Bilder på det bettlösa

Här kommer lite bilder på det bettlösa "tränset" som jag rider med. Har inte fått tummen ur tll att lägga upp bilderna innan, men de är från förra lördagen. (kan tillägga att de är från en av Lottas lite mindre samarbetsvilliga dagar).

Måste erkänna att det är tusen gånger roligare att rida med det bettlösa än med ett vanligt träns. Med det här så kan jag inte släta över mina egna fel och brister så som jag kan med ett bett. Sitter jag snett med ett bett i munnen så kan jag ändå "manipulera" Lotta att gå rätt, trots min snedhet. Och man använder sitsen så mycket mer. Tyglarna använder jag enbart till att i vissa fall ge understödjande tygeltag/ledande tygeltag. Till viss del för att ge stöd när Lotta inte själv orkar bära sig eller i vissa rörelser.
Allt som sedan påverkar bakbensaktivitet, förhållningar/samling, drivande hjälper, sidförande hjälper och ställning/böjning sker med min kropp. Med mitt säte, vikt, min överkropp och min bål.
Detta hade inte varit möjligt om inte Bella hade hjälpt mig med förklaringar över mejl för att förklara hur "tränset" skulle fungera och hur jag skulle använda det, och tack vare henne har jag nu en mycket, mycket, mycket gladare häst vid ridningen. Tack!


taggataggatagga!

Nu är det egentligen dags att börja tagga inför byggsittningen ikväll! Men gör jag det? neeej... Jag är så fruktansvärt osugen på att gå på sittning och ännu mindre sugen på att gå på kåren efteråt. Det kan visserligen ändras under kvällen. Men just nu känner jag mest för att bara sitta hemma och plugga. Borde kanske röja undan lite här hemma, ta tag i diskberget. Men naah... inte nu tror jag .

Vi ska dock gå, fastän varken Tobbe eller jag känner för det. Vi har ju trots allt redan köpt biljetter. Vi får väl hålla tummarna för att det blir kul i alla fall...
Ge mig lite motivation!


Bloggtävlingar!

Här kommer ytterligare fyra bloggtävlingar :)

Klicka HÄR för att komma till tävlingen
Klicka här för att komma till tävlingen
'
Klicka HÄR för att komma till tävlingen
Klicka HÄR för att komma till tävlingen


Tisdag

Nästan hela dagen har gått och jag har för en gångs skull fått lite gjort, hallelujah! Jag har "läst ikapp" lite mer än 3 veckors föreläsningar. Vilket på ett ungefär motsvarar halva kursen. Riktigt bra gjort för att vara mig! Men sedan ska jag väl inte ropa hej än, för jag kan inte säga att allt har fastnat. Men jag har i alla fall fått något slags grepp om det mesta och fattar på ett ungefär. Dessvärre är det värsta kvar... Jag har fortfarande inte räknat ikapp ännu. Har tänkt börja med det imorgon tror jag. Tvivlar på att det kommer gå speciellt bra, men något tal borde jag förhoppningsvis kunna lösa.

Har märkt att jag blivit mäkta dålig på att ladda upp bilder här på bloggen, så den ser inte så rolig ut. Är det något ni villl att jag ska ändra på vad vill ni isf ha för bilder? Inte för att jag på något sätt lever ett direkt spännande liv, men en eller annan bild borde jag kunna klämma fram.
Bjuder på en bild från bättre (brunare) tider. Fy fan vad jag saknar Gotland!


plugg

Idag skulle jag egentligen suttit i skolan hela dagen med Josefine och gjort iordning vår rapport i ingenjörsmetodiken. Men efter att jag försovit mig i flera timmar och seadn äntligen hasat mig upp så ringde Josefine. Hon var sjuk, så det blev plugg hemma idag istället.

Pluggar byggnadsmekanik. Inte favoritämnet direkt så det tar längre tid än vad det kanske borde. Men jag pluggar i alla fall, vilket är jävligt bra för att vara mig!
Längtar bara tills tentan är över och alla uppgifter är inlämnade och alla gamla uppgifter tillrättade och iinlämnade. Men det känns som om det är långt tills dess.. blää....


julshopping!

Igår efter att jag försovit 3/4 av min 4 timmar långa lektion och sedan försökt hänga med på den sista 1/4 så åkte Tobbe och jag till A6 för lite julklappshopping och lunch.

Allra först så passade vi på att bli IKEAfamily-medlemmar för att få lite erbjudanden i restaurangen ;) Passade på att äta grillad kycklingfilé, pommes, bea och PEPPARKAKSMOUSSE, och det var bara såååå himla gott!
Efter det så gick vi på A6 och tittade på en massa julklappar, främst till Ottilia. Så hon får en (enligt oss) väldigt gullig outfit. Tobbe köpte även lite andra julklappar, men jag köpte mest saker till mig själv. Fast jag köpte egentligen inte jättemycket saker. På Scorett köpte jag ett Tiamo-armband för 29 pix, lite lagom sådär. Kom på att jag hade en rabattcheck på 100 kronor som går ut om två dagar, så varför skulle man inte använda den lixom?
Mitt andra fynd (som höll på att gå åt helvete) var på H&M. Jag har under hela hösten gått och tittat på en dösnygg svart klänning. Och IGÅR bestämde jag mig för att "nu var det dags". Så jag tog med mig en 36:a till omklädningsrummet. Jag tänkte att det skulle bli bra eftersom att de såg lite stora ut i storleken. Men nope. Så när jag står i provrummet ber jag Tobbe att gå och hämta den ENDA 38:an som hängde ute i butiken. MEN...
Då var det ju givetvis en annan tjej som stod och häll i den när Tobbe skulle ta den... SÅ vi ställde oss på vakt utanför provrummen för att se om hon behöll den eller inte:P. Och efter många långa minuter så kom hon äntligen ut och lämnade tillbaka klänningen. HALLELUJAH MOMENT! Så snabbare än vinden och blixten tillsammans så gick jag och provade hennes återlämnade 38:a. Och satt den bra eller satt den BRA? Jo, den satt ÄNNU BÄTTRE! Så jävla nöjd! Ännu bättre var ju att vi hade 150 kr rabatt på H&M, så man (jag) kan ju låtsas att de 150 kr i rabatt drogs på min klänning, för då kostade den ju bara 100 pix, som hittat! Nu är det väl inte så det fungerar, men i min värld gör det det.
Innte på Cervera gjorde jag mitt nästa fynd! En stor skål och en glöggvärmare med tappkran i den glöggserie som jag köpte förra året. Ännu bättre var att allt var på rea eftersom att det ska utgå ur sortimentet, så jag fick bägge delarna för 300 ist för 500. ja... det var väl inte världens nödvändigaste köp kanske. Men jag ville så gärna ha det! Har mamma en hel glöggserie så ska jag fan med ha det. Punkt slut.
Inne på Hemtex blev det en röd jullöpare med vita hjärtan på (Tobbes val faktiskt). Blev lite sur i söndags när jag skulle lägga på min röda duk som jag ficka av mamma förra året och insåg att den är 1 dm för kort för vårt bord. Det blev inte snyggt om vi säger så.
Inne på Iems lyckades jag tjata på Tobbe två fina kulor och tomtar som vi skulle hänga upp med våra lysande kulor som vi ska ha istället för adventsstjärnor. Men vad upptäcker vi när vi ska skruva upp skiten idag? Jo... Över fönstret är det en stålregel och lättbetong. Bingo. Så nu vet vi inte riktigt hur vi ska få upp allt... Lite tråkigt....
Men det jag skulle komma till med Iems var att de har en sååå himla gullig vitklädd tomte som dansar med en ren, bägge iklädda riktigt thigta discodressar. Och jag bara MÅSTE ha den! Den kan man ju ha lite längre än en vanlig röd tomte eftersom att det : 1. Inte enbart är en tomte och 2. eftersom att de är iklädda vitt och glitter.
Tobbe hatar den och jag ÄLSKAR den, så ni hör ju själva, vi bara MÅSTE ha den.


kür

Just nu har jag tagit paus i julstöket. Eller paus och paus, jag har egentligen inte ens börjat. Jag har bara diskat, and that's it. Jag sitter och tittar på küren från Stockholm international horse show. Men jag blir faktiskt inte det minsta ridsugen när jag ser alla fina hästar. Inte ett dugg. Så det kanske bara är bra att jag tagit en paus med ridningen? Jag tror det.

