...

min älskling <3


seriösa funderingar

Varför känns det alltid som att jag aldrig räcker till?

Varför räcker jag aldrig till?
Varför blir allt bara fel?
Varför vet alla andra vad de vill men inte jag?
Varför känner jag att det är så stor press på mig?
Varför sätter jag så stor press på mig själv?
Tunga frågor, tunga svar.


ut i solen!

Nu ska jag bara pilla i mig lite frukost (alltså rester från gårdagens kinamat) innan jag traskar ut i solen! Ska försöka plugga lite, men chansen att jag klarar tentan är i princip lika med noll, men jag pluggar i alla fall, för även om jag inte klarar tentan nu, så har jag väl igen det till omtentan....

Hoppas även att solen vill mjuka upp mina muskler lite, har helt sjukt ont i ländryggen idag! Och givetvis vet jag inte varför :(


Har det gött

Nog för att jag skulle kunna ge nästan vad som helst för att få vara med Tobbe och hans familj i Turkiet just nu så ska jag inte säga att jag på något sätt kan klaga.

Idag har jag faktiskt räknat mina första uppgofter (med blandat resultat visserligen), nu tittar jag på GP:t från Ullevi och har precis tryckt i mig fyra små rätter från min favoritrestaurang. Som om inte det vore nog, så sitter jag just nu med näsan i tre alldeles nyinköpta hästtidningar (nejdå, jag har ju inget annat att göra egentligen *hosthost*) och dessutom har jag hittat en ny favorit bland cidrarna på systembolaget.
Om man lyxar till det såhär till GP:t så kan jag ju inte vara sämre till Eurovision Song Contest, till det har jag nykokta hasvkräftor, nykokta krabbklor, örtmarinerade vitlöksklyftor, vitlöksbaguett, brieost och kex samt vindruvor och färska jordgubbar.
Det vore en jävla lögn att säga att det går någon som helst nöd på mig just nu.


My boy builds coffins

My boy builds coffins with hammers and nails
He doesn't build ships, he has no use for sails
He doesn't make tables, dressers or chairs
He can't carve a whistle cause he just doesn't care

My boy builds coffins for the rich and the poor
Kings and queens have all knocked on his door
Beggars and liars, gypsies and thieves
They all come to him 'cause he's so eager to please
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/f/florence_and_the_machine/my_boy_builds_coffins.html ]
My boy builds coffins he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself
One for me too
One of these days he'll make one for you

My boy builds coffins for better or worse
Some say it's a blessing, some say it's a curse
He fits them together in sunshine or rain
Each one is unique, no two are the same

My boy builds coffins and I think it's a shame
That when each one's been made, he can't see it again
He crafts every one with love and with care
Then it's thrown in the ground and it just isn't fair

My boy builds coffins he makes them all day
But it's not just for work and it isn't for play
He's made one for himself
One for me too
One of these days he'll make one for you

Det här är min absoluta favoritlåt för tillfället, den slår till och med högre än Isis & Bast, är helt sånd på Florence + The Machine. Vart har de varit hela mitt liv egentligen?
Jag är ett Paramorefan av ofantliga mått, om jag skulle få välja ett band och en konsert att gå på, ett och endast en i resten av mitt liv så har det innan varit Paramore. Men nu har det ändrats, Florence + The Machine säger jag bara, något annat band behövs knappt. Hade aldrig trott att den dagen skulle komma när jag inte längre hade Paramore som nr1 längre, men den kom...


dåligt flyt

Jag får verkligen inte till pluggandet, jag fattar ingenting och det känns mest bara jävligt jobbigt för tillfället. Vet inte hur jag ska få till det med motivationen, jag kan, till skillnad från många andra inte sätta mig ner och bara räkna... Önskar verkligen att jag kunde, men jag kan inte fokusera på räknandet då. Jag måste vara motiverad, och det är jag inte nu. Det är bara för mycket, jag vet liksom inte vart jag sk börja. Det är så jävla mycket att jag blir helt överväldigad av allt och allt blir så rörigt och ihoptrasslat.

Tentan är på tisdag em och det känns som att tiden bara har sprungit iväg! Vad har jag gjort med tiden egentligen? :/ Hej omtenta säger jag bara... :(


Tips för torrisar

Jag är en riktig torris, och ingenting tycks hjälpa. Jag har alltid haft jättetorra ben, ödleben (så torra att huden spricker och man ser ut som en reptil). Jag har verkligen testat ALLT. Men nu har jag helt enkelt lärt mig att leva med det, på sommarhalvåret om jag planerar att vara ute under dagen eller att duscha (vilket man gör varje dag) så måste jag smörja in mig 2-3 gånger der dag för att inte spricka. Jippi yay.

Men som om inte det vore nog så har jag fått problem med håret. Jag har alltid haft svårt att hitta schampo, alltid åkt på att köpa dyra schampon hos frisören för inget annat har funkat. Saken blev inte bättre av att det schampo som tagit mig tre år att testa mig fram till har slutat tillverkas. Nu är jag på jakt efter ett nytt schampo i en lite billigare prisklass, men har inte haft något vidare flyt. Mitt hår blev verkligen KATASTROF. Det började bli torrt, och hårstråna krullade ihop sig som presentsnören. Jag har knappt ens kunnat kamma ut håret för det har verkligen sett ut som ett jävla fågelbo och till råga på det så kan jag inte använda balsam för mitt hår blir jättefett av det.
Men så letade jag lite i min garderob och hittade en olja som jag fick i min adventskalender förra året från The BodyShop. två kvällar i rad nu har jag masserat in en liten mängd olja i håret och hårbotten, sovit med det och tvättat håret på morgonen. Och nu är mitt hår jättefint igen, och har inga tendenser till att varken bli fett eller tovigt!
Polynesia Monoi Miracle Oil heter den och kostar 175 kr (och luktar för jävla gott). Jag är verkligen supernöjd med den och kommer definitivt köpa en ny när denna är slut. (The body shop har ju även kommit med deras vanliga dofter i torroljor nu :) )
Jag har varit inne på att min räddning skulle bli ekologiskt holistiskt kokosfett, som tydligen ska vara ett riktigt mirakelmedel, dessutom jävligt dyrt 230 kr för en burk. Men när jag läste på innehållsförteckningen så innehöll den här oljan Ekologisk kallpressad kokosnötsolja, mandelolja, paranötsolja och sesamolja.
Denna finns även som bodylotin, Polynesia Monoi Body Balm, som även den luktar ljuvligt (fick den med i min adventskalender) och innehåller ekologisk kallpressad kokosnötsolja, kakaosmör, sheasmöroch paranötsolja.
Rekomenderar verkligen dessa två produkter, oljan är helt fantastisk kan jag lova :)


neeej

Hade planerat att se på film ikväll, men vad hände? Boxen dog, 10 min innan filmen började. Behöver jag säga att jag är upprörd?


R.I.P.

Igår såg jag som jag tidigare nämnde , att min förra häst Kenzo har gått ur tiden...

Jag och min mamma hade Kenzo på foder Dec -07 till och med Maj - 08. Då var jag alltså 16 år och hade ett jävla humör. Under den tid som jag hade Kenzo så hade jag även en till häst. Dec-jan hade jag fortfarande min första häst Birk och i februari klev Lotta in i mitt liv.
Det var egentligen bara en slump att vi fick tag på Kenzo. Vi visste att vi skulle lämna tillbaka Birk och ville inte bli hästlösa, så genom en tränare fick vi höra talas om Kenzo, vars ägare var gravid och ville bli avlastad.
Vi visste att han var stor, men inte riktigt hur stor. I stallet möttes vi av en jättehäst. Jaja tänkte vi, och när vi skulle rida så skämtade mamma "Och hur kommer man upp på en så här stor häst? Med stege eller?". Och jo... När vi skulle sitta upp så ställde de faktistk fram en stege som man fick klättra upp med. Det kommer jag aldrig att glömma.
Fyra veckor senare flyttade Kenzo in hos oss, men det var en mager häst som kom.... Det visade sig att hans bästis hade flyttat från stallet vilket hade lett till att han hade börjat matvägra....
På de här bilderna har jag haft Kenzo i 4 veckor, 4 veckor med 20 kg hö/dag samt 5 kg kraft (oja, han åt som en häst!). Men ni ser ändå hur tunn han är över bogarna, hur tunn överlinjen är samt hur mycket bakknäet och höftbenen sticker ut.
Han var ingen liten kille. Han var med lätthet över 180 cm, troligtvis ca 184-185 i mankhöjd, ni skulle bara ha varit med och hört hur alla småtjejer tystnade när Kenzo gick genom stallgången ;)
Som sagt, han var en stor kille!
Men han var gudomligt snäll, han stod verkligen ut med allt, även mitt humör. Jag erkänner att jag hade ett jävligt humör även mot hästarna på den tiden, jag hade inget tålamod över huvud taget, så om saker inte funkade i ridningen så hade jag svårt att vänta ut det. Om hästarna inte lyssnade så kunde jag mycket väl tjonga till dem med spöt en gång för att få tillbaka fokus. Jag kände många gånger att jag var tvungen, för en så stor häst får inte bli för tung eller tappa för mycket fokus. Dessvärre kunde jag tjonga till honom om han vart för mycket på tårna i skogen, han sprang bokstavligen baklänges om han inte fick sin vilja fram, men jag var aldrig rädd för honom.
Nu såhär i efterhand vet jag ju hur jävla fel det var att använda spöet för att få tillbaka fokus, det insåg jag när jag fick Lotta som blev arg när jag sa till henne. Men det var så jag var fostrad till att rida, ganska så "rakt på", inga krusiduller, hästarna skulle lyssna till varje pris, men man lyssnade sällan på dem.
En anledning till att vi skaffade Kenzo var att jag ville komma längre i dressyren, och enligt dåvarande ägaren så älskade dressyr och inte ville lulla i skogen. Riktigt så var det inte, han älskade att gå i skogen, springa fort och bralla.
Men jag lärde mig så oerhört mycket av Kenzo, han kunde verkligen allt, och på honom red jag seriebyten, byten i vartannat, bygen i varje, piruetter och piaff.
Nu när jag tittar tillbak på bilder från vår tid tillsammans så är jag ganska glad att jag inte hade honom längre, utan att vi fick Lotta istället. Kenzo var en fantastisk häst med ett hjärta av guld, men jag hade (har jag insett nu) inte rätt tränare, varken för mig eller hästen och jag kunde helt enkelt för lite. Han var ju jävligt dtor och jag var jävligt liten, vilket gjorde att jag red mycket med kroppen, jag överdrev hjälper och förhållningar.
Han var mjuk i sidorna och munnen, men aldrig "lätt" här ser man ur jag, för kung och fosterland får kämpa med sitsen för att hjälpa till (vilket inte hjälpte ett skit, jag borde bytt tränare istället).
Det var även Kenzo som jag startade min första lokala tävling med. Det var på hans hemmaanläggning och hans ägare körde oss. Vi red LB:1 och LA:1 och vann faktiskt bägge klasserna!
Där lämnade jag honom sedan, på transporten för att aldrig mer se honom igen. Men jag var nöjd med vad jag åstadkommit med honom, att jag fått honom så fin.
Jag blev tillfrågad att fortsätta rida honom typ 2 dagar/vecka och även tävla honom, men jag tackade nej. Det funkade inte eftersom att han stod ett par mil hemifrån.
Bara några veckor efter att vi skiljts åt blev vi uppringda av ägaren som sa att hon bestämt sig för att sälja.
Därefter hamnade Kenzo i Allingsås (tror jag) och där var han livet ut.
Kenzo (Napoleon - Flamingo)
1990 -2012
Min fina kille, jag kommer aldrig att glömma dig <3


family guy

Nu har jag pillat i mig lite mat, tänt mina ljus och tagit fram brieosten, något nåste jag ju ha för att fördriva kvällen med.

Har tittat lite närmare på solbrännan nu. Framsidan och utsidan av vänster ben är brunt, insidan jätteblekt. På höger ben är det tvärt om... Jippi yay, hur lyckades jag? Behöver jag ens säga att jag blir trött på mig själv...
Nu ska jag försöka plugga lite och sedan ska jag titta på Eurovison Song Contest


Oh happy day!

Idag har jag för första gången det här året faktiskt solat utomhus, och herre jävlar vad skönt det var!

Var ute mellan 11.00 och 15.30 ungefär, omväxlnande i sol och skugga (mest sol). Just nu kan jag inte säga någon om resultatet. Men jag tror det vart väldigt lite färg på överkroppen och insidan av vänster ben, högersidan lyckades jag på något skumt vänster sola, så jag ser nog jävligt rolig ut bakifrån nu. Ansiktet vet jag inte hur det ser ut, jag har inte vågat kolla det. Men jag tror att jag har med mig 2 ögon, en näsa och en mun in efter utomhusvistelsen i alla fall. Ögonlocken känns dock något skumma. Kanske brännde bort dem?
Nu ska jag laga lite mat och duscha, hörs sen!


En stjärna har lämnat oss

Var inne på blup.se idag för att kolla läget. Läget var mindre bra. Min fina stjärna Kenzo betar nu på Tapralandas gröna ängar.

Visserligen hade jag honom bara i ett halvår, men han lärde mig så otroligt mycket. Jag har skickat ett mejl till hans ägare, hoppas verkligen att hon svarar, för jag vill veta hans historia efter det att han lämnade mig.
Vet inte om jag har berättat om vår tid tillsammans här på bloggen?
Min fina kille


storhandla

Just nu så sitter min bättre hälft med familj uppe i luften på väg till Turkiet, kan inte ens beskriva hur avundssjuk jag är just nu!

Vad gör jag? Jag sitter i soffan i sunkiga mjukisar i en lägenhet som ser ut som en tornado precis dragit fram igenom. Och vad för skoj ska jag hitta på nu? Jag ska duscha för att pallra mig bort till ICA för att "storhandla" inför min ensama vecka. Vad ska jag köpa? 2 liter mjölk, 3 dl grädde, en lök, champinjoner, två burkar pesto, spagetti och fuskschnitzel. Shit vilket spännande, lyxigt liv jag lever. Dessutom ska jag använda min 5% storköpsrabatt som ICA så snällt skänkte mig igår.


mindre käckt

Det blev nog trots allt stolpe ut på tentan igår... Jag disskuterade mina svar med Tobbe och han kollade facit. Kolla facit efter en tenta kommer jag aldrig att göra och har hellre aldrig gjort, jag lever hellre i ovisshet några veckor än att få en spark i magen av alla poäng jag missat. Tobbe kollade i alla fall en uppgift och sedan skrev han att jag hade klarat den för han trodde att jag kommit fram till samma svar som facit. Och för ett ögonblick blev jag så jävla lycklig, för att sekunden efter trilla ner i den djupaste avgrund som bara finns. Jag hade inte rätt, då är det alltså två uppgifter, som utgör 1/4 av poängen som jag helt har missat. Dessutom var kryssfrågorna, som också utgjorde 1/4 av tentamen en jävla chansning. Ja. Oddsen talar verkligen emot mig.

Att få känslan av att man verkligen känner vilken koll man har, och att sedan vakna upp och undra vad fan man håller på med är det värsta jag vet. Det här blir inte första tentan jag schabblar bort, det blir tredje eller fjärde. Det borde vara bevis nog för att det här verkligen inte är något för mig. Och jag börjar helt ärligt bli trött på det. Varför gör jag det här? Varför utsätter jag mig för detta när jag har sån galen tentaångest i två veckor per tenta? Varför utsätter jag mig för det här när det är jävligt tydligt att jag inte är tillräckligt bra, och varför gör jag det här när jag inte ens vill jobba med det? Jag vet inte... Antagligen för att jag inte vet vad fan jag skulle göra annars.
Jag borde egentligen gått upp tidigt idag och börjat plugga inför nästa tenta som är på tisdag. Men när gick jag upp? tja... runt 11 tror jag, och har jag börjat plugga? nope. Och just nu vet jag inte ens om jag tänker göra det. (fast, jo, det tänker jag nog göra trots allt). Det känns jävligt tungt att veta att jag failade en tenta som jag gick in och kände mig grymt säker på, det kunde liksom inte komma något som inte skulle funka, ändå så kom det och jag kände mig så jävla liten, ensam och värdelös.
Det var lätt för mig att tänka att nästa tenta skulle få gå som den går eftersom att jag verkligen kände mig så säker inför igår. Nu känner jag mig som världens största jubelidiot. Man ska aldrig ta något för givet, och jag ska aldrig tro att jag kan något, för det kan jag inte. Jag tänkte att eftersom att gårdagen var så självklar, så skulle jag kunna ta en omtenta i konteken, plus den tenta jag ska skriva i ekonomi i augusti. Men att på det även få Mättekniken känns jävligt mastigt och Gotland lär jag ju bara få fetglömma.
Vad är det för fel på mig egentligen? Varför klarar inte jag det som alla andra klarar, varför är jag sämst i klassen och varför räcker jag inte till? Gör det verkligen så mycket att jag inte längre vill det här? Att jag inte är intresserad? Eller är jag bara dum i huvudet? Eller tror jag bara att jag pluggar som en dåre fastän att jag kanske egentligen inte gör det? Eller lär jag mig så jävla mycket mindre bara för att jag ber Tobbe förklara för mig när jag inte förstår. Några fel är det ju garanterat, och jag är jävligt säker på att det största är jag.
Jag är nog rätt värdelös trots allt, eller så har jag bara ännu inte hittat det som passar mig...


ändrade planer

Alltså... istället för Backpacker så fastnade jag visst två timmar på Victoria´s Secret istället. Trodde att de bara sålde underkläder, men ACK så fel jag hade. Tänk om man bara hade en jävla massa pengar....


ensam

för en halvtimme sedan vinkade jag av min bättre hälft. Han åkte till Göteborg idag för att imorgon flyga med sin familj till Turkiet en vecka. Det kommer bli en ensam och jävligt kämpig vecka, men jag ska försöka att härda ut. Jag unnar verkligen Tobbe den här resan och jag är väldigt glad för hans skull. Visst är det tråkigt att jag inte kan följa med, men jag har bara mig själv att skylla. Hade jag inte varit så lat med pluggandet hade jag kunnat följa med. Men just nu är jag mest sugen på att åka iväg med Tobbe en vecka i höst istället.

Tentan idag då... tjaa... vad ska man säga, jag vet faktiskt inte riktigt hur det gick, det kan ha gått jättebra och det kan ha blivit stolpe ut, det är bara att vänta och se. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, och imorgon börjar jag plugga inför nästa tenta. Vet inte om jag har så jättestora förhoppningar. Jag ska plugga och göra mitt bästa, sen får jag bara vänta och se hur långt det räcker. Räcker det så är jag jätteglad, om så det är att jag precis ligger på gränsen. Och om mitt bästa inte räcker så vet jag vad jag behöver bli bättre på till omtentan.
Efter tentan så passade vi på att byta min berlock som jag fick av Tobbe i 1,5 års present (tredje gången gilt), blev en jättefin liten trädgårdshatt :') Inte för att någon bryr sig, men ändå.
Sprang även in en snabbis på Bokia då det var 50% på reapriset. Brukar egentligen aldrig handla i bokaffärer, beställer allt på Adlibris, men jag testade lyckan, pch vilken bok hittade jag? "Vad är det för fel på hästen?" skriven av min hästkiropraktor Håkan. Det bästa av allt var att jag betalade 50 spänn när den egentligen kostade 230. Det är en bra deal.
Nu ska jag passa på att äta upp min Sub till Simpsons och sedan blir det Eurovision Song Contest och lite backpacker tror jag :)


Lycklig tjej!

Kommer ni ihåg den vidriga videon jag länkade till här om dagen? I den filmen stod hästar uppstallade i stallgången och blir slagna i huvudet/strupen med basebollträ, elpinnar. Hästar ligger helt utmattade i sina boxar och blir slagna för att de inte orkar resa sig. Den äckliga vidriga jävla tränaren (som jag mer än gärna skulle ge ett nackskott) Har nu åtalats för djurplågeri i USA! Dessutom har han uteslutits ur tränarorganisationen för Walkinghästar. Det är ett så stort steg i rätt riktning!

Vi har visat att vi inte tycker sånt här är okej, folk har äntligen fått upp ögonen för vad som faktiskt pågår! Han var säkerligen inte den end apersonen i USA som är såhär vidrig mot sina hästar, men nu blir i alla fall hans hästar inte längre misshandlade, och de kräk som tränar sina hästar på detta sätt kommer förhoppningsvis att tänkaa till innan de misshandlar sina hästar igen.
Jag delade ju den här videon på min facebook också och fick ett svar som gjorde mig alldeles matt; en RIDLÄRARE skrev till mig att det inte hjälpte att dela sånt här, att ingen ville se (och visst, ingen vill väll se sånt här? Men att välja att inte titta och inte sprida är inte samma sak som att detta inte pågår). Det jag delade var skit. Men herre gud? Om man nu inte vill hjälpa dessa hästar och inte vill se det här, kan man inte bara hålla käften då? Men då kanske man inte ska hålla på med hästar själv om man inte är intresserad av att hjälpa dessa hästar genom att dela den här videon så att fler får veta vad som pågår.
Mellanmjölkspuckot är i alla fall motbevisat, att dela filmen hjälpte. Mannen är ju åtalad :) Är så galet glad för dessa hästars skull just nu att jag inte bryr mig ett skit om hur dagens tenta går, jag tar gärna en omtenta, vetandes att jag har hjälpt dessa hästar (och förhoppningsvis även andra hästar) till ett värdigare liv.


Bokmal

Jag älskar egentligen att läsa, dessvärre är det nägot som jag faktistkt inte gör sådär jätteofta. De gånger som jag faktiskt verkligen vill sätta mig och bara sträckläsa en bok är när jag måste plugga. Så i min senaste pluggpaus checkade jag läget på adlibris hästboksavdelning, och herre jävlar vad många bra böcker de hade! På min önskelista ligger nu ca 50 böcker, som alla kostar ca 200 kr st. Men absolut överlägset överst ligger tug of war, som jag bara MÅSTE ha. Mitt bibliotek av hästböcker är faktiskt skrämmande litet, jag har två massageböcker, dressyrskola, två böcker av Hempfling och en bok om frihetsdressyr... Resten av mina böcker är inte värda att nämnas ens, då de består utav 10 års medlemsskap i pollux. Haha, snacka om skrattretande!

Det kanske är så att man ska unan sig lite nya böcker då och då? En bok i månaden borde ju vara okej? Speciellt med tanke på att jag i princip helt slutat lägga pengar på kläder, vilket jag gjorde titt som tätt tidigare.


96 timmar

96 timmar har nu gått sedan jag lämnade lägenheten senast, och herre gud vad skönt det har varit! Den längsta sträckan jag har rört på mig har varit från sängen ut till garderoben i matrummet. Jag skulle nog passa att jobba som profesionell soffpotatis.

Just nu satsar jag på att inte behöva lämna lägenheten förens tentan kl 14.00 imorgon. På ett sätt känner jag mig väldigt lugn inför den imorgon, och på ett sätt är jag jättenervös, men min mamma har faktiskt rätt, jag kan inte göra mer än mitt bästa... Men jag är rädd att mitt bästa inte ska vara bra nog, eller att jag ska göra onödiga slarvfel (vilket jag lätt gör). Idag ska jag räkna igenom de gamla tentor som ligger ute på pingpong och förhoppningsvis hinna titta på en annan typ av uppgifter plus att jag imorgon ska försöka läsa lite teori så jag slipper minuspoäng på tentan.


världsrekord

på 72 timmar har jag inte lämnat lägenheten. Fy fan vad skönt, jag har inte ens varit ute med soporna (det har Tobbe varit). Nog för att jag är hästmänniska och älskar naturen, men om jag inte har en häst mellan benen (det lät väldigt fel) så vill jag inte vara utomhus över huvud taget, för fy fan vad träligt det är. Det blåser och är kallt, regnar uppifrån, nerifrån och på tvären. Och om det inte gör det så är det antingen snöstorm eller så mycket pollen att jag tror jag ska dö.

Nu har jag faktiskt gått så långt att jag öppnat fönstren ett par cm, för första gången på tre dygn. Dessutom ser det ut att kunna bli ett jäkla oväder snart, hoppas hoppas.
Nu har fönstren varit öppna i fem minuter, och jag har redan fått pollenallergi deluxe. Nu går jag och stänger, jag tittar faktiskt på en tysk direktsänd dressyrtävling som är utomhus, det får räcka med natur och utomhusvistelse.


Fina Lotta


Har sån frunkansvärd Lottaabstinens. Mattes fina lilla prinsessa, om tre veckor ses vi äntligen igen <3


tentaångest

Nu har tentaångesten infunnit sig på riktigt och jag ser fram emot två riktigt jävla jobbiga veckor med galet mycket plugg och sjukt stor press på mig själv. Vet inte riktigt vad jag ska göra, hur jag ska göra, vet ingenting känns det som.... Det är bara så jävla mycket att jag blir helt handlingsförlamad känns det som :( Ännu värre är det att Tobbe ska vara bortrest första veckan med plugg (den viktigaste veckan). Jag är väldigt glad för hans skull, och innan har jag känt att det nog inte skulle göra så mycket att jag fick klara mig själv, men just nu vet jag varken ut eller in. Plugget går inte bra och jag gör massor med små slarvfel. Herre gud, hur ska det gå egentligen?

Det jobbigaste är att jag måste få in 18 hp på ladok för att få plugga nästa år. Jag vet inte riktigt hur fasen det ska gå till. Eller det gör jag, för en del poäng är jävligt lättförtjänta, men just nu känns det som om det är väldigt långt borta :( Men jag ska klara det, jag MÅSTE klara det.


otäckt

Trots att två timmar passerat sedan jag såg bitar av den hemska filmen så har jag sjuk ångest, obehagskänslor, kallsvettas som en dåre, hispig som jag vt inte vad och med spyan kvar långt upp i halsen.

Det här är de stackars hästarnas vardag, jag kan bara inte fatta det. Vart är världen på väg egentligen?


Djurplågeri

Till alla hästälskare, djuvänner och alla personer med någon sorts sunda kroppsvätskor, hjälp till att sprid detta vidare!

Ett sjukt djurplågeri pågår bland tränare till Tennessee Walking hästar. Hästmagazinet lade en länk till ett youtubeklipp som var fullkomligt VIDRIGT. Filmen i fråga är 3,5 minuter lång. Jag som är fruktansvärt icke-äckelmagad och klarar av det mesta klarade av 30 sekunder. Det var för en timme sedan och jag sitter fortfarande och kallsvettas med spyan långt uppe i halsen. Visst för att det här är något som inte pågår på detta sätt i Sverige, MEN om vi kan hjälpa de stackars hästar som utsätts för sådant lidande som de i filmen gör genom att enbart sprida detta vidare så är det vår skyldighet.
De 30 sekunder jag såg av filmen var hemska, hästar stod uppstallade i gången och slogs i huvudet med basebollträ. Nackskott ska de jävlarna ha som utsätter djur för sådant!
Jag tänker inte länka till filmen direkt, men HÄR är länken till Hästmagazinets artikel. Välj själva om ni vill titta eller inte, men det minsta ni kan göra för de hästar som utsätts är att sprida detta vidare. Tänk om det var era hästar som utsattes för detta... :(


inomhus

de senaste 48 timmarna har jag över huvud taget inte lämnat lägenheten för att ge mig ut i omvärlden, och vilka sköna 48 timmar det har varit! Dessvärre har jag lidit lite av min pollenallergi idag, så jag vill inte ens tänka på hur illa det skulle ha varit om jag hade bestämt mig för att gå ut idag.

