under ytan

Här behöver man snart båt för att ta sig fram, jippi yay! Det har regnat konstant i 24 timmar. Trodde nästan att stackars Lotta skulle ha regnat bort eller konverterat till sjöhäst... Om sommaren ska fortsätta såhär får jag nog be Andreas att sko henne med simfötter nästa gång det är dags...
Blev i alla fall lite mer putsande idag. Sadeln fick sig ett lager med fett, tränset är putsat och stövlarna är nu nyputsade och infettade. Luktar äckligt läderfett i hela mitt rum nu.. Men det tar ju tydligen bara 7 min för hjärnan att vänja sig vid en ny lukt...


putsat

Har precis gett min sadel en rejäl avputsning och infettning, mycket bra för att hålla ångest och jobbiga tankar borta. Har dock inget bra ställe att putsa på hemma, så jag får sitta med sadeln i knäet vilket är lite jobbigt... Får nog fundera på att be pappa snickra mig en sadelbock eller kanske rent av göra den själv..
Inte för att jag har några läsare, men ändå; har ni något tips på produkt som gör/håller brunt läder brunt? Är lite rädd att min sadel börjar tappa färg :/ alla tips är välkomna!


ligga lågt

Inte blir det något bloggande för min del inte, jag som trodde att jag skulle ha massor med tid förra veckan när Lotta var uthyrd.
Har egentligen massor som jag känner att jag vill skriva om, behöver verkligen skriva av mig, men jag bara kan inte få ner det på papper. På ett sätt är det kanske bra, för en del av mina tankar ska jag kanske inte dela med mig av. 
Jag tycker det mesta är jobbigt just nu. Jag har mycket ångest, och jag får ångest över småsaker. Allt som rör framtiden (vilket det absolut flesta sakerna gör) får mig att må dåligt. Väldigt dåligt. Jag vet liksom inte vart jag ska ta vägen. Jag önskar att jag bara orkade bita ihop och kämpa på, så som alla andra gör, men det är väl något fel på mig, för så fort något blir jobbigt vill jag bara springa och gömma mig.
Jag önskar att jag kunde få pausa tiden och leva ett annat liv ett tag. Testa på någon annans liv och se om det är så som jag tror, jag vill få testa på mitt drömliv och se om det är så fantastiskt som jag tror, för att sedan komma tillbaka till "det riktiga livet" för att ha lite mer kött på benen innan det är dags att fortsätta. Kan inte förklara det på något bättre sätt, mer än att jag just nu känner mig väldigt vilsen. Det är nu det är dags att växa upp och bli vuxen på riktigt, ta det stora steget och ta allt ansvar själv, utan att behöva känna att jag måste fråga alla andra om hjälp eller råd. Men jag känner mig inte redo för det ännu, jag önskar jag kunde få vara 20 år fem år till, innan tiden börjar att ticka igen. 
Om ett år är det meningen att jag ska ge mig ut på arbetsmarknaden, få ett jobb där jag har ansvar - fastän att jag inte vet om det verkligen är det här jag vill göra. Det är nog det som skrämmer mig allra mest, att det verkligen är dags att börja ta ansvar. Jag känner mig verkligen inte redo för att om ett år böja jobba heltid. Samtidigt så vill jag inte plugga mer på JTH och jag vill verkligen inte jobba. Men något av det måste jag ju göra, för jag kan ju inte bara gå hemma i min lilla drömvärld för att jag inte känner mig redo för att jobba?
Fy fan, jag önskar att jag inte var en sån fegis, och jag önskar att jag ska våga ta för mig mer, att jag ska våga tro på mig själv... Men det kanske kommer med tiden trots allt, även om det känns väldigt långt borta just nu. Med lite tur och en jäkla målmedvetenhet så kanske allt kan lösa sig på ett år. Inte för att jag tror att det kommer göra det för mig med jobb och skola,  men man kan ju alltid hoppas. Hoppet ska ju vara det sista som överger en trots allt :)


dött

Det har varit stendött här den sista tiden, har varit sugen på att skriva en del inlägg, men har varken haft tid eller ork till att göra det!

