Mycket att göra

Gav upp efter halva föreläsningen idag, den var verkligen urkass, plus att luftkonditioneringen inte fungerade över huvud taget i föreläsningssalen. Sånt är så jävla tråkigt. Men jag var i alla fall kvar tillräckligt länge för att hinna få föreläsningsschemat för kursen...

Tanken med att jag gick hem var ju faktiskt att jag skulle hinna få lite gjort här hemma. Men vad händer ?  Jag hamnar vid datorn istället. Är jag förvånad? Inte ett dugg. Håller på att skriva en lista med saker som jag behöver (vill) köpa och med saker jag borde (måste) göra. Och jag bara baxnar över vad som ska göras. Jag har gått i skolan i typ två dagar och har redan femtioelvatusenmiljonersmiljaders med saker (både mer och mindre nödvändiga) som ska göras. Men de får nog vänta i några minuter till tror jag, för nu är det snart dags för badkarsracet! Nu får vi se om BHV tar sin typ 4-5 raka seger :)


Vad var det som gick fel..?

I helgen så var Tobbe och jag hemma i Hultsfred, för hör och häpna, men där hände det grejer. Imorgon råkar vara en tämligen speciell dag, det är min tjugonde födelsedag. Men eftersom att jag inte bor hemma längre så firades den av mamma och pappa i helgen.

Så i fredags kväll när Tobbe kommit till Hultsfred (vi åkte inte samtidigt) åt vi smörgåstårta, hemgjord givetvis:). I lördags var det Hultsfred marknad, inte för att vi köper något av direkt värde där egentligen men i år blev det två nya blommor till lägenheten, lite kryddor och ett pussel (återkommer till pusslet senare). Vi går väl egentligen mest till marknaden för att träffa folk man känner, och jag lyckades att träffa min gamla klasskompis Tracy :D och även min musiklärare Thomas och min massör Jenny. Stackars Tobbe fick visas upp som ett djur på circus för det är ju ingen som har sett honom innan :).
Efter marknaden var det "kalas". Eller kalas och kalas, jag fick tårta och mina presenter, och herrejävlar vilken tårta mamma hade gjort. Det var en chokladtryffeltårta med hallonlikör och färska hallon, så jäkla god så ni anar inte!
Och sedan var det ju presenterna:) Jag fick en termomugg från bodum, ett presentkort i en smyckesaffär, en ny parfym (Dalinight av Salvador Dali) , en handkräm som luktar helt underbart gott, en jättegullig tjock blå keramikhäst som ska sitta i trädgården (hemma hos mamma och pappa då) samt en digital fotoram. Åh vad jag har velat ha en sådan fotoram, och nu har jag äntligen fått en :D. Pappa var inte helt säker på om jag önskade mig en ram, så han sa såhär när jag fick den "Jag vet inte om du önskar dig en sån här, men om du inte önskat dig en innan så får du faktiskt göra det nu." Är så himla nöjd med mina presenter, riktigt, riktigt nöjd.
Det här var inte alla presenter egentligen, har fått två stycken av mamma tidigarei sommar, en mörklila Pikeur-piké och ett silverhalsband med sötvattenspärlor och ametister. Dessutom sa hon att jag hade en present "Till godo" för jag har länge pratat om att jag vill ha nya jeans, träningsskor, Whitakerridbyxor, Pikeurridbyxor eller ett bidrag till min nya dator... Och tja.. jag har väl inte riktigt bestämt mig än förvad det är jag vill ha av dem ännu ;).
Efter att jag blivit firad i lördags så skulle vi på kvällen äta lite mer svensk mat så Pablo (mitt kusinbarn) skulle få smaka. Så det blev svenskt smörgårdsbord och egenkokade kräftor.
Söndagen var lugn... Mamma och Tobbe var ute i skogen och plockade svamp, massor med svamp, och jag passade på att rida Lotta.
Men tillbaka till pusslet. Igårkväll började jag att pussla mitt tusenbitarspussel, och jag lyckades allt att knåpa ihop själva ramen. Men idag då? Jag vaknade klockan SEX imorse. Och vad gör jag? Jag sätter mig och pusslar. Allvarligt? Vilken normal 20åring går frivilligt upp klockan sex för att PUSSLA?! Undrar vad som gick fel i min uppfostran egentligen....


