Senaste

Ensam

Nu är Tobbe framme i Göteborg och jag sitter ensam hemma. Jag trodde nog egentligen att jag skulle vara ganska ledsen över att inte han skulle vara hemma, men faktum är att det är helt ok.
Idag påbörjade vi vår andra kurs för denna läsperiod, nämligen Vattenbyggnadsteknik, och jag tycker det känns som att det kommer bli en väldigt rolig kurs!
Jag är så galet peppad för det här sista året, jag ska sätta alla tentor och alla omtentor så att jag har min examen i juni 2013. Men det krävs att jag ligger i, att jag ligger i nu från början så att grunderna sätter sig. Det funkar inte att jag ska panikplugga dem inför tentorna och ha så mycket ångest att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Mitt allra yttersta mål det här läsåret förutom att ta min examen är att jag i alla fall en läsperiod ska kunna känna att jag har sån koll inför mina tentor att jag är säker på att jag klarar dem, och att jag inte ska behöva få någon nämnvärd ångest inför tentorna.
Nu är det nog ganska svårt för mig att uppnå, men om jag kan lyckas med detta inför enbart en enda tenta så är jag nöjd.


Att bli gammal

Imorgon blir jag  gammal, riktigt gammal... Jag fyller 21 och känner det ungefär som att jag vandrat på jorden sedan dinosauriernas tid, enda skillnaden är att jag aldrig dog ut.
Förra helgen var jag, Tobbe och min moster i Hultsfred för att fira min födelsedag lite tidigt samt för att gå på marknaden. Jag fick mammas fantastiska chokladtryffeltårta med hallonlikör och pappa stod för matlagningen. Först serverades en toast med centolla (spindelkrabba) på chilenskt vis (rostat bröd, majonäs, sallad, avokado, krabba och citronsaft) och därefter fick jag pappas goda grillade lamm. Så galet gott! Lamm är verkligen det godaste köttet som finns, inget snack om saken!
Dessutom fick jag fyra presenter, två av mamma och två av pappa. De är helt fantastiska mina föräldrar, av mamma fick jag en jättesnygg grå jacka från Pikeur och en kamera medan pappa gav mig lite pengar och lovade mig att han skulle lära mig att prata flytande spanska! Hela helgen pratade han enbart spanska med mig, och jag förstod mer än jag trodde, även om jag hade världens tunghäfta och över huvud taget inte kunde svara honom.
Imorgon fyller jag faktiskt år, och jag får fira födelsedagen ensam. Eller i alla fall för- och eftermiddagen eftersom att Tobbe ska hem till Göteborg, lite tråkigt men så är det...
Det känns liksom inte värt att fira födelsedagen med Tobbe, för jag har inte en aning om vad jag önskar mig i födelsedagspresent och inte heller vad jag vill ha för mat, och då kan vi lika gärna skjuta på det i en vecka.
Jag har funderat och funderat, och visst. Jag kommer på saker jag skulle vilja ha. Men saker jag vill ha är inte samma sak som saker jag önskar mig.
Jag skulle vilja resa utomlands (fast det är jag alldeles för feg för). Jag skulle vilja ha en ny uppsättning träningskläder, jag skulle vilja ha en massa nya hästböcker och vanliga böcker med för den delen. Jag skulle vilja ha den stora fina prydnadshästen från Iems för 1195:-, men den har jag beställt och ska köpa själv. Jag skulle behöva ett par nya ridstrumpor, stallskor och stövelskaft men det är fan inget jag vill ha i födelsedagspresent. Jag skulle vilja ha nya kläder, men garderoben är helt överfull (och då har jag ändå gjort mig av med fem, jag upprepar FEM små Ikeakassar). Och sist (och minst) så skulle jag vilja ha nya berlocker till mitt Pandoraarmband. Problemet? 1. Mitt armband är fullt så jag behöver i så fall skaffa ett nytt för 600:-, onödigt? o ja. 2. De berlocker jag vill ha vill jag ha för att de är snygga, inte för att någon annan råkar ha samma smak som jag och skulle kunna köpa dem till mig utan att jag vet det. 3. Jag har redan Pandorasmycken för 10000:- Tio tusen på två år. Det är ju helt jävla sinnessjukt! (men snyggt).
Vad jag borde önska mig egentligen är en liten avskrivning på min del av de pengar vi lagt ut/ska lägga ut på nya möbler. Men hur kul är det egentligen? Inte kul alls.
Inte heller kan jag säga att jag inte vill ha något i födelsedagspresent, för då blir Tobbe bara grining och säger att jag inte får ge honom något i födelsedagspresent....
Nä, den här nöten tar nog ett tag att knäcka... 
Bjuder på en bild från vår semester på Gotland :) 


nu så!

Snart kommer det att komma igång lite mer här på bloggen igen! Har haft så galet mycket att göra sista tiden. Först två veckors semester på Gotland, ridit en del, äntligen flyttat in "på riktigt" i lägenheten och så har vi firat min födelsedag (fastän jag fyller år på fredag). Dessutom är det ju inspark nu med, ska försöka klämma in en utekväll den här veckan med :D
Idag är det i alla fall sista sommarlovsdagen, lite blandade känslor kan man väl säga. Idag var ju planen att jag skulle städa ordentligt i lägenheten, men det är så jäkla fint väder här! Inte för att jag har varit ute, men ändå.