Herr inneboende + nattsällskap har fortfarande inte visat några tecken på liv. Hade någonstans hoppats på att de inte skulle vara hemma idag. Jag vill få va ifred när jag städar. Lite löjligt kanske, men så är det. Punkt.
Det finns bara en sak som jag är sugen på, och det är att baka julgodis. Annars vill jag mest gå och lägga mig, dra täcket över huvudet och inte vakna förens i januari/februari någon gång. Livsglädjen är verkligen på topp känner jag. not.


Sluta rida

Jag har bestämt mig för att sluta rida. Ja. Ni läste rätt. Det är inte roligt längre. Jag kommer säkert att ta upp det efter vintern, men som det är nu vill jag inte ha något att göra med hästar. Visst älskar jag Lotta, men det är inte på samma sött längre med ridningen.

Varje helg när jag kommer hem så ska jag rida igenom Lotta. Varje helg är det samma visa. Hon vänder när jag kommer till hagen, hon är ohyfsad mot alla i stallet och det är som att sitta upp på en snigel. Varje pass får jag börja med att renodla hjälperna. Jättekul. Jag vill verkligen börja varje pass med att behöva puckla på henne för att hon ska gå fram. Det är ju en häst med framåtbjudning, men man måste underhålla den! Och det önskar jag att mamma var lite tuffare med.
För när jag sitter upp så får jag känslan av att mamma har skänklat men inte fått tillräcklig reaktion (eller någon reaktion alls) men inte följt upp det med renodling av hjälperna. Skrittar jag och lägger till skänkeln så ska Lotta börja trava, inte öka skritten i två steg för att sedan söla ihop till en snigel igen. Vem vill egentligen ha en häst man måste sitta och sparka på för att hålal igång?  Och hon är så stel!
I början av hösten så kunde jag sitta upp och rida henne mjuk och att det sedan höll i sig i ett par dagar efteråt. Nu kan jag inte ens göra det. Hon är lika stel dagen efter, hon maskar och jag kan inte längre rakrikta henne. Flera gånger har jag sagt att det vore bra om Agneta red Lotta typ 2 dagar/vecka. Både för att Lotta ska bli av med sin jävla underhals som bara växer och växer eftersom att hon inte rids tillräckligt mycket framåt. Hon har långa bakben som hon inte gärna använder. Och för att få igång dem och för att få med ryggen så måste man verkligen rida henne FRAMÅT. Annars svansar hon bara runt i något bekvämt fistempo där man hela tiden måste driva, utan energi, med underhalsen i sitt livs form och lite halvhög i nacken.
Mamma skulle ju tjäna massor på att Agneta red henne, så att hon kunde få sitta upp på en häst som bjuder! Hon ska inte behöva tjata på Lotta om att hon ska gå.  Men det känns inte alltid som att mamma bryr sig. Som om hon inte tycker det är kul längre. Det känns inte som om hon gör något för att utveckla sin ridning. Hon har ju också märkt att Lotta blivit stelare och jag har sagt att jag inte lyckas bli av med det. Borde det då inte ringa en liten klocka där man inser att man inte kan lösa situationen själv? att man behöver hjälp? Eller är man naiv och hoppas på något hallelujah moment som aldrig kommer att inträffa? Att man en dag ska sitta upp på en jättemjul häst, fastän att man inte ha rgjort något och så ska alla problem vara lösta?
Jag vet inte. Och nu bryr jag mig inte längre. Jag har fan gjort allt jag kan och lite till för att lyckas med Lotta, men när det inte är jag som har huvudansvaret för henne längre så betyder även det att mamma måste lägga ner minst lika mycket effort som jag har för att underhålla det.  Det funkar inte att tro att hon ska rida som vanligt i veckorna och att jag sedan ska rätta till allt på helgerna under bara ett pass. Och ... jag vet inte längre... Vill jag ens ha häst? Jo det vill jag, jag vill inte ha någon annan än min lilla Lotta! Men jag vill ha min gamla glada, välridna Lotta. Inte den lynniga sågbock som hon har blivit under hösten.
Jag vill bara inte mer. TVÅ gånger under hela hösten har jag kunnat sitta upp på Lotta och kännt att jag lyckats åstakomma något, kännt att det verkligen var ROLIGT att rida. Men inte längre.
Jag försökte att ta upp det här med mamma igår, efter ett riktigt VÄRDELÖST pass, men det kändes inte som om hon tog mig på allvar över huvud taget. Som om hon tycker att jag bara överreagerar. Men när hon inte bryr sig så måste ju jag bry mig! Sedan blev hon sur. Jävligt sur. Så jag valde att åka hem till Jönköping istället för att stanna i Hultsfred. Och som det känns nu så vill jag inte sätta min fot i Hultsfred något mer över huvud taget. Och nej, det är inget förhastat, jag har gått och tänkt på det här i månader, men jag orkar inte och vill inte hålla det för mig själv längre.


Advent

Kan knappt fatta att det är första advent idag! Borde det inte vara kallt ute? Lite julstämmning i luften? Näh. Tydligen inte. För här är det plusgrader och hällregn. Jippi. Dessutom är det inte julstädat här hemma ännu. Väntar på att Anton och hans tjej ska vakna så att jag med gott samvete kan köra igång damsugaren. Inte för att jag kanske är på något strålande humör. Jävlig som jag kan vara ibland så borde jag kanske köra igång den ändå?

hmm...


Bloggtävlingar

Passar på att lägga ut några bloggtävlingar tänkte jag :) Lägger alla i samma inlägg, känns onödigt att de ska få varsitt inlägg.

KLicka här för att komma till tävlingen.
KLicka här för att komma till tävlingen.
För att komma till tävlingen, klicka här!
KLicka här för att komma till tävlingen.


pysselpyssel

Nu är klockan 01.30 så nu får det banne mig vara färdigpysslat för idag! Även om det är hur kul som helst att pyssla så tror jag inte att det är jättebra att göra allt i ett sträck, speciellt inte om man vill att det ska vara lite finare. Då behöver man nog lite distans (läs: sömn) till projektet ibland. Nu ska jag sova några timmar, förhoppningsvis inte allt för många, sedan ska jag åka till Lottapotta och rida innan det är dags att fortsätta med pysslet, förhoppningsvis blir jag helt färdig med det imorgon. Det vore väldigt skönt, så jag tror att vi siktar på det.

Puss och god natt på er!


fredagkväll

Äntligen fredag och jag sitter hemma hos päronen i urskogen för sista gången före jul. Känns helt knäppt! känns som om det var igår det var tenta och för en vecka sedan så var vi på Gotland.

Jag har inte gjort så mycket idag (precis som vanligt). Har haft riktigt jobbigt med att sova sedan min mardröm härom natten. Så igår somnade jag ca 05.00. Det resulterade i att jag inte kom upp till mina föreläsningar alls idag... Men enligt personer på  plats så missade jag inte så mycket. Jag har även hunnit med en sväng hos Lotta. Hon kändes faktiskt riktigt fin. Lite dålig motor, men lätt att rida igenom ändå :)
Nu sitter jag hemma och har gjort ett tappert försök med min inlämningsuppgift som inte vill som jag vill, så nu har högre makter (läs: Tobbe) tagit sig an den för att se om han lyckas lösa den. Under tiden passar jag på med lite julklappsplanerande och allmänt tjockisätande. Har införskaffat mig en påse crunchos, en påse godis och en B&J's. Eller jag och jag... Mamma har.


tävling!