Lotta <3

Min fina lilla prinsessa är nu som de flesta vet tillbaka i Kristineberg, där går hon själv i sin hage med 20 cm hög klöver (så den snygga sommarformen kommer att vara borta på nolltid). Hur eller hur så fick jag ju cykla med henne till Kristineberg eftersom att hennes knölar på ryggen blobbat upp som kantareller i skogen igen. Men i fredags/lördags så la sig många av blobbarna runt manken. Så igår red jag mitt första barbackapass och det var så himla roligt! När hon inte fått jobba på ett tag så blir hon så himla arbetsvillig, trampar på och bara vill mermermer. Tycker nog egentligen bättre om att rida barbacka ä att rida med sadel. Nej jag är inte knäpp, men jag är sned i kroppen vilket med stigläderoch sadel gör att min vikt snedfördelas. Men barbacka så kan jag sitta mitt över utan att helahela tiden behöva tänka på det, och om jag sitter fel så blir det fel. Med sadel och grejer så upplever jag bara att man hela tiden omedvetet manipulerar sina egna fel för att man tycker "hästen tittar helatiden åt ett håll". För mig tror jag att ett stort problem är sadeln. Jag hade haft den ett tag innan jag upptäckte att jag verkligen var sned, jag trodde det var Lotta som var det. Och därefter har hon lärt sig att skjuta sadeln åt ena eller andra hållet. trots att jag upplever att jag trampar tillbaka sadeln så tvivlar jag på att den alltid följer med mig tillbaka.

På slutet fick ja glite småtips av Meg på hur jag skulle få maximal ryggverkan och hon gick så jävla bra! Meg ändrade egentligen inte på något direkt, men det kändes "viktigt" att på något sätt få bekräftat att jag ändå var på rätt väg, så jag vågar stå på mig när Lotta ifrågasätter mina beslut. Längtar verkligen efter att åka hem till helgen och få rida igen :D.
Känner att jag är på bra humör idag, det var chill i skolan. Vi började med en ny kurs, Industriell ekonomi och entreprenörskap, intressant men en jävla massa termer som säkerligen kommer att röra till det för mig. Nu så har Tobbe bjudit på mat, trattkantarellsrisotto med parmesan - det är inte illa pinkat om man är student, och så himla gott var det med! Han är bara bäst min Tobbe :)


bildbrist

Tittade igenom min blogg och insåg att jag varit väldigt dålig på att ladda upp bilder den senaste tiden (har likaså varit dålig på att skriva). Till exempel har jag inte lagt upp några som helst bilder från Tobbes och min semester på Gotland, inte mycket bilder på vad som hänt i sommar, ännu mindre bilder på sådant jag köpt i sommar, för att inte tala om hur det ser ut här hemma. Jag är verkligen urkass på att lägga upp bilder. Eller det är egentligen inte där som det brister för mig, ligger bilderna på datorn så laddar jag ju upp dem här. Men fy fan för att orka sätta i sladden och föra över bilderna till datorn, det är jobbigt, och det är DÄR som det brister för mig. Jag har ju bilderna på nästan allting! Usch. Det får bli skärpning tror jag!


Ont i röven

Igår var jag riktigt ynklig, det blev därav ingen vidare uppdatering... Dels för att jag inte orkade och dels för att jag inte hade tid, men det skriver jag mer om sedan.

Jag skulle ju som sagt cykla med Lotta från sommarbetet i Bjärkhult, via Brunnsvik, Basebo, Fallhult, Ormestorp till ridskolan i Kristineberg i fredags. Det gick faktiskt över förväntan, Lotta skötte sig jättebra! I början ville hon inte riktigt gå fram, men när vi kommit till Basebo så släppte det och hon började dra. Gött! Då behövde jag inte trampa lika mycket, bara att grabba tag i manen när man blev trött ;) Dessutom bevisade hon ännu en gång sin trafiksäkerhet, vi mötte massor med bilar och minibussar och Lotta rörde inte en fena, inte ens när vi cyklade förbi en stor älgko med två kalvar så gjorde hon något. Eller där ljög jag, hon var lite knäckt över att vara ensam, så hon gnäggade på dem, och på varenda kossa ända tills vi kom fram.
Hela turen tog en timme och 50 minuter, sträckan var 1,3 mil. Fy fan vad ont i röven jag haft efter det, har varit fruktansvärt ynklig! Menmen, nu är Lotta där hon ska och hon verkar nöjd:).


Åhnej!

Nu är jag hemma i Hultsfred över helgen för att idag flytta Lotta från sommarbetet och tillbaka till ridklubben. Det är bara ett litet problem... Hela Lottas rygg är full av knölar = jag kan inte ens rida barbacka från sommarbetet = jag får CYKLA 1,5 mil med hästen i näven istället. Jag hoppas så innerligt att knölarna inte är allvarliga och att mamma bara har förstorat upp det hela, men  innerst inne så tvivlar jag nog på det. Stackars min lilla prinsessa. :(


Nääe

Jovars, lite oflyt ska man ju allt ha. Efter skolan idag så började mitt oflyt.

Min brännskada gick upp igen och började blöda. Tobbe var gullig och bjöd mig på Max, så jag tänkte att jag skulle testa umamidressingen på min cheeseburgare för sist jag smakade den så gillade jag den. Men icke. Den smakade bara majonäs, och jag HATAR majonäs. Därefter skulle vi går till Charlies för jag ville se ifall de hade någor kul. När vi nästan var framme kom jag på att klockan var över sex. HELVETE, där sjönk hjärtat som en sten i bröstet:( MEN, Tobbe surfade in på Charlies hemsida och konstaterade att jag inte är tjejen med kollen direkt, de hade ju öppet till 7. Så vi gick dit. Och jag förälskade mig i en görsnygg HV Poloväst som var på rea, men hur såg jag ut när jag fick på mig den? Som en jävla flodhäst. Tror det börjar bli dags att trimma till sig lite kanske... Menmen.
Fick även det nyta numret av Häst & Ryttare idag och de visade en piké i HV style från Hööks, så dit mer eller mindre sprang vi för att jag skulle hinna prova och hinna med min vanliga beslutsångest. Men hade de fått in tröjjäveln i affären? Näe. Den kommer in på måndag -.- Suck säger jag bara.


Skola

Idag är sommarlovet slut och allvaret med skola, läxor och matlådor börjar på nytt igen. Kanske inte sådär jätteallvarligt med tanke på att jag bara har två timmar i skolan idag, med start kl 15? Och imorgon är jag leeedig! Haha, låter som en tuff skolstart ;)

Så idag har jag faktiskt varit en gnutta effektiv här hemma, jag har sätdat undan det värsta och dammsugit och nu ska jag ta tag i diskberget tänkte jag. Börjar att bli riktigt fint här hemma, ska försöka ta lite bilder på hur det ser ut här snart.
Efter skolan ska vi ut och gå runt Munksjön tänkte vi, jag ville till Charlies och se ifall de har fått in något snyggt och så ska vi bli lite ekonomiska och gå till Ica maxi och handla istället för Ica supermarket. har int tänkt så mycket på det innan, men det är rätt stor prisskillnad på affärerna, trots att det är samma varor och att båda är ICA affärer. Det skiljer 7 kr på en snusdosa, det är ändå rätt så mycket...
Imorgon så tar jag morgontåget hem, hade egentliegn tänkt vara med på insparken om vädret varit ok, men jag har heeelt tappat suget. Det var inge kul alls:(  Så istället ska jag hem till Hultsfred och städa, flytta hem min pärla från sommarbetet och på lördag kommer Tobbe. Då ska vi gå på Hultsfre marken (Hultsfreds marknad) och så ska vi fira att jag faktiskt fyller 20 på onsdag. Dessutom blir det smörgårdsbord och kräftor då mitt kusinbarn från Chile är i Sverige och hälsar på. Vad händer mer i helgen? hmm... Inte en aning... Ska rida Dippe åt Louise på lördag och så ska jag hjälpa Mimmi med Penny någon dag under helgen med, det ska bli skitkul! Är så himla roligt att få lära andra "nya" saker och veta att man är till hjälp fö någon.
Nähe... Diskberget var det ja...
Pusshej!


Inspark

I måndags började insparken på JTH och igår bestämde Tobbe och jag oss för att följa med till Vätterstranden för att titta på overallcermonin, så vi tog med oss dricka och varsin solstol och knallade hemifrån. Det var faktiskt riktigt trevligt, kul att se alla nollorna, hela 103 stycken är intagna till BHV11. :) Efter Vätterstranden följde vi med resten av klassen till Hälsoparken innan vi skulle till kåren.

Vi stannade inte så länge på kåren... Det var inge kul alls, alldeles för mycket folk! :( Hörde något rykte om att de tagit in ca 1900 pers de första 50 minuterna, det säger det mesta tycker jag. Och hälften av de insäppta måste fan ha varit ekonomer, jävla ekonomer, tror de är störst , bäst och vackrast och har rätt till lite mer plats än de andra. Urkbulle på det. Lite dömande kanske? Mjo... det är mycket möjligt, men jag vet att jag inte är ensam om att tycka så. Usch... Så vi var hemma klockan 11 redan :)
Idag skulle vi egentligen capsat med en massa andra som inte fick biljetter till insparkscapsen på akademien, men vi ändrade oss. Vi tar en myskväll här hemma, det blir chips, chokladpudding, film och massor med tända ljus istället, mycket bättre. :) Ska kanske ta en sväng bort till Max, älskling ville prova den nya "tripple cheese" och jag är grymt sugen på pommes.
Imorgon börjar skolan igen. Det blir en rätt lugn start för mig, har en kursintroduktion på eftermiddagen och på fredag är jag ledig. Så imorgon tänkte jag följa med mina klasskompisar på stadsvandringen med nollorna och på fredag stananr jag nog hemma och tar det lugnt, kanske ska pyssla och dona lite här hemma?
Han är så fin ibland Tobbe, idag var han übergullig och gick upp klockan 7 för att tvätta min tvätt och sedan lagade han lunch till mig. Jag fick en jättegod pasta carbonara med champinjoner och kalkonbacon :)
Rätt ovärd uppdatering kanske, men någon är kanske lite intresserad av vad som händer i mitt liv?


Lilla Lotta

Efter att ha spenderat hela vecka 32 på Gotland tillsammans med Tobbe och hans familj så såg jag verkligen fram emot att få komma hem och sätta mig och trimma på Lotta. Hon har verkligen gått från klarhet till klarhet den här sommaren. Men så blev det inte...