Idag har jag inte presterat speciellt mycket i pluggväg - ju närmre tentan jag kommer, desto trögare går jag = mindre bra. Vad jag däremot har presterat idag är pannkakor och citronmuffins. Inte för att jag har någon som helst nytta av det på tentan, men gott var det, och ännu bättre blir det :) Ikväll ska Tobbe bjuda på fiskgratäng med havskatt och vitvinssås, ska bli spännande (och jävligt gott).
Nu måste jag dessvärre sätta igång med plugget igen... Hoppas jag får upp farten snart igen.


Tävling!

Jäg är med och tävlar om ett Eskadrontäcke, var med ni också! Tävlingen hittar ni här


Megamind

Att jag är en riktig sucker för barnfilmer var kanske inte någon direkt nyhet, den senaste favoriten (eller ja, typ favorit i alla fall) är Megamind. Jag bölar något fruktansvärt i slutet, varenda gång. Vet inte om det är normalt för en 20-åring? Tror nog inte det egentligen...

Pluggandet har inte gått riktigt så bra som jag hoppats på, men ändå, jag har fått lite gjort, och när min "efter maten-trötthet" går över (om den nu gör det) så hoppas jag på att jag ska få lite mer gjort :)


mrs humörssvängning!

Tobbe kommenterade precis, efter att ha läst igenom mina senaste inlägg här på bloggen att mitt humör svänger lite (ganska mycket). För ganska så exakt vartannat inlägg har varit väldigt positivt och vartannat har varit jävligt negativt. Undrar vad det betyder? Antingen så har jag sjukliga humörssvängningar (vilket egentligen inte skulle förvåna mig alls) eller så är det bara i de jättebra- och jättedåliga lägena som jag faktiskt känner att jag har något att skriva om.

Nu är i alla fall ett ganska bra läge. Sitter och pluggar mätteknik, går visserligen inte riktigt lika mycket framåt som jag hoppats på, men för att väga upp det tittar jag på webtv med både dressyr från tyskland och hoppning från Danmark, rätt så trevligt faktiskt. Hade varit ännu trevligare om man bara hade kunnat tyska, så man förstod vad komentatorn sa...


äntligen fri!

Inte egentligen, men det känns som om jag är det. Igår satt Hanna och jag i skolan för att göra det sista på vårt projekt som gick ut på att dimensionera stålbalkar, pelare och liträbalkar till ett hus.  Känns fruktansvärt gött att äntligen vara färdig, fast det är lite frustrerande att det egentligen är de små sakerna, som att fixa ritning med detaljer, lägga in beräkningar och snygga till som faktiskt tar tid. Men efter nio långa timmar var vi äntligen klara, både med det nyta projektet, men även med det gamla som vi har rättat till inför slutinlämningen.

Om det ändå vore så väl att man var fri nu, att allt var klart, men det är nu det egentliga plugget börjar. Nu är det ett par dagars plugg inför första tentan som är på tisdag. Därefter ännu en veckas råplugg med konstruktionsteknik (som jag inte har någon större koll på känns det som), efter det väntar en vecka med råplugg till för att klara av omtentan i geoteknik. Sen skulle man ju kunna hoppas att man vore klar. Men icke, när tentorna är över så ska alla mina gamla inlämningsuppgifter fixas till. Det känns helt galet vad mycket saker det är att göra!
Men på fredag ska jag i alla fall få en liten paus från pluggandet, då blir det lunch med bästaste Henny <3 och med lite flyt även en sväng på Charlies vårrea :)
Nu ska jag plugga på, så att jag klarar i alla fall en tenta :)


så jävla uselt.

Min dag blev inte bättre. Jag borde stannat i sängen hela dagen och struntat i att gå upp och gå till skolan, istället var jag i skolan 07.15, och satt där i 12 timmar. Under 7 av dessa 12 timmar har jag jobbat med en endaste sak, och nu när jag gick hem så var problemet fortfarande inte löst och jag var mer villrådig än när jag började. Just nu mår jag skit och är jätteledsen med tanke på dagen. Igår hade jag så omänskligt bra flyt, allt bara klaffade och jag fattade allt. Idag har jag inte fattat något alls. Allt har bara varit så jävla jobbigt och jag har mer eller mindre känt mig riktigt jävla värdelös.

Vi var bland de första att börja med projektet, så att höra om hur de andra är klara får mig inte direkt att må bättre.
Dessutom så säger alla att vi ska lösa projektet på olika sätt, den ena säger si, den andra så, och sen finns det alltid fler med andra åsikter och sätt att lösa grejen på. Och hur i helvete ska vi veta hur vi ska lösa problemhelvetet på när läraren inte ens har gått igenom det? Eller när läraren enbart går igenom det allra enklase fallet som sällan händer?
Nej just nu är jag så jävla arg bitter och sjukt jävla ledsen. Det känns som om jag enbart har slösat massor med tid på något som uppenbarligen är fel? Hur fan ska vi veta vad som är rätt och fel?! Och om jag är såhär jävla villrådig på ett projekt, hur fan ska det då gå på tentan? NOT GOOD.
Just nu känns det som att jag skulle vilja gå och dö lite på något avlägset ställe och återuppstå framåt Falsterbo Horse Show.
Jag tror det var jävligt naivt av mig att tro att mitt pluggande skulle gå lättare efter igår, jag kände det verkligen som att jag fattade vad fan det var jag höll på med, som att alla spärrar i pluggandet hade lossnat och som att det för en gång skull skulle bli lite lättre för mig att plugga och förstå på JTH. För första gången på 2 år hoppades jag på att det skulle släppa, att jag äntligen skulle förstå och få uppleva något som lätt. Men nej.


