trött

Alltså det där med squat-utmaningen.... Jag gjorde mina 150 i onsdags och 15 i torsdags (av 160) sen blev det inga fler... Jag är fortfarande väldigt öm i benen, dock blir det betydligt bättre när jag rört lite på mig (och 10 gånger värre när jag slutat röra på mig).
I fredags var träningsvärken helt mördande. Det var inte värk längre, det gjorde bara ont, riktigt jävla jätteont. När jag skulle ta mig till skolan så RAMLADE jag i trappen för att benen inte kunde hålla emot. Men jag överlevde skoldagen och 30 minuter på crosstrainern men sen dess har jag inte gjort många knop.
I fredags kväll var Tobbe ute med ett par kompisar så då passade jag på att dra på mig mina fina gula byxor och gå till kåren med Hanna & Henny. Det var riktigt roligt och vi dansade som dårar. Träffade även Maria på kåren. Det är så himla skönt att prata med henne, det spelar ingen roll hur länge sedan det är vi sågs, det känns ändå alltid som igår. :)
Idag avslutade jag vecko-utmaningen hos Ida Warg, alltså är nu 350 bicycle crunch gjorda, så idag har jag unnat mig en "äta-vad-jag-vill"dag. Nu äter ju visserligen jag vad jag vill varje dag, men idag har jag valt lite mindre nyttiga alternativ. Det har varit mackor, popcorn, dounuts, glass & påskmust. Så jävla gott!
Det bästa av allt är att jag inte har något sötsug, jag tycker egentligen inte om någon annan läsk än must, och skulle jag kunna dricka det året runt så skulle det inte vara gott. Jag är inte glad åt varken chips eller godis. Det enda söta jag skulle kunna äta till jag spricker är dounuts, men jag har inget sug efter det när jag inte äter det.
Imorgon ska jag i alla fall tillbaka till gymmet efter två dagas uppehåll. Siktar på en vända på crosstrainern på morgonen och ett yogapass på kvällen, men vi får se hur det blir. Ska även försöka passera någon sportaffär och köpa nya träningsskor. Mina easytone är gudomligt sköna att gå i, men på crosstrainern halkar jag fram och tårna domnar bort plus att jag har lite funderingar på att börja springa lite och då behöver jag nya skor helt enkelt.
Nu ska jag skriva lite på examensarbetet...


Stendöd

Jag tog mig igenom 150 squats igår. Följden blev dock stendöda lår. Jag kan inte gå i trappor utan att klamra mig fast kring trappräcket och jag har vissa (ganska stora) svårigheter med att ta på mig skorna och sätta mig ner.
Idag är det 160 squats som gäller varav jag har avverkat 15.... Det kommer att bli en tung dag idag.... Men jag får skylla mig själv eftersom jag var dum nog att göra gårdagens 150 i ett svep....


Dagens

Klev upp i morse, har lyckats återinfinna mig i zombieläget nu på mornarna. Men jag bet ihop och gjorde mina 50 bicycle crunch innan jag sprang till skolan. Först var det ex-jobb 08.00-15.00 och sedan matte till 17.00 Någon gång under matten slog tentaångesten till, allting blev becksvart och jag kände (känner mig fortfarande) helt värdelös. Efter skolan lagade Tobbe hamburgare men hemlagad bbq-sås, så jävla gott! Med en monsterburgare i magen (minus båda bröden och en bit av burgaren) kutade jag till gymmet för en timmes yoga. Jag trodde att det skulle vara lugnt, avslappnande och mer "hitta-dig-själv"-stuk, men icke. Det var diverse styrka - och balansövningar. I vissa trodde jag att jag skulle dö, och i en annan gjorde jag nog något med baksidan av ena låret. Men efteråt kändes det gött! Hemma så var det bara bita i det sura äpplet och sätta igång med min marsutmaning. Dagens var 150 squats, men det pallrade jag mig igenom, även om jag kommer att få krypa till skolan imorgon. Ska jag vara helt ärlig så är mina squats inte riktigt så djupa som de kanske borde vara för då gör det ont i höfterna, men ändå! Jag gjorde dem :) 
Så nu ska jag pilla i mig nått litet att äta, sen är det raka vägen i säng via duschen.


överkörd

Jag undrar hur länge jag ska orka hålla i det här med träningen? Idag är jag helt slut!
Var på gymmet strax före nio i morse. Det blev 40 minuter på crosstrainern + 10 min avslutning. Väl hemma så var det bara att ta tag i Ida Wargs veckoutmaning som består av 350 bicycle crunch (stavning?). Efter 35 igår så trodde jag att jag skulle dö och träningsvärken ska vi bara inte prata om. Men idag lyckades jag på något magiskt vänster klämma till med 65 stycken! Det tog visserligen en jävla tid, men nu är det gjort.
Ska försöka få till 20-40 till senare idag plus lite armhävningar (fuskar mot en vägg) och squats så jag får tillbaka min rumpa,  för den har verkligen försvunnit under hösten.
Har hittat en utmaning på internet för snyggare rumpa med som går ut på att göra squats. Enligt den så ska jag börja med 150 stycken (vilket jag tvivlar STARKT på att jag orkar) och sista mars ska man göra hela 300 stycken. Tror inte jag pallar hela utmaningen, men jag ska i alla fall göra ett seriöst försök!
Nu ska jag göra ett mindre roligt, men mer seriöst försök med matten och med att hitta nyckeln till tvättstugan...


äntligen vår

För ett par veckor sedan trodde jag inte att våren skulle komma till Jönköping, men i helgen har den verkligen kommit hit och allt känns så galet jävla bra för tillfället!
Solen är tillbaka och ger energi, MASSOR med energi. Bonuspoängen inför mattetentan är fixade. Geokonstruktionstentan som jag var stensäker på att jag inte klarat, klarade jag!
I fredags var jag hos läkaren för hjärtat och fick svar på många frågor. Jag "lider" av hjärtarrytmi, alltså störd hjärtrytm, men av en snällare variant. Nu har jag fått (köpa) tabletter som ska sänka min hjärtfrekvens och motverka stress och dubbelslag/rytmstörningar. Lite närmare tentan när jag är mer stressad ska jag även göra ett 24-timmars EKG. På akuten hade man även upptäckt lite för höga levervärden men de kunde inte säga vad det berodde på, även sköldkörteln ska kollas upp då min typ av hjärtproblem kan bero på den..
I lördags nyttjade jag även mitt gymkort för första gången. Det blev 30 minuter på crosstrainern och lite benövningar. Igår var det 50 min yoga (av den lugnare sorten) och sedan 5 km promenad i solen runt Munksjön. Idag blev det en ny tur till gymmet, 40 min crosstrainer (närmare bestämt 402 kcal) och lite armövningar. Helt sjukt, men jag längtar efter att få gå dit och träna imorgon igen. Vem hade kunnat tro det? Jag har alltid hatat all form av fysisk aktivitet som inte innefattar hästar eller dans. Och nu längtar jag till gymmet?
Nu ska jag ta tag i disken så att Tobbe kan laga mat och sedan är det matte som gäller resten av kvällen.