När vi kom till Bjärkhult måndag vecka 33 så hade det nästan värsta tänkbara hänt min häst. Hon har fått tillbaka en del knölar på ryggen. Visst, det kunde ju varit mycket värre, kolik, hälta, brutna ben m.m. Men det här är jobbigt, för det har hänt innan. Sommaren 2008 så hade Lotta en dag en stor knöl på ryggen när vi skulle rida, troligtvid från ett insektsbett. Men den ömmade inte så efter mycket om och men så red vi och knölen började att ändra form. Den flöt ut och blev plattare, så alla trodde att den var påväg att försvinna. Men nej då, hösten 2008 kom det fler knölar på ryggen, vi fick rådet att fortsätta att rida men att lägga en pad under sadeln med hål för knölarna. Så givetvis gjorde vi det. Men det hjälpte inte, den första knölen började att tappa päls och fick som ett lock av död hud.
Då ringde vi veterinären. Han kom och skar bort locket på den stora knölen och där under var det fyllt med var. Bettet var fortfarande den grundliga orsaken till knölen, men att trycket från sadeln tillsammans med svett och smuts orsakat locket. Så efter detta väntade ett långt ridförbud tills allt hade läkt. Det blev 4 månaders tömkörning.
Men lagom till sommarbetet så försvann knölarna och Lotta sattes igång igen. Allt var frid och fröjd tills vi kom tillbaka från sommarbetet. Inte nog med att Lotta blev halt, knölarna kom tillbaka.
Denna gång fick vi råd från annat håll. Vår IR-terapeut sa åt oss att tvätta med såpvatten. Sagt och gjort, och efter två veckor var knölarna borta och har inte setts till förens nu...
I måndags var ärret efter den första knölen stort och svullet... Vad gör man? Nu när äntligen allt med ridningen verkligen börjat att släppa... Då får man gå över till att rida barbacka. Jag har väl egentligen inget emot att rida barbacka, bortsett från att jag inte orkar lika mycket och inte riktigt känner att jag törs pusha på som vanligt och skapa tryck i henne. Men mamma. Hon vill (kan) inte rida barbacka på Lotta, så det betyder att hon motioneras minimalt i veckorna tills knölarna är borta. I lördags v. 33 så hade de krympt lite, man kunde nu urskilja tre lite mindre knölar istället för en enda stor, och det är ju bra, men det är så jävla ledsamt. Det känns som om vi aldrig kommer att bli av med problemen.
Föregående gången knölarna uppenbarade sig så kom det en hästkiropraktor till stallet som fick titta på knölarna och min sadel. Sadeln var utprovad av en sadelprovare och vår stallchef och många andra "kunniga" personer hade tittat på sadeln gång på gång och predikat om hur jävla bra sadeln låg. Men inte kiropraktorn, han såg direkt hur den tryckte på knölarna, trots olika paddar. Hade de andra som tittat på sadeln stått och ljugit mig rätt upp i ansiktet, eller var de bara okunniga?
När vi efter två-tre veckor bytte sadel så försvann knölarna med en gång. Ska detta då betyda att min sadel ännu en gång inte passar min fina lilla dam? Tanken ha rväl slagit mig under sommaren eftersom att hon har satt så himla mycket muskler, men en ny sadel kostar ändå rätt mycket pengar, så man vill ju egentliegn inte byta den...
Knölarna borde inte komma tillbaka, inte så länge de får läka utan sadel och bli tvättade väl?
Känns sådär lagom kul att de kom tillbaka nu, nu när Lotta ska hem från sommarbetet. En ridtur på 2-2,5 timmar barbacka ser jag väl kanske inte jättemycket fram emot. Vill inte behöva köra henne eftersom att hon kan vara svårlastad och jag blir så jäkla nipprig och rädd för att hon eller jag ska skada oss vid lastningen.. Kommer att gå som om jag vore direkt hämtad ur någon jäkla spagettiwestern efter den ridturen...
Jaja. Skit samma med alla knölar och sånt, så länga Lotta mår bra så får hon vara hur jäkla bubblig som helst på kroppen. Jag älskar henne no matter what.
Lite hårbottenmassage är ju aldrig fel :)
Visst har hon biffat till sig lite i sommar (de två understa bilderna) eller är det bara jag som inbillar mig det för att jag vill att det ska vara så?


fixafixa

Vi hann inte bli helt färdiga med allt i lägenheten igår... Men nästan :) Det är visselrigen fortfarande lite rörigt, men det är på gång att bli fint i alla fall. Eftersom att uppackningen tog sådan tid igår så blev det ingen tid över till bloggen eller till att fixa ovven inför insparken, så det ska jag göra när jag skrivit färdigt. Fick lite lätt panik och en aningens snäsig ton mot stackars Tobbe igår när jag trodde att jag hade slängt alla grejer som ska klistras fast på det vackra plagget. Men efter mycket om och men så kom påsen fram, och tack gode gud för det!

Idag har vi hunnit med en del, vi har varit på A6 och handlat flytkoppar till vårt lilla ljusarrangemang och lite annat smått och gott. Vi gick in på Scorett för att jag ville titta på vinterskor, men tittade jag på vinterskor? Näe. Det var ju REA! Inte bara rea, utan 70% REA! Och för en gång skull så hittade jag skor som jag verkligen ville ha. Det blev ett par illrosa Ralph Lauren pjucks  á la Converse för 210 kr, lite lagom va? Och ett par jättesöta rödblommiga tygskor från Vagabond som jag tittat på i evigheter men varit för snål för att köpa. De kostade nu 120 kr, så då slog jag till! Till och med Tobbe köpte två par skor.
Därefter gick vi bort till skolan en sväng för att träffa alla mina klasskompisar och de nya BHV11-nollorna. Så himla kul att träffa alla i klassen igen! Så imorgon sitter Tobbe och jag i varsinn solstol på Vätterstranden och tittar på overallcermonin :).
Nu är det dags att fixa till overallen!
Hittade en rolig bild på Lotta, hon börjar såhär så fort en kamera kommer fram, JÄMT.


flyttat!

