Kryssningen!

I måndags åkte ju jag och Tobbe på kryssning till Riga med Tobbes bästa vän Svenne och hans flickvän Anna.
I måndags klockan 17.00 gick färjan, men man fick gå på redan kl 15.00 vilket var vad vi planerade. Och tur var väl det, för vi hade åkt till fel färjeterminal. Den vi skulle till visade sig ligga nästan en kilometer längre bort.
Hur som helst, vi bestämde oss i alla fall för att äta buffé på båten och bokade bord till andra sittningen. Och vilket bord vi fick! Allra längst bak i båten vid en glasvägg där man kunde se solnedgången över Stockholms skärgård, så himla fint! 
Maten var också riktigt riktigt god och prisvärd :) 
Kl. 10.00 i tisdags kom vi fram till Riga där vi tog en taxi till Stockmann (köpcenter). Ungefär som NK, bortsett från att kosmetika var billigare än i Sverige (kläderna kostade lika mycket). Där köpte jag tre nagellack från OPI för 60 kr styck! Till skillnad från Sverige, där de kostar 150 kr styck. Tobbe handlade också lite, han köpte Elie Saab - le parfum till mig, och den luktar helt gudomligt! :D
Efter att vi gått på Stockmann käkade vi på något hamburgerhak och strosade sedan runt i gamla stan. Efter ett tag bestämde vi oss för att gå tillbaka, förbi Stockmann och gå till den ryska marknaden. För er som inte vet är det stora hangarer som man fyllt med kyldiskar där tanter står och säljer sina varor. De var väldigt uppdelade, en hangar för kött, en för mejeriprodukter och en för fisk. Men min favoritdel var utanför, där de sålde frukt och grönsaker! 15 spänn för 1,5 liter hallon är väl inte helt fel?
Efter att ha handlat lite frukt gick vi tillbaka till Stockmann där vi köpte lite olika chilenska viner som inte är så vanliga i Sverige och Tobbe köpte lite öl, därefter vart det taxi tillbaka till färjan.
Även på tillbakavägen åt vi buffé, om än inte lika hetskt som på ditresan, nu visste man mer vad som var gott och vad man inte behövde äta. På efterrättsbordet upptäckte vi även att det fanns en frys där man kunde göra sin egen kulglass :D
Och i onsdags ca 10.00 var vi tillbaka i Stockholm :)
 
Det var en jättehärlig resa (förutom natten på hemvägen när det gungade så jag trodde att vi skulle förlisa). I Riga hade vi ca 22 grader och strålande sol - helt perfekt!
Jag tog inte så många bilder då det var lite för lite tid för att börja fixa med inställningar för att få bra bilder, dessutom är jag inte bästis med min kamera - just nu får jag inte ens över bilderna till datorn.
 
Tack för en jättemysig resa älskling! <3 


KOMMENTERA INLÄGGET

Namn

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar