då var det helt. När mamma kom till stallet så bad jag henne kolla om det var något annat söndertuggat i hinken. Inte fan var något annat söndertuggat, men DET BODDE EN MUS I HINKEN.
Får väl vara glad att musen inte ätit sönder något dyrare än täcket. "Bara" 600 pix. Jippi. Tack och lov att det inte var BoTgrejerna som varuppätna, men kunde han inte ätit på vetekudden istället? Den kostar ju inte många kronor direkt...
Och vad gör jag med täcket nu? Mamma tyckte jag kunde sy över ett märke.. Men noope. Det ser lite för tacky ut, tattare sår på märken för att få grejerna att verka dyrare. Så... Hålet får väl vara kvar... Går det så kanske man kunde laga det, men aldrig i livet att jag syr på ett märke.
Jag tycker egentligen inte så mycket om svarta grejer till hästar, men jag tror inte att min mor tycke rhålet i täcket är tillräckligt stort för att få köpa ett nytt täcke...


ledsen

Jag fick inte speciellt mycket gjort igår. Jag lyckades uppbringa någon form av motivation (eller självbevarelsedrift) och i alla fall beta av första punkten på min lista (skriva av anteckningar från de fyra timmar jag missade förra veckan). Sedan kom jag av mig.

Sofie, en tjej hemifrån som jag varit jättetajt med tidigare blev av med sin häst igår. Fina lilla Essi Totta hade somnat in i hagen. :( Kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste kännas, det känns som en dröm. Jag såg ju hästen för bara någon vecka sedan i sitt livs form! Och så händer något sånt här.... Livet är verkligen inte rättvist. För så mycket tid som Sofie lägger ner på sina hästar förtjänar hon om någon att hästen ska leva LÄNGE.
Nu var det visserligen några år sedan vi umgicks, men ändå. Vi umgicks som allra mest när jag var 13 och Sofie var 15. Vi hängde på musikskolan hela tiden och spelade i samma kvartett och orkester, bägge var med i sommarorkestern och det var genom Sofie som jag började rida Birk och därefter fick honom som foderhäst i 2,5 år.


oh no

Har haft (har fortfarande för den delen) FETT mycket att göra. FETT lite motivation och FETT stor hästabstinens samt FETT minimal motivation och tid till bloggen. Givetvis eftersom jag har såååå lite tid till bloggen så ploppar det upp  en del saker jag skulle vilja ta upp, men som inte rör min vardag direkt. Och när jag väl har tagit mig lite tid till att skriva ner skiten, jag var händer då? Jo då får jag skrivkramp och får inte ut ett jävla ord på papper. Suck säger jag bara.

Idag var det skola 08.00-17.00 Dagen avslutades med en mastodontföreläsning, 13.00-17.00 om det hejdlöst roliga ämnet BETONG! (Oh yes, ni märker ironin va?) Därefter var man helt död i huvudet, har inte återhämtat mig trots vila och mat. Men nu MÅSTE jag sätta fart (det har ni hört innan) har inlämningsuppgifter, projekt, redovisningar, tentor och det ena med det tredje att hinna med till ett alldeles för snart datum. Jippi yay!
Mitt mission idag är att:
  • Skriva av de anteckningar jag missade under förra vckan
  • Göra en inlämningsuppgift om ett studiebesök på Myresjöhus
  • Göra en inlämningsuppgift om en gästföreläsning rörande arbetsledarrollen
  • Förhoppningsvis börja på inlämningsuppgifterna till nästa redovisning
Nähe, dags att ta tag i le mission impossible


Så seg

Meg har ju ridit Lotta idag, och det var lååångt över förväntan från min sida, myckete ny info om min häst och många aha-upplevelser. Dessvärre hinner jag inte skriva om det just nu? Varför? Jo, för min tumme har verkligen vuxit fast i röven, har inte fått något alls gjort medan jag varit hemma, men nu MÅSTE jag. Måste hinna göra en del nu, sen ska jag till stallet och ta in hästarna, äta med grannarna och sedan kvällsfodra för att därefter plugga ännu mera. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Hur många gånger har jag inte hamnat i den här situationen innan och sagt att jag ska skärpa mig? Så typiskt mig.