Jag är med och tävlar om ett fleecetäcke! För att komma till tävlingen, klicka här


Magkatarr.

Länge sedan jag hade det nu, men idag slog den till! Sitter här hemma och känner mig helt handlingsförlamad. Det här var inte riktigt vad jag hade väntat mig, inte vad jag hade planerat heller... Försöker i alla fall att koncentrera mig på min inlämningsuppgift som ska lämnas in imorgon. Går inte jättebar direkt, men jag försöker i alla fall. Det är ju alltid något. Men det löser sig nog. Förhoppningsvis i alla fall.


snillen spekulerar

Dagens sysselsättning är tvättning, men "konstigt nog" så älskar jag det! Att få strosa runt nere i tvättstugan och vika/mangla tvätt i min egna takt och filosofera över livets stora och små bekymmer:P. Det är så härligt! Tvättstugan står ju för det mesta ledig, och att bo i lägenheten närmast tvättstugan är rätt nice :) Det känns liksom inte som om man måste släppa allt och gå ner och byta tvätt på samma sätt som det kändes som när jag bodde på 3:e våningen.

Drömde mardrömmar inatt igen, men inatt var det lite jobbigare drömmar. Jag kunde inte bara vända mig när jag vankade för att sedan somna om. Jag satt istället stel som en pinne i sängen tills kroppen värkte så mycket att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag var helt paralyserad. Inte förens Tobbe hade vaknat och det var ljust ute så kunde jag slappna av och somna om igen. Inte allt för roligt. Så dagen har ju blivit lite förskjuten, och inte mycket har blivit gjort här hemma. Jag har som sagt bara tvättat... Och virkat färdigt ännu en ruta till mitt överkast. Passade även på att mäta lite på överkastet... Och jag tror att jag istället för mina 12x13 rutor kommer att behöva ca 16x18 rutor MINST för att få det som jag vill. Det är alltså 288 rutor istället för de tidigare 156... Gud hjälpe mig. Jag kommer aldrig att bli klar!
Ibland ångrar jag lite att jag valde en så mycket mindre virknål än vad som stod i beskrivningen, jag använder mig av en 2,25mm nål, istället för en 4mm. Nog för att jag visste att det skulle bli mindre för mig, men inte visste jag att det skulle bli SÅ mycket mindre. Jag blir liksom rädd för att mönstret ska se plottrigt ut... Eller att det är så tajt virkat att det inte kommer att bli något fint fall över sängen. jag skulle ju kunna repa upp det yttersta varvet och sedan virka ihop det till ett mindre överkast, typ till en barnsäng och sedan göra ett till en dubbelsäng fast med en större nål. Shit vilka i-landsproblem.  Eller ska man härda ut? och göra färdigt det i den storlek som jag vill ha det? och sedan göra ett till med en större nål och behålla det man gillar bäst? Med tanke på hur länge två härvor garn räcker för mig så är det ju trots allt en billig hobby. Men frågan om jag gör två överkast är ju om jag kommer att vilja sälja något och isåfall om det är någon som är intresserad av att köpa det. Jag menar, jag vill ju ha lite pengar för det, i alla fall så att det täcker upp för garnkostnaderna (som lär bli stora).
Jag har i alla fall bestämt mig för att se om det är någon som vill köpa min halsvärmare i alpacaull. Jag tyckte att den blev fin och så, men den blev lite (mycket) för stor för mig, och eftersom att det är mitt första helt genomförda projekt så känns det lite surt om jag skulle behöva repa upp det... Är det någon som är intresserad av den kan ni väl höra av er(tvivlar dock på att någon skulle vara intresserad, men jag slänger ändå ut frågan)? hade tänkt mig 120kr för den (för att täcka garnkostnaderna).


Brødre i blodet

Nu har jag köpt ännu en julklapp till Tobbe! Och jag vet att han kommer bli glad för den :) Jag har köpt en bok (som han förhoppningsvis kommer att läsa).

Den heter Brødre i blodet, skriven av Emil Johansen, en norsk soldat som tjänstgjort i Afganistan under flera år. Han var med på Skavlan den 11 november, och han kunde verkligen berätta, förmedla känslor på ett bra sätt. Att sedan Ryan Adams spelade sin låt Lucky now direkt efter var verkligen spot on. Och man fick se att soldaten blev rörd. Tobbe sa att han ville ha boken, men vi har inte hittat den ute i bokhandeln än. Nu vet jag varför, den är ännu inte översatt till svenska. Men hör och häpna, Tobbe ville hellre ha den på norska, så då får han det. Den är nu beställd och påväg hem :)
Om ni inte sett det här avsittet med Skavlan så ska ni DEFINITIVT göra det! Klicka här för att komma till avsnittet (avsnitt 9).


Nyfärgad!

Idag har jag inte gjort allt för många knop. Det enda jag har gjort är att färga håret (och den vita badrumsdörren). Inte jättelyckat att färga dörren kanske, men jävligt lyckat att färga håret. Jag blev jättenöjd! Så nu har jag en betydligt mer "fyllig brun färg" på håret än tidigare. Och det bästa av allt är att håret inte blev svart! Troligtvis för att det låg en del guldreflexer i färgen...

Nu är jag i skolan med Tobbe och Fille. De har (förhoppningsvis) pluggat idag och nu sitter de och spelar NHL12 och jag ska starx sätta igång med att plugga. Men innan man kan göra det så måste man ju genomföra den mentala uppvärmningen: Den obligatoriska slösurfen!


Revit

Mina damer och herrar! Låt mig presentera den nya tidens tortyrredskap; Revit Architecture! Vad än de stackars studenterna gör, hur många gånger de läser sina instruktioner så kommer de ändå att få kompletteringar! Hur fantastiskt är inte det? Nu kan du ständigt hålla koll på vart din student håller hus: Framför datorn. Aldrig mer kommer ni att behöva undra vart studenten är på kvällen, för : den kommer att vara vid revit!

Jippi. fick ytterligare lite kompletteringar i revit idag. Visst är det roligt? Precis vad jag ville ha nu! Och det är så onödiga kompletteringar. Jag har en tom kolumn i min rumsförteckning. Vore det inte värre om det istället fattades en kolumn? Jag har även några tomma ritningar i min fil, som låg med i GRUNDFILEN. Känns lite onödigt kanske?
Dessutom har jag fel på ett av mina glaspartier, men jag vet inte vilket av glaspartierna eller vad det är som är fel. Bingo. Munter tjej här eller?
Näh. Inte alls. Funderar på hur jag ska trösta mig...


ojoj!

Hemma från A6 nu, blev lite mer shopping än vad jag egentligen tänkt mig. Men vad gör väl det om 100 år? Vi Jag fick äntligen tummen ur till att köpa hårfärg, så snart har jag förhoppningsvis lite finare hårfärg:) Jag käpte även ett OPI nagellack. Eller egentligen köpte jag två... Jag köpte färgen "Gettin' miss piggy" (rödglittrigt) på Kicks, men när vi kom in på Åhlens så köpte jag en flaska "rainbow connection", den färg som jag tänkt köpa på Kicks, en MULTI-MULTIGLITRIG! Och bara sååååå snyggt! Så jag ska nog gå och lämna tillbaka det röda imorgon...  Köpte även några tabletter på hälsokosten som ska ge tjockare hår och bättre naglar. Vet inte om de kommer att funka, men det kan ju vara värt att prova känner jag. Det kan ju liksom inte bli värre än vad det redan är ;) Så inhandlades det även en liten julklapp som förhoppningsvis blir "spot on" .

Men det allra bästa kom när vi satt på bussen på vägen hem. Tydligen så känner Tia (en i min klass) en som har en lägenhet att hyra ut här i Jönköping, knappt 500 meter från där vi bor nu. Ska tipsa Anton om den ikväll tänkte jag :D. Chansen att det "blir" något är väl liten, men det finns väl i alla fall en chans :)
Men nu ska jag fortsätta plugga :)


menlöst

Känns som att det har varit en fruktansvärt menlös dag i skolan idag. Jag har förvisso haft schemalagda lektioner mellan 8-15, men hur mycket av tiden har utnyttjats av läraren? Tja... Inte mycket i alla fall, för jag har bara varit i skolan i en timme totalt idag. Heja Jth! Ännu mera heja, eftersom att den sista lektionen lades i en sal för max 50 pers, när vi var över 100. HEJA JTH!

Nu sitter jag här hemma och renskriver anteckningar - betydligt mer nödvöndigt än mina futtiga lektioner. Senare ska jag åka till A6 med Henny & Hanna, det ska bli kul, förhoppningsvis får jag med mig lite julklappar hem :)
Och vad var det Tobbe gjorde igårkväll? Det fick jag reda på imorse, han fixade för att göra frukost på sängen, i riktig subway style. Jag fick en baguette med grevéost, mozzarella, salami och kalkonskinka i ugnen (typ som en grillad smörgås) och på det var det färska grönsaker och oliver. Kan det bli bättre än så? KNAPPAST! Och till lunch fick jag en jättegod sallad med mozzrella, avokado och tomater. Min fina fina Tobbe <3


Mystikaliskt.

Tobbe pratade om hur han skulle gå och lägga sig, för att sedan klä på sig och pysa ut genom dörren för si sådär 20 minuter sedan. Utan att säga vart han skulle eller vad han skulle göra.. Hmm... undrar vad han har i kikarn. Mycket mystikaliskt.

Idag har jag inte gjort så mycket, när jag kom till stallet så kom jag mitt it Ellingtons och Lottas vilostund. Ellington brydde sig inte ens om att resa på sig när jag kom, och Lotta stod och sov. Så mitt tömkörningspass försvann rätt fort ur tankarna. Jag vill inte att Lotta ska tycka jag är världens diktator direkt. Dessutom har hon ju gått bra både fredag och lördag. Och ska jag åka ifrån henne så ska mammahjärtat göra det med gott samvete. Så Lotta fick komma in på en massage. Hela 40 minuter knådade jag igenom länden, bogarna, halsen och nacken. Hon har ju haft ont tidigare, så när man börjar knåda så är hon inställd på att det ska göra ont, för det har det gjort innan. Men med mycket kli, klapp och tålamod så släpper hon igenom jättefint och blir sådär himla mysig som bara Lotta kan vara :)
Därefter åkte jag hem till Jönköping, och här har jag inte gjort många knop sedan jag kom. Jag har köpt en påse popcorn och gjort en julskinka. Mer behöver man inte göra en sketen söndag.


planering?

Nej, det är inte min starkaste sida direkt. Eller jag har väl inga större problem med att bestämma flera tusen saker som jag ska göra under en dag... Men att genomföra dem... Och att kunna sålla ut så man bara gör de viktigaste punkterna... DET är INTE  min starkaste sida, Inte under några som helst omständigheter. Allt jag gör, tar minst 1 timme längre än vad jag har planerat, jämt, och jag fattar inte riktigt vad jag gör för att det ska bli så...

Som nu till exempel. Idag skulle jag eventuellt ha följt med Hanna till lilla Sinnerstad för att titta på deras unghäst Hilton. Men eftersom att jag både har försovit mig, inte varit hos Lotta och inte hunnit packa så skiter sig det. Grattis till planeringen.


Pyssel!

Nu sitter jag här i soffan och har precis nystat upp mina härvor till nystan (fick lite hjälp av mamma), men jag kommer garanterat att ha träningsvärk i mina dallriga armar imorgon. Helt klart.

Nu sitter jag och pillar lite med Tobbes julklapp, är riktigt roligt faktiskt , men jag kan tänka mig att det kan komma att sluta i samma muntra ton som mitt senaste julklappspyssel. Hmm... Det återstår att se...  Egentligen har jag väl lite annat att göra. Men jag är inte alls sugen på det. Haha, typiskt mig!


lördag

Idag har jag inte varit riktigt så produktiv som jag hade hoppats på. Lite har jag dock fått gjort.

I förmiddags var mamma och jag i en möbelaffär och tittade på lite hyllor till vardagsrummet. Hon vill byta ut den gamla fula bokhyllan mot ett svart skåp (tack gode gud för det). Och hon hittade faktiskt lite fina skåp, och jag hittade en så sjuuuuukt snygg byrå när vi var där. Vi ska ju faktiskt köpa lite nya möbler när vi får ta över hela lägenheten, och då ska jag komma ihåg den! Lite roligt med något lite mer annorlunda än Ikeamöbler. Hittade även två riktigt snygga helkroppsspeglar som jag skulle vilja ha någon av.
På vägen hem stannade vi på en loppis där jag köpte en fin glasflaska och en jäkla massa tassels, mamma köpte någr agamla linneservetter.
Efter det så har mamma och jag varit i stallet. Idag hade vi fått med oss kameran så att mamma skulle kunna filma och fota lite så jag får se hur det ser ut när Lotta går på det bettlösa tränset. För ibland känns det ju inte riktigt så som det känns. Därefter provade vi en Henri de revelsadel som fanns till salu i Hultsfred. Men den passade inte alls. Den låg inte an så jättebra, och längs med sidorna på Lotta låg den inte bra alls. Lite synd faktiskt...
Nu är vi i alla fall hemma och har ätit lite mat, så nu sitter jag och pillar lite med min ena julklapp till Tobbe. Tror han kommer bli jätteglad för presenten :)
Hoppas på att få lite mer gjort under kvällen, känns bara som om tiden försvinner iväg uta natt man har en blekfet jävla aning om VART den faktiskt tar vägen.


Nu händer det grejer!

Idag har jag mycket att göra, Lotta ska ridas, vi ska prova ny sadel, jag ska fixa lite med mina julklappar och en massa annat. Tagga Tagga Tagga!


Det var inte meningen...

... att jag skulle göra något när jag skulle gå och lägga mig tyckte gud. Jag fick med mig mitt nystan till mitt överkast upp - men inte virknålen. Jag fick med mig mitt garn till halsduken upp - men inte mönstret. Jag fick med mig mina härvor som ska bli nystan upp - men inte  vindan att sätta härvorna på. Jag fick varken med mig papper, penna eller datorladdare upp. Det enda jag fick med mig "båda delarna" av upp var min bankdosa och räkning som ska betalas. Tack för den piken.

Så där låg jag, ensam, mitt i natten, utan något att göra. Eller jag kunde städat på mitt rum. Men jag tror inte att min mor hade uppskattat tidpunkten för det - så jag lät bli.
Lite surt att inte ha något att göra, jag som var sååååå pysselsugen. Blev bara att invänta min polare John Blund tillsammans med min andra bästis - Captain Jack Sparrow.


Vinn ett armband!

Vem vill inte vara med och tävla om ett snyggt armband? Tävlingen pågår fram till 20 november. För att komma till tävlingen, klicka här!


Hoppträning

Nu får ni allt ta och hålla i er, för: idag har jag hoppat! Eller inte bara jag, utan jag och Lotta! Jag passade på att slinka in i ridhuset medans det var paus. Och eftersom det bara var två elever i hoppgruppen och de fick göra samma saker som mamma och de gjorde i tisdags så kunde jag ju inte vara sämre. Jag har verkligen inget öga för hinder. Speciellt inte om det ligger en bom på marken framför hindret. Jag börjar fokusera på bommen framför istället för på hindret. Något jag måste jobba på. Men det var nyttigt, och det var kul! jättekul! Vi hade fyra upphöjda travbommar med ca 1,20 m emellan så att de verkligen fick ta i och de skulle trava LUGNT över, och jääklar vilken spänstig häst jag har :D. Vi hade även tre trav/galoppbommar på volt och en långsida med två räcken.