work in progress

Sedan kl 9 imorse har jag nu suttit och renskrivit vårt projekt i Stål- och trä. Det går faktiskt framåt, snabbare än vad jag hade trott. När man tittar på pappershögen med uträkningar som ska renskrivas så är det en jäkla hög. Men som tur är så ska inte alla papper renskrivas, vi fick ju räkna om stålbalken och pelarna typ tusen gånger, och det behöver vi (tack gode gud) inte renskriva allt, utan bara det slutgiltiga svaret med dess beräkingar, oc då blir det ju betydligt mindre att skriva.


mindre lycklig tjej

Hade sånt fullkomligt galet bra flyt i plugget igår, så jag bestämde mig för att jag skulle vara i skolan tidigt idag, mest för att vi skulle slippa att sitta på fjärde våningen och för att jag skulle hinna plugga lite innande andra kom.
MEEEN. Jag pallrar mig upp när klockan ringde 06.30, gick ut till min garderob för att klä på mig, tittar mig i spegeln och känner att jag är stel i nacken. Vad gör jag då? Jo jag knäcker till nacken, precis som jag gör 15 gånger per dag annars, men just den här gången så funkade det inte, utan just nu har huvudet enbart en enda smärtfri position. Jippi. Ska nog på allvar försöka sluta att knäcka i mina leder. -.- Har satt på ett smärtstillande plåster (eller vad de nu egentligen gör) så jag hoppas att det kommer att ge med sig under dagen.
Hur som helst lyckades jag i alla fall komma till skolan tidigt, 07.15 var jag här, DET NI! (Det trodde inte ens jag ;) )


hurtbulle

Vet inte riktigt vilken sjukdom jag drabbats av egentligen, men nu har jag räknat fem uppgifter i Mätteknik och lämnat in en komplettering i Produktionsstyrning. Och vad ska jag göra nu? Jo jag ska fortsätta räkna Mätteknik ett tag, heja heja!


lycklig tjeeeeeeeeeeeeej

Oh holy fuck vad plugget har gått bra idag! Har haft så sjukt jävla bra flyt! Hela monsterprojektet är totally färdigräknat, nu ska det bara renskrivas och så ska det göras ritningar i revit. Förutom det så fick vi tillbaka vår sidomannakontroll från betongprojektet imorse oooch? No fucking omräkning! Har bara små små pluttegrejer att ändra på i ritningen (har skrivit fel siffra typ) och lägga in några fler skärmdumpar från ett beräkningsprogram, sen är skiten finito!

Igår kom jag igång med att räkna mätteknik, idag har jag fortsatt och jag har börjat få grym koll på det! Så jävla underbart! Hade dessutom så sjukt bra koll på det sista vi räknade idag på vårt projekt, kommer fan kunna dimensionera stålpelare med vindlast i sömnen nu, just so you know (ifall ni behöver ha en pelare dimensionerad, för vem vill inte ha en egendimensionerade stålpelare i köket liksom? )
Dessutom: Bra hårdag, kom till min stora förvåning i min älskade Bondelidskjorta i morse, som jag saknat den! Ooooch: Jag cashade in ytterligare 3,7 hp på Ladok (nu fattas bara 18 hp för att säkra trean *host*)


skola

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att min kompanjon Hanna ska trilla in. Idag sk avi lämna in sidomannakontrollen kl 15.00 som ligger på Hannas dator ett bra stycke bortanför Dalvik. Detta kom vi på kl 12.00. Så nu börjar det att närma sig deadline, men jag hoppas att det löser sig!

Vill även passa på att säga grattis till bästigaste Henny som blev placerad i 120 igår! :D


Eclipse

Är helt galet trött, trots mat och vila. Tobbe har inte kommit hem ännu, han kommer nog runt 22 skulle jag tro. Så nu ska jag passa på att mysa ner mig i sängen med en chailatte och titta på Eclipse. Hur fan har jag klarat mig utan alla filmkanaler tidigare?


Söndag

Är helt slut i huvudet efter en dag med pluggande. Vi lyckades äntligen att dimensionera vår stålbalk! (Vilket vi fick göra om typ fem gånger) Och när vi äntligen trodde att vi var klara så insåg vi att vi var tvugna att dimensionera även den andra balken. Meeeeen. När vi efter att ha dimensionerat även den andra balken trodde att vi var klara så insåg jag  att vi kanske har gjort fel och måste dimensionera om bägge balkarna ännu en gång. Så då gav vi upp. Får ta nya tag imorgon igen! Nu väntar jag bara på att min hjärna åter igen ska inta fast, funktionell form istället för det ickeproduktiva jell-o-läget den är i nu.

Hoppas att min fina sambo kliver in genom dörren snart med <3


Dark shadows

Idag var det plugg på Dalvik med Hanna och Johan x2. Till min stora förskräckelse (och förtvivlan) så ska jag bara säga att det spelades DANSBAND när jag klev in genom dörren, vart fruktansvärt chokad av detta, men för att lugna mig så fick jag lyssna på ett par kent låtar, och sedan var vi fit for fight :D