999

I hela mitt liv har jag hört en sång
En vaggvisa du sjöng en gång
I hela mitt liv har jag litat på mig själv
men nu behöver jag din hjälp
I hela mitt liv har jag hört en sång
En sång min mamma sjöng en gång
I hela mitt liv har jag försökt att tänka själv
men jag kommer inte längre utan din hjälp

Alla mina tankar kretsar omkring sjuka saker

De där drömmarna vi drömde kom från gränsland bortom taggtråden
där skyttegravar grävdes när någon annan byggde landet när vi sov
Nu är vi vakna men vi känner inte igen oss
De har rivit våra gator bränt ner lekplatserna
där vi hängde som barn
Hur långt man än har kommit
är det alltid längre kvar

Det fanns ett ljus som aldrig släcks
i sångerna från min uppväxt
I hela mitt liv har jag litat på min tur
men det här kan jag aldrig slingra mig ur

Alla våra ideal kommer från ett rosa åttiotal

Så nu tänker vi på resor, Vita nätter, Ian Curtis
Är du Michael Jackson eller Michael Bolton
Är du Pepsi har du Kola
är du lönsam i din nakenhet, dina blåmärken och valkar
Du har gåshud för du fryser är det här det bästa livet hade att ge?
Hur långt man än har kommit
är det alltid längre kvar

Alla mina tankar kretsar omkring dyra saker

Åh baby var har du varit
vi har redan tänt på grillen
vi har väntat här i regnet på någonting som inte händer
och som aldrig kommer att hända
Det är bara en vag känsla
av att någonting gått förlorat
att vi slösat vår bästa tid på missunnsamhet
Längre har vi inte kommit

Dom 999 saker jag aldrig skulle göra
Dom vägs upp av 999 värre saker jag gjort
Dom 999 saker jag aldrig skulle göra
Dom vägs upp av 999 värre saker jag redan har gjort


Behöver jag ens säga att gudarna i Kent har överträffat sig själva? Eller att jag redan har lyssnat låten sönder och samman. Fy fan så klockrent!


ingen hästvisning

Nä, det blir ingen hästvisning för min del imorgon, fick precis ett sms om att ägaren tog det själv. Känns lite tråkigt att man inte visste om det tidigare idag. Känns lite sådär att lägga viktiga pluggtimmar på någon som varken jag, hästen eller ägaren kommer att ha någon nytta av... Visst för att ponnyskrutten verkligen var JÄTTEBRA idag, men vad hjälper det imorgon om hästen då kommer ridas helt annorlunda. Aja. Provade iaf ut en annan sadelkmbination som var betydligt bättre än den nuvarande, men absolut inte bra ändå. Kan inte vara roligt att gå runt med ont i manken hela tiden :/

Meg ska i alla fall rida Lotta imorgon fm, vilket ska bli jävligt spännande. Själv red jag både igår och idag och är supernöjd, berättar mer imorgon. Just nu är jag på mitt mindre älskvärda humör, så jag tänkte göra världen en tjänst att slippa mig fram tills imorgon em ;)


Liten update

Min hand är lite bättre nu, svullnaden och stelheten har minskat men rodnaden är kvar. Ska i alla fall vara fit for fight för två hästar imorgon. Den begynnande träningsvärken låtsas vi inte om!

Nu blir det The Borgias och lite storasyster och lillebror mys innan vi somnar :)


ajajaj

Nä, att sätta kökskniven i handen var verkligen inte bra, och ännu mindre bra var kanske att rida.

Handen kändes ok på morgonen, såret hade slutit sig fint, full känsel och full rörlighet. Nu efter ett pass på min sportkossa så är området rött, aningens svullet och något sämre rörlighet. Eller, inte sämre rörlighet egentligen, för jag kan röra fingret som jag vill, men det är väldit stelt, så det tar lite tid.
Kanske inte kalasbra att jag ska rida så mycket den här helgen. Ska rida Lotta ett pass imorgon, därefter ska jag rida igenom Dippe ordentligt, på söndag ska jag rida Lotta och så ska jag visa Dippe för en ev köpare, spännande spännande.
Nu ska jag i alla fall duscha, äta påskmat och plugga lite.


Vad hände igår?

O herregud, vad hände igår egentligen? Vart gick det fel? Vart var det som det spårade? Inte en blekfet jävla aning. Men med tanke på hur kvällen (och dagen) artade sig så spårade det rejält.

Jag skulle på förfest hos Plopp och Sabina på Dalvik innan vi sedan skulle vidare till kåren. Så, Tobbe och jag firade med ett glas champange eftersom att Anton äntligen har fått lägenhet.
Till Dalvik hade jag i alla fall med mig ett glas champange (käckt uppfällt i petflaska), 1 cider, 1 smirnoff (eller ja, hur de nu stavas), och en breezer. Från Dalvik ner till kåren hade jag ingenting med mig... Dessutom pillade jag i mig 2 eller 3 shots med jäger på förfesten (antalet är något oklart).
På kåren vart det tre drinkar och en sliskig shot som jag på något magiskt vänster trollade fram med knäna. Haha, nä, men det var en kille i baren (betydligt fullare än mig) som hade köpt tre shots och inte riktigt visste hur han skulle få med sig alla därifrån, så eftersom jag är så fruktansvärt snäll så erbjöd jag honom hjälp (hjälp= dricka upp en shot) och det gick han med på.
Nu såhär i efterhand inser jag att jag skulle struntat i sista drinken och alla shots under kvällen. För när Josefine vallade mig till bussen så kom jag på att jag skulle ha en korv, fyllemat är alltid bra. Och vad tar jag på korven? Jo rostad lök, jag HATAR rostad lök. Menmen, hem kom jag, full som en kastrull. Gick och lade mig, gick upp, spydde som en gris, drack vatten och gick och la mig igen. Så långt, så väl.
Morgonen efter, alltså idag var mindre väl. Jag mådde så fruktansvärt dåligt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, jag ville bara spy, men kunde inte. Inte förens efter två timmars väntan. Och som jag spydde, galla. Usch, det är så jävla äckligt när magen är helt tom och man känner hur den ändå försöker att vända sig ut och in. Och som jag tjöt, för fy fan vad jag svskyr att spy. Så efter mycket om och men så lyckades jag i alla fall få på mig kläder och nu är jag här hemma hos päronen i Hultsfred. Och har jag lärt mig något? Jag ska aldrig mera shota, jag ska aldrig mera dricka så att jag riskerar att bli bakfull och jag ska alltid skippa sista drinken.
Jag har i och för sig varit väldigt förskonad från bakfyllor, med tanke på att detta var min första (och sista!). Efter en hård kväll så har jag klarat mig med att sova en timme längre än vanligt och för säkerhetsskull ta en ipren, sen har jag varit helt återställd. Men fan inte idag. Usch. Don´t try this at home kids säger jag bara.
(och för att bättra på bakfyllan så lyckades jag även med bedriten att köra kökskniven rätt in i handen idag, ett par centimeter under pekfingret. Förut var det chill, men nu börjar jag att få ont i pekfingret, så jag får nog överväga att ringa sjukvårdsupplysningen imorgon. Kanske ska hoppas på att påskharen fyller mitt påskägg med ett första hjälpen kit.


Onsdag

Idag är det onsdag, skola i två timmar idag och halv dag imorgon (ledig på förmiddagen) sen åker jag heeeeem!

Idag ska jag hinna med en del också. Nu ska jag duscha, hinna till skolan. Därefter en snabb promenad med Buster och sedan ska Tobbe och jag åka till Gränna för att lämna in min sadel på omstoppning. Jag lämnar den idag och får hämta den imorgon, snacka om att fixa det snabbt! Annars drar man ju sig gärna för att lämna bort sadeln för att det kan ta jävligt lång tid.
Efter det så ska jag plugga lite och ikväll är det förfest hos Plopp & Sabina och efter det blir det en vända på kåren. Ska ju planera inför nästa veckas westernsittning, och så måste man ju fira att lägenheten snart blir vår, champangen har legat på kylning sedan igår ;)
Nähe, nu väntar duschen :)


oooooooooh HAPPY DAY!