Nu är vi tillbaka i Jönköping (det har vi egentligen varit i ett par timmar, MEN jag fastnade ju i mitt cityville. Sofitopolis börjar allt bli en fin liten stad nu).  Dessvärre är det jättestökigt i vårt rum och som grädden på moset så står mina kassar med onödiga saker verkligen överallt. Men NU (läs: snart) ska jag ta tag i det, och imorgon börjar insparken. Det ska bli så himla kul!

Hinner jag så skriver jag lite mer ikväll, men först ska det städas, packas upp och overallen ska bli fin.


jag virkar och virkar..

Men händer det något? Näe... eller jo, det gör det väl kanske, men sakta går det, sakta som attan.... Jag har snart fått ihop 11 rutor till mitt överkast och det känns bittert. Nog för att jag visste att det skulle ta tid, men come on? Att det skulle ta lång tid hade jag väl kanske inte riktigt tänkt?

Det har hänt en del den senaste tiden (därav den dåliga uppdateringen), men håll ut! Nu är omtentan gjord och på söndag flyttar jag, så därefter LOVAR jag att ta mig i kragen och berätta om vart jag hållit hus senaste tiden. Inte för att jag har sådär jättemycket att berätta. Jag lever inget jätteflashigt liv, i Jönköping är jag bara en vanlig, tråkig, intetsägande student och här hemma är jag Hästgalen 20-åring (okej, 20 om 2 veckor) som är upp över öronen förälskad i min bajsbruna springare. Inte jättespännande om jag får säga det själv, MEN jag har faktiskt en del läsare, inte jättemånga, men några.
Min lilla pussgurka :)  i Måndags när Tobbe och jag för en gångs skull lyckades få med oss kameran till stallet :)


jävla minigolf

Jag har härmed utsett minigolf till världens sämsta sport. Jag gav upp efter tre slag på BANA ETT. Sedan vägrade jag att spela mer. Fy fan vad arg jag blir när det inte går som jag vill och ännu argare blir jag när jag förlorar (eller bara riskerar att förlora för den delen).

Hur som helst har vi det jättebra här på Gotland, vi har varit inne i Visby på medeltidsveckan några gånger, sett en eldföreställning, myst på stranden, spelat en massa spel och badat i tunna. Känns helt knäppt att åka hem på söndag, jag vill ju vara kvar ännu längre. skita i tentorna och stanna här. har tagit en massa bilder men (som vanligt) inte hunnit få in dem på datorn. Menmen... Om ett par år eller två så ska nog det hinnas med också.
För övrigt så håller min brännskada på att läka, den krymper för var dag som går nu, trots att den gör mer och mer ont. Igår när jag skulle tvätta såret så klämde jag åt en nerv eller något liknande, för handen försvann, helt och hållet så när som på några äckliga ryckningar som varade ett par timmar. Blä på det. MEN (håll i er nu) jag har bestämt mig för att bli lite mer ansvarstagande (?) och anmäla min skada till försäkringskassan för att eventuellt kunna få lite pengar för sveda och värk. Om det mot förmodan skulle bli ett stort ärr av skadan så har en liten fågel viskat i mitt öra att det går att få ut pengar på försäkringen om ärret sitter så det syns... Men det återstår att se :)
Nu ska de andra spela poker och jag ska heja på tänkte jag... för jag tänker inte riskera att komma sist.


orolig...

Jag har på senaste tiden blivit orolig av mig, väldigt orolig. Så nu inför den stundande Gotlandsvistelsen kan ni ju tänka er att jag är i upplösningstillståndet, och jag hatar det.

Det är så himla mycket jag är orolig för, och det är så himla onödigt. Jag är orolig för att jag inte ska vara färdig här hemma när de kommer för att hämta mig, att jag ska glömma något, att jag ska bli åksjuk ner till Oskarshamn, att jag ska få psykbryt i väntan på att få gå på färjan, att jag ska bli sjösjuk, att jag ska glömma mina åksjukeband, att jag inte kommer kunna sova när vi kommer fram, att jag kommer tycka det är jobbigt med mycket folk ( jag HATAR när det är mycket folk runt omkring mig, jag får panik.) att jag ska bli sjuk, att jag ska skada mig, att jag ska få magkatarr, att det ska hända något med någon här hemma, att Lotta blir dålig, att min brännskada blir jobbig (läs: jobbigare), att jag kanske packat för mycket eller för lite, att folk ska dömma mig för hur jag ser ut m.m. m.m.
Det enda jag inte oroar mig för är vädret, enligt SMHI ska det vara kasst i princip hela veckan, och det kan jag ju inte göra något åt.
Shit... Det är nog bara att bita ihop, även om det är jobbigt, men om jag oroar mig såhär mycket för en resa inom landet, hur mycket kommer jag då inte att oroa mig för en UTLANDSRESA? Jag kommer att ha exploderat av nervositet innan vi ens kommit till flygplatsen och stackars Tobbe kommer säkert att vara så trött på mig att han ställer in resar. Det skulle inte förvåna mig ett dugg.
Vi kommer att vara borta från ikväll till söndag nästa vecka, så ni få läsare som jag har ska nog inte vänta er någon uppdatering här:).
Ha det gött! Pusshej :D


skärpning...

klockan är 21.25 och jag har fortfarande inte börjat packa inför min Gotlandsresa som är imorgon. BRA JOBBAT! Har även tusen andra saker som ska vara gjorda innan jag åker. BINGO BRORSSON, FAN VA BRA DU ÄR IBLAND. suck... Är jag verkligen latheten personifierad?


Ett år till ?

Nu lever hoppet igen! Tobbe kommer med stor sannolikhet att få plugga ett år till på JTH för att läsa in en examen till, 3 kurser på 7,5 hp tror jag att det var han pratade om.

Låter kanske egoistiskt över att jag vill att han ska läsa ett år till, och det kanske det är. Men det här året som gått har verkligen varit det bästa någonsin. Det kan verkligen rädda en hel dag att få träffa honom 5 min i skolan och prata lite. Det känns så jobbigt ibland att vi inte haft så mycket tid tillsammans på skolan, när min studenttid lagom kommit igång så var hans slut. Det är stort för mig att plugga på högskola, att faktiskt ha mål för mig själv och mitt liv, att ha mål att dela med Tobbe, att flytta hemifrån, att bli sambo. Tja, kort och gott är det stort för mig att växa upp, släppa taget om mamma, Lotta och det trygga i Hultsfred. Det är stort för mig att få göra något själv, utan att någon lägger sig i och bestämmer åt mig (och nu syftar jag inte på mamma), och Tobbe låter mig fatta mina egna beslut och lära mig i min egen takt, av framgångar eller misstag.
Alla säger att man ska ta vara på studentlivet, på de få år man pluggar, och nu har jag chansen att få dela ännu ett år med min prins :)


Upplösningen

Igårkväll gjorde min brännskada för jävla ont rent utsagt, kunde inte använda handen, inte ens hålla i tandborsten! DÅ kan jag tala om för er, att då gör det ont på riktigt. Så Tobbe tyckte att jag skulle kolla sjukvårdsupplysningens hemsida och där stod det ju ett och annat. Min brännskada är av tredje graden eftersom att jag har "ett halvt hudlager" kvar. Jippi. Det står i alla fall att alla brännskador av grad två och tre samt brännskador på händer och leder omedelbart ska uppsöka akuten. Tror att det gick upp ett litet ljus för mig där, det var visst lite allvarligare än vad jag hade trott så jag lovade Tobbe att ringa sjukvårdsupplysningen i morse. Sagt och gjort.

Så i morse fick jag prata med en sköterska och hon sa att jag måste till en läkare pronto. Så jag ringde till Västerviks sjukhus och bad att få prata med någon på akuten. Men ville hon i växeln koppla mig? näh... för "min skada var ju inte så allvarlig, så jag behövde ju inte träffa en läkare, men ville jag så kunde kag ju slösa en dag på akuten". wtf ?Får de ens vara så otrevliga? Jag blev i alla fall slussad vidare till en vårdcentral där de var trevliga i alla fall. SÅ efter ett par felkörningar kom jag till distriktssköterskan och vad säger hon? Jo att jag borde åkt till akuten för det var allvarligt.. Men hon bedövade skadan och sedan började hon skrapa i såret för att få bort all sårvätska, smuts och död hud. Det är tur att jag inte är äckelmagad för det var inte mysigt att titta på den gröngula kletiga sörjan.
Nu väntar en lång läkperiod och troligtvis ett mindre tjusigt ärr. Jagska räkna med att såret kommer att vätska minst likamycket som det gör nu i 1,5 - 2 veckor och sedan kommer det sakta att torka ut och läka ihop. Men fram tills dess att jag har fått ny hud så är jag ålagd med bad- och duschförbud. Och jag som hade tänkt bada på Gotland, men det blir det visst inget med. Måste även duscha med armen utanför duschen eller väl tillsluten i en plastpåse... Men men, bara det läker så är jag nöjd. Nu kan jag ju i alla fall använda handen :) Det kunde ju faktiskt varit mycket värre!


dag 2...

vet inte om det egentligen är så mycket bättre... Tror nästan att det är tvärt om. Idag vätskar det som fan, gör skitont verkligen. Känns som om armen ska trilla av. Stramar och spänner i huden ända upp till armbågen nu efter att jag äntligen lyckats göra det någolunda rent. Kom en massa geggig var-/hudfärgad sörja rent ut sagt när jag tvättade och huden bara sprack. Mums på det! Kan ju knappt använda vänsterhanden och det är ju kul när man är vänsterhänt. Kunde knappt hålla i gaffeln vid frukost. Och eftersom det varit strålande solsken idag så har jag fått en snygg bonnbränna av mitt bandage. Haha, ja nått måste man ju piffa upp vardagen med.
Ska snart ut  till Bjärkhult och hjälpa Mimmi med Penny. Egentligen hade jag tänkt rida Lotta med eftersom att jag ska till Gotland nästa vecka, sedan är det tentaperiod och inspark. Men eftersom att jag saknar två funktionerande händer så får jag snällt stå på marken. (hör o häpna, jag gör som jag borde för en gångs skull. )


Här vare varmt

Närmare bestämt på min handled blev det varmt idag, lite ganska exakt 150 grader. Mums!
Va ute och tätade med asfaltsklister (asfaltsbitumen) idag. Mitt ute i ingenstans med primitiva metoder. Vi hade en trähink och en träplanka (och man kan ju undra om man ens hade uppfunnit hjulet där vi var? ). Och rätt som det var körde jag emot en sten med min planka, tryckte till, slant och slog i skarven till väggen (där det redan låg massa klister) och hoppsan Kerstin så skvätte det ju givetvis. I ren reflex vände jag bort mig och slet åt mig handen. Så handen gick emot bakficken på byxorna... Jag tittade på handleden och där hade jag en snygg vit jättevåt fläck. Det fattades ju liksom ett lager hud där.. Så jag tittade på byxorna. Oh yes, den bortbrända hudfliken satt numera inbränd i min bakfick, snyggt!
Vi var verkligen mitt ute i ingenstans utan kylspray eller vatten, så jag fick snällt vänta 2,5 timmar innan jag kunde kyla det. Och herre jävlar va ont det gjorde, det bara strålade ut i handen och armen, hela vägen upp till axeln. SÅ (hör och häpna) för en gång skull gjorde jag något vettigt, jag och mamma  åkte till Apoteket och frågade om hjälp. Så nu är skiten insmord med smärtstillande salva, har kompress och gasbinda. Om man inte vet vad som hänt kan man typ tro att jag försökt skära av mig handen eller nått sånt...
Men vad hände sen?...
Efter att allt var fixat som det skulle så slutade det att svida och började istället att göra ont :( Riktigt ont, det känns som om någon slagit mig med ett järnrör eller något liknande typ... Inte kul alls. Hoppas verkligen att det blir bättre snart...


Det blir aldrig som man tänkt sig...

Tja... det blir ingen lång uppdatering (för jag orkar inte). MEN Idag har Tobbe och jag varit tillsammans i 9 månader <3 Det ni! Och som niomånaderspresent har han skruvat ihop mina möbler, han är för söt :)