I måndags började jag att jobba på mammas jobb med arbetstiderana 06,20-16,15 ungefär. Där sitter jag vid en dator och kollar artiklar till deras produktion. Arbetsuppgiften kan beskrivas som finn fem fel i en höstack. Jag ska jämföra ändrade artiklar i det gamla och det nya systemet för att hitta ändringar som gjorts från det att artiklarna lades in i det nya systemet. Problemet? Jag vet inte hur många ändringar som gjorts i artiklen (om det ens är några gjorda) eller vart i artikeln dessa ändringar är. För att spä på det hela lite så är jag inte speciellt haj på vare sig det gamla eller det nya systemet...
Färutom jobb så har jag spenderat min tid i stallet, där det denna vecka hänt flera mindre trevliga grejer... Tur att vi flyttar på fredag! En liten ljusglimt är i alla fall att Lotta är i sitt livs form! Hon är så galet fin nu (för att vara Lotta).
I fredags gick jag och mamma på Hultsfredsfestivalen, och tja.... Bra line-up men mindre bra utformning av området. Men det var i alla fall trevligt och bra väder, men det här var nog min sista Hultsfredsfestival - det här var ju min 20:e festival...
I går (lördags) så åkte jag till Tobbe som jag inte träffat på en hel vecka! Och det var så mysigt! Vi gjorde verkligen inget speciellt, låg mest och slöade och lördagskvällen spenderade vi på City Gross, o ja, spännande liv.
Idag tog jag tåget hem till lilla Hultsfred igen. Väl hemma så var det full rulle, Lotta motionerades i skogen, sen hem och äta, pusta all utrustning, sedan tillbaka till stallet och bada Lotta. Tur att hon är snäll att bada eftersom vi inte får bada hästarna inne för tillfället! Hon stod så snällt lös på stallplanen :)
Nu ligger jag i alla fall i sängen och borde sovit för länge sedan.
Imorgon väntar en ny jobbvecka med finn fem fel och Lotta ska hyras ut för en fyradagars kurs till Meg. Där någonstans ska jag även hinna med en demonstration av ridning utan träns, på fredag morgon ska Lotta cyklas ut till sommarbetet och på lördag kommer mina syskon som jag inte träffat på 2-4 år för att fira min pappa som fyller 60.
Jag fattar inte riktigt hur jag ska hinna med allt, dessutom ska jag denna vecka hinna med att börja plugga. Herre min gud, hur fan ska det gå till egentligen?! Kanske kan man uppbringa en åttonde och nionde veckodag...


lite grinig

Det blev inte någon andra ridtur som det var planerat idag.... För när jag kom upp till stallet och skulle rida 17.45 så hade hästarna fortfarande inte fått sin middag som ska vara serverad 16.30 enligt överenskommelse i stallet. Det tråkiga är att det inte är första gången detta händer (dock är det SISTA gången) och dessutom var de som skulle fodra där. Så jag fattar inte varför det inte hade fodrats? Tycker att det är ganska respektlöst mot oss andra som faktiskt följer schemat (och åker dit massor med gånger för att kolla så att det verkligen följs)... Aja... vad ska man göra? Sköta sitt eget...? Ja... det får nog bli så i fortsättningen, schemat var ju till för att underlätta för alla, så man slapp åka dit i tid och otid, men så vart det visst inte. Nu har vi i alla fall provat att ha schema, så då får ma ntesta något nytt.

Lite surt att det inte vart någon ridning, hade inte lust att spendera hela min kväll i stallet. Hade ju fått vänta i alla fall en timme på att fröken skulle äta upp och sedan ytterligare 30 minuter innan jag kunde rida.... Roligare saker än så kan man ju göra på en söndag... Hoppas bara att hon inte är allt för träig för mamma imorgon nu bara.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sova, ska upp 05.00 imorgon, hur fan nu det ska gå till...


resultatet

Nu har jag testat hur det bettlösa tränset fungerade på Lotta. Tidigare har jag ju ridit med en remontnosgrimma och tyglar. Men passformen har inte varit kanonbra, så Lotta har blivit lite skavd på näsan. Nu testade jag istället en bred engelsk nosgrimma, enda kruxet var hur jag skulle fästa tyglarna. Kunde ju inte ta en snörbit direkt, eftersom att man inte ska ha så mycket konsakt när man rider såhär så hade ett snöre gett ett litet ryck när man gick från eftergift till kontakt på tygeln. Så istället tänkte jag att de tjocka gummibanden man har på säkerhetsstigbyglar skulle fungera bra.

Så här såg det ut innan!
Så här såg det ut efter 60 minuter... Så jag fick snällt skritta tillbaka till stallet med enbart en tygel...
Tränset var alltså kalkon, en riktig flopp. Dels så sitter ju nosgrimman lite högre upp, vilket gör att Lotta känns lite starkare, sedan så mildras ju tygeltagen av gummibanden. Förutom det så sviktade gummibanden lite för mycket över huvudtaget när jag red... Men jag har kanske en annan lösning på gång förhoppningsvis.
Över huvud taget så var Lotta ganska stark idag och lade sig hela tiden på höger tygel och höger skänkel och var allmänt tråkig... Så jag ska faktiskt ta ett litet pass med henne på banan så fort jag har ätit, vill få fram en vettig känsla med jämnt stöd i bägge tyglarna.


Stallet

Nu ska jag hasa mig upp ur sängen och ta pilen ( min cykel) till stallet. Idag ska jag testa att modifiera mitt bettlösatäns lite, ska bli spännande, tror att det kommer bli kanon eller kalkon, inget mellanting, men det återstår att se :)


snabb uppdatering

Nu är jag hemma hos mamma och pappa efter en tvådagars minisemester på Gotland. Har haft det riktigt jäkla gött, vi har strosat lite inne i Visby och bara tagit det lugnt. Riktigt välbehövligt!

Resan gick bra, trots att hemresan tog lite tid - det var en tjomme som bestämde sig för att hoppa av färjan efter att den lämnat Visby. Så det tog lite extra tid att vända, sätta i livbåt, plocka upp personen och köra den till hamnen, för att färjan sedan i hamnen skulle plocka upp personal och livbåten. Men nu har man "sett" en sjöräddning som tack och lov gick bra :)
Har även varit en sväng i skogen på min fantastiska häst! Hon var faktiskt riktigt fin efter en liten diskussion om vem som bestämde. Haha, hon är så gullig! När allt för en gång skull gick BRA i galoppen så tänkte jag att jag skulle testa att göra ett byte. Första bytet blev jättebra, så då skulle jag byta tillbaka tänkte jag ... Tänkte jag ja... BOCKA tänkte Lotta, för då hängde jag lös! Med armarna kring halsen och utan stigbyglar.. Och hur gammal är hästen? Ja, inte beter hon sig som 18 direkt, snarare 4...
Vinkade även av Tobbe för en halvtimme sedan, känns verkligen jättejobbigt att vi ska bo ifrån varandra i sommar, och jag känner mig som världens mest egocentriska person som valde att flytta hem i sommar för att få rida på min häst.. Jaja, det löser sig nog...
Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, känner inte att jag orkar engagera mig i att göra något mer idag...


SOMMARLOOOOV!

Oh my fucking god vad skönt! Hela tre månader ledigt nu, in your faces! Haha, ska bara ha det gött, hela jäkla sommaren!

Imorgon ska jag packa ihop alla mina många grejer för att tillsammans med Tobbe bege mig till Gotland imornkväll! Vädret ska visserligen inte vara så kalasbra, men det ska bli jävligt gutt att komma iväg :D


snart dags

21 timmar kvar till sommarlov! Just nu känns det faktiskt ganska bra, har pluggat som en jäkla dåre hela dagen, och det jag har läst hittills känns rätt ok, det känns som att det skulle kunna gå bra om det kom på tentan imorgon (peppar peppar, ta i trä).

Nu ska jag räkna igenom lite olika typer av uppgifter, och kolla på teorin samt checka av allt jag måsste tänka på, sen får det faktiskt vara bra, vill ha en bra känsla i magen imorgon när jag går in på tentan. Huh, tänk om det skiter sig?:/ nää... Det får det bara inte göra.
Kollade igenom tentan som jag kuggade med 3 poäng... Och vet ni vad? hade fått 6 poängs avdrag för onödiga jävla slarvfel! Snacka om ONÖDIGT! Åh, jag blir så jäkla trött på mig själv!


Sista rycket

Idag börjar sista rycket inför tentan!

Börjar bli rätt så nervös nu och jag kan känna ångesten komma krypandes... Vissa stunder så känns det faktiskt rätt så bra inför tentan och i andra stunder vill jag mest lägga mig ner och dö lite. Har tränat ganska mycket på den uppgiftstyp som fuckade upp hela tentan sist, så jag hoppas att jag får något för det på tentan... Idag ska jag kika lite på sättningar, stabilitet och säkerhet tror jag, det är i princip det enda jag har kvar att träna på innan jag har gått igenom kursens innehåll. Nu är det iofs inte så "bara" för det är hur många uppgifter som helst känns det som, men jag får räkna någon av varje och bara gå igenom resten.  Sen gäller det att komma ihåg allt på tisdag em!
Efter det är det ÄNTLIGEN sommarlov! Och det ska bli så jävla gött! Visserligen ska jag plugga en del i sommar, men det känns ändå ok. Har redan packat alla hästtidningar, hästböcker och skolböcker som ska med hem. Vet inte riktigt när jag ska har tid att läsa dem, för om allt går enligt planerna så åker vi till Gotland denna helg, veckan efter det är det dags för Hultsfredsfestivalen (som jag nog inte kan gå på tyvärr), veckan därpå är det midsommar och pappa fyller 60. Är även inhyrd till en kurs för att demonstrera lite rörelser utan utrustning med Lotta. Veckan efter det ska Lotta flyttas till Bjärkhult och pappa ska ha 60-års kalas. Sedan börjar det närma sig årets höjdpunkt: Falsterbo Horse Show! Och därefter är det typ bara 3-4 veckor innan vi ska till Gotland och sedan är det dags för mig att tenta av lite kurser....
Tror att hela sommaren bara kommer att springa förbi!