Vi började med att göra sidomannakontrollen på ett projekt som två andra elever har skrivit, och jag kan säga som så att jag är jävligt glad att jag inte känner dem, för det blev minst sagt MÅNGA röda kryss i protokollet.
När detta var gjort så övergick vi till att arbeta med vårt eget projekt som går ut på att vi ska dimensionera limträbalkar, stålbalkar och pelare för att kunna bära upp taket. Vi kom inte riktigt så långt som vi hade hoppats på, men vi fattade vad vi höl på med i alla fall. Sen hände det allra bästa: Jag lyckades tjata medmig resten av gänget (minus en Johan, plus Josefine och Sabina) på bio!
Vi tittade på Dark Shadows med Johnny Depp, och den var bara så himla bra! Jag älskade den (eller, allt utom slutet), men å andra sidan älskar jag alla Tim Burtons filmer.
Från det ena till det andra så har min tentaångest börjat infinna sig, känns inte bra någon stans alls just nu, har hjärtklappning mest hela tiden och är så sjukt spänd och nervös. Viserligen så har jag hållit igång jävligt bra med pluggandet under denna period för att vara jag, och det är jag stolt över! Men jag har inte riktigt hållit igång lika mycket som de andra, och jag är inte säker på om alla kunskaper har hunnit att sjukna in lagom till tentan. Jag kan bara hoppas på det bästa, men till Konstruktionstekniktentan kommer jag att få plugga utan min fantastiska sambo, och om jag ska vara ärligt så känns det så sjukt otäckt och oroväckande. Men samtidigt hade jag inte velat byta plats på tentorna, för jag är jävligt säker på att jag behöver all tid jag kan få!
Men just nu ska jag strunta i skolan. Just nu ska jag bara ta det lugnt och äta brieost.
Till Tobbe: Jag vill bara att du ska veta att jag saknar dig (och min Busterhund) jättejättejättemycket och jag kan knappt vänta tills vi ses imorgon igen <3


Ensam

Nu är jag för första gången ensam i lägenheten, och ska vara det hela helgen. Egentligen så skulle Tobbe och jag spenderat helgen i Tylösand hos Erica och Henke, men det är så sjukt mycket i skolan just nu att jag inte har tid att avvara en hel helg, hur skönt det än hade varit. Dessutom så såg jag verkligen fram emot att känna Ericas bebis sparka i magen! Låter kanske löjligt, men jag har faktiskt aldrig känt på en mage och inte ens hållit i en bebis.

Inte ens Buster bor kvar här längre. Var så fruktansvärt tomt i lägenheten när jag kom hem idag, ingen glad liten Busterhund som väntade innanför dörren :( De sista veckorna har han varit så himla mysig och vi har tränat massor på olika trix. Men det finns tre bra saker med att Buster har åkt.
1. Ingen mer päls överallt eller grus på golvet.
2. Jag kan ha massor med tända ljus igen! (har många som står rätt lågt)
3. Inga fler promenader i ösregn
Men det värsta är att det inte blir någon mer mysig Busterhund :(
Saknar redan mattes lilla prins så det gör ont i mammahjärtat!


ny dag nytt projekt

Igår skickade vi äntligen in projektet! och kl 23.30 knatade vi hem från skolan. Hade väl egentligen kanske hoppats lite på en sovmorgon, men Tobbe är förkyld, plus att han har minst lika mycket pollenallergi som jag... Så jag fick snällt knata ut med Buster i ösregnet klockan 7 imorse. Jippi ho tjohej! Fast det var nog rätt bra att jag fick pallra mig upp tidigt, för jag va faktiskt i skolan 08.20! Inte illa pinkat av en trähäst :D

Hör och häpna, men jag har till och med hunnit med att göra och lämna in en uppgift i produktionsstyrningen. Nu hoppas jag bara att jag hinner göra ännu en innan Hanna kommer och det är dags att ta tag i nästa monsterprojekt...


livet i ett nötskal


Såhär ser min och Hannas kväll ut (gårdagen var helt identisk).
Nu är vi i alla fall på sluttampen med rapporten och nästan lika långt kommna med ritningarna. Deadline är imorgon kl 08.00, men det fixar vi!
Dessvärre börjar nästa projekt imorgon... Ett lika stort projekt... Jippi... Ännu mera jippi är att vi har haft 4 veckor på oss för detta projekt (vilket varit lite) och till nästa projekt har vi endast EN VECKA på oss. Hur fan ska det gå till egentligen?


suck...

Har det lite svårt med motivationen för tillfället. Önskar att jag inte behövde bry mig om skolan och bara kunde ligga ute i solen och läsa bra böcker... Nu kan jag inte göra det för att jag har saker att göra i skolan, ända fram till mitten av juni, dessutom vill jag inte visa min blekfeta valrosskropp ute i solskenet. Folk skulle bli helt förtvivlade av den hemska åsynen och dö som flugor runt om kring mig.

Får försöka höja motivationen med ett glas Varm & Kall (och bättra på valrosskroppen lite till).


snabb uppdatering

Bloggen har ju hamnat lite i skymundan den senaste tiden, för jag har bokstavligt talat suttit med näsan i en bok den senaste veckan. I onsdags hade jag tenta i ne kurs som heter produktionsstyrning, och vet ni vad? JAG KLARADE DEN! sååå himla skönt!

Pluggade som en dåre till tentan, och när jag hade paus i pluggandet så läste jag i en annan bok istället. Jag läser ju Game of Thronesböckerna just nu, och de är bara så sjukt jävla bra!
I torsdags var det grillning med gänget hemma hos Hanna, och i fredags var det 12 timmar konstruktionsteknik som gällde. Har ett projekt som ska vara inlämnat onsdag morgon, och där lärarna knappt gått igenom den sista delen av projektet, men det löser sig nog.
Igår var min mamma här på besök, vi gick på torget, A6 och Charlies. Mamma skulle prova ett par ridbyxor på Charlies, så då ville jag ju med prova givetvis. Hur slutade det? Mamma köpte ett par Whitakerbyxor och jag FICK ett par Horselifebyxor som var så jäkla snygga och sköna!
Snygga, eller hur? :)
Nu ska jag titta på hästhoppning och ta det lite lungt innan det är dags att börja plugga