Kan ju tillägga att jag faktiskt hade det bettlösa tränset på, och det funkade jättebra! Galoppbommarna var det svåra då hon inte gärna vill böja sig, utan hänger sig på en tygel och drar järnet rätt över. Men det löste sig till slut :).
Det är så himla roligt att ridapå det bettlösa, för det är en helt annan häst att rida, visst är det på många sätt svårare att rida henne utan bett, men på ett sätt är det ändå mycket lättare, hon gör det mer själv nu, bär sig och hjälper till mer. Visst blir det inte riktigt samma energi som om jag har ett bett med stöd som jag hela tiden kan rida mot. Men nu använder hon ju mer energi till att bära upp sig, så det kommer nog i takt med att fröken får bli starkare tror jag .


Färdig!

Inte bara med en sak, utan med TVÅ grejor faktiskt! Inlämningsuppgiften i byggnadsmekanik är helt klar, så när som på att min bild till uppgiften ska snyggas till lite.

Men det jag är mest stolt över att vara klar med annars är mitt första virkprojekt! En halsvärmare i alpacaull. Typ en tubhalsduk, fast den går bara ett varv runt huvudet istället för två. Inte för att det i sig är någon stor grej, tror bara den tog 10-20 timmar att genomföra. Men ändå, jag har åtagit mig ett projekt, och jag har slutfört det. Det är faktiskt en stor grej för mig. Vanligtvis brukar jag tröttna någonstans mitt uppe i projektet för att sedan några månader senare antingen slänga skiten eller låta mamma städa undan det i någon garderob. Men inte den här gången!
Så nu ska jag dricka varm choklad och krypa ner i sängen. Börjar kl 8. imorgon, så lite sömn vore inte helt fel :)


konstig dag

Idag är en såndär knäpp dag när inget känns riktigt bra. När tiden först står stilla, för att sekunden efter bara skena iväg.

Jag gick upp tidigt eftersom jag skulle förnya ett recept på mina minipiller kl.8. Och det gick fort, 15 minuter sen var jag påväg hem igen! Var hos en jättetrevlig barnmorska som tyckte det var roligt att höra att det fanns så unga sambos som trivdes bra med varandra :)
Men när jag kom hem så vet jag inte vad som hände. Jag var jättehungrig och frös som en dåre, så jag kröp ner i sängen igen. Och där låg jag, helt inlindad i täcket ända till kl 13! innan jag över huvud taget orkade resa på mig. Så där försvann halva dagen i en hel uppsjö av konstiga drömmar.
När jag vaknade lyckades jag i alla fall pilla i mig lite mat. Därefter tog jag tag i disken... Det är pretty much min dag så här långt... Eller, nu sitter jag faktiskt och gör min inlämningsuppgift i byggmekanik. Kan inte påstå att jag fattar speciellet mycket, men målet är att jag ska lära mig i alla fall... Så det rer sig nog :)
Jag har även nu i samråd med HippoK9 fått råd om en ötrkur som ska vara stäknande och utrensande som Lotta ska få äta för sina dåliga hovar. Det kalaset gick på över 1000 spänn, men det betalar mamma.
Så Lotta ska nu äta: Hagtornsblad, Hagtornsbär, nypon, blåbär, ginkgo, åkerfräken, ringblomma, maskrosrot. Psyllium, Älgört, Mariatistel, Läkemalva, Rödalm, Lakrits, Kamomill, Maskros, Bockhorn, Gurkmeja och Gotukola. Läkemalva, Mariatistel, Kamomill, Lakrits, Maskrosrot och blad, Snärjmåra, Älgört, Ögontröst, Ros. Nypon, Kelp, Nässla, Boveteört, Alfalfa, Nässla. Det är ju trevligt att någon i familjen i alla fall äter lite nyttigt och hälsosamt. Kanske dock ringer en liten varningsklocka när man inser att hästen och katten är de familjemedlemmar som äter den nyttigaste maten... Eller?


det är svårt..

Det är JÄVLIGT svårt att veta vilka tvkanaler man har ibland. Kan ni känna känslan när ni verkligen ställt in er på att se ett visst program eller en viss film? Så pass att man bunkrat upp med massa gott får att slå på tvn och inse att man inte har den jävla kanalen.

Så är det för mig nu. Och jag är bitter. Jävligt bitter. Här har jag bunkrat upp med Vinetta glasstårta, popcorn med cheddarsmak och slagit på stort och bytt ut den vanliga julmusten mot lagrad julmust från systemet. Detta för att slå på tvn för att kolla först på New moon och där efter Eclipse. Men inse ATT DEN JÄVLA KANALJÄVELN HAR VI INTE. Såååååå himla bitter. Riktigt bitter just nu. Bittermandel är inte ens i närheten av hur bitter jag är nu. Mysmaten till filmen får fan bli arg tröstmat istället.
En liten ljusglimt i mörkret är att jag nu i alla fall är klar med julklappspysslet. Känns gött. Jävligt gött.


julklappspill...

Nu är jag såååå nära klar med gårdagens julklappspill. Det är bara för mig att kila iväg till ICA för att fixa det allra sista nu. Är fruktansvärt spänd på hur det kommer att bli när allt är klart :D


ÄNTLIGEN

oh yeeeees! Äntligen färdig med det där förbannade jävla julklappspysslet! Tror inte ens att det blir bra, men nu är det i alla fall gjort! Fy fan vad skönt! Ska ALDRIG göra om det, aldrig, aldrig någonsin.

Och vad händer idag då? Inte något direkt jättespännande i alla fall. Dagens höjdpunkt blir att åka med Josefine till en handarbetsaffär ut åt Ekhagen någonstans. Sen ska jag plugga... Jippi. Har en inlämningsuppgift som ska göras och lämnas in plus att jag fortfarande har tusen anteckningar att renskriva. Sånt är inte okej. Känns som att det enda jag gör är att renskriva anteckningar från föreläsningar :(
Nähe... Nu ska jag gå och väcka min kära sambo, han snarkar så det hörs ända ut hit i köket.


men va fan...

Klockan är nu halv ett på natten och jag är FORTFARANDE inte klar med mitt jävla julklappspyssel. Varför ger jag inte bort en bok eller något sådant klassiskt i julklapp? Det hade fanimej gått snabbare för mig att skriva en bokjävel än att fixa detta. Blööööh nästan fem timmar för att fixa en jäkla liten skitsak! Det räcker fan inte mitt tålamod till, vare sig med eller utan meditation ska världen veta.


Det går bra nu, kompis det går bra nu

Shit vad bra det känns, jag KLARADE MIN TENTA! Visserligen så fick jag bara en trea.... men ändå. Jag klarade den! Det var LÄTT värt allt slit och alla svordommar innan tentan. Å vad jag är glad!

Maten ligger i magen, det mesta är undanplockat i lägenheten, disken är diskad, tvätten ligger i torktumlaren och jag sitter här och fixar med julklapparna. Lyckades till och med att få tummen ur till att meditera förut med, körde so hum som jag fick lära mig på kursen i lördags. Kan kanske vara så att det är något jag ska fortsätta med, ska i alla fall ge det här med meditation en chans.
Hittade även ett nytt te på ICA idag. Och ett nytt te är ju alltid klur, speciellt om man nu råkar vara en tefanatiker av stora mått! Det var ett lugnande te från Twinnings som innehöll roiboste, kamomill, lavendel och kakaobönor. Tyckte allt att det lät lite intressant (det tyckte däremot INTE Tobbe).
Och vad gör Tobbe? Han spelar CoD.. med Svenne... Så han hörs ända hit ut till köket. Jippi. Nä, skämt å sido, han var riktigt grinig när han kom hem från skolan, så han får mer än gärna spela, bara han inte spelar halva natten.


Hemma!

Nu är jag hemma från skolan. Har haft redovisning i en kurs som heter Ingenjörsmetodik 2, vi skulle beskriva en av våra fadderföreags huvud- och delprocesser. Och det gick faktiskt över förväntan, vi fick inte alls mycket backning på processkartan. Det gillas!