Är så sjukt jävla megaglad just nu! Detta av fyra anledningar.

4: Imorgon blir det en vända på kåren för att planera inför sittningen nästa vecka
3: Jag ligger för en gång skull före i planeringen i en kurs i skolan
2: Snart är det långledigt, och sist men inte minst
1: Vår inneboende har fått lägenhet! Just nu är han och hämtar nyckeln och inflyttning när han vill, ååååååååh vad glad jag är just nu! wooop woooop


Tjuvhunden Buster

Igårkväll när Tobbe kom hem från jobbet så bjöd jag honom på kinamat från min nyblivna favoritrestaurang Wok & co. Vi åt hemma och det var så jävla gott rent ut sagt. Jag blev i alla fall jättetrött och gick och lade mig rätt tidigt. Tobbe stannade uppe och spelade tvspel. När han skulle gå och lägga sig så skulle han även lägga maten i matlådor så vi skulle ha lunch idag. Men fanns maten kvar?

Nej, inte Tobbes mat i alla fall, för den hade Buster ätit upp. När Tobbe hade gått och lagt sig så vaknade han även av att Buster stod vid bordet och försökte slicka upp sina utspillda rester. Tjuvhund, hoppas han fick ont i magen.


Min generösa kille!

Eftersom min största favoritsyssla är att göra så lite som möjligt så satt jag och gjorde det alldeles nyss ( körde fast med en inlämningsuppgift) och kom att tänka på hur mycket jag faktiskt har fått av Tobbe.

Jag har fått: ett par helt underbara hörlurar, ett jättefint Pandoraarmband med tre silverberlocker till ett värde av ca 1000 kr, ett jättefint linne från Levi´s. På min 20-års dag fick jag en weekend i malmö och köpenhamn, på vår ettårs dag fick jag en helt underbar Pandoraring. I julklapp fick jag en pyjamas, en klänning och två smyckesställ. Efter det har jag fått ett jättefint skärp och en blus. I alla hjärtans dagspresent fick jag välja ut ett valfritt set från Victorias Secret (vilket jag inte har gjort, måste allt bli lite smalare först).
Utöver allt detta så har jag även fått mat, massor med gånger, och även några blommor. Och jag är verkligen så himla glad att jag har något som skämmer bort mig så mycket! Och jag gör mitt bästa för att skämma bort honom med :)
Min fina prins! Idag är det faktiskt 1 år och 5 månader sedan vi blev tillsammans, känns helt sjukt. Jag har alltid varit tillsammans med honom känns det som, jag kommer knappt ihåg hur mitt liv såg ut innan Tobbe och hans familj kom in i bilden, och det måste ju vara ett bra tecken? :D


men allvarligt Sofie?

Nästan 4 timmar sedan jag skrev att jag skulle göra så himla mycket, och hur mycket har jag egentligen gjort? Jag har varit ute med Buster, det är allt. Skärpning Sofie, SKÄRPNING.


hard work work

Klockan är visserligen snart 12, så jag borde ha gjort en massa saker redan, men det har jag inte. Jag har varit ute med Buster, ätit frukost och kört morgonrundan på Cityville. (jisses, "morgonrundan" hur nördigt låter inte det då?)

Så fort jag är klar här så ska jag ta en promenad med Buster, plocka undan lite här hemma, diska, äta lunch (mina fantastiastiska lchfplättar) och sen ska jag plugga. Målet är att göra tre inlämningsuppgifter och kanske någon uppgift i konstruktionsteknik och eventuellt börja sammanfatta produktionsstyrningen. Tentan börjar ju faktiskt närma sig, bara 1 månad kvar (tenta 2:e maj) och så måste jag försöka få in allt som ska göras i min redan överfulla kalender... Nästa år så ska jag ha en kalender med 1 dag/sida, INTE 1 vecka per uppslag. Finns ingen chans i världen att mitt liv får plats där i.