Det blir inte alltid som man tänkt sig...

I torsdags förmiddag tog jag tåget till Jönköping för att hinna förbereda mig inför mitt första möte med en handläggare på arbetsförmedlingen. Mötet skulle vara i fredags, men jag var inte helt hundra på vilket klockslag. När jag i torsdags kväll därför tog upp kallelsen så såg jag till min förskräckelse att mötet inte alls var på fredagen... Utan på torsdagen... Jag hade alltså missat mitt möte (för er som inte fattat det än). Jippi, ho, tjohej, vilket bra intryck handläggaren måste ha av mig; som varken dyker upp eller meddelat förhinder.
Jag var inte i Jönköping när kallelsen kom, så Tobbe fick öppna brevet och meddela tid & datum, vilket han visserligen hade gjort.. Men han hade läst datumet bakochfram... Det stod 130912, angivet i år-månad-dag (och inte tvärt om som Tobbe läste det). Snopet. Lite pinsamt.
Det konstiga är att jag, när jag åkte till Jönköping, hade på känn att det inte skulle bli något möte på fredagen.
Jag har mest skrattat åt hela missförståndet (vet inte riktigt vad jag skulle göra annars, gråta?) men Tobbe... Som han skäms över det här. Så för att ställa allt till rätta köpte han lite skaldjur till oss igår. Närmare bestämt 3 kg.
Men nu har i alla fall jag en historia att dra upp när han drar upp historien om "Sofie, kortglömmaren - hur Sofie nästan missade båten i Tallinn."


Beslutsångest deluxe...

September verkar vara en riktig eventmånad i hästvärlden, eller rättare sagt, vecka 39 är en riktig eventvecka. Den 24:e ska jag åka till Vara för att gå på ett seminarium med Jochen Schleese, grundaren av saddlefit 4 life. Den 27:e håller Dr. Gerd Heuschmann (författaren till The Tug of War) en specialclinic i Enköping om vad som finns att lära av de gamla mästarna. SAMMA DAG är Ewa Angatyr, Sveriges enda "Dressage naturally coach" i Vimmerby (2 mil härifrån) och har träningar. Jag sliter mitt hår i beslutsångest just nu. Jag vill så jävla gärna göra båda delarna! Jag väger för- och nackdelar med de båda evenemangen fram och tillbaka utan att komma någon vart. Jag kommer ju garanterat att lära mig massor av båda, men av Gerd blir det ju inte specifikt för just mig och Lotta. Men tänk att få träffa honom, han är ju ungefär att jämföra med Brad Pitt i storhet i hästvärlden. Ewa kan ju däremot hjälpa mig och Lotta i våran resa framåt, men det blir ju inte biomekanik (som är det jag nördar i just nu), vilket det blir för Gerd... Som sagt, beslutsångest deluxe... HJÄLP MIG.


ontontont

Är rätt ordentligt mör i kroppen idag kan jag säga! Jag trodde att det skulle vara sittbenen som gjorde allra mest ont under min långa cykling, men det var faktiskt ena handen som gjorde mest ont. Jag kunde ju bara hålla en hand i styret eftersom jag höll Lotta med den andra, så hela min vikt hamnade på en hand = ONT. Idag är däremot handen helt okej, sittbenen och låren är mindre okej. Jättestel och jätteöm, men nu är Lotta i alla fall tillbaka på ridskolan och verkar pigg och glad. Cykelturen igår var 14 km och tog 2 timmar och 5 minuter, vilket ändå var helt okej. Det vart ju en längre tur jämfört med mina vanliga ridpass. Så längre tur + installning = tjocka ben.... Det var jag ju förberedd på, men till nästa år kanske man ska flytta henne ett par dagar tidigare så hon kan gå ute natten efter flytten innan hon stallas in....


Födelsedag flytt och resa!

Senaste veckan har varit händelserik för min del! (För en gång skull). 
Det började med att Tobbe och jag blev upphämtade av Svenne (Tobbes bästa bundis) i Jönköping i tisdags. Vi åkte till Stockholm och Svennes flickvän Anna, där vi sov över. I onsdags klev vi alla fyra ombord på M/S Baltic Queen och styrde kosan mot Tallinn. Asgött väder när vi åkte, vi satt längst bak på soldäcket och drack drinkar och spelade kort medan vi smälte i solen och såg Stockholm försvinna. När vi spelat färdigt och inspekterat butiken på båten (väldigt viktigt) så åt vi buffé. Jag vart så jävla mätt. Fyra tallrikar med mat och en med efterrätt...
I torsdags förmiddag klev vi i land i Estland, närmare bestämt Tallinn. Jättemysig stad! Lite som Visby, fast ännu mera murar och medeltidsbyggnader. Hur som helst knatade vi runt i Tallinn, åt på en tysk restaurang och Tobbe fick köpa en massa öl som inte finns att få tag på i Sverige. Kan säga som så att han var mycket, mycket, mycket glad...
Sen var det dags för resans första (och enda) missöde... När det var 20 minuter kvar för att boarda inför hemresan upptäcker jag att jag har glömt mitt boardingkort... På båten... innan vi klev av... Så Tobbe och Svenne fick springa, 500 meter + hela båtens längd, enkel väg för att försöka leta reda på mitt kort inne på båten. Nu hittade de visserligen mitt kort, men vad hade hänt om det inte hade kommit fram? Hade jag fått stanna kvar i Talllinn? Går i alla fall numer under namnet "Kortglömmaren". Tror det är något jag kommer få leva med resten av livet.
Hur som helst, fredag förmiddag var vi tillbaka på svensk mark och i fredagskväll var vi hemma i Hultsfred.
I lördags firades min födelsedag (22 år, ytterst gammalt). Jag fick två pikéer från HV Polo, en berlock till mitt Pandoraarmband, en ljuslykta och en sockerkaksform (och förstås resan till Tallinn av Tobbe). Efter frukost var det dags för marken (=marknad på småländska). Där investerade jag i 4 nya orkidéer, en hibiscus och en svampkorg. Efteråt åt vi smörgåstårda och kräftor och pussade lite på Lotta.
I söndags lasttränade vi Lotta (kan skriva mer om det i ett annat inlägg kanske?) och just nu försöker jag samla kraft. Idag ska Lottapotta flytta hem från sommarbetet, men hon har, lägligt nog, blivit biten på ryggen = inte rida hem henne från betet. Jag får således cykla hem, 12 km med Lotta i näven. Det har jag visserligen gjort innan, men just idag bålser det ganska mycket, så jag gissar på att jag över huvud taget inte kommer att kunna stå på benen imorgon.
Långt och jävligt rörigt inlägg, men nu vet ni i alla fall vad jag gjort senaste veckan.