Nu har jag suttit här i soffan i ca 20 minuter och slösurfat lite och läst mina favoritbloggar, så nu är det dags att röra på fläsket. Först ska jag (hör och häpna) meditera, och sedan ska jag städa och därefter fixa med massa kvitton och med några julklappar. Känns lite hurtigt, om jag nu lyckas få tummen ur till att göra allt, men det tror jag nog.


sölkorv

Jag fattar inte att jag ska ha så himla svårt för att gå upp på morgonen när klockan ringer. Jag menar herregud, jag går ju för fan upp för att stänga av klockan. Men sen... sen går jag och lägger mig igen. Jag har dock konstaterat att detta enbart är ett fenomen som uppkommer i Jönköping. Aldrig när jag är hemma hos mamma och pappa. Skumt.

Idag ska jag försöka vara lite produktiv. Har konstaterat att lägenheten är väldigt dammig, så min förhoppning är att jag ska hinna med att städa den efter mina två timmar i skolan. Eller hinna och hinna. Hinna gör jag, frågan är mest om jag lyckas få tummen ur till att göra det. Jag har dessutom tänkt att jag ska bringa lite ordning på min ekonomi i eftermiddag och planera lite mer inför alla julklappar. Är jag riktigt jäkla hurtbullig så kanske jag till och med städar min garberob och om jag har tur så finns det en ledig tvättid ikväll.
Men nu blir det lunch :D


Utvärdering av sadel

Häromdagen så skrev jag om hur jag hade provat lite olika sadlar på Lotta (de som råkade finnas i sadelkammaren). Men hur jag inte var säker på min sak eftersom att jag tyckte att alla sadlarna låg inte bara ok, utan BRA. Så i söndags bad jag Meg komma förbi stallet en sväng för att jag skulle få visa hur jag kollade och tyckte samt att även någon kunnig skulle få kolla av sadlarna.

Och hör och häpna, men alla tre sadlarna låg faktiskt BRA. Meg tyckte att KenTauren ev. skulle upp 1 cm i framkant, eftersom att kåporna är bakskurna, Henri de Revel sadeln var knappt 1 stl för stor i bommen (inte för att den på något sätt låg illa, men en liiiite liiite smalare bom skulle ligga ÄNNU bättre) och helt klart bäst var Wellington Elite. Det bådar väl gott för mamma eftersom att jag personligen tycker det är en helt underbar sadel som man sitter som en smäck i. Jag tyckte i och för sig väldigt mycket om KenTauren med...
Slutsatsen av det här var att jag faktiskt har koll, mer koll än vad jag tror, så pass att Meg säger att hon är säker på att jag gör rätt val när vi väl ska välja sadel, mycket skönt att höra!
Jag skulle jogga Lotta ett kort tag med KenTauren med så att hon var varm så att mamma skulle kunna provrida den, för det är viktigare att den passar henne, viktigareän att den passar mig.
Men iaf, jag gick upp på utebanan med mitt bettlösa träns och där var Meg. Och hon blev jätteglad när hon såg Lottas nya träns. Och ännu gladare när hon såg hur bra hon gick! Hon gillade bettlösningen så mycket att den kommer att vara med i nästkommande nyhetsbrev från Megasus.
Lotta trivs verkligen JÄTTEBRA på det bettlösa. Visst, när hon tänder till och tar sats så är det svårare för mig att rida henne, men det kommer, jag har ju trots allt inteens använt tränset 5 gånger ännu.
Efter ca 10 min skritt började hon stånka på bra, och när jag sedan hade galopperat så var hon RIKTIGT bra. Jag hade verkligen minimalt med kontakt men ändå bar hon sig så grymt bra och gick över ryggen. När jag sedan red lätt i traven och saktade ner min lättridning så gjorde även Lotta det med sin takt, men istället för att hon bara "dog" så satte hon under sig mer och mer och blev högre formen.
Finaste PottaLotta!


Vad hände där egentligen?

Ännu en gång har jag fått det bevisat. Jag är mästarnas jäkla mästare på att åta mig STORA projekt och sedan inte slutföra dem. Är jag förvånad att det blivit så ännu en gång?
I fredags så skulle mamma och jag åka till Vimmerby n sväng för vi skulle köpa lite vitaminer till Lotta och jag skulle köpa garn till mitt evighetsprojekt i virkning. Ni kommer kanske ihåg, men i början av sommaren så bestämde jag mig för att jag skulle virka ett överkast till mig och Tobbe.
I alla fall. När vi kom in på Bladhs (handarbetsaffären) så gick jag direkt och hämtade två härvor garn (för er som inte vet så motsvarar det 8 nystan garn).
Men när jag stod i kassan och skulle betala så fick jag syn på något som hängde ner från taket. En sjal, en GRYMT SNYGG sjal som jag kände att den bara MÅSTE jag ha, no matter what. Så jag köpte mönstret. Men jag köpte även garn... (köpte visselrigen ett budgetgarn istället för det alpacagarn som rekommenderades). Smart. Nu kommer jag fan aldrig bli klar med mitt överkast. Hade jag varit någorlunda klar i kolan så hade jag bara köpt mönstert så jag hade det tills jag var klar med överkastet. Men nej då. Jag fick ju hela TIO kronors rabatt på mönstret om jag köpte garn samtidigt.
Och jag som vill ha klart mitt överksat till sommaren... Då ska jag ha 156 rutor virkade, en spetskant runt hela altet och 156 virkade blommor. Men vad har jag? 21,5 rutor ca 5 blommor och ingen spetskant. Tjena hejsan att jag kommer vara klar till sommaren. Ännu mera tjena hejsan med tanke på att jag börjat virka på den där sjalen och inte tänker ge mig förens den är klar. Ytterligare ännu ett tjena hejsan med tanke på att jag håller på att virka en halsvärmare i Alpacaull i Jönköping.
Under den gångna helgens virkande har jag filosofierat igenom mitt numera 20 år långa liv och funderat på vad det var som gick fel. Varför jag tar på mig fler grejer än vad jag rer ut eller varför jag lägger upp mer mat på tallriken än vad jag äter upp. Men jag kunde inte komma på NÅGOT. Det måste ju betyda att det inte är något jag kommit på själv. Alltså är det något som mina ynkliga små gener fått nedärvt från tidigare generationer av det Brorssonska eller Candianska släktet. Punkt.


Sadel

Idag har jag provat sadlar, inte bara en, utan tre! Hanna hade tagit med sig en brun KenTaur Athen, 17,5" hem som jag provred idag. En jättebekväm sadel, som låg hyffsat, kasade runt lite pga att jag inte spänt sadelgjorden tillräckligt. Men eftersom att min egna sadel går i ryggen på Lotta, så blir jag ju lite nervös även mot andra sadlar, ifall de också är för låga...

Efter ridpasset så passade jag även på att slänga på Hannas Henri de Revel och en Wellington Elite. Och båda låg så vitt jag kan se och känna - bra. Dock så skulle jag vilja ha upp Wellingtonen och KenTauren 1 cm bak. Inte mycket, men de ligger inte heeelt optimalt. Men eftersom att alla tre sadlarna låg bra så undrar man ju lite om det faktiskt var så att alla låg bra, eller om jag kan för lite så att jag i min okunnighet bara tror att de ligger bra... Hmm... Det återstår att se...
Nu ska jag pallra mig upp för att försöka vara i alla fall lite nyttig...


Linda och Björn

Idag på morgonen så kom equiterapeuterna Linda & Björn för att behandla Lotta & Ellington, det var mycket intressant och uppskattat.

Linda började med att känna lite på Lotta för att känna vart problemen satt och förklarade lite för mig vad hon tänkte på när hon tittade på Lotta.
Det är en häst med långa bakben som lätt blir hög i nacken och det blir mycket häst att rida innan man kommer till arbete, det blir som att "rida två hästar".  Tack var de långa bakbenen så har hon även en liten underhals, trots en god överlinje. Dessa långa bakben som min fröken har gör även att hon hänger mer på bogarna och blir spänd i dem. Den höga nacken är även tillhåll för diverse spänningar och stelheter.
När Linda konstaterat detta så satte hon två akupunkturnålar i pannan på Lotta. En mitt i den ulltussiga lilla fjantiga fjutten till pannlugg och en precis mitt i virvlarna, därefter var det Björns tur.
Han masserade bort alla spänningar i bogarna, halsen, nacken, lite i ryggen och bakdelen. Eftersom bakdelen i Lottas fall råkar vara roten till allt ont så blev hon även behandlad med laser i korset. Och det gillade hon! Hon stod och tryckte sig mot lasern och var sådär söt som just bara lilla Lotta kan vara.
När hon sedan var helt genomgången så tog Linda över igen. Hon knäckte till bakdelen (tror jag, det såg ut som det i alla fall) därefter tog hon nacken och bogarna. Låsningarna i bogarna var nu inte alls speciellt stora efter all massage.
Sedan gav hon oss lite tips till fortsättningen. Bland annat så ska vi innan varje ridpass massera halsen och istället för sin Back on track tyggvärmare så ska hon ha en vetekudde. Efter ridpassen ska hon bli masserad bakom sadeln, fram till korset. Antingen med handlovarna och att man står nära henne, eller lägga den en a handen ovanpå den andra, ta ett steg bakåt och massera med fingrarna. Dessutom ska halsen stretchas åt sidorna. Björn visade mig även hur jag ska komma åt att massera ut alla spänningar i bogarna utan att bli uppäten.
När Lotta var färdig å provae vi även att lägga på min T6 dressyrsadel som jag har bytt järn i nu. Linda tyckte att den låg ok (jag tycker den är för tajt mot sidorna), men när vi sedan spänner fast sadelgjorden (och Lotta försökte äta upp oss på riktigt) och jag satt upp. Då kunde Linda se när jag satte mig, hur BÄGGE PUTORNA GLED ISÄR OCH HUR SADELN GLED NER PÅ RYGGRADEN. Jag menar Come on? Vad fan är det för sadel?! Jag blir så ARG. Därefter provade vi att lägga på Megs stübbensadel som vi lånar tills vidare. Direkt när jag tog fram den så sa Linda att hon inte ville lägga på den. Dels för att stoppningen är så hård men även för att den är sned (!). Det kan jag erkänna att jag aldrig hade sett om hon inte hade sagt det. Så den ska jag inte rida med något mer...
Förhoppningsvis har Hanna med sig en sadel till mig snart som vi ska prova. Har suttit och letat som en jävla dåre efter vettiga sadlar hela förmiddagen nu...
Över lag så var det inga stora grejer, utan hon är faktiskt inte jätteung, utan hon behöver lite rundsmörjning ibland och hon rekommenderade att vi skulle ses efter vintern igen eftersom det lätt uppstår spänningar när det är kallt. Därefter trodde hon att vi skulle kunna vänta ända tills nästa vinter igen innan hon behövde kollas.


Nöjd tjej!

Idag var Lotta och jag ute en sväng i skogen. Valde att ta det bettlösa "tränset" med lite små modifikationer, och det gick så himla bra! Jag var helt ärligt lite nervös över ifall det skulle funka eller inte. Lotta blir ju gärna lite taggad i skogen. Inte för att hon inte lyssnar eller så (hon lyssnar inte för att skryta, men GRYMT bra på rösten). Och blir hon rädd så blir hon rädd - det hade hon blivit vare sig bett i truten eller inte.

Det gick i alla fall JÄTTEBRA! Eller, det tog ett tag innan poletten föll ner hos fröken. Eller det tog tills hon hade fått  busa av sig all överskottsenergi, sedan började hon jobba på och jäklar vad hon stånkade på! Hon bar sig jättebra och jag behövde i princip inte ha någon kontakt alls, utan att hon bar sig till största del själv.
Efteråt fick hon stå och mysa i stallgången inbäddad i Back on Track - nackmössa, ryggvärmare och stallbandage. Det är sånna här dagar det är så mysigt att vara i stallet - när man ser att hästen verkligen trivs.
I somras så märkte jag att Lotta inte alltid ville ta bettet när jag skulle tränsa. Inte så att jag får tvinga henne att gapa. Hon brukar gapa om jag bara håller bettet framför henne, sedan i somras har jag fått hålla fram det och säga "gapa". Och i ridningen så trivs hon med bettet, hon suger tag och tuggar på det. Men hon slappnar inte riktigt av i underläppen. Men idag när vi var mitt uppe i en galopp så hörde jag något konstigt, och jag kunde inte komma på vad det var. Inte förens jag ställde mig i lätt sits och tittade på hennes underläpp - den hängde och slängde i takt med galoppen. Så himla gulligt! Och öronen stod rätt fram. Min fina lilla prinsessa :)


Min mans bröllop

Idag är en bättre dag än gårdagen. Inte helt bra, men betydligt bättre än gårdagen. Igår jobbade jag på mammas jobb, jag sorterade räkningar och arkiverade drygt hundra pärmar. Som tur är (beroende på hur man ser det) så blev jag inte klar med alla pärmarna, så jag ska tillbaka en dag nästa vecka och jobba, men det är bara bra. Blir ju mer pengar till Lotta :)

Idag har jag istället varit hemma och pluggat. Eller tja... pluggat och pluggat. Jag har renskrivt anteckningar, men jag har fortfarande massor kvar. Men jag gillar det faktiskt.
Imorgon blir det en tur till stallet på morgonen. Då kommer equiterapeuterna Linda & Björn för att behandla Lotta och Ellington. Sedan ska jag plugga... Fast inte hela dagen, jag ska en sväng till Vimmerby för att köpa garn och vitaminer och på kvällen kommer Tobbe. Usch vad jag har saknat honom!
På lördag ska jag och mamma gå på någon minikurs i positiva affirmationer (eller något liknande). Tror att det kan vara väldigt nyttigt för mig eftersom jag allt som oftast tvivlar på min egen förmåga..
Menmen (det var hit jag ville komma) Idag när jag satt och slösurfare så hittade jag en ny blogg.
Sedan jag slutade spela farmville & cityville började jag att titta mer och mer på tv. Då frömst på kanalen TLC som har många program som jag verkligen ÄLSKAR. Men där har de ett program som heter "Min mans bröllop" som handlar om par som får 100 000 kr till sitt bröllop om de går med på ett par regler: Männen ska helt själva planera brlööopet. Allt från klänning till lokal och mat. Förra onsdagen såg jag detta,  det handlade om Lilié och Linus. I det programmet fick man även se en liten del av deras hus som Lilié hade inrett själv, och jag älskade det! Så himla fint, mycket vitt, rosa och blommor med söta detaljer. Tja, romantiskt med andra ord. Och idag hittade jag Liliés blogg! Helt klart mycket läsvärd, många recept och mycket fina bilder. För att komma till Liliés blogg, klicka här!
Nu ska jag åka till stallet och ta ut fröken häst en sväng i skogen :)


Bettlöst

Mjo, jag vet att uppdateringen här inte är speciellt bra, och att lova uppdateringar har visst inte hjälpt, Men det får fan blir som det blir. Det är min blogg och det är JAG som bestämmer.

Nu är jag tillbaka i Hultsfred igen, kan inte direkt påstå att det är en håla man saknar. Än mindre saknar jag stallet. (notera att jag säger stallet, inte Lotta, för Lotta har jag saknat!). Men det lunkar på här hemma precis som vanligt, folk tror att det är i Hultsfred det händer. Jisses vad fel de har, men de får gärna tro det, även om de missar en massa.
Red för första gången på över en månad i helgen och fick lite hjläp av Meg. Det var mycket väldebövligt. Fick även hjälp att prova ut en sadel att ha tills vidare eftersom att min inte längre passar. Så om någon vill ha en vid/x-vid dressyrsadel i syntet 17,5" så är det bara att höra av sig. Mer än halva garantin kvar på bommen.
Hr även konstaterat att fröken Lotta börjar bli en stel gammal tant, troligtvis på grund av att hon skulle behöva mer hjälp av Agneta och lite tjockare täcken (det sistnämda är redan fixat).
Igår fick hon nya skor av en mycket nervös hovslagare. Hon är alla hovslagares mardröm, hon har verkligen ingenting att spika i, plus att hon ömmar VÄLDIGT lätt och dessutom har bakhovarna börjat kollapsa. Vi har verkligen ingen aning om varför, vi har inte ändrat på någonting, så vi känner oss väldit vilsna. Någon som har nnågra tips eller ideér?  Aja, det är bara att testa sig fram och se vad som hjälper...
Idag provade jag att rida henne helt bettlöst på ett "specialspecialträns". Eller speciellt och speciellt.... Det var en remontnosgrimma och ett par tyglar - ju enklare desto bättre! Och Lotta älskade det! Hon bar upp sig själv och gick över ryggen utan att jag behövde göra något alls! Så det är definitivt något som vi ska utveckla så småningom.
Det var nog ungefär det jag hade att säga. Är jättegrinig nu, så jag tror nog att jag ska ta och lägga mig, skjuta alla bekymmer framför mig ett tag till - ingen har ju dött av det hitintills liksom.


slösurf

Just nu sitter jag i skolan och slösurfar. Anton hade besök av sin familj nu på kvällen, så jag kände att jag likagärna kunde följa med Tobbe till skolan där han skulle träffa Fille för att plugga. Inte för att de två har pluggat något, direkt efter att vi hade käkat slängdes tvspelet upp, så nu sitter de här och spelar NHL. Jag har istället slösurfat, slösurfat och slösurfat lite till. Men ibland är det bra att slösurfa, för via Isabel Adrians blogg kom jag till www.nordljus.net en affär som säljre kläder, smycken och hemindreningsprylar i lite romantisk/ shabby chic stil. Dessutom så fick man via bloggen 20 % rabatt - det gillas!


hemmafru

Idag känns det nästan som om jag är en käck liten hemmafru. Jag har varit ute och gått runt munken (inte för att det är så hemmafruish men ändå) jag har diskat, fixat lunch och städat lite och nu tvättar jag för fullt. Allt som fattas är ett läppstift (mums) snyggt blondt hårsvall och en jäkla massa tassels så är hemmafrustylen komplett.

Men vet ni  vad? Jag gillar det faktiskt! Jag tycker det är jättemysigt att få pilla och dona här hemma. Det hade du aldrig trott att du skulle få höra va mamma? Att jag gillar att diska, tvätta och städa?
Det har varit en händelserik vecka. I måndags hade mitt kusinbarn Edit namnsdag, igår hade Tobbe namnsdag (det var de små händelserna).
I tisdags fyllde Tobbe och jag ett år! Känns helt sjukt, på ett sätt känns det som om vi träffades igår, men på ett annat som om vi kännt varandra i evigheter. Vi skulle egentligen gått ut och ätit och sett på bio. Men Tobbe var sjuk i tisdags så det blev en myskväll här hemma och en kort sväng på stan där jag skulle få välja ut en present som Tobbe hade tittat ut. Jag hade mina misstankar om vart vi skulle, nämligen till smycka. Men inte om varför. Jag trodde att vi skulle dit för att titta på en berlock, men det var bättre än så, jag fick prova ut och välja en valfri Pandora ring!
Den här godingen var det jag valde, en silverring med en grön ametist.
Den present Tobbe fick av mig var inte lika exklusiv, en liten bok där man fick fylla i olika saker om sin bättre hälft. Men han verkade väldigt glad över den hur som helst. :)
I alla fall, det var hit jag ville komma. Under vår tur på stan så gick vi in i en liten inredningsbutik där jag köpte en träask till tepåsar. Jättenöjd med köket och den kommer att passa riktigr bra i fönstret när vi fått dit alla blommor och grejer. Inte för att vi någon gång dricker påste, men den kommer att bli bra och vi kommer väl att hitta någon form av användning för den.
Rätt så snygg, eller hur?
Men idag är en stor dag det med, idag är det nämligen tre år sedan vi köpte Lotta! Och vilka år det har varit, år fyllda med både framgångar och motgångar. Men oj vad glad jag är att vi skrev på papprena för tre år sedan, även om hon varit dålig till och från så vi inte kunnat rida så har ändå min ridning och känsla för hästar utvecklats något enormt.
När vi fick hem Lotta på prov för 3,5 år sedan så ville jag inte ha henne. ALDRIG att jag ville ha ett envist litet fuxsto. För det första så var det ett sto (det ville jag inte ha). För det andra var den en fux (det ville jag inte ha). För det tredje så var det en liten stor häst (det ville jag inte ha). För det fjärde så var hon inte speciellt utbildad (jag ville ha en läromästare). För det femte så hade hon TRE virvlar i pannan, och man säger att hästar med två virvlar är speciella - vad är då inte en häst med tre virvlar? Och för det sjätte så hade hon inget vidare käckt namn: Lotta, jag menar allvarligt, hur fräckt är det?
Men nu, såhär tre år efteråt kan jag inte tänka mig en bättre häst än henne. Jag hade aldrig trott att jag skulle kunna rida henne helt utan utrustning- ännu mindre att jag skulle kunna göra rörelser med henne. Men det kan jag! Öppna, sluta, skänkelvikning, rygga, framdelsvändning, bakdelsvändning och enkla byten, allt utan grimma och utan sadel, enbart en rem runt halsen som ett handtga för mig. Jag har till och med hoppat henne utan någon grimma eller någonting. Hon passar mig helt enkelt.
Och jag hoppas att vi får många fler år tillsammans. På lördag får jag äntligen pussa på henne igen <3


VM i lövblåsning

Kom nu alla mina vänner, det är på Myntgatan det händer, här pågår nämligen VM i lövblåsning! Dessa spännande tävlingar började i morse klockan 07.00 och höll sedan på ända till kl 16.00. Men tävlingen är inte slut, utan den beräknas att tas upp på nytt imorgon kl 07.00 för den spännande finalen! Alla som vill är välkommna att komma och se den spännande uppgörelsen på nära håll. För vem vill inte veta vilken vaktmästare som vinner tävlingen i år? :D

Alltså allvarligt? Vad är det för fel på att kratta löv, som man gjorde på den gamla goda tiden? Vi har inte någon stor bakgård bakom huset, men det är visserligen mycket löv på den. Men det är fan inte så mycket så att det bör ta över en hel arbetsdag! Det måtte fan vara höjden av lathet. Gården är på några 100 kvadratmeter = mindre än en vanlig villatomt. Hade man istället för att blåsa alla löv all världens jävla väg valt att KRATTA ihop dem och eventuellt minskat sin ölmage lite till på köpet så kan jag fan lova att de hade varit klara på max 4 timmar. Men nej då! Här myglas det, här strosar man omkring med en jävla lövblås på ryggen istället.  Och det ekar ju rätt bra på bakgården efter som att den är helt inringad av byggnader. Hade jag varit i skolan så hade jag inte brytt mig, men idag har jeg legat hemma med förkylning och feber hela dagen, sådär lite lagom lättretlig, och DÅ bryr man sig kan jag lova!
Idag var inte riktigt den dag jag ville va sjuk heller, jag skulle ju gått på sittning! Men eftersom jag inte gick på min lektion idag så valde jag att sälja sittningsbiljetten. Känns inte sådär jättebra att gå ut om man har varit sjuk och äter ipren. Visserligen mår jag bättre nu, men ändå. Jag kan nog sysselsätta mig här hemma med. Tobbe har laddat ner Backpacker 3 till mig, typ som Backpacker Junior som jag spelade som liten, så det ska jag sysselsätta mig med efter disken och matlagningen tänkte jag :).