jäkla lärare

Ibland blir jag bara så jäkla trött och sjukt förbannad på våra lärare. Vem vill börja dagens lektioner med 30 min utskällning följt av indragna och förskjutna raster? Inte jag i alla fall. Fy fan så less jag har varit på skolan idag, och då var detta ändå bara femte dagen detta läsåret. Jag trodde att jag i alla fall skulle kunna hålla mig i ett par veckor innan jag fick dårkocko på skolan, men icke.
I en av våra nya kurser sade läraren i förra veckan att vi med jämna mellanrum skulle få ett litet test baserat på vad vi hittills i kursen hade gått igenom - detta för vår egen skulle så att det inte skulle bli så mycket att läsa till tentan eftersom det är mastigt som det redan är.
Idag fick vi vårt test och när läraren samlar in testet så säger denne att detta hängde ihop med tentan. Drt hade inte vi förstått. Vad händer? Jo läraren blir skitsur och börjar skälla om att det klart och tydligt står i kursplanen. Och nej, det står fan inte klart och tydligt i kursplanen, det står något luddigt om test som kan tolkas på flera olika sätt. Efter ett tag frågar vi om inte detta var som ett bonussystem inför tentan? svaret av läraren var "ja". Efter ett par minuters prat blir läraren ännu en gång jättesur. För det här är INTE ett bonussystem, det är små duggor som alla ska göra. Om man inte gör dem eller svarar fel så får man minuspoäng. Jaha? Där någonstans blir även vi ganska upprörda och frågar vad som händer om man är sjuk en dag och missar en dugga? Då får man minuspoäng. WHAT THE FUCK?!
Detta diskuterades vilt mellan lärare och elever innan vi kunde fortsätta. Läraren kan inte svara på hurvida detta är ett bonussystem eller inte, inte heller kunde denne svara på hur många poäng dagens dugga omfattade, hur många duggor som komma skall eller hur många poäng dessa kommer utgöra av den totala tentan (om de nu kommer utgöra några alls).
DESSUTOM så ska vi göra ett projekt. Det är väl inte så farligt i sig, vad är då haken? I den där jävla kursplaneringen står det klart och tydligt att detta projekt inte är betygsgrundande utan bara kommet att bedömmas som godkänt eller icke godkänt. MEN det läraren sade förra veckan var att ett väl genomfört projekt kunde höja ens betyg, so far so good. Men tydligen så kan ett projekt som med nöd och näppe blivit godkänt även sänka ens betyg. Det är fan inte okej.
Så vad ska man säga? Just nu är vi jävligt trötta på läraren som inte kan ta på sig att denna inte förklarat ordentligt eller att det blivit ett missförstånd. Utan felet är vårat, elevernas. Jippi yay.


POSTAD AV: Henny :)

2012-09-07 @ 10:10:28 | http://hennyvinlof.blogg.se/

Åhh fy fan!! Nu blev jag med så förbannat arg!!!

Vem var detta pucko?!? JTH suger lika mycket som vanligt verkar det som, jag förstår att ni tröttnar!!!

Svar: Nasik som var ansvarig för anläggningstekniken när vi läste den i ettan. Idag visade det sig dock att mycket var ett missförstånd, men ändå -.-
countmeamongyoursaints

POSTAD AV: Erika & Hanna

2012-09-07 @ 17:13:16

I Österrike så har vi det bra, lärarna har stor försåelse, så om man är trött eller seg så fattar ju alla att det är första veckan och det är fester varje kväll. Punktlighet är dock viktigt så som tider men det är vi ju vana vid ifrån Sverige... Eller Eftersom terminen inte börjar förrän i oktober så är det inte försent att söka hit än. :)
Kramar från oss

KOMMENTERA INLÄGGET

